info@aerotourmm.com

Swissair

Авиокомпания Swiss Intarnational Air Lines (Swiss) е национален авиопревозвач на Швейцария.
Своята история авиокомпания Суисс Интернешънъл води от 1931 година, когато след обединението на водещите швейцарски авиокомпании Balair и Ad Astra, тя получава името Swissair.

В последствие авиокомпания Swissair сменя названието си на Swiss. Базовото летище е Клотен (международното летище на Цюрих). Представителството на авиакомпания Swiss също е разположено в Цюрих.

Авиационният парк на авиокомпанията е един от най-съвременните в света. Числеността му надхвърля 80 самолета и се състои от далечни- и средно-магистрални лайнери: Airbus A319, 1 Boeing MD-11, 4 Airbus A321, Boeing Business Jet (BBJ), 15 Avro RJ 100, 6 Saab 2000, 9 Airbus A330, 12 Embraer RJ 145, Airbus A320, 9 Airbus A340 4, Avro RJ 85.За полети на кратки разстояния се използват самолети: Airbus A321, Airbus A320, Airbus А319; за далечни полети: Airbus A340, Airbus A330; за регионални – самолети Avro.Авиокомпания Swiss е лидер сред авиокомпаниите, осъществяващи европейски авиопревози и изпълнява полети по 70 направления в 42 страни на света: 27 межконтинентални и 43 европейски като свързва летищата в Женева, Базел и Цюрих с 69 града на света.Авиокомпания Swiss е един от официално зарегистрираните членове на една от най-големите в света маршрутни мрежи – авиосъюзът Star Alliance. Присъединяването на авиокомпания South African Airways и авиокомпания Swiss към алианса Star Alliance позволи да изпълняват над 15 500 ежедневни полета в 842 направления в 152 страни на света.В резултат на присъединяването към немския национален превозвач Lufthansa, авиокомпания Swiss може да предостави на своите клиенти много по-широк избор на полети в направление Швейцария – Германия: тяхното количество достигна 563 за седмица и всички полети на Lufthansa и Swiss между Германия и Швейцария са код-шерингови. Ежедневно от московските летища авиокомпания Суисс осъществява редовни полети по маршрути Москва – Женева и Москва – Цюрих.

Вече три пъти на церемонията на World Travel Awards в Лондон Swiss International Air Lines получава признание в качеството си на водеща авиокомпания в Европа и водеща европейска бизнес-авиокомпания.Широка известност в целия свят авиокомпания Суисс получи за своите най-високи стандарти за качество на обслужване, поддържащи две концепции –Swiss in Europe и Swiss Intercontinental. Дейността на авиокомпания Суисс отразява чертите на националния швейцарски характер и характерните черти на Швейцария: висок стандарт на чистота, надежност, прецизност в подхода при решаването на всички въпроси, внимание към детайлите, стремеж към яснота, гостоприемство и великолепно обслужване.

Авиокомпания Swiss е разработила програма за поощрения на постоянните си клиенти – Swiss Travel Club: пътниците при закупуване на самолетни билети, имат възможност да натрупват и харчат бонусни мили, ползвайки не само полетите на авиокомпания Swiss, но и на авиокомпания Lufthansa.

В близко време тази програма ще се обнови и ще позволи участниците да преминат към програмата Miles & More, исползвана от Lufthansa и някои други европейски авиокомпании. Бонусните мили, набрани от участниците в Swiss Travel Club, ще се превеждат на техни сметки в Miles & More, като статус Gold status и Swiss TravelClub Silver се препотвъждават в новата програма: в резултат на което Swiss TravelClub Silver става Miles & More Frequent Travellers, а Swiss TravelClub Gold изменят статуса си на Miles & More Senator.