Азербайджан, Грузия и Армения 2023г.

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Открийте три държави Грузия, Армения и Азербайджан - само в една обиколка. Извисяващите се Кавказки планини разделят Европа от Азия, а страните от Южен Кавказ са на тази граница. Жителите на Азербайджан изгаряли суров петрол в лампите си, преди някой да разбере какво е това. Красивата, скалиста Армения била първата страна, която приела християнството като своя официална религия. А Грузия, известна с невероятната си храна и напитки, твърди, че е първата област, в която се отглежда винено грозде. Техните различни истории, традиции, култури и естествена среда правят тези страни много привлекателни за туризъм.
Продължителност на програмата 12 дни / 11 нощувки.

ДАТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

06 Май 2023 - 17 Май 2023  20 Май 2023 - 31 Май 2023
17 Юни 2023 - 28 Юни 202315 Юли 2023 - 26 Юли 2023
26 Август 2023 - 06 Септември 202309 Септември 2023 - 20 Септември 2023  
23 Септември 2023 - 04 Октомври 202307 Октомври 2023 - 18 Октомври 2023
21 Октомври 2023 - 01 Ноември 202304 Ноември 2023 - 15 Ноември 2023

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "Turkish airlines" цена на двупосочен самолетен билет е от 530 евро с всички такси включени.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Тръгване от Истанбул за Баку:

TK 1028София - Истанбул0925   1050
TK  340Истанбул - Баку1225   1605 

Връщане в София от Тбилиси: 

TK  379Тбилиси - Истанбул1045   1215 
TK 1031Истанбул - София1320   1435 

АКЦЕНТИ:

Старият град Баку (Icherisheher)

Ичери Шехер е известен още като Старият или Вътрешният град в Баку. Това е най-древната и може би най-невероятната част от съвременната столица. След като се възхитите на съвременните и модерни гледки на Баку, Вие внезапно ще навлезете в един изцяло нов свят, с красиви стари сгради, предимно в един цвят, крепост, стари градски стени, двореца на Ширваншах, тесни улички и разбира се голямото Каспийско море. Ичери Шехер датира от 12 век, но има версии, че този район е съществувал още през 5 век.
Целият стар град е заобиколен от стени, които в миналото са имали защитна функция, животът вътре в стените е бил привилегия за местните жители, тъй като вътре в градските стени те са били в безопасност. Сега стените са само още една атракция за туристите. Разхождайки се по тесните улички, можете да намерите най-важните забележителности на Стария Баку като Девическата кула, двореца Ширваншах и джамията Джума. Поради уникалната история и архитектура Ичери Шехер е първото място в Азербайджан, класифицирано като обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО.
Ичери Шехер е населен от бронзовата епоха, през 14 век става столица на Ширваншах и най-важният град за цялата династия. Дворецът на Ширваншах е една от най-зашеметяващите забележителности на Стария град на Баку, известен е като „Перлата на архитектурата на Азербайджан“. Сега дворецът е обявен за музей, можете да видите невероятни експонати, интериор и да пътувате в епохата на Ширваншах.
Старият град Баку е имал страхотна позиция по Пътя на коприната, търговията донесла богатство на града и му помогнала да се развие: да построи бани, каравансараи и джамии. Сградите от този период са предимно в един и същи цвят и стил, построени са от варовик и някои от тях имат дървени балкони. Дървото било знак за богатство, хората построили тези балкони, за да покажат колко са богати.
Сега Ичери Шехер е място за много хора, сутрешната разходка в Ичери Шехер е най-добрата идея, по тесните улички можете да видите играещи деца, жени, които окачват пране, търговци, които продават красиви килими и сувенири. Ичери Шехер послужил като основа за съвременния Баку, развитието и изграждането на новия град започва около този район, сега има много хотели и ресторанти в старата част на Баку, но вътре в градските стени все още се усеща атмосферата на старото време.

Културно-Ландшафтен резерват на скалното изкуство Гобустан (Gobustan)

Държавният исторически и художествен резерват Gobustan е едно от уникалните места в света. Разположен близо до съвременния град Баку, Гобустан ще ви отведе далеч от съвременния свят, само на час път с кола от столицата ще се озовете в различно време и пространство. Националният парк Гобустан е известен с древните резби, пещерни рисунки, кални вулкани и газови камъни. Само си представете праисторически начин на живот, това пътуване е наистина хипнотизиращо. През 2007 г. Gobustan дори е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, така че Gobustan със сигурност е мястото, което трябва да се види.
Скалистите хълмове в района на Гобустан отразяват цялата история на този регион от каменната ера до средновековието. Около 6000 скални рисунки, пещерни рисунки и петроглифи представят 40 000 години скално изкуство и праисторически живот. Можете да видите картини на хора, живели 20 000 години преди Вас, да изследвате техния начин на живот, въображение, интереси и дори външен вид. Повечето скални рисунки, пещерни рисунки и петроглифи изобразяват ежедневието на древните хора - техните ритуали, ловни сцени, флора, фауна, воини, лодки и дори астрология.
Освен със скални рисунки Гобустан ще Ви удиви с кални вулкани, тази кал се предполага, че има лечебни качества. Споменахме танцови сцени в скалната рисунка, но как без музика? Може би Gaval Dash е отговорът! Гавал Даш е музикален камък, който се среща само в Гобустан, когато го докоснете с малък камък, от него се издава музикален звук.

Сигнаги (Sighnaghi)

Сигнаги е град в Кахетия, на 75 км източно от Тбилиси. Въпреки че е един от най-малките градове в Грузия, се явява популярна туристическа дестинация поради местоположението си в сърцето на лозарския регион на Грузия, живописните си пейзажи, пастелни къщи с балкони с дървена резба и тесни калдъръмени улички. Разположен на стръмен хълм, този невероятен град гледа към обширната долина Алазани, а Кавказките планини се виждат отдалеч. Градът е заобиколен от останки от укрепления от 18-ти век с дължина около 5 километра и 23 кули. Други забележителности на този град са две грузински православни църкви в самия град - църквите Св. Георги и Св. Стефан. Метохът Бодбе и изворът Св. Нино също са близо до града (на 2 км). Това е важно място за поклонниците за гроба на Св. Нино, който покръстил Грузия през 4 век.
Местният етнографски и археологически музей, датиращ от 50-те години на миналия век, е модернизиран и разработен в модерна постоянна изложба Signaghi Museum през 2007 г.
Този малък грузински град е известен като "Град на влюбените" със сватбена къща, където човек може да сключи брак по всяко време на деня.
Ще намерите много уютни места, хотели и хостели по Ваш вкус, улични кафенета и ресторанти, където можете да опитате домашно приготвените кахетински вина. Сигнаги може да се посети през всеки сезон, дори в слънчевите дни на зимата, ще се възхищавате на заснежените върхове, които вървят по стената на Сигнаги.

Крепост Нарикала (Narikala Fortress)

Крепостта Нарикала, наричана още крепостта-майка на стария Тбилиси, е древен символ на защитата на Тбилиси. Крепостта Нарикала, която се намира в стария Тбилиси, известна още като Шурис-цихе ( Shuris Tsikhe), е древен символ на отбранителния блясък на Тбилиси. Крепостните стени датират от различни периоди, най-ранната от 4-ти век, когато е била персийска цитадела. Основите на кулите и повечето от днешните стени са построени през 8-ми век от арабските емири, които са имали дворец вътре в крепостта. Най-добре запазената кула стои сама, югозападно от долната крепост на стария Тбилиси. Тази кула без покрив е Истанбулската кула от 16-ти век, наречена така, защото по време на турската окупация от този период е била използвана като затвор. Внушителната кула Шахтахти на запад датира от 7-ми до 9-ти век, която по арабски времена е служила за обсерватория! Археологическите разкопки разкриват, че вътре в крепостта Нарикала е имало църква от дванадесети век. Църквата е преустроена и проектирана в съответствие с крепостта около нея. Интериорът е украсен със стенописи, изобразяващи както библейски сцени, така и историята на Грузия.
Историците твърдят, че Нарикала, разположена в стария Тбилиси, стояла на Пътя на коприната, била най-укрепената и непревземаема от всички в Тбилиси. Крепостта е разрушена от земетресение и оттогава цитаделата не е възстановена напълно.
Оцелелите каменни кули на Нарикала остават неми свидетели на историята на древния град! Докато сте на почивка в Тбилиси, можете да надникнете в историята на града от ранните векове до наши дни, като се разхождате по тесните улички на града и изследвате религиозната и светската архитектура на стария Тбилиси.
В стария град на Тбилиси ще намерите църкви, синагоги, джамии, както и известни къщи от 19-ти век с дървени балкони. В стария Тбилиси ще посетите серни бани и ще се насладите на превъзходна панорамна гледка към стария град на Тбилиси.

Ден 1:
Пристигане в Баку с полета на "Turkish Airlines" в 16.05ч.
Посрещане, трансфер до хотела,настаняване, в 19.00 среща с вашия екскурзовод и група на лобито на хотела, приветственна вечеря,  нощувка в Баку.

Ден 2: Баку
Обиколката започва в 9:00 ч., среща с водача на рецепцията на хотела.
Започнете екскурзията и посетете историко-художествения резерват Гобустан (Gobustan) със запазени скални рисунки, могили и жилищни обекти от X-XIII хилядолетие пр. н. е. до Средновековието. Има свидетелства за обитатели на района от епохата на каменната ера и следващите периоди в „Гобустан” - там са съсредоточени скални рисунки,  надгробни паметници. В близост се намира „Гавал Чалан” – оригинална каменна тамбура, представляваща плоско поставена огромна плоча. Възможно е да чуете ритмични точни мотиви, като почукате върху него. Смята се, че тези звуци са придружавали ритуални танци и церемонии. Посещението на Гобустан ще Ви пренесе в друг свят и ще Ви позволи да усетите атмосферата на хилядолетната история на това място.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
Обзорна екскурзия в Баку. Панорамата на града, представена на височината на планинската част на телевизионна кула, дава представа за контрастите и мащаба на Баку, подковообразния залив на Баку. Градът е оформен като амфитеатър, спускащ се към Каспийско море. Обиколката обхваща централната част на града и показва най-интересните исторически и архитектурни обекти.
Посещение на “Стария град” Icherisheher . Територията на "Вътрешния град" е 22 хектара, което представлява малка част от общата площ на Баку (44 000 хектара). Концентрацията на архитектурни и исторически паметници обаче диктува необходимостта тази екскурзия да бъде отделена и да направи тази част на Баку може би най-интересната за посещение. Моминската кула (XII век), Дворецът на Ширваншах (XV век), Замъкът Synyk Gala, Caravan Saray, Джума джамия - това не е пълен списък на забележителностите на стария Баку. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Баку.

Ден 3: Баку – Шемаха – Шеки
След закуска отпътуване до квартал Шемаха. Посещение на град Шемаха (Shamakhi), гробницата Дири Баба и Йеди Гумбез. Шемаха е бил столица на Кралство Ширван в продължение на няколко века. Мавзолеят Йеди Гумбаз (Седемте купола) е място за погребение на членове на кралските семейства на Ширванските шахове.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
След това отпътуване до село Киш за посещение на албанска църква. Легендата гласи, че църквата е построена през 78 г. сл. Хр., но изследователите я поставят няколко века по-късно. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Шеки.

Ден 4: Шеки – Лагодехи – Дегустации на вино – Тбилиси
Шеки е едно от най-известните и древни места в Азербайджан. Разположен на 700 м (2297 фута) над морското равнище като амфитеатър, заобиколен от планини и дъбови гори, този древен град отдавна е известен като център на коприната и важна спирка по Великия път на коприната. Има предположение, че името на града се връща към етнонима на саките, които достигат територията на Азербайджан през 7 век пр.н.е. Ще започнете обиколката на Шеки с посещение на летния дворец на хан от 18-ти век с великолепни фрески и изящни витражи. Историческият музей на Шеки е известен с артефакти от няколко периода. Старата част на града и дворецът на хановете Шеки на 43-та сесия на Комитета за световно наследство са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
След това продължаване до границата с Азербайджан и Грузия в Лагодехи (Lagodekhi).
Гранични формалности, транспорт и смяна на водача. Продължаване на обиколката до Wine Yard N1, винарна в семеен стил, разположена в Ахалсопели, регион Кахети. Обектът предлага разнообразни дейности за винен, агро, гастро, еко и етно туризъм. Ще посетите традиционна местна винарна, където ще опитате био вино и ще обядвате. Тук ще се насладите на грузинското гостоприемство.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
Продължаване към винарна Khareba (или подобна винарна), за да опитате някои от грузинските вина в европейски стил. Ще посетите уникална 300-годишна винарска изба, където ще научите за грузинските традиции в производството на вино, които се различават значително от европейските методи (само екскурзия). Отпътуване до Тбилиси. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в хотела в Тбилиси.

Ден 5: Обиколка на Тбилиси
Обиколка на Тбилиси – Стария и Новия град. Градът предлага голямо разнообразие от забележителности, повечето от които много древни. Започвате Вашето посещение само на няколко минути пеша от хотела в компактния район на Стария Тбилиси. Започвайки от църквата Метехи, ще отидете до тухлените куполи на серните бани и след това до грандиозно разположената крепост Нарикала – една от най-старите крепости в Грузия, с изглед към дефилето на река Мтквари.
Време за обяд: 13:00-14:00 (Според преценката на гостите ще се договорим за време/Включено)
След това ще посетим синагогата и църквите Сиони и Анчисхати, които отбелязват края на Стария град. След като посетим съкровищницата на Националния музей на Грузия (Грузинска археология от 8-мо хилядолетие пр. н. е.), посетете катедралата Света Троица, третата по големина църква в света. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Тбилиси.

Ден 6: Тбилиси – Ананури – Степанцминда – Тбилиси
След закуска в хотела ще посетим древната столица и религиозен център на Грузия – Мцхета (на 3000 години) и разглеждаме историческите забележителности: манастира Джвари (6 век) и катедралата Светицховели (11 век). И Джвари, и Светицховели са обекти на ЮНЕСКО за световно наследство. След това посещаваме древните руини на града и се отправяме на север към Северен Кавказ по добре известния грузински военен път. По пътя ще посетим Ананури – архитектурен комплекс от 17 век.
Време за обяд: 13:00-14:00 (В Панасаури или в Казбеги - Според решението на гостите ще се договорим за време/Включено)
Вълнуващо пътуване от Гудаури по река Терги ще ни отведе до Степанцминда (Казбеги) – главният град в региона. От Stepantsminda (Kazbegi) шофирането с 4 WD превозни средства през красиви долини и гори ни отвежда до църквата Gergeti Trinity, разположена на 2170m. При хубаво време можете да видите един от най-високите ледници в Кавказ – планината Казбеги (5047 м). Връщаме се в Тбилиси. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Тбилиси.

Ден 7: Тбилиси –  Гори – Боржоми - Ахалцихе
След закуска в хотела ще отидете с кола до Ахалцихе (приблизително 3 часа). Той е основан преди най-малко 800 години и е бил регионален административен център за османците от 16-ти век до Руско-турската война. По пътя за Ахалцихе може да спрем в пещерния град-крепост Уплисцихе, чиято история започва през I-II хилядолетие пр.н.е. или посетете музея на Сталин в Гори.
Обяд: 13:00-14:00 (не е включен)
След това обиколка на крепостта Рабат от 13-ти век, която е смесица от различни религии и архитектура. Настаняване в хотела в Ахалцихе или Вардзия. Вечерта вечеря в местен ресторант. (Включено) Край на обиколката. Свободно време.

Ден 8: Вардзия – Ахалкалаки – Ереван
След закуска в хотела, екскурзия до 2 век пр.н.е. Крепостта Хертвиси, някога разрушена от Александър Велики, и пещерен манастир Вардзия, чиито пещери се простират по протежение на скалата на около петстотин метра и на до деветнадесет нива и за който район се смята, че е бил заселен за първи път през бронзовата епоха.
Време за обяд: 13:00-14:00 (Според преценката на гостите ще се договорим за време/Включено)
След обяд отивате на границата, където сменяте транспорта и водача.
След като се срещнете с арменския водач, се придвижвате напред към Ереван - гостоприемната столица на Армения. Настаняване. Почивка. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Ереван.

Ден 9: Обиколка на Ереван – Ечмиадзин (ЮНЕСКО) – Звартноц (ЮНЕСКО) – Ереван
Закуска в хотела.
Започнете да откривате Армения с посещение на Историческия музей на Армения, където ще се запознаете с пълната картина на арменската култура и история, датираща от преди един милион години до наши дни. След това ще разгледате забележителностите на един от най-старите градове в света – 2796-годишният Ереван. След обиколката на града ще имате традиционен обяд в един от ресторантите, разположени в Ереван.
• Обяд: 13:00-14:00 ч. (Според решението на гостите ще се договорите за време).
След това ще се придвижите напред към Първопрестолният "Свети Ечмиадзин" – духовният център на Арменската апостолическа църква и седалище на Върховния патриарх и католикос на всички арменци. Тук са били короновани и освещавани множество крале и католикози. На връщане към Ереван ще спрете при руините на изключителния храм Звартноц. Връщане в Ереван. Свободно време. Нощувка в Ереван.

Ден 10: Ереван – Гегард (ЮНЕСКО) – Гарни – Ереван
Сутринта автобусът ще Ви отведе до монашеския комплекс Гегард, разположен на склона на почти затворения амфитеатър от скали. Манастирът Гегард (Geghard) е една от големите забележителности на Армения. Манастирският комплекс се намира в района Котайк (Kotayk). Той е част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Манастирът Гегард се намира до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин (Echmiadzin).
По пътя спиране в местността  Charents Arch, за да се насладите на величествената гледка към библейската планина Арарат.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
Следващият акцент е единственият останал езически храм в Армения – Гарни  (Garni), посветен на Михр, който според арменската митология е Бог на Слънцето. Уникалният храм Гарни, символ на предхристиянска Армения, се намира на около 30 км от Ереван. Това е езически храм, построен през 1 век сл. Хр. в чест на бога на слънцето Митра. Външно той много прилича на древногръцкия Партенон в Атина. Той е разположен на високо триъгълно плато на скала над планинския пролом на река Азат, заобиколен от три страни с фантастично красиви скали. През 17 век храмът е разрушен от земетресение и възстановен през 1960-70 г. от съветски реставратори, които буквално са го сглобили парче по парче. От тук ще се насладите на впечатляваща гледка към спиращи дъха високи скали, наречени „Симфония на камъните“. В село Гарни Ви очаква едно незабравимо преживяване – можете да участвате в истински ритуал по печене на народен хляб лаваш с местни жители. Връщане в Ереван. Подправете този ден с екскурзия и дегустация в известна Ереванска фабрика за ракия. Свободно време в Ереван. Нощувка в Ереван.

Ден 11: Ереван – езерото Севан – Хахпат (ЮНЕСКО) – Садахло – Тбилиси
Време е да се отправим към едно от най-високите сладководни езера в света – Севан (1900 м). От върха на полуостров Севан можете да се насладите на пълната гледка към езерото с вулканично-тектонски произход и прилежащите планински вериги.
Карайки през гористи планини на Национален парк Дилижан и дълбоки клисури на северните региони, спирате в планинското село Хахпат. Просто не можете да напуснете Армения, без да видите шедьовър на архитектурата - монашеския комплекс Хахпат.
Време за обяд: 13:00-14:00 (Според преценката на гостите ще се договорим за време/Включено)
Кажете сбогом на Армения и продължете маршрута си, за да пътувате в Грузия.
След среща с грузинския водач се придвижвате напред към Тбилиси. Настаняване. Почивка. Гала вечеря в местния ресторант. Нощувка в Тбилиси.

Ден 12: Тбилиси - София
Тръгване за летище в Тбилиси за полета за София от 10.45, пристигане на летище София в 14.35

Пакетни цена на турист настанен в двойна стая - 1963 евро.
Доплащане за единична стая - 360 евро, възможност за единично настаняване се потвърждава допълнително. 

ДАТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

06 Май 2023 - 17 Май 2023 20 Май 2023 - 31 Май 2023
17 Юни 2023 - 28 Юни 2023 15 Юли 2023 - 26 Юли 2023
26 Август 2023 - 06 Септември 2023 09 Септември 2023 - 20 Септември 2023
23 Септември 2023 - 04 Октомври 2023 07 Октомври 2023 - 18 Октомври 2023
21 Октомври 2023 - 01 Ноември 2023 04 Ноември 2023 - 15 Ноември 2023

Пакетната цена  включва:
- Настаняване в двойни стаи в хотели;
- Екскурзовод на английски език за целия маршрут, екскурзовод с руски език се потвърждава допълнително;
- Кетъринг обслужване – закуски в хотели, 8 вечери, 3 обяда;
- Транспорт с комфортен седан, миниван или микробус;
- Входни такси в музеите;
- Бутилка минерална вода;
- Медицинска застраховка за пътуване с покритие 10 000 евро.

Пакетната цена  не включва:

- Международни самолетни билети. Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетен билет;
- Доплащане за единична стая;
- Бакшиши и лични разходи.

Резервацията се прави след потвърждение, фактуриране и плащане на депозит от 50%  от финалната пакетна цена.
Пълно заплащане  трябва да бъде направено 40 дни до датата на пътуване.

Примерни хотели по програма:

В Баку:

В Баку:
Grand Minway Hotel 4*
77 Nizami Street, Nasimi, AZ1000 Baku, Azerbaijan

Хотел Grand Midway в Баку предлага настаняване само за възрастни с ресторант, фитнес център и бар. Сред удобствата в този хотел са денонощна рецепция и рум-сървиз, както и безплатен WiFi в целия хотел. Гостите могат да се насладят на питие в снек-бара.  Хотелът предоставя на гостите си климатизирани стаи с бюро, електрическа кана, минибар, сейф, телевизор с плосък екран и самостоятелна баня с биде. Във всяка стая в Grand Midway Hotel има спално бельо и хавлии.  Гостите на хотела могат да се насладят на континентална закуска.  Grand Midway Hotel предлага 4-звездно настаняване със сауна.  Хотелът разполага със СПА център на място, фризьорски салон и бизнес център.  Популярните забележителности в близост до хотела включват Площада на фонтаните, Моминската кула и ЖП гарата Баку. Най-близкото летище е международното летище Гейдар Алиев, на 25 км от хотел Grand Midway.

В Шеки:
 MinAli Boutique Hotel 4*
M.F.Axundov pr. 11/15, AZ5500 Sheki, Azerbaijan

MinAli Boutique Hotel се намира на 300 метра от Шеки и предлага настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг и градина. Този 4-звезден хотел предлага детски клуб и консиерж услуги. Разполага с денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi в целия хотел. Всяка сутрин в хотела се предлагат опции за закуска на шведска маса и халал. Бутиковият хотел МинАли разполага с детска площадка. Kyshlak е на 3,8 км от мястото за настаняване, а Qoxmuq е на 4,4 км от хотела.
Най-близкото летище е международно летище Кабала, на 82 километра от MinAli Boutique Hotel.

В Тбилиси:
Gallery Palace Tbilisi 4*
5 Pavle Ingorokva Street Tbilisi City Tbilisi Region, 0105, Georgia

Gallery Palace се намира в Тбилиси, само на 450 м от площада на свободата. Гостите могат да се насладят на ресторанта на място. Gallery Palace разполага с безплатен WiFi в целия имот.

Климатизираните стаи в Gallery Palace разполагат със самостоятелен вход, минибар и телевизор. Някои стаи разполагат с кът за сядане, където да се отпуснете след натоварен ден. Всички стаи включват самостоятелна баня с вана или душ. За ваше удобство ще намерите сешоар, халати и чехли.

В хотела има 24-часова рецепция и консиерж услуги.

Театър Руставели е на 800 метра от Gallery Palace, а Театърът за опера и балет на Тбилиси е на 1,4 километра. Най-близкото летище е международно летище Тбилиси, на 17 км от имота.

 

 

 

В Ереван:

Hotel Bass Boutique Hotel 4*
 Aygedzor Street 3/1, 0019 Yerevan, Armenia

Този хотел в центъра на Ереван предлага изглед към планината Арарат и безплатна сауна, арменски ресторант с винарска изба и безплатен Wi-Fi. На място има безплатен паркинг. Семпло обзаведените стаи на Bass Boutique включват плоскоекранен телевизор с кабелна телевизия и климатик, както и минибар. Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел. Ресторантът сервира ястия от националната и европейска кухня и ежедневна закуска, а в уютния бар с винарска изба можете да се насладите на разнообразие от коктейли, закуски и изискани вина. Храна и напитки се сервират и на терасата. Хотелът е на 10 минути пеша от Президентския дворец и Ереванската опера. Метростанция Маршал Баграмян е на 2 минути пеша.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross