Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави

От 1 април Русия възобновява редовните пътнически полети с Германия, Шри Ланка, Венецуела, Сирия, Таджикистан и Узбекистан, съобщиха от федералния оперативен щаб за борба с коронавируса в Руската федерация.
„От 1 април, в съгласие с авиационните власти на Германия на реципрочна основа, редовните полети ще бъдат възобновени по маршрутите Франкфурт на Майн – Москва – Франкфурт на Майн – пет пъти седмично, Франкфурт на Майн – Санкт Петербург – Франкфурт – на Главната – три пъти седмично, Москва – Берлин – Москва – пет пъти седмично и Москва – Франкфурт на Майн – Москва – три пъти седмично “, се казва в централата.

Взето е решение да се възобновят на реципрочна основа от 1 април 2021 г. редовни международни полети с Венецуела (Москва – Каракас, два пъти седмично), Сирия (Москва – Дамаск, веднъж седмично), Таджикистан (Москва – Душанбе, веднъж седмично), Узбекистан (Москва – Ташкент, веднъж седмично) и Шри Ланка (Москва – Коломбо, веднъж седмично) “, се казва в централата.

Броят на редовните полети между Русия и Куба ще се увеличи до седем на седмица. Ще бъде добавен и един полет до Беларус от Калининград.

„Взето е решение да се увеличи броят на редовните полети от 1 април до Куба (до седем полета седмично по маршрута Москва-Варадеро) и Беларус (един полет седмично по маршрута Калининград-Минск и един полет седмично на реципрочна основа от международни летища в Русия, с изключение на Москва и Санкт Петербург, решенията за които са взети от правителството по-рано) „, – казаха от щаба.

Броят на полетите ще се увеличи и от Русия до Армения, Азербайджан, Египет и Обединените арабски емирства.

Международните пътнически полети от Русия ще бъдат възобновени от 1 април от още 13 летища.

„Оперативният щаб реши от 1 април да възобнови полетите до чужди държави от международните летища Барнаул, Белгород, Волгоград, Воронеж, Калуга, Краснодар, Липецк, Налчик, Оренбург, Саратов, Сочи, Тюмен и Южно-Сахалинск, като вземе предвид необходимостта от спазване на санитарните и епидемиологични изисквания „, – каза щабът.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross