info@aerotourmm.com

Olympic Airlines

Авиокомпания Olympic Airlines (Олимпик Ерлайнс) е основният авиопревозвач на Гърция. Olympic Airlines е основана през 1957 година от Аристотел Онасис под името Olympic Airways. По късно се появява регионалното (Olympic Aviation) и чартърното (Olympic AirTours) подразделения, които след това са преобразувани в дъщерна компания Macedonian Airlines.

През 1974 година авиокомпанията е продадена на гръцката държава. През 2003 година Olympic Airways, Olympic Aviation и Olympic AirTours са обединени в Olympic Airlines Athens

International Airport Eleftherios Venizelos е базовото летище на авиокомпанията. То се намира до Атина.Днес самолетите на Olympic Airlines изпълняват редовни международни и вътрешни полети.  Много изгодни самолетни билети предлага авиокомпания от София до Атина. Средната цена на двупосочен самолетен билет по марщрут София – Атина – София може да се намери от 100 евро с всички летищни такси включени. Атрактивни цени на билети могат да се намерят за пътувания през Атина до държави в Азия, Африка и Европа. Още по евтини самолетни билети се предлагат при резервации по онлайн системи по интернет.

Маршрутната мрежа на авиокомпанията включва страни и от Близкия Изток, Северна Африка, Америка и Европа. Авиационният парк на Олимпик Ерлайнс се състои от самолети от различни марки ( Dash8, ATR42, ATR72, Boeing 737-400, Boeing 737-300, A300-600, A340-300), общото число на които превишава 40 единици.Редовните полетите на Olympic Airlines по маршрута Москва – Атина се изпълняват от летище Шереметиево.