info@aerotourmm.com

Алтай експрес

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
8 дни/ 7 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

8 дни / 7 нощи  

Маршрут: Москва – Барнаул – Белокуриха – Солоновка – Солонешное – Искра – Денисова пещера – Чибит – Чуйский тракт – Курайска степ – каньон на потока Къйзъйл-Чин – Синьо  Гейзеровое езеро – комплекс петроглифи Калбак-Таш – Каракол – етно-парк „Уч-Енмек“ – Бийск – Барнаул – Москва.

Настаняване в единични, двойни и тройни стаи.

В Солешенски район в „моралник“ „Искра“, удобства на етажа

В Улагански район в туристически комплекс „Кочевник“, самостоятелен санитареен възел

В район Долен Катун – комплекс „Манжерок“, туристически комплекс „Печки-Лавочки“, „Солнечная“ или подобна, самостоятелен санитареен възел.

Пакетната цена включва

 • нощувки в избрания хотел, цената на допълнителна нощувка към програмата без екскурзионно обслужване се потвърждава допълнително.
 • Трансфери летище Барнаул – хотел – летище Барнаул
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеитев
 • транспорт по програмата
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

Пакетната цена не включва

 • Самолетни билети София – Барнаул – София
 • Допълнителни екскурзии по желание (Допълнителните екскурзии могат да се заплатят и потвърдят предварително в България при записване по екскурзионната програма. В този случай местата са гарантирани. При заявка и заплащане на екскурзиите при пристигане в Санкт-Петербург, местата по програмите могат да бъдат запълнени и да Ви бъде отказано участие в допълнителните екскурзии.Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно курс рубла / евро).
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Разходи от личен характер.
Програма

1 ден

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Полет до Барнаул. Кацане на летището в Барнаул. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до хотел в Барнаул. Нощувка.

2 ден

Сух пакет за закуска
В 6-7ч сутринта трансфер Барнаул – Белокуриха (240 км). Курортът е известен с лечебния си въздух и радонови източници.
Трансфер Белокуриха – Солоновка (40 км), село, основано от староверци и руски заселници, известно като точка на привличане за парапланеристи и частна фабрика за сирене.
Обяд в кержацки традиции „Постна кухня на староверците“.
Трансфер Солоновка – Солонешное (65 км). Екскурзия в Солонешенски краеведски музей (входен билет), където е представена подробната история на археологическия обект „Денисова пещера”, културата на руския (староверците) и алтайския народи.
Трансфер Солонешное – Искра (20 км). Настаняване в „маралник“.
Вечеря.
Алтайски марал – това е срамежливо, предпазливо, величествено животно от семейството на елените. Невкостенетите рога на марала са създадени от най-природния комплекс вещества с огромна биостимулираща сила. Един от най-ефективните методи за роголечение се явяват рогови вани – това е оздравителна процедура с използване на воден екстракт от сварени рога на марала. Използването на рогови вани, както и продукти от рогата на марала повишават енергията на организма, повишават кръвооросяването, способстват за регенерацията на тъканите, особено ефективно ускоряват възстановяването на мускулната тъкан след нейното увреждане в резултат на физическо натоварване, а също така забавя процеса на стареене на тялото.
Положителен ефект се наблюдава не по-рано от 4-6 вани (цената на една вана е от 1200 рубли на човек).
Пеша – 3 км, с транспорт – 3655 км.
Хранене: закуска, обяд и вечеря.
Градове: Барнаул, Белокуриха, Солоновка, Солонешное.
Забележителности: „маралник“ в село Искра в Солонешенския район на Алтайския край.

3 ден

Закуска
Трансфер Искра – Денисова пещера (35 км).
Екскурзия в Денисовата пещера – уникален археологически паметник от световно значение, в която била намерена фосилизирана фаланга на пръста, принадлежал на вид хора, представляващи определен клон в еволюцията (денисовец), различен от неандерталеца и съвременните хора.
Трансфер Денисова пещера – Чибит (350 км) през превала Келейский (1313 м), Ябоганский (1492 м) по билото на Башелакския хребет през Уст-Канската котловина до известния Чуйски тракт.
След това по Чуйския тракт нагоре по течението на реките Катун и Чуя до Курайската степ. Историята на тракта минава през вековете, когато този път е бил пътека, разклонение на Великия път на коприната, „китайската пътека“. Влиза в 10-те най-красиви пътища в света по версия на National Geographic. По пътя се преодолява един от най-големите превали Чике-Таман (1460 m), което превод от алтайски означава „Прав крак“. Превалът е известен от X век, сега представлява стръмен криволичещ път с наблюдателна площадка на върха, от 1996 година е паметник на природата на Република Алтай.
Настаняване в туристически комплекс.
Вечеря.
Пеша – 3 км, с транспорт – 385 км.
Хранене: закуска и вечеря.
Градове: Чибит.
Забележителности: Денисова пещера, превал Келейский, превал Ябоган, Уст-Канска степ, Чуйски транкт, Курайска степ, превал Чике-Таман.
Водоеми: река Катун, река Чуя.

4 ден

Закуска.
Екскурзия в Къйзъйл-Чин, известен сред туристите като „Марс“ (90 км). По пътя спиране за фотосесия на фона на Северо-Чуйския хребет. Разходка из марсианските гори и каньони на потока Къйзъйл-Чин. Излизането на разноцветни глини на повърхността създава усещането за друга планета.
Трансфер Къйзъйл-Чин – Гейзерово езеро (80 км).
Екскурзия по гейзеровото езеро – единствено по рода си – рядко по красота, чистота, незамръзващо дори и през зимата. Това винаги открито в Космоса „земно око“ е с удивителен тюркоазен цвят. На езерното огледало може да се забележат петна с кръгла или овална форма, които са отражение на процеси, произтичащи на дъното на езерото, където оживяват „гейзери“, изхвърлящи на повърхността смес от синкава глина и пясък.
Връщане в туристическия комплекс (10км).
Вечеря.

Пеша – 5 км, с транспорт – 180 км.
Хранене: закуска и вечеря.
Забележителности: каньона на потока Къйзъйл-Чин, Северо-Чуйския хребет.
Водоеми: Синьото Гейзерово езеро.

5 ден

Закуска.
Трансфер Чибит – Каракол (170 км).
По пътя посещение на Калбак-Таш, разглеждане на скалните рисунки – петроглифи. Около 500 композиции, наброяващи повече от 5000 рисунки. Времевия размах на петроглифите е от неолита до тюркската епоха. Паметникът е разположен на десния бряг на река Чуи.
Посещение на историко-културния комплекс „Чуй-Оозъй“, възможност за дегустация на алтайска национална кухня: каан – кървавица, курут – сирене, „боорсаки“ (по желание срещу допълнително заплащане).
Спирка за фотосесия в северната част на геопарка „Алтай“, Чуй-Оозъй – място на сливане на реките Чуи и Катун.
Екскурзия (40 км) в караколския природен парк „Уч-Енмек“, явяващ се природен парк, включващ природни, историко-културни, свещени комплекси и обекти: могили, пещерни рисунки, мегалитни комплекси. Екскурзията по долината Ви позволява да се потопите в алтайската култура и нейната космогония.
Трансфер Каракол – Нижняя Катун (170 км).
Настаняване в туристически комплекс.
Вечеря.
Пеша – 3 км, с транспорт – 380 км.
Хранене: Закуска и вечеря.
Градове: Чибит, Каракол, Купчеген.
Забележителности: комплекс петроглифи Калбак-Таш, природо-икономически парк „Чуй-Оозъй“, етноприроден парк „Уч-Енмек“.

6 ден

Закуска
Пешеходна разходка до скалата „Чертов палец“, която получила своето наименование благодарение на много своеобразна издатина, наподобяваща пръст.
След обяд по желание мото рафтинг по Катун (срещу допълнително заплащане от 800 рубли на човек) с посещение на Камъйшлинския водопад – формиран на река Камъйшла – левия приток на река Катун, състои се от две каскади с височина 12 м или Долния Катун (за допълнително заплащане от 800 рубли на човек).
Посещение на център по алтайски занаяти: изложба на изделия от филц и пиене на чай по алтайски. Фолклорна програма – уникално гърлено пеене и свирене на национални музикални инструменти.
Вечеря.
Пеша – 3 км, с транспорт – 120 км.
Хранене: закуска и вечеря.
Водоеми: Река Катун.

7 ден

Закуска
Трансфер Нижняя Катун – Бийск (130 км) – град, построен по указа на Петр I през 18 век. Сега Бийск има статус на научен град и се явява главна врата, водеща до планината Алтай.
Трансфер Бийск – Барнаул (180 км). Обзорна екскурзия из града с посещение на музея и ресторанта „Планинска Аптека“. Край на програмата в 20:00ч.
Пеша – 3 км, с транспорт – 310 км.
Хранене: Закуска.
Градове: Бийск, Барнаул.
Забележителности: Стария център на Бийск.

8 ден

Закуска. Освобождаване на стаите.
Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летището в Барнаул за полет до Москва. Полет до София с авиокомпания по избор.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Цените ще бъдат публикувани допълнително

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.