Отказ на виза за Русия

Отказът на виза за Руската федерация при наличие на правилно издадена покана се получава много рядко.  Причината се състои в това, че повечето от проверките на предоставените данни за чужденеца, който желае да посети Русия, се правят на  етап оформяне на поканата.

Това отличава руските визи от тези за другите държави, които проверяват предоставените анкети директно в консулството. Съществуващата система за регистрация на поканите за визите е пряко наследство на историческото минало на Руската федерация.  В съветско време, когато влизането и напускането на страната са били ограничени по политически причини, всеки чужденец е проверяван щателно в структурите на КГБ и чрез агентска мрежа в посолствата в чужбина. В сегашния глобален свят изкуствените бариери за движение на хора като че ли изчезват, но в случая с визите за Русия това не е така.

Необходимостта от оформяне на покана за влизане в страната за чужденци изглежда като  труден процес. За да издадете туристическа покана - трябва да се свържете с руска туристическа компания или нейния представител в чужбина. Много компании предлагат безплатно оформяне на туристически ваучер при резервация на хотел, но не винаги е необходимо да резервирате хотел в агенция, която изисква такса за своите услуги.  Разходите за издаване на покана също са различни и понякога много осезаеми. Вие също трябва да заплатите в консулството за поставянето на визата.

Туристическите визи са най-прости за оформяне, но периодът на пребиваване с тях не е повече от четиринадасет дни. И ако искате да получите виза не с еднократно влизане, а с многократен брой влизания? За разлика от Обединеното кралство, САЩ и ЕС, не можете да получите дългосрочна туристическа виза, т.е. можете да пътувате до Русия и десет години с туристическа цел, но всеки път трябва да издадете нова краткосрочна туристическа виза.

Отказът на виза за Русия с туристическа покана се случва, защото при регистриране на ваучер, фирмата за пътуване не прехвърля данните на чужденеца във ФМС или МИД.  Анкетите  се проверяват в консулството. Така че наличието на туристическа покана не гарантира виза.

Отказът за руска виза с бизнес покана се получава по-рядко. Бизнес поканите се излъчват директно от ФМС или МИД.  Получаването на бизнес покана (ФМС или МИД) е практически 100% гаранция за избягване на отказ на визи за Русия, като условията за престой и кратността на визата трябва да съвпадат с посочените в поканата.

Ако не са Ви дали виза за Русия, то причината за отказ най-вероятно е в неправилно издадена покана или туристически ваучер.  За да избегнете такива неприятни събития - изберете надеждна компания, специализирана във визови услуги.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross