info@aerotourmm.com

Malev

Авиокомпания Малев е базирана в Будапеща. Тя е създадена на 26 март 1946 година и е националната авиокомпания на Унгария. Днес тя е една от водещите авиокомпании в Централна и Източна Европа с редовни пътнически товарни и чартърни полети. През последните 35 години тя обслужва 47 направления в 33 страни.

Малев е официален член на алианса One World; благодарение на който, количеството на извършваните от компанията маршрути нарастна до 700 летища в 150 страни по целия свят . Флотът на Малев се състои основно от самолети Boeing.Основни направления, по които лети Малев са: София, Москва, Рим, Милано, Франкфурт, Брюксел, Цюрих, Париж, Амстердам, Лондон, Берлин, Лондон, Женева, Киев, Мадрид, Нью-Йорк, Одеса, Прага, Штутгарт, Тирана, Венеция,Пекин, Копенхаген, Дъблин, Хамбург, Варшава, Хелзинки, Тимишоара, Варна, Екатеринбург, Любляна и Малага.Пътниците Икономична класа на всички полети на Малев имат право да носят 1 ръчен багаж с тегло до 10кг и с общи размери 55-40-20см. Пътниците Бизнес класа имат право да носят 2 ръчни багажа с тегло до 10кг и 8кг, съответствено.Пътуващите в Икономична класа на Малев имат право да  превозят 1 багаж до 23кг безплатно. Пътуващите Бизнес класа – до 30кг безплатного.

Регистрация
Процедурата по регистрация става на стойките на Малев в летището. Онлайн регистрация е възможна, само на директните полети на Малев от летище Будапеща по всички направления с изключение на Нью-Йорк и Торонто.Бонусната програма Duna Club на Малев предлага на пътниците възможност при закупуване на самолетни билети на компанията да натрупват мили на всички полети на унгарския превозвач, а също и на полетите на нейните партньори. Привилегиите по бонусната програма на Малев са: превоз екстра багаж, отстъпки при наем на коли, специални предложения в хотелите, безплатни бонусни самолетни билети и др.Полетите на Малев по международните маршрути се извършват основно на Боинг 737-600 ново поколение.

Самолетен парк
Самолетите от този модел са проектирани да летят по-високо, по-бързо и по-далече от своите предшественици. Крейсерската височина от 12500 метра, на този тип самолети позволява да се избегнат неблагоприятните метеорологични зони (което увеличава сигурността и комфорта на полета), и спомага за избиране на ненатоварени въздушни коридори. В салона на новите Боинги има 102 кресла, „бизнес“ и „иконом“ класа. Допълнително удобство е по-голямата вместимост на багажните отделения над седалките и персоналните екрани.Самолетен парк: Boeing 737-600, Boeing 737-700, Boeing 737-800, Boeing 767-200, Boeing 767-300, Bombardier CRJ-100/200, Fokker 70Авикомпания Malev Hungaria е част от авиационния алианс OneWorld.Основни компании в него са: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines (JAL), LAN, Malev, Qantas, Royal Jordanian.

Съгласно изследоване, проведено от списание Global Traveler, националната унгарска авиокомпания Malev Hungarian през 2007 година е била призната за най-добра сред всички авиокомпании в Източна Европа. В допитването са участвали над 16 хиляди пътници на авиокомпаниите от различни страни, ето защо високата оценка за работата на компанията заслужава доверие.

Традиционното високо ниво на обслужване е констатирано и от независимите изследвания на други консалтингови фирми, оценяващи предоставяните услуги, като едни от най-добрите в Европа.Българските клиенти, особено тези които пътуват на по-далечни разстояния с Малев, имат възможност по достойнство да оценят не само гостеприемството и вежливото обслужване, но и вкусната храна и неповторимия аромат на внимателно подбраните унгарски вина, сервирани по време на полета.