Фотоизложба в ГУМ по случай 78-годишнина на ВДНХ

В екскурзиите по Москва е включена изложба на постиженията на народното стопанство. По-голямата част от снимките ще бъдат изложени за първи път пред широката общественост.  Ексклузивни снимки ще се представят на уникална фотоизложба "ВДНХ. Архитектура. Събития. Хора ".  Изложбата ще се проведе между 10 и 31 август 2017г. на първа линия на главния универсален магазин.
Основната експозиция на изложбата ще бъдат повече от 100 редки фотографии от колекцията "Мултимедия-изкуство-музей" (MAMM), архив на руската информационна агенция ТАСС, ВДНХ и съвременни фотографи. Много снимки не са публикувани никъде и ще бъдат изложени за първи път.
Главните герои - хората, за които е била създадена и оперира ВДНХ, събития - празници, фестивали и възпоменателни дати, неповторима архитектурна изложба. Фотографии, запечатали гостите и известни личности, като първият космонавт Юрий Гагарин, съветския космонавт Владимир Комаров, героят на Съветския съюз космонавта Валентина Терешкова, и др.
По-голямата част от снимките е посветена на най-ярките събития и празници, провели се по различно време във ВДНХ. Черно-бели и цветни изображения, запазили моменти от VI Световен фестивал на младежта и студентите през 1957 г., парад на участниците на фестивала на духовата музика по време на изложението на икономическите постижения на СССР, през 1985 г., вестникът на фестивала "Московская правда", която се проведе в рамките на Деня на града във ВДНХ на СССР през 1990 г. Ето откъси от близкото минало - на фестивала на изкуствата "Вдъхновение" и откриването на сезона на известните фонтани през 2016. Можете да видите как през 2017 г. се извършва възстановяването на емблематичните обекти на ВДНХ - вход на арката, павилион "Централен", "Украйна", "Космос", тези обекти задължително ще бъдат включвани в екскурзии и туристически пакети по Москва, как-то и в комбинираните eкскурзии Москва – Санкт Петербург.

За експозицията в ГУМ са събрани и фотоилюстрации на величествени архитектурни изложби, които са вдъхновили фотографите. Те са съхранили историята на дантелените модели в павилион "Култура", бели колони от павилиона "Централ", строгият силует на павилиона "Електроника и комуникации", въздушният купол "Космос".

Композиционно експозицията е разделена на периоди: 1930-1940-та, то 1950-1960, 1970-1980-та, 1990-2000 г., 2014-2017 години. В основата на работите стоят най-вече класициите на съветските и руските фотографи - Юрия Пальмина, Дмитрия Чистопрудова, Александра Скворцова, Кирилла Смирнова, Вивиан Дель Рио.

Най-новите снимки са направени от млади фотографи - победители от проекта " Взлет. Реконструкция ", където е запечатана мащабната реконструкция на ВДНХ. Сред тях са Александра Крамарова, Анастасия Бережинская, Игорь Терешков и Роман Сазонов.

Фото изложбата ще бъде допълнена от видеометариали. На разположен в близост до екрана ще се излъчват исторически архивни кадри и видео изложба на плановете на развитие.

Достъпът е свободен.

 

www.tourprom.ru

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross