Москва, допълнителни екскурзии.

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Екскурзия "Москва Сити, башня "Федерация", башня "Империя".
Официален сайт - https://citymoscow.ru/

Международният бизнес център Москва Сити е най-грандиозният и величествен архитектурен ансамбъл в Русия, извисяващ се на левия бряг на река Москва. Появи се преди повече от 20 години и все още продължава да расте и да се развива. В момента той включва 22 мащабни обекта, чиято обща площ е повече от 4 милиона квадратни метра. Този бизнес район се смята за най-престижния и прогресивен проект в страната, с частни инвестиции от няколко милиарда долара.

На територията на комплекса има луксозни апартаменти, масивни офиси, търговски и рекреационни зони. Има всичко за комфортен и щастлив живот.

Проектът е толкова необикновен от архитектурна гледна точка, че постоянно предизвиква оживени дискусии. Той е или обожаван, или критикуван, но все още никой не е успял да остане безразличен към него. Нито един комплекс не е получил такъв брой оценки и контрастни отзиви.

В изпълнението му участваха известни архитекти и световноизвестни бюра. Когато през 1991 г. Борис Тор призова за преобразуване на индустриалната зона край Експоцентър, представял ли си е мащабите на строителството след няколко години? Бихте ли си помислили, че концепцията му ще бъде трансформирана в световно известен бизнес център с футуристичен вид?

От този момент нататък напливът на най-добрите специалисти се засили към мястото, където имаше само старата индустриална зона и кариери, които отдавна не работят. Огромни небостъргачи поставят рекорди, записани в Книгата на Гинес, променяйки съдбата на човечеството и отделните хора.

Екскурзия в "Московский Кремль"
Официален сайт - https://www.kreml.ru/

"Московский Кремль" - е архитектурен ансамбл в центъра на Москва и най-старата й част, основният обществено-политически, исторически и художествен комплекс на града, официална резиденция на президента на Руската федерация, една от най-известните архитектурни сгради в света.
Намира се на високия ляв бряг на река Москва - Боровицкия хълм, при вливането на река Неглинная. Планът на "Кремль" представлява неправилен триъгълник с площ от 27,5 хектара. Южната стена е обърната към река Москва, северозападната - към "Александровский сад", а източната - към "Красная площадь".

Пешеходна улица "Арбат"

Арбат е малка, само на 1 километър и 200 метра, оживена, очарователна и романтична улица на стара Москва. Невъзможно е, след като сте пристигнали в този невероятен град, да не минете покрай Стария Арбат. Намира се в самия исторически център на столицата, води началото си от "Арбатские ворота" и завършва на площад Смоленская. Няколко факта за Арбат:

  • Улицата Арбат в Москва е най-старата. Той съществува повече от 5 века.
  • Арбат е символ на стара Москва и най-известната улица в града. За него са съчинявани песни и стихове, правени са филми, писани са книги.
  • Името на улица Арбат вероятно идва от арабската дума "арбад", което означава предградие, предградие. Пренесена е в Москва през 15 век от арабски търговци или кримски татари.
  • В средата на 17-ти век те се опитват да преименуват Арбат в улица Смоленская, но новото име не се вкоренява.
  • На Арбат живееха много талантливи хора - писатели, музиканти, учени и философи, с леката ръка на поета Андрей Бели те започнаха да се наричат ​​арбатски хора.
  • През Арбат Сталин пътува от Кремъл до дача близо до Москва, по улицата минаваше правителствена магистрала.
  • Арбат в Москва често се нарича Старият Арбат, като го контрастира с Новия Арбат, улица, създадена през 20-ти век.
  • Арбат става пешеходна улица през 1986 г. след мащабна реконструкция. Сменен е асфалтът с плочки, поставени са ретро фенери, пейки и саксии.

Поради популярността на улицата сред туристите, Арбат има огромен брой сувенирни и антикварни магазини, заложни къщи и, разбира се, кафенета, много улични художници, търговци на употребявани книги и търговци. Вечер светят светлините, свирят улични музиканти. Зад рекламните знаци на търговците, предназначени предимно за чужденци, се губи основното достойнство и красотата на Московския Арбат - неговата историческа архитектура.

Екскурзия "Музей - заповедник Коломенское"
Официален сайт - https://www.mgomz.ru/ru
Коломенское е бивша царска резиденция (от 1640 г.), разположено южно от центъра на Москва. От 1923 г. в имението е създаден музей-резерват на руската дървена архитектура. В момента Коломенское е част от Московския държавен обединен художествен исторически, архитектурен и природен ландшафтен музей-резерват

Пешеходна екскурзия до "ВДНХ"
Официален сайт - https://vdnh.ru/
"Выставка достижений народного хозяйства" — изложбен комплекс в квартал "Останкино" на Североизточния административен район на Москва, вторият по големина изложбен комплекс в града. Включен в 50-те най-големи изложбени центъра в света. Всяка година "ВДНХ" се посещава от 30 милиона гости. На 1 август 2019 г. изложбата отбеляза своята 80-годишнина.
Екскурзията се провежда заедно с  посещение на "Музея на космонавтиката"
Официален сайт - https://kosmo-museum.ru/
Музеят на космонавтиката в Москва (бивш Мемориален музей на космонавтиката) е космически музей в основанието на паметника „На покорителите на космоса“ на Алеята на космонавтите на ВДНХ. Музеят е открит на 10 април 1981 г. - на 20-годишнината от космическия полет на Юрий Гагарин. Предметният фонд на музея към януари 2017 г. разполага с над 96 хил. експонати. Общата площ на музея е 8400 m², от които 3720 m² са пряко заети от експозицията. Сред експонатите са образци на ракетна и космическа техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи и предмети на нумизматиката и филателията. Музеят притежава клон - Къщата-музей на акад. Сергей Павлович Королев на улица 1-ва Останкинская. Освен изложбена дейност, музеят се занимава с културно-просветна дейност и провежда мащабна научна работа. По данни за 2016 г. годишният брой на посетителите достига 510 хил. души, а до 2020 г. нараства до 750 хил.

Екскурзия по „Замоскворечье“.
Официален сайт - https://um.mos.ru/places/zamoskvoreche
"Замоскворечье" е исторически квартал в Москва, разположен на територията на Централния административен район от противоположната страна на река Москва. В сравнение с други райони на Москва, архитектурният облик на "Замоскворечье" е запазен доста добре. През 1960-1970 г. улиците "Пятницкая", "Большая Полянка", "Большая Ордынка", "Новокузнецкая", разположени в рамките на "Садовое кольцо", са признати за защитени територии (въпреки че по време на реконструкцията на "Якиманский проход" през 1969 г., "Якиманская церковь", която дава името на улицата , е съборена). Д
Днес "Замоскворечье", както и цяла Москва, продължава да се променя. Например на стрелата се появи друга гледка - паметник на Петър I (З. Церетели). Първоначално това е паметник на Христофор Колумб и е създаден за Доминиканската република. Но доминиканската държава отказва паметника и Колумб се превръща в руски император. Най-известните забележителности на Замоскворечие са църкви и музеи. Най-известните църкви в Зареченск включват "Храм иконы Божией Матери «Всех скорбящих Радость» (Спаса Преображения) построена от архитект Баженов през 1790 г., "Храм священномученика Климента папы Римского"(1762 г.), намираща се в улица Климентовски, е оцелял и до днес. И накрая, един от най-известните московски музеи, Третяковската галерия", се намира на "Лаврушинский переулок в "Замоскворечье".

Екскурзия в "Третьяковская галерея", Лаврушинский  переулок 10 
Официален сайт - https://www.tretyakovgallery.ru/
"Третьяковская галерея" е един от най-големите художествени музеи в света.  Московският търговец Павел Третяков купува сградата в Лаврушински ул. през 1851 г., а пет години по-късно основава в нея музея на руската художествена школа.

Екскурзия в "Новая Третьяковская галерея на Крымском валу"
Официален сайт - https://www.tretyakovgallery.ru/for-visitors/museums/novaya-tretyakovka
Новата Третяковска галерия е втората сграда на Третяковската галерия, разположена в Москва на Кримски вал в парка „Музеон“. Построен през 1983 г. по проект на архитектите Юрий Шевердяев и Николай Сукоян в стила на съветския модернизъм. Откриването на първите изложби се състоя през 1986 г., музеят представя тенденциите в изкуството на 20-ти и 21-ви век: руски авангард, социалистически реализъм, изкуство на „суровия стил“, ъндърграунд и най-новите тенденции.

Обзорна екскурзия из града „Многоликая Москва“ - това е уникална възможност да се запознаете с Москва.
Ще преминете по известните улици на историческия град: "Садовое кольцо", "Кутузовский проспект"; ще видите "Большой театр" и "Манеж", "Высотки" от времето на И.В. Сталин, "Триумфальная арка", златните куполи на "Храм Христа Спасителя", езеро до "Новодевичий монастырь", "Воробьевые горы", сградата на Московския държавен университет, Стадион "Лужники",  небостъргачи на "Москва Сити" и много други.
В края на туристическата обиколка ще се разходите по "Красная площадь", ще видите многоцветните куполи на "Храм Василий Блаженный", паметника на Минин и Пожарски, Мавзолея на В.И. Ленин, ГУМ, Държавен исторически музей, паметник на великия полководец Г.К. Жуков, "Лобное Место" , Александровский сад.
Посещение на територията на "Московский Кремль" (самостоятелно разглеждане на забележителностите), интериор на "Успенский", "Архангельский" и "Благовещенский соборы".

Екскурзия „Комплекс Царицыно“ – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли в Русия! По време на екскурзията посетителите ще видят уникален архитектурен ансамбъл на императорска резиденция, построена за Екатерина Велика през втората половина на XVIII век от архитектите В.И. Баженов и М.Ф. Казаков. Туристите ще се запознаят с историята на строителството на лятното извънградско имение, по-нататъшната му съдба, в какво се проявява игривия характер на архитектурата на Царицино, както и ще видят изделия на народните майстори в колекцията на музея под открито небе, разположени в залите на „Хлебния дом“.
Връщане в хотела с автобус не по-късно от 15:00ч.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross