Азербайджан - Грузия - Армения

Information
Tour plan
Price & Date

Нашата обиколка на Азербайджан, Армения и Грузия е добра възможност да видите целия кавказки регион наведнъж в едно пътуване, докато пътувате икономично. Великолепна природа: планини, гори, море, запазени архитектурни паметници: манастири и жилищни улици на древни градове. И, разбира се, основното нещо в Грузия, Азербайджан и Армения е гостоприемството, пътуването до този регион ще донесе много положителни емоции. Хората, приятелски настроени и отворени, ще ви посрещат по време на пътуването, ще ви поканят на почерпка и ще ви пожелаят щастливо пътуване.

Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Баку, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел.
От този момент започва Вашата програма ! 
В края на пътуването имате трансфер до летище в Ереван за обратния полет до София .

Маршрут: Баку — Апшерон — заповедник Гобустан — Тбилиси — Кахетия — Мцхета — Воено-Грузински път — езеро Севан - Дилижан — Хор-Вирап - Нораванк — Ереван
Продължителност:
 13 дни/ 11 нощувки, тръгване всеки петък
Периода на провеждане на  екскурзията е  14.07.2023 - 20.10.2023
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 1415 USD

Гарантирани дати за пътуване с група:

Юли 202314.07.23, 28.07.23
Август 202311.08.23, 25.08.23
Септември 202308.09.23, 22.09.23
Октомври 202306.10.23, 20.10.23

За пътуване по програма необходима само виза за Азербайджан, агенцията извършва цялата процедура по оформяне на вашата виза. Пътуването в Грузия и Армения за български граждани е без виза.

Записване за програмата става с предварително плащане 30% от пакетната цена, пълно плащане 21 календарни дни преди датата на тръгване.

ПРОГРАМА

1 Ден
Тръгване от летище София, с  авиокомпании "Turkish Airlines", “Ryanair“ пристигане на следващия ден в Баку.

2 Ден
Азербайджан: Пристигане в Баку - трансфер до хотела - обзорна обиколка на Баку
Пристигане в Баку през първата половина на деня
Трансфер от летище Баку до хотела.
След кратка почивка ви каним на туристическа обиколка на Баку, която включва Ичари Шахяр (Стария град), Моминската кула, двореца на Ширваншах, кервансараи, занаятчийски работилници, антикварни магазини и много други. Старият град в Баку е част от световното наследство на човечеството и е защитен от ЮНЕСКО.
Ще видите и модерните сгради, които са построени в столицата през последните години – включително известните Flame Towers.
Нощувка в хотел Баку.

3 Ден
Азербайджан: Огнена планина Янардаг - храм на огнепоклонниците Атешгях
Закуска в хотела
В този ден ще посетим планината Янардаг, където природният газ, изтичащ от земята, се запалва спонтанно и поражда странен природен феномен. Дори Марко Поло, пътувайки през XIII век в Закавказието, се е ръководил именно от тези светлини.
Ще посетим и храма на огнепоклонниците Атешгах, построен от последователите на зороастризма, за да почитат силата на огъня. Следобед ще се върнем в Баку.
Нощувка в хотел Баку.

4 Ден
Азербайджан: Археологически резерват Гобустан - най-старите петролни находища
Закуска в хотела
Археологическият резерват Гобустан също е включен в списъка на световното наследство на човечеството. На територията му са открити древни петроглифи, които представляват културно-историческа стойност. Ще можете да видите тези скални надписи, с интерес да проследите развитието на художествения вкус на един древен човек.
В този ден ще имаме възможност да посетим още един уникален обект – най-старите нефтени находища. „Черното злато“, открито в околностите на Баку в средата на 19 век, доведе до безпрецедентно развитие на Азербайджан и цялото Закавказие като цяло. Ще научите за това съдбоносно събитие и ще видите първата платформа в историята на петролния добив.
Нощувка в хотел Баку.
*или вечерен полет до Тбилиси и нощувка в Тбилиси

5 Ден
Пристигане в Грузия: полет до Тбилиси трансфер до хотела - пешеходна обиколка на Тбилиси
Закуска в хотела и трансфер от / до летище Баку / Тбилиси до хотела от избраната категория.
След кратка почивка ви каним на пешеходна обиколка на Тбилиси, по време на която водачът ще покаже Стария град, крепостта Нарикала, серните бани, катедралата Сиони и базиликата Анчисхати, площада на свободата и ултрамодерния мост на мира.
През очите на основателя на града Вахтанг Горгасал ще погледнете древния Тбилиси от платото Метехи, ще се разходите по улиците му.
След обиколката ще имате свободно време, ако желаете и имате възможност можете да посетите музеите на Тбилиси и да опитате грузински ястия в местните ресторанти. Ако искате, вземете фуникуляра нагоре по връх Мтацминда и погледнете града от птичи поглед.
Нощувка в хотел Тбилиси.

6 Ден
Грузия: Кахетия
Кахети: град Телави - замък Греми - винарна + дегустация - манастир Бодбе - градът на любовта Сигнаги*
или
*През октомври, поради метеорологичните условия,  маршрутът на обиколката ще изглежда така: къщата-музей на князете Чавчавадзе в Цинандали + дегустация на вино - град Телави - манастирът Бодбе - градът на любовта Сигнаги.
Закуска в хотела.
Нека започнем нашето запознанство с Грузия с винопроизводството. Ще изкачим прохода Гомбори и след това ще се движим по долината Алазани, където растат най-много грузински сортове грозде.
Ще посетим и столицата на региона – град Телави, където ще видим 900-годишен чинар и средновековната крепост Батонисцихе. С обиколка ще посетим замъка Греми, оцелял по чудо след персийските набези. Програмата на екскурзията включва посещение на винарна, където ще научим за традиционното грузинско винопроизводство и ще опитаме няколко вина на дегустация.
Следобед ще пристигнем в манастира Бодбе и ще се поклоним на гроба на Света Нино, донесла християнството в страната през 4 век. А в град Сигнаги по време на обиколката ще се изкачим на крепостната стена и ще се полюбуваме на красивите гледки към долината Алазани.
Вечерта ще се върнем в Тбилиси.
Нощувка в хотел Тбилиси.

7 Ден
Грузия: Манастирът Джвари – Древната столица на Мцхета – Катедралата Светицховели
Закуска в хотела
В този ден ще посетим обекти от списъка на световното наследство на човечеството. Ще отидем до град Мцхета, основан в средата на 1-во хилядолетие пр.н.е.  Именно той става първата столица на обединеното грузинско царство през III век пр.н.е.
Ще се издигнем до манастира Джвари над сливането на реките Кура и Арагви, а също ще се разходим по улиците на Мцхета, ще отидем до семейния храм на династията Багратиони, който се нарича Светицховели. Според легендата в основата му е туниката на Исус.
Следобед ще се върнем в Тбилиси
Нощувка в хотел Тбилиси.

8 Ден
Грузия: Грузински военен път - крепост Ананури - кръстов проход 2395 м - храм Троица в Гергети
Ранна закуска в хотела. Сутринта ще тръгнем на обиколка по Грузинската военна магистрала, за да видим красотата на планините. Ще посетим средновековната крепост Ананури, която през Средновековието е била северният форпост на Грузия, а през 19 век става основна база на руския гарнизон.
Нека спрем на най-високата точка на пътуването, на Кръстовия проход (2395 м) - наречен е така, защото по време на вражеските набези кръстът на Света Нино е бил пренесен от Тбилиси в планината през този проход. Ще посетим храма, в който дълги години се е съхранявала тази реликва - църквата Троица в село Гергети, ще се полюбуваме на върха на връх Казбек. Вечерта ще се върнем в Тбилиси.
Нощувка в хотел Тбилиси.
*Поради метеорологичните условия през март и април, маршрутът може да се промени

9 Ден
Преместване в Армения: курорт Дилижан - езерото Севан - Ереван
На този ден напускаме Грузия с кола и отиваме до границата с Армения. След преминаване на границата на контролно-пропускателния пункт (пеша с вещи) ще посетим курортния град Дилижан, ще се разходим из него и ще се запознаем с уменията на местните занаятчии. На алпийското езеро Севан ще се любуваме на чистите води на най-голямото езеро в Закавказието. Ще имате възможност да опитате кебап от известната севанска бяла риба или рак.
При пристигане в Ереван, настаняване в хотел от избраната категория.
Нощувка в хотела в Ереван.

10 Ден
Армения: Пешеходна обиколка на Ереван
Закуска в хотела.
По време на пешеходна обиколка на Ереван ще научите историята на града, който е съвременник на Рим и Вавилон. Ще се разходите по площада на републиката с пеещите фонтани, известния архитектурен комплекс Каскада, пазара Вернисаж и много други
Нощувка в хотела в Ереван.

11 Ден
Армения: Манастир Хор Вирап – Частна винарна + Дегустация на вино – Птича пещера – Манастир Нораванк
Закуска в хотела.
В този ден ще посетите манастира Хор Вирап, откъдето при ясно време можете да видите Арарат като на длан. Оттук християнството започва да се разпространява през 4 век и Армения става първата страна, която го приема като държавна религия.
Ще опитаме арменско вино на дегустация и след това ще отидем на екскурзия до Пещерата на птиците, където учените са открили кожени обувки, ушити преди 5,5 хиляди години.
Ще посетим и средновековния духовен и културен център – манастира Нораванк. Тук са работили известни арменски скулптори и архитекти, сред които най-известният е Момик. На обиколка в Нораванк ще можете да видите значителна колекция от арменски хачкари - стели, които отбелязват значими събития.
Вечерта ще се върнем в Ереван.
Нощувка в хотела в Ереван.

12 Ден
Армения: Езически храм Гарни – Манастир Geghard Spear – Фабрика за бренди
Закуска в хотела.
В програмата на нашето турне е единственият паметник на езичеството в Армения - храмът Гарни, построен през 1 век от огнепоклонници в чест на бога на слънцето Митра. Намира се в дефиле, което природата приказно е украсила с каменни шарки.
А недалеч от него е манастирът Гегард, където през Средновековието се е съхранявало копието на Лонгин, с което Исус е прободен на кръста. Ще посетим вътрешността на храма и ще се насладим на строгата архитектура от ранното Средновековие.
Следобед ще се върнем в Ереван. Във фабриката за ракия Ной-Арарат ще научите за технологията на производство на арменски ракии и ще ги опитате на дегустация.
Нощувка в хотела в Ереван.

13 Ден
Армения: Трансфер до летище Ереван - полет за дома
Закуска в хотела.
Освобождаване на стаите до 12:00ч. До момента на отпътуване ще бъде организиран трансфер до летище Ереван.
Полет до вкъщи

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от  1415 USD.

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека,.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език.
-Пакетните цени са формирани при курс 1 USD / 1.82 лв, при промяна на курса цените  ще бъдат преизчислявани.   

Цената на програмата включва:
-Хотели  категория Стандарт Плюс на база закуска (Баку - 3 нощувки, Тбилиси - 4 нощувки, Ереван - 4 нощувки);
-Среща на летище Баку, изпращане на летище Ереван, среща / изпращане Баку - Тбилиси;
-Групови трансфери при разглеждане на забележителности;
-Услуги на рускоговорящ екскурзовод;
-Дегустации по програма;
-Входните билети на обекти по програмата
-Медицинска застраховка за туристи до 65 навършени години

Цената на програмата не включва: 
-Самолетен билет София - Баку - Ереван - София
-Допълнителни екскурзии
-Виза за Аербайджан, агенцията извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.

Периода на провеждане на  екскурзията е  30.06.2023 - 20.10.2023, тръгването е  ден  петък.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross