Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности

Речните компании на River Alliance , туроператорите "Водоход", "Мостурфлот" и "Созвездие", планират да открият речната круизна навигация през третата седмица на юни. В момента Роспотребнадзор и Министерството на транспорта на Руската федерация подготвят препоръки за прилагането на допълнителни санитарни и епидемиологични мерки на корабите за 2020 г. Изискванията, както отбелязаха представители на круизните компании, се разработват, като се вземат предвид техните предложения.

Според наличната информация, маршрутите на първите рейси вече са в процес на обсъждане, но вече е решено те да започнат през  на юни. „Роспотребнадзор ни изпрати своите препоръки за круизи, има много точки, ние изпълняваме всичко: дезинфекция на кораба и екипажа, измерване на температурата, когато всеки пътник идва на борда във всеки град, носи маски от екипажа, само 7 страници“, казаха експертите.

Що се отнася до цените на речните круизи, те практически не са се променили в сравнение с миналата година. Процентът на запълване на каютите с туристи е доста висок и достига 70-80% през юли и август. „Туристите, чиито рейсове са отменени, могат да обменят билет за всеки рейс от тази навигация или следващия. В същото време класът на кораба се увеличи за мнозина. По принцип около 80% предпочитат по-големи круизни съдове “, добави още "Мостурфлот".

Tourprom.ru

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross