info@aerotourmm.com

AlItalia

Авиакомпания AlItalia (Алиталия) е една от водещите компании на пазара за авиопревози в света. я е основана през 1947 година и се е наричала първоначално Aerolinee Italiane Internazionali. Своето настоящо название Alitalia Linee Aeree тя получава след обединението с LAI (Linee Aeree Italiane), ставайки национален авиопревозвач на Италия. Първоначално AlItalia извършвала само вътрешни полети, но вече на следващата година тя изпълнила своя първи полет по трансконтиненталния маршрут: Рим – Буенос-Айрес.

Основното летище на авиокомпанията ( Леонардо да Винчи) е разположен в Рим. Там се намира и централния офис на Alitalia. Днес Алиталия членува в съюза Skyteam, обединяващ 10 от най-големите авиопревозвачи в света: NWA, Korean Air, Delta Airlines, Czech Airlines, KLM, Continental Airlines, AlItalia, AeroMexico, Air France, Аэрофлот. AlItalia е член на AEA – Асоциацията на европейските авиокомпании.Alitalia лети до над 60 страни в 130 летища на света. Седмично изпълнява 6000 полета. Пътникопотокът на авиокомпанията превишава 25 милиона човека на година. Алиталия ежедневно извършва редовни полети и от летище Шереметиево: Москва – Милано, Москва – Рим. В Санкт-Петербург, Москва, Минск и Киев работят Alitalia Call Centers – центрове, където е възможно да се резервират и купят самолетни билети за полетите на компанията.

В авиопарка на Alitalia влизат над 175 различни съвременни самолети: Airbus A321, Airbus A320, Airbus A319, Embraer 170, Embraer-145, Atr-72, ATR-42, MD 80, а също авиалайнери MD-11, Boeing 777 и Boeing 767 – за полети до далечни дистинации. Едно от приоритетните направления на авиокомпания Алиталия е осигуряването на най-добро обслужване за нейните клиенти.Alitalia се стреми към постоянно подобряване на условията за полет, неговата сигурност и комфорт на пътниците. Високото ниво на обслужване, съответстващо на световните стандарти, присъства и в залите на летищата, и по време на полета. На пътниците се предлага качествено и разнообразно меню, необходимите допълнителни услуги при полети с деца.

AlItalia е разработила собствена стратегия, съгласно която предлага 3 класи на обслужване на международните полети: икономическа класа, бизнес-класа и промежутъчна класа Dinamica – новост за авиокомпанията. Цените на самолетните билети в тази класа са с 15 % по-низки, отколкото в бизнес-класа.