info@aerotourmm.com

Туровете до Русия за ваксинация със Sputnik-V процъфтяват в Европа.

„Ваксинален тур“ до Русия – такова ново предложение се разработва от европейските туристически агенции. Въпреки факта, че  ваксината все още не е получила одобрение в Европа, програми за нея вече са се появили в продажба и ако бъде получено разрешение, много туристически агенции са готови да влязат в този бизнес.
Според италианското издание Lanazione форматът на „ваксинационните турове“ е следният – туристите са поканени да останат в Русия за двадесет дни, за да получат и двете дози ваксинация. В същото време между ваксинациите се предлага на туристите да оценят красотата на Русия – например Москва, Санкт Петербург и Златния пръстен. В същото време обиколките все още не са широко разпространени, но рекламата вече е подготвена.
Както коментира пред публикацията Пиетро Ди Фебо, собственикът на туристическата агенция „Eurasian travel“ в Болоня, който преди това предлагаше обиколки в Русия, прогнозната цена на подобно  „антикоронавирусно“ турне може да бъде от 3 хиляди евро. Напълно възможно е такива обиколки да бъдат търсени – отбелязва той – особено за страни, които вече са отворили комуникация с Русия – например от Великобритания и ОАЕ.
„Предложенията, които видях, освен включването на основни услуги като въздушен транспорт и трансфери, включват пълен медицински преглед, необходим за оценка на общото здравословно състояние, преди прилагането на двете дози, необходими за почти всички ваксини“, каза италианският специалист. . Според него подобна почивка може да бъде допълнена и със „СПА“ хотели.

/turprom.ru

Leave a Reply