Нова година в Египет, фигурки от кърпи по леглата

Египетските хотели спират да правят лебеди от кърпи на леглата
Срещата на върха за климата, която се провежда в Шарм ел-Шейх, може да се превърне в "законодател на модата" на нова мода за фигури от кърпи върху леглата на туристите. Популярните преди това лебеди могат да бъдат заменени от редки представители на фауната. Поне именно тях гостите на срещата на върха уловиха на снимките си. По принцип те коментират новата мода с много одобрителни думи, въпреки че има и критични изказвания.

Гостите на срещата един по един споделят в социалните мрежи „фигурки от кърпи под формата на животни и дървета“, считайки това за „непряка форма на солидарност“ с идеите на срещата, т.е. с идеите за защита околната среда. На страниците на социалните мрежи са показани фигурки на крокодили, слонове и дървета от кърпи. „Това е много сладко!“, „Кърпата със слон, страхотна е!“ - коментират някои от гостите на срещата.

Но има и туристи, които, меко казано, не са във възторг от новата мода и подчертават, че тази естетика е съмнителна. На първо място, защото портиерът прекарва много време в сгъване на трогателните фигури, „докато прахът в ъглите все още лежи и продължава да лежи“. А някои служители, които познават „кухнята“ на хотела, добавят: „Между другото, всяка подобна фигура започва с факта, че чистачката притиска ъгъла на вашата кърпа с брадичката си - или дори я взема в устата си“, уплашиха се те туристите с такава антихигиена. Други казват, че такива кърпи са „изключително неприятни за избърсване след това“. „И когато използват личните ви вещи, като слънчеви очила, бельо или пижами, обикновено е отвратително!“ те казаха.

Tourprom

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross