info@aerotourmm.com

Czech Airlines

Авиокомпания CSA Czech Airlines (Чехски авиолинии) е националната авиокомпания на Чехия, базирана в Прага, в самия център на Европа. Нейната история започва през 1923 година, когато правителството на Чехословакия взема решение за учредяване на национална авиокомпания. В началото на 1930-те години вече функционира цяла мрежа от въздушни линии свързващи страната с Източна и Западна Европа.

Самолетният парк
Самолетният парк на CSA се състои от 28 самолета – 2 Airbus A-310-300, 7 Boeing 737-400, 10 Boeing 737-500 и 9 самолета от марката Aerospatiale – Alenia  различни модели (ATR72-202, ATR42-400, ATR42-320). Средната възраст на техникатае 6,5 години, което е един от най-добрите показатели в света. В близко време авиопревозвача планира да закупи още два Boeing 737-400.

Чехските авиолинии извършват полети до104 града в Европа, Близкия Изток, Северна Африка, Северна Америка /общо 44 страни/. Най-много пътници се регистрират на полетите за Амстердам, Франкфурт-на-Майн, Лондон, Москва, Нью-Йорк, Париж и Тел-Авив.

Авиокомпания CSA Czech Airlines (Чехски авиолинии) е член на международния въздушен алианс SkyTeam, членове на който са Aeromexico, Air France, Delta Airlines, Korean Airlines, Aeroflot, Alitalia, Континентални Авиолинии, КЛМ (KLM) и Northwest Airlines.

Иновационни продукти
Чехските авиолинии предлагат за постоянни клиенти програма, която позволява натрупването на мили за всяко закупуване на самолетни билети за полетите на Czech Airlines или ползване услугите на партньорски компании. Милите могат да се ползват за получаване на безплатни самолетни билети.

Бонусната програма на Чехските Авиолиний OK Plus се състоит от тринива: OK Plus Silver, Gold и Platinum. За всичкизакупили самолетни билети за полети с компания «Czech Airlines» и нейните партньори от алианса «SkyTeam» на сметката «OK PLUS» на пътника ще постъпват мили. Набраните мили по всяко време може лесно да бъдат обменени за различни бонуси в т.ч. и за безплатни самолетни билети.

Пътниците на Чехските Авиолинии, могат да носят на борда на самолета 1 ръчен багаж, с размери 56-45-25 см.Пътниците отИкономична класа на Чехските Авиолинии могат да регистрират за превозват до 20 кг багажа и 1 ръчен багажс тегло до 10 кг включително и личните вещи. Пътниците Бизнес класа могат да регистрират за превоз багаж с тегло до 30 кг и 2 брояръчен багаждо 18 кг всеки включително и личните вещи.

Регистрация
Регистрацията  на Чехските Авиолинии се извършвана стойките на Чехски Авиолиний в летището, а също на на уеб-сайта на авиокомпанията. Електронна регистрация започва за 24 часа и 35 минути до полета.На полетите на Чехски Авиалиний превозването на животни е разрешено при условие че теглото на животното заедно с клетката не превишава 8 кг (а размерите на клетката са 48-32-29 см). В салона на самолета може да се превозватсамо котки, кучета и зайци, в зависимост от тяхното тегло. Всички останали животни се превозват в товарния отсек на самолета. И вдвата случая превоза на животното се заплаща съгласно тарифите за свръхнормативен багаж.