Армения, 6 дни, всеки понеделник 2022г.

Детайли
Програма
Галерия

Всеки понеделник предлагаме 6-дневен туристически пакет, като културно-исторически обиколен тур на Армения който започва в Ереван и минава през 8 други дестинации в Армения и включва настаняване в хотел, както и експертен водач, храна, транспорт и др.

Добре дошли в страната на мечтите, Армения. Изживейте една красива и лека почивка в най-гостоприемната страна, придружена от най-милите хора на света. Чудесата на природата и културата ви очакват да ги разгледате.
Ще ви посрещнат с най-доброто от най-доброто, заслужавате го!

Забележка:

Vernissage (Арменски пазар на занаяти Вернисажът на Ереван е открита изложба-пазар, работеща през уикендите. Създаден е през 80-те години на миналия век от арменски художници, които започват да показват своите произведения на изкуството на площада до Съюза на художниците на Армения, сегашния площад Шарл Азнавур) е отворен само събота и неделя.
В понеделник всички музеи са затворени (музей Matenadaran, официално Институт за древни ръкописи Месроп Мащоц, е музей, хранилище на ръкописи и изследователски институт в Ереван, Армения. Това е най-голямото хранилище на арменски ръкописи в света е затворен и в неделя)
Паметникът Zvartnots (мистериозно място се намират руините на, може би, една от най-величествените и красиви сгради на църковната архитектура в Армения - Храмът на небесните ангели) - е затворен в понеделник.
Катедралата Edjmiacin е в процес на реставрация и посещението на Еджмиацин ще се състои от другите църкви и манастири там.
Пакетната цена на човек 803 евро на човек, настанен в двойна стая.
Пакетната цена включва:
- Транспорт от/до летището;
- Всички екскурзии по маршрут;
- 5 закуски;
- Настаняване в 3* хотели;
- Бутилирана вода;
- Медицинска застраховка
- Екскурзоводско обслужване на английски и руски език.
- Входни билети според маршрута
- Транспорт с комфортен автомобил

Пакетната цена не включва:
- Международни самолетни билети,
Пътуването е с полети на "Austrian airlines" през Виена, примерна цена на билет от 319 евро с включени такси.

Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас, в този случай ще ви предложим пакетната стойност за избраните от вас дати без стойността на самолетен билет.

Close
Вземи упътвания
'; ';
Options скрий опции
Print Ресет
Изтегляне на упътвания...

1 ден
Пристигане в Ереван на международното летище Zvartnoc и трансфер до хотела.

2 ден
Ереван /обиколка на града/ – Ejmiatsin –Zvartnots – Ереван
Закуска.Ще започнем обиколката с обиколката в столицата на Армения: Ереван. От векове този град е известен като "розов град" заради цвета на камъка, с който е построен.Така ще посетим площада на републиката, булевард Мащоц, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка „Каскад”.След това ще посетим Музея на ръкописите на Армения, който се нарича Матенадаран; тук се съхраняват всички древни арменски ръкописи. След това трябва да посетим Мемориала на геноцида, известен като Цицернакаберд. Ще започнем екскурзията до вековните паметници Ejmiatsin и Zvartnots. Тези обекти са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Катедралата на Еджмиацин, основана през 303 г., е официалната резиденция на Католикоса на Армения. Ще продължим пътуването до храма Звартноц, който е построен през 7-ми век от католикос строител Нерсес. Върнете се в Ереван.
Нощувка в хотела.

3 ден
Ереван – Khor Virab – село Арени – Нораванк – Ереван
Закуска.
Направете екскурзия до манастира Khor Virab (4-18 в.). Този манастир е много известен поради своята история; Григорий Просветител, който въвежда християнството в Армения, е бил затворен там около 13 години, тъй като по това време на мястото на манастира е имало затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка към свещената планина Арарат - безсмъртен символ на Армения. Ще продължим нашата обиколка до Noravank Monastery - манастир от XII век, разположен сред невероятни отвесни скали на склона на извито дефиле. Това е единственият манастир, в който можем да намерим уникална скулптура на Отец Бог.  На връщане ще посетим село Арени, което се смята за важен център на винопроизводството. Заповядайте да опитате отличното му вино. Връщане в Ереван и нощувка там.

4 ден
Ереван - Севан - Дилижан - Ереван
закуска.

Ще караме до езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро.

След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира; единият от тях е разрушен, но другият стои неподвижен. Построени са през Средновековието, около 10 век.

След това ще караме до Дилижан. Посещение на планинския курорт Дилижан. Разположен е високо в планините (1200-1500м), покрити с девствени борови гори. Ще разгледаме манастирския комплекс Агарцин (XIII век). Агарцин е най-уединеният и откъснат от външния свят манастир, включително група манастирски сгради, тясно съседни една на друга. Манастирът, който внезапно се появява сред гъсти дървета, създава приказно впечатление за изгубен свят. По-нататъшно посещение на средновековния манастир Гошаванк (XIII век). Манастирът е построен на мястото на древния манастир Гетик, разрушен от земетресение. Доказалият се учен и писател на средновековна Армения Мхитар Гош участва в строителството, на когото манастирът е кръстен. Ансамбълът на манастирските сгради включва църквата "Св. Аствацацин" (Богородица от 1196 г.), църквата "Св. Григор" (1231 г.), църквата "Св. Григор Просветителят" (1241 г.), книгохранилище с камбанария ( 1291), училищна сграда, параклис и галерия (XIII век).
Нощувка в Ереван.

5 ден
Ереван – Гарни – Geghard Monastery – Ереван
Направете пътуване до Гарни. Този езически храм е построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който бил бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран.
След това ще продължим нашето пътуване до манастира Geghard Monastery. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Тук се пази от векове. Въпреки че точните основи на манастира не са известни, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век. След това ще посетим местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб: лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи форми. Обикновено се приготвя в смляна пещ: „тонир“. През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Тук ще се насладим на „арменската бърза храна“ с лаваш и сирене.

6 ден
Ереван
Закуска. Трансфер до летището. Zvartnots International

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross