Рай на земята

Именно така наричат разположеният недалеч от Шанхай живописен град – Суджоу.

Още едно прозвище, което много точно характеризира града – «Град на парковете». Градът с над 2500-годишна история е един от най-древните места в Китай. В него са разположени много културни паметници и исторически реликви. По настоящем тук се намира центъра за производство на коприна в Поднебесната империя, а местното училище за бродерии е едно от най-добрите. Допълнителен блясък към живопистният ландшафт на Сучжоу придава минаващия през града воден канал.

Всяка година многобройни туристи посещават града, за да видят известните и паметни места и да се запознаят с местното народно творчество. На първо място си заслужава да посетите небезизвестния «парк на скромния владетел», построен преди 500 години. Той се счита за един от най-големите в Суджоу. Централната част на парка представлява комплекс от множество богато украсени павилиони, кули и тераси, разположени около изящно езеро с растящи в него лотоси. Някои от постройките се намират в самото езеро. Трябва да се отбележи, че целият парк практически е потопен във водата. Тази неописуема красота заслужава да бъде видяна.

Струва си да се посети и «парка на майстора на мрежите» - неголям, но много интересен ландшафтен паметник. Той представлява неголямо езеро, обкръжено с растения и хармонично разположени камъни. Недалеч от парка е разположен жилищен квартал – част от парка. Композицията на парка е много изискана и привлекателна.

«Парка Лю Юань» и «Парка лъвската гора» също са достойни за внимание. Първият представлява живописно езеро с близко разположени постройки на фона на планината. Всичко това е обградено с разнообразна растителност, изглежда много интересно и красиво. А вторият е известен с дълбоките си пещери и скали с причудлива форма, благодарение на което е получил и прозвището «парка на камъните».

Струва си в маршрута на обиколката да се добавят отделни пунктове по улицата Гуанцян, известна със своите магазини. В ресторантите можете да се запознаете с традиционната кухня на Суджоу, а многобройните магазини и щандове със сувенири предлагат много оригинални произведения. Асортиментът е много голям: изделия от коприна, гоблени, дърворезба и дори старинни национални дрехи. Това позволява на купувача да избере точно това, от което се нуждае.

Особено си заслужава да се види и бродерията Су – перлата на китайското приложно изкуство. Тази бродерия се откроява с много ярки цветове, а темите са особено разнообразни: ландшафтни, хора, цветя и много други.

Близостта на Суджоу до Шанхай го прави идеално място за включване в туристическа програма.

За да посетите Суджоу е необходимо да оформите виза за Китай. Фирма Аеротур ММ може да съдейства за получаване на виза за Китай за желан от Вас период.

 

 

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross