С-Петербург, допълнителни екскурзии

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Обзорна екскурзия "Блистателен Петербург"
Продължителност: 3 часа
В маршрута са включени следните забележителности:

 • Невский проспект
 • Исаакиевская площадь
 • Сенатская площадь
 • Памятник Петру I «Медный всадник»
 • Стрелка Васильевского острова
 • Кунсткамера
 • Петропавловская крепость
 • Зимний дворец (Эрмитаж)
 • Дворцовая площадь
 • Марсово поле
 • Летний сад
 • Крейсер I-го ранга «Аврора»

Обзорна екскурзия с посещение на "Исаакиевски собор" или собор "Спаса-на-Крови".
Продължителност: 3,5  часа
В маршрута са включени следните забележителности:

 • Невский проспект
 • Исаакиевская площадь
 • Сенатская площадь
 • Медный всадник
 • Дворцовая площадь
 • Исаакиевский собор или Храм спас на Крови

Обзорна екскурзия с посещение на "Петропавловская крепость"

Продължителност: 3,5 часа
В маршрута са включени следните забележителности:

 • Пантелеймоновская церковь
 • Летний сад
 • Марсово поле
 • Мраморный дворец
 • Дворцовая набережная
 • Адмиралтейство
 • Дворцовая площадь
 • Стрелка Васильевского острова
 • Кронверк

Автобусна екскурзия „Магията на старинните квартали“. Историята на много известни династии в Русия е неразривно свързана със Санкт-Петербург. Много други не само са дали огромен принос за развитието на Русия, но и са оставили многобройни дворци, храмове, паметници, които формират историческия облик на града. Една от най-влиятелните дворянски фамилии е тази на княз Юсупов. От началото на XVI век тя се е намирала при руския двор. Всеки от представителите на това семейство по свой начин увеличавал своето богатство и богатството на новата родина. По време на екскурзията ще се озовете в един от най-разкошните дворци на Санкт-Петербург – двореца на князете Юсупови на река Мойка.Спирки по време на екскурзията: Михайловският замък, площад Растрелли.

Екскурзия в Юсуповския дворец – едно от редките имения, където са оцелели не само парадните зали, но и личните покои на собствениците. В облика на двореца са се отразили както източния произход на собствениците, така и тънкия вкус и неограничените финансови възможности. Състоянитето на Юсупови било съпоставимо с това на царското семейство. Ще бъдете в Мавританската и Гобленова гостни, където Юсупови съхранявали известните си художествени колекции, както и ще се полюбувате на удивителния уюен домашен театър, на сцената на който са присъствали не само собствениците на двореца, но и членове на императорското семейство.

Екскурзия в Исаакиевския събор.
Исаакиевският събор ще се представи пред Вас като уникално произведение на руското изкуство от средата на XIX век. Ще се удивите на великолепните стенописи и картини върху платно, сътворени от известни руски художници и ще се полюбувате на мозаичните икони, за създаването на които са използвани повече от 12 000 цветове и нюанси. Ще бъдете поразени от изобилието на различни видове камъни (от гранит до малахит и тюркоаз), които били използвани за украсата на храма. А от колонадата на Исаакиевския събор пред Вас ще се открие удивителна панорама на Санкт-Петербург „от височината на птичи поглед“ (входен билет можете да закупите допълнително в касите на събора).

Автобусна екскурзия в Кронштадт „Морският щит на Балтика“.
Екскурзията ще Ви запознае с удивителния град, обвит от военноморска слава и разположен на малкия остров Котлин в центъра на Финския залив. Този град успя да бъде както „ключа“, така и „ключалката“, без да загуби короната. Пътят до Кронщад е много живописен. Част от него ще мине по грандиозната западна скоростна магистрала – ЗСД, от където се открива великолепен вид към Финския залив и новото морско пристанище на Сантк-Петербург. Съвсем различни гледки от непристъпните крепости се виждат от "язовира", който води директно към територията на острова. Само по този път сега може да се попадне в главната морска цитадела на Петровска Русия.

Екскурзия в Кронштадт.
По време на екскурзията ще видите цял ред отбранителни съоръжения от XVIII-XIX век, паметници на руските моряци и пристанища, от където корабите се отправяли на военни походи и околосветско плаване, можете да прошепнете желание на вълшебно дърво.
Спирки по време на екскурзията: дърво на желанията, прилив,паметник на Петър I в Петровския парк, Военноморската катедрала „Свети Николай”, Николски морски събор.

Посещение на Николския Морски събор.
Морският събор в Кронштадт е осветен в чест на светеца Николай Чудотворец, това е главния военно-морски храм на руските моряци. Той бил построен в началото на XX век като храм-паметник на всички моряци, загинали за Отечеството. Ще бъдете в Николския Морски събор, където самостоятелно ще се запознаете с неговия уникален интериор и морски реликви. Посещение на музейно-историческия парк „Остров на Фортовете“. Това е първия и най-голям парк в Русия, посветен на военно-морския флот. На площ от 9 хектара са разположени няколко тематични площадки. Можете да се разходите по Алеята на героите на руския флот, която разказва историята му за повече от три века, ще разгледате фара на паметта с 200 имена на герои-моряци, започвайки от епохата на Петр I до наши дни, ще разгледате ябълкова градина с езерце.

Автобусна екскурзия „Съкровищата на императорския Санкт-Петербург“.
Това е среща с блясъка и разкоша на императорския Санкт-Петербург, прекрасни спомени за това време, когато градът на Нева бил блестяща столица на Русия. Ще видите красиви дворци, крайбрежни улици и площади, а така също ще посетите една от експозициите на Галерията със скъпоценности в Ермитажа (Златна или Диамантена зали).
Спирки по време на екскурзията: Площад Конюшенная, площад Островски.

Екскурзия в Галерията със скъпоценности на Ермитажа (Златна или Диамантена зали).
В Диамантената зала са представени древни златни и сребърни изделия, ненадминати шедьоври на бижутерското изкуство на майстори от Западна Европа и Русия, скъпоценности от колекцията на членове на семейство Романови и частни колекции от Санкт-Петербург, паметници на църковното изкуство, дипломатически подаръци на руския двор, изделия на фирма Фаверже. В златната зала е представена уникална колекция от злато на скитските царе, изумителни по красота и техника на изпълнение изделия на майстори от древна Гърция, Сибирска колекция на Петр Велики. Тук можете да се полюбувате на скъпоценности от страни от Изтока. Сред тях са богато украсени със скъпоценни камъни съкровища на Великите Моголи – дарове от владетеля на Иран Надир Шах за руския двор, филигранни китайски бижута, великолепни образци на церемониални оръжия.

Посещение на Главния щаб на Ермитажа.
В залите на музея е открита експозиция „Изкуство на модерната епоха“, тематичната изложба е посветена на Министерството на финансите на Руската империя, която е разположена на стените на това здание. Създадени са експозиции „Под знака на орела. Имперско изкуство“, „Френска живопис и скулптура на XIX века“, „Западноевропейско изкуство от XIX век“. Представена е живопис от Франция от втората половина на XIX век: импресионисти, постимресионисти, художници от групата Наби. Отделни зали са отделени за платната на Матис, Пикасо и други майстори на XX век.

Посещение на Ермитажа.
Ермитажът е най-големият художествен музей в света. Неговата колекция наброява повече от 3,5 милиона експоната. Ще се запознаете с парадните зали и основни шедьоври на Ермитажа – работи на Леонардо да Винчи, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Рафаело и други.

Автобусна екскурзия в Петерхоф „Приморски рай на Петр Велики“.
Невъзможно е идвайки в града, построен от Петр I да не посетите неговото любимо място – блестящия Петерхов. Екскурзията ще Ви запознае с едно от най-прославените предградия на Санкт-Петербург, което в продължение на две столетия се явява извънградска императорска резиденция. Пътят, който ще Ви довете до Петерхоф, до сега внимателно пази следите на отминалите векове. Съхранените паметници и имения пресъздават атмосферата на селския живот в Русия в края на XIX - началото на XX век. Спирки по време на екскурзията: площад Разводная, Балюстрада пред Големия дворец.

Екскурзия в Големия Императорски дворец.
Големият дворец се явява своебразен център на дворцово-парковия ансамбъл. Той поразява със сиянието на позлатата, разкошната декорация и богатство на дворцовите зали. Дворецът съединява в едно Горния парк с Долния парк на Петерхоф и представлява завършено художествено произведение.

Посещение на парка с фонтани на Петерхоф.
По време на разходката ще видите дворцово-парковия ансамбъл на Петерхоф, ще се полюбувате на най-известните фонтани и каскади на парка. Ще имате възможност не само да се разходите по алеите на парка, но и да се полюбувате на панорамата към Финския залив.

Автобусна екскурзия „Петровски Петербург“.
Екскурзията е посветена на първото деситилетие от съществуването на Санкт-Петербург и позволява да се почувства идеята на цар Петр I – основател на нов европейски град в блато, на който е било съдено да се прослави из целия свят не само като център на търговията, науката и изкуството, но и като център на реформи, приблизавайки Русия до Европа.
Спирки по време на екскурзията: „Бронзовият конник”, площад Троицкая.

Екскурзия на територията на Петропавловската Крепост.
Петропавловската крепост е сърцето на града, място, от което е започнала историята на Санкт-Петербург. Ще видите „град в града“ – типови постройки от петровско време, действащо предприятие „Монетен двор", където все още се секат възпоменателни монети, ордени и медали. Ще бъдете в Петропавловския събор, където са съхранени погребани руски императори и императрици, както и велики князе и княгини.
Посещение на Петропавловския събор.  Дълго време Петропавловският събор се явявал паметник на славата на руското оръжие. Тук в продължение на две столетия са се съхранявали трофейни знамена, ключове за градовете и крепостите, пленени от руските войски. В началото на XX век тези реликви били предадени на Ермитажа. Сега в събора са представени копия на шведски и турски знамена.

Посещение на Кунсткамера.
Думата „кунсткамера“ в превод от немски език означава „кабинет на рядкости“. За първи път отправяйки се зад граница с „Великото посолство“ в края на XVII век Петр I видял, че подобен род „кабинети“ били на мода при европейските монарски. Като любознателен човек, той започнал да събира собствена колекция „чудовища и рядкости“, не жалейки средства за това. Всички тези вещи по-нататък станали база за създаването на „господарски кабинет“, който след това се превърнал в първия руски музей – Кунсткамера, където Петр I наредил да се пускат всички желаещи.

Автобусна екскурзия в Царско село „Градът на музите – Царско село“.
Минавайки по стария Царскоселски път, Вие ще се окажете в блестящия свят на бившата официална резиденция на руските императори – Царско Село. В хода на екскурзията ще узнаете кога се е появило това предградие на Санкт-Петербург, какви събития са свързани с него и защо често го наричат „града на музите“. Особена известност на Царско Село донесъл разкошния и неповторим Екатериниски дворец. Именно в него и ще бъдете.
Спирки по време на екскурзията: Лицейски парк, парадна площадка.

Екскурзия в Екатерининския дворец.
Гостите на Царско Село ще са изумени от фантастичния лукс на декорацията на Екатерининския дворец. Една от залите със златните анфилади на Растрелли се явява известната Кехлибарена стая, похитена от окупаторите по време на Великата Отечествена война и възстановена от петербургски реставратори, работата на които можете да оцените по време на екскурзията в Екатерининския дворец.

Автобусна екскурзия „Блестящият Сант-Петербург“.
Екскурзията представя града като единен организъм, където гранитните парапети на реки и канали, златният блясък на кулите и куполите, каменната украса на великокняжевски дворци и многобройни храмове създават уникален образ на блестящата Северна столица. Домовете и дворците, мостовете и крайбрежните улици, старинните градини и храмове на града, които ще застанат пред Вас с цялото си сияние и блясък се явяват истински шедьоври на архитектурата и изкуството. Каним Ви на среща с чаровната красота на парадния център на Санкт-Петербург.
Спирки по време на екскурзията: Дворцовия площад, Манежния площад.

Посещение на музея на Фаберже.
Музеят на Фаберже е един от най-блестящите в буквален смисъл музеи на града, където сами можете да оцените творенията на най-добрите бижутери на дореволюционна Русия. Блясъкът на златото и скъпоценните камъни, които са използвали в своите работи майстори от фирмата Фаберже в експозицията в музея допълват платната на И. Айвазовски, К. Брюллов, В. Поленов, емайлирани бижутерски изделия и фантастични предмети. Перла в колекцията на музея се явяват сбирката от 9 императорски великденски яйца на Фаберже, които преди почти 100 години са се върнали в родината.

Автобусна екскурзия „Под скиптъра на династия Романови“.
Историята на Санкт-Петербург  започва от три века – два от тях градът расъл и се развивал като столица на Руското царство под скиптъра на царската династия Романови. Маршрутът на екскурзията минава по парадния център на Санкт-Петербург. Тук до наши дни са се съхранили императорските и великокняжевски дворци, православни храмове и административни здания. За съжаление от тези здания завинаги изчезнала дворцовата атмосфера, в която живели, възпитавали се и служили за славата на Отечеството представители на управляващата династия. Но духът на имперския Санкт Петербург се е съхранил и до днес.
Спирки по време на екскурзията: площад Конюшенная, площада на Изкуствата.

Посещение на Руския музей.
Основната колекция на музея заема Михайловския дворец и наброява около 400 000 експоната. Ще видите старинни руски икони от новгородската и псковската школи, както и картини на известни руски художници: Репин, Серов, Левитан, Айвазовск, Шишкин и други.

Екскурзия в „Спас на Крови“.
Храмът Възкресение Христово („Спас на Крови“) се явява мемориал на император Александър II. Той е построен на това място, където се е състояло покушението на Царя Освободител. В събора внилателно се съхранява фрагмент от решетката на канала и калдъръмената настилка, върху която е паднал смъртно раненият император.
Главна особеност на храма е уникалната мозайка, покриваща фасадата на зданието и украсяваща неговите интериори. Именно заради това може с пълно право да назовем събора „музей на мозаичното изкуство“, в което Вие непременно ще се убедите по време на екскурзията.

Екскурзия до Стрелна.
Автобусна екскурзия в Стрелна „По Стария Петерговски път“. Стрелна е неголямо селище на южния бряг на Финския залив, към което води старинен път, построен още от Петр I в началото на XVIII век. Минавайки по пътя ще почувствате колорита на отминалите епохи. Ще узнаете защо по време на строителството на разкошния парк с фонтани се наложило императора да го пренесе на друго място и защо в Стрелна се появили веднага два двореца за един цар. В края на XVIII век Стрелнинския ансамбъл станал извънградска великокняжевска резиденция. От тогава Големия Стрелнински дворец започнал да се нарича Константиновски.

Екскурзия в Константиновския дворец.
Екскурзионният маршрут минава по анфиладите на парадните зали и гостни на двореца с посещение на официалните апартаменти на Президента на Руската Федерация за срещи в неформална обстановка. Екскурзията ще Ви позволи да си съставите пълна представа за историята на дворцово-парковия ансамбъл и неговата съвременна функция в качеството на „Дворец на конгресите“.

Екскурзия до Гатчина.
Автобусна екскурзия в Гатчина „Извънградска резиденция на император Павел I”
Град Гатчина се намира на 45 км от Санкт-Петербург. Пътят ще Ви отнеме около два часа да минете по стария белоруски тракт, внимателно съхраняващ за нас исторически събития от различни епохи. По пътя ще узнаете как е формиран дворцово-парковия ансамбъл на Гатчина и защо това място е значило много за съдбата на „Руския Хамлет“, както често наричали бъдещия император Павел I.

Екскурзия в Гатчинския дворец.
Дворецът на императора Павел I е сърцето на Гатчина. Той не прилича на другите постройки в предградията на Санкт-Петербург. Той напомня за средновековен замък. Ще минете по парадните зали, където царува истинско императорско великолепие и разкош. По време на екскурзията ще видите мемориални вещи, които са принадлежали на Павел I, внимателно съхранени от императрица Мария Фьодоровна.

Автобусна екскурзия „Обичам те, Петрово творение“.
Екскурзията е посветена на един от най-интересните периоди на руската история – първата четвърт на XVIII век. Възникналият по това време Санкт–Петербург станал фокус на нови прогресивни идеи, един от най-красивите градове в света, истинско въплъщение на мечтата на Петр I. Маршрутът на екскурзията минава по най-старинните исторически райони на града, там, където се е зародил Санкт-Петербург, където са се заселили първите му жители, където са се съхранили цял ред старинни каменни здания – мълчаливи свидетели на първите десетилетия от историята на града. По време на екскурзията ще отидете до Заешкия остров, където Петър Велики основал крепост, положила началото на Санкт-Петербург и ще посетите първия музей в Русия – Кунсткамера.
Спирки по време на екскурзията: Троицки площад, Сенатски площад.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross