info@aerotourmm.com

Emirates

Авиокомпания Emirates е официалната международна авиокомпания на Обединените Арабски Емирати. Тя е създадена през 1985 година по заповед на висшето ръководство на емирата на Дубай. Базовото летище на Емирейтс се намира в град Дубай. Днес Emirates е една от най-добрите и най-бързо развиващите се авиокомпании в света.

В нейния актив има над двеста престижни награди за качество на обслужване, разнообразие на храната и развлечения на борда. Авиокомпания Emirates е призната за най-добра авикомпания в света.

Въздушният флот на Emirates наброява 113 съвременни авиолайнери, средния срок  на експлуатация на които не превишава 3 години. Това са самолети от марките Airbus А-330, Airbus А-340-500, Boeing 777. Всяка седмица от Дубай излитат над 800 самолета на авиокомпания Emirates към всички континенти до над сто града в 62 страни на света.

Маршрутната мрежа на Емирейтс обхваща страните на Западна Европа, Близкия Изток и Персийския Залив, Северна и Южна Америка, Африка, Средна и Източна Азия, Австралия и Нова Зеландия. Наскоро бяха открити директни полети на Emirates в Сан-Паулу (Бразилия), Гуанчжоу (Китай), Кейптаун (Южная Африка), Кожикод (Индия), Сан-Франциско, Лос-Анджелес (США).

Редовни полети по маршрута Дубай – Москва – Дубай се изпълняват от самолетите на авиокомпания Emirates от летище Домодедово. Емирейтс поддържа изключително високо ниво на обслужване на своите самолети: в иконом-класа на пътниците се предоставят персонални монитори, с помощта на които може да се гледат ТВ-програми на много езици, да се играят компютърни игри, да се преглежда в режим на реално време информация за полета.

На борда се разрешава ползването на телефони, факсове и лаптопи.Храненето по време на полет включва блюда от арабската и европейската кухни. Може да бъде поръчана диетична и детска храна. Авиокомпания Emirates е разработила собствена програма за поощрение на своите постоянни пътници, купуващи редовно нейните самолетни билети – Skywards.

|Програмата има 3 нива участие: Златно, Сребърно и Синьо. Колкото повече билети купува пътника за да лети с полетите на Емирейтс, толкова повече получава премиални мили за преминаване в следващото ниво и за получаване на допълнителни привилегии от авиокомпанията.