info@aerotourmm.com

China Eastern Airlines

Авиокомпания China Eastern Airlines (CEA) е националния превозвач на Китайската Народна Република. Тя е основана през 1988 година. Сериозна реорганизация на акционернната система, осъществена през 1997 година, позволи CEA да се издигне до първа позиция сред авиокомпаниите в Китай.

На фондовите борси в Хонконг, Нью-Йорк и Шанхай се търгуват акциите на авиокомпанията. Китайските Източни Авиолинии се развиват с много високи темпове. В текущия момент CEA осъществява авиопревози на пътници приблизително по 40 милинона човека на година и превози на товари от порядъка на 900 хиляди тона. Централата на авиакомпанията се намира в Шанхай, на летище Пу Донг.

Числеността на въздушния флот на авиокомпания CEA е 200 самолета от различни модификации: Airbus 343, Airbus 346, Airbus 319, Airbus 330, Airbus 321, Airbus 337, Boeing 720, Boeing 767, CJR, AB6 , M90, M1F, M82. Авиопаркът е достаточно млад, експлуатационната възраст на самолетите е средно седем години. CEA изпълнява полети по 370 направления, от които 264 са вътрешни, 18 – регионални и 88 – международни.

Всяка седмица самолетите на China Eastern осъществяват пътнически превози до над 130 града в света, свързвайки по този начин Китай с Америка, Европа, Юго-Източна Азия, Австралия, Африка, Япония и Корея. Авиокомпания China Eastern Airlines осъществява чартърни и редовни полети по дестинацията Москва – Саня и Москва – Шанхай от московското летище Домодедово. Главният приоритет на CEA е сигурността на полетите.

Числеността на сътрудниците е около 35 000 и една от най-важните задачи пред авиокомпанията е повишаване нивото на професионализма на членовете на екипажите и пилотите. Сред пилотите на Китайските Източни Авиолинии има много наградени с Медал за сигурност на полетите и носят званието Заслужен работник в авиациията.

На авиокомпанията вече два пъти е присъждана висшата награда в сферата на сигурност на авиопревозите – Купата на Златния Орел. Пътниците купуващи редовно самолетни билети на Китайските Източни Авиолинии имат възможност да се включат в специалната поощрителна програма Eastern Miles.

На създадена специално за Вас лична сметка Eastern Miles се начисляват точки. При натрупване да достатъчно точки на тази сметка, Вие получавате възможност да ползвате различни услуги от авиокомпанията, например, получаване на безплатен самолетен билет, възможност за безплатно повишаване на класата на пътуване, безплатно настаняване в хотел или получаване на изискан подарък.