info@aerotourmm.com

Общи условия за пътуване в Русия

При пътуване от България в Русия всички пътници преди полета трябва да имат попълнена входна Анкета, която е възможно да се намери на сайта на „Федеральная служба по надзору в свере защиты прав потребителей и благополучия человика“ – „Роспотребнадзор“ на Руска Федерация.

Имащите право на влизане в Русия чужди граждани, в това число и български граждани, трябва да представят и отрицателен PCR тест на руски или английски език, направен не по-късно от 48 ч. преди влизането в страната (от 08 декември 2021г.) независимо от наличие на сертификат за ваксинация. Всички тестове и входни документи подлежат на проверка от страна на местните власти и при съмнение за валидност пътниците няма да бъдат допускани в страната. 

За руските граждани е задължително предоставянето на един от следните документи след влизане в Русия:
пълна ваксинация срещу COVID-19 в  последните 12 месеца,  доказателство за преболедуване от COVID-19 през последните 6 месеца или отрицателен PCR тест, направен до 4 дни след пристигане в страната. Документът задължително трябва да бъде регистриран 
в портал Gosuslugi.ru

Всички пътници трябва да се информират преди полета си относно актуалните изисквания пътуване между двете страни. Можете да го направите на официалните страниците на местните власти:

Министерство на здравеопазването на РБ
Пограничная служба ФСБ России
Роспотребнадзор РФ

От 07 юли 2021г. се възобновява издаването на входни визи за Русия за български граждани. Пътници, неотговарящи на изискванията за влизане в съответната страна няма да бъдат допускани на борда.

Напомняме, че директните полети между София и Москва на „България Еър“, както и съвместните с авиокомпания „Аэрофлот“ са възстановени – изпълняват се 10 полета всяка седмица всеки делничен ден плюс по два полета дневно във вторник, четвъртък, петък и неделя. Предлагат се удобни връзки с вътрешните полети до/от Варна и Бургас.

Очакваме ви !

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021
Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
12/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност