Празнуване на Нова година в Южна Африка

Република Южна Африка се нарича една от най-невероятните страни не само на черния континент, но и в целия свят. И говорим не само за пъстрия национален състав, но и за природни и исторически забележителности и обичаи на местните жители. Ако обикновено чакате настъпването на зимните празници с известна доза скука и имате свободни средства, тръгнете на пътешествие! Повярвайте, Нова година в Южна Африка ще бъде едно от най-запомнящите се събития сред Вашите пътувания.

Да разгледаме картата
Географското положение на Република Южна Африка не противоречи на нейното име. Страната се намира под екватора в южното полукълбо, което означава, че Нова година в Южна Африка пада в разгара на лятото:
Слънчево и сухо време в повечето северни и източни южноафрикански провинции е само сутрин през лятото. Следобед често се надигат облаци и гръмотевични бури, придружени от кратки, но силни валежи. Температурата на въздуха в разгара на коледните празници достига +30°C през деня и пада до +20°C през нощта. В Кейптаун климатът е много подобен на средиземноморския и практически няма дъжд през декември-февруари.
Отивайки в Южна Африка за Нова година, туристите обикновено планират плажна почивка. Пикът на плувния сезон пада точно през декември и януари, когато океанът се затопля в крайбрежната зона до +20 ° C.
Ако предпочитате гмуркането пред всички видове дейности на открито, можете да разчитате на Южна Африка по всяко време на годината, включително и през зимните празници. Видимостта в океанските води е най-малко 15 метра, няма силни бури по това време на годината, но неопреновият костюм в никакъв случай няма да навреди, защото хладните течения не позволяват на гмуркачите да останат под водата дълго време.

Как се празнува Нова година в Южна Африка
За европеец, който е свикнал да свързва Нова година и Коледа с мандарини, коледно дърво и снежни преспи, може да възникне дисонанс на почивка в Южна Африка по време на зимните празници. Палещото слънце, претъпканите плажове и зелените тревни площи - това е Новата година в Южна Африка.
Как се празнува обичаният от целия свят празник? Разбира се, те приготвят специални ястия, традиционно сервирани на масата от хора от Стария свят. Потомците на европейците тук се наричат ​​"бури" и тяхната традиционна коледна кухня е изобилие от месо. Супи и кремообразни сосове, салати от пресни зеленчуци и бобови растения, топли ястия от задушени картофи и моркови успешно допълват масата, която, както се казва, е пълна с храна. Бурските новогодишни десерти са пудинг със сладко от кайсии, сладки бадеми и стафиди, сладолед с плодова салата и просто пресни плодове.
Африканците предлагат своите новогодишни деликатеси: агнешко или диво прасе на шиш, царевична каша с пикантен сос чакалъка от чушки с чесън и боб. Пресните плодове служат като десерт за коренното население на Южна Африка, а местната бира, направена от специален вид сливи, служи като празнична напитка. В нея има малко алкохол, но високото съдържание на витамин B прави бирата почти лековита.
Туристите, които се озовават в Кейптаун по време на новогодишните празници, често участват в морски круизи. Местните собственици на малки лодки организират новогодишната нощ и други дни на излети с шампанско и партита на борда. Ако летите до Южна Африка с деца, изберете пиратски кораб под командването на капитан Джак Спароу!
Специална детска програма на него радва малките моряци.
С настъпването на полунощ на 31 декември празничните фойерверки започват да гърмят по улиците и площадите на южноафриканските градове, а местните жители и гостите се тълпят в заведения за пиене и развлечения.
В първия ден на новата година има смисъл да отидете на екскурзия до винарната, за да подобрите здравето си и да се запознаете с технологиите за производство на най-добрите местни напитки. Пейзажите във винарския регион Западен Кейп напомнят на френския Прованс. Дегустацията е придружена от обяд, чиито ястия приготвят собствениците на винарните по избор на гостите.
Едно пътуване до Сън Сити ще ви даде идеалното новогодишно приключение. Този град често се нарича африкански Вегас. Курортът предлага разходки, които да ви гъделичкат нервите: спуснете се по тобоган, полетете до небето с влакче в увеселителен парк или преживейте вулканично изригване в Долината на вълните. За улегналите и уважавани гости Градът на слънцето е подготвил идеално покритие на голф игрища и зелено платно на масите в казиното.

Полезна информация за пътуващите
Ранното планиране на вашето пътуване може да ви спести много пари. Ако резервирате и закупите самолетни билети поне шест месеца преди очакваното заминаване, ще можете да намалите разходите за трансфер с 30%. За да следите специалните оферти на авиокомпаниите и да сте наясно с всички отстъпки и разпродажби, абонирайте се за имейл бюлетина на техните официални уебсайтове.
За да влезете на територията на страната е необходимо да оформите виза за Южна Африка, в консулския отдел на Посолството на Южна Африка в София.
Хората често летят до Южна Африка, за да ловуват, но този вид дейности на открито са строго регулирани от държавата. Всяка провинция има свои собствени квоти за отстрел, ред за лов и сезон. Ако планирате да внесете свои собствени ловни оръжия в Южна Африка, не забравяйте да кандидатствате за правото да ги внесете в страната два месеца преди планираното пътуване. Временно разрешение се издава и при преминаване на границата, но това може да отнеме допълнително време.
На територията на най-популярния сред туристите национален парк Крюгер обикновено вали по време на новогодишните празници. Влажният сезон не е най-популярното време за наблюдение на животни. В допълнение към самите душове, изобилната зеленина по дърветата пречи на прегледа.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross