Спортни визи за Русия

Президентът Путин подписа федерален закон, с който се въвежда безвизов режим за чужди граждани решили да посетят Русия по време на Световния шампионат по футбол през 2018 г.
Съгласно внесените поправки в законодателството, действащи по време на шампионата, чужденците, любители на футбола, могат да пребивават в Русия без визи. Те трябва да притежават „национален документ удостоверяващ личността им и персонифицирана карта на зрител в електронна форма (FAN ID)“. Тази възможност е действителна в периода от 72 часа до началото на първия мач и завършва в деня на финала.

На участниците в Световния шампионат по футбол в Русия – 2018 г. ще се издават руски многократни, туристически, хуманитарни визи. Освен това, в поправките е записана възможност за влизане на стадиона на зрители с помощта на персонифицирани карти на хартиен носител.

По-рано Държавната дума прие законодателна поправка с която се забрани влизането в Русия на чужденци – футболни хулигани, по време на Световното първенство по футбол през 2018 г. Освен това депутатите предложиха, да бъдат задържани и депортирани чужденци, нарушаващи обществения ред. През април тези поправки бяха подписани от Владимир Путин.

Световният шампионат по футбол ще се проведе от 14 юни до 15 юли 2018 година. Това е първото световно първенство по футбол провеждано в Русия.
Срещите ще се играят в Москва, Калининград, Санкт-Петербург, Волгоград, Сочи и други градове.

По материалите на rbc.ru

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross