Белите нощи.

Детайли
Програма
Галерия

Гарантирани дати на обявената екскурзионна програма.
6 дни / 5 нощувки, четвъртък – вторник
Период на проведение на екскурзията е 28.07.2022-02.10.2022, всеки четвъртък, мини-групи до 20 човека.

Екскурзионната програма включва:

 • Автобусна обзорна екскурзия из града;
 • „Московският Кремъл“;
 • „Третяковска галерия“;
 • Музеят „Коломенское“;
 • Обзорна екскурзия
 • Ермитаж
 • Петерхоф (фонтаните на долния парк)
 • Царско село (Екатерининския дворец с кехлибарената стая)
 • Исаакиевски събор.

Пакетна цена на човек в евро:

ХотелПериод½ дв.стаяЕд. стая
А Отель Фонтанка 4* Superior15.07.22-03.10.22565658
Азимут Отель 4* Smart22.07.22-29.08.22636866
Азимут Отель 4* Smart02.09.22-03.10.22622837
Русь 4* Classic22.07.22-26.09.22658902
 • Плащането се извършва в лв. по курса.
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие са сборни с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.
  Считано от 08.12.2021 в Русия се пътува със задължителен PCR тест направен до 48 часа преди полета. На клиентите, пътуващи по програма е възможно да се предложи ваучер за отстъпки за PCR тест в лаборатории „Рамус“ и „Бодимед“.

Пакетната цена включва:

 • нощувки и закуски в избрания хотел;
 • трансфери от и до летище;
 • входни билети по програмата;
 • транспорт по време на екскурзиите;
 • екскурзоводско обслужване на руски език;
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро и покритие Ковид-19
 • съдействие за издаване на туристическа виза за Русия

Пакетната цена не включва:

 • самолетен билет;
 • консулска такса и такса визов център;
 • PCR тест

1 ден, четвъртък
Първи ден на програмата /без екскурзионно обслужване/ 
Излитане от летище София терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург.  Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска в хотела.
От 09:00ч до времето за тръгване за екскурзията ще се срещнете с екскурзовода, който ще отговори на всичките Ви въпроси, ще Ви даде уточнената програма и ще Ви предложи допълнителни екскурзии, по които да се запишете по желание.
Туристите, настнени в А Отель Фонтанка трябва да отидат до хотел Азимут
13:00ч Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Автобусна обзорна екскурзия „Парадните площади“. Тази екскурзия ще Ви срещне с красотата на парадния център на Северната столица. Ще видите известните архитектурни ансамбли на Сенатския и Исаакиевски площади, които ще Ви се представят със своето сияние и блясък. Ще бъдете на Дворцовия площад – главният площад на Санкт-Петербург. Архитектурния ,у ансамбъл се е създавал в продължение на 50 години и окончателно оформен през 30-те години на XIX век благодарение на талантливите архитекти Карло Росси и Огюст Монферран. По време на пешеходната обиколка по площадите ще узнаете историята за създаването на Генералния щаб на Зимния дворец и Александровската колона.
Екскурзия в Ермитажа. Ермитажът заема особено място сред художествените музеи по света. Той започнал като лична колекция на императрица Екатерина II и дълго време останал закрит за широката публика. В средата на XIX век музеят станал публичен. По настоящем неговата колекция наброява повече от 3,5 милиона експонати. Сред тях са шедьоври на Леонардо да Винчи, Рембранд, платна на импресионисти, антични скулптури, египетски находки, истиска мумия и много други.
Край на програмата: в хотела.
Продължителност на програмата – около 6 часа.

3 ден, събота
Закуска в хотела.
10:00ч – Отпътуване от хотела с автобус.
Автобусна екскурзия до Петерхоф "Петерхофска фантазия“.
Не е възможно идвайки в града, построен от Петър I да не посетите любимото му място – блестящя Петерхоф. Екскурзията ще Ви запознае с една от най-славните резиденции на Санкт-Петербург, която в продължение на две столетия била извънградска императорска резиденция. Пътят, който ще Ви доведе до Санкт-Петербург, до сега пази следите на отминалите векове. Съхранените паметници и имения пресъздават атмосферата на селския живот на Русия в края на XIX – началото на XX век.
Екскурзия в Долния парк с фонтаните.
Петерхоф е столица на фонтаните, вълшебен парк с дворци, увенчани със златна ваза, стояща на покрива. За негово подножие служи голяма каскада – невероятна водна феерия с фонтани и скулптури. Струята на най-известния фонтан „Самсон“ се издига на височината на седеметажна сграда. По пищност и богатство оформлението на Петерхоф надминава своя прототип - френския Версай и се превръщаа в най-яркия дворцов ансамбъл в Европа.
Край на програмата до метростанция „Ленинский проспект“ или „Московская“.
Продължителност на програмата около 7 часа.

4 ден, неделя
Закуска в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Дворци и техние владетели".
Дворците на петербургските благородници ще се появят пред Вас не само като паметници на културата, но и като места, където са се раждали, живели и умирали арбитри на съдбините на руската държава. Тук протичал частният им живот, тук е създадена грандиозната история на Русия. По време на екскурзията ще се запознаете с два великолепни дворци: Юсуповски дворец в центъра на Санкт-Петербург и извънградската резиденция на императорите – Екатеринински дворец в Царско село.
Екскурзия в Юсуповски дворец (възможен е аудиогид).
Юсуповски дворец е едно от редките имения, където са оцелели не само основните зали, но и личните стаи на собствениците. В облика на двореца са се отразили както източния произход на собствениците, така и тънкия вкус и неограничение финансови възможности. Ще минете през залите където Юсупови организирали ежегодните си балове, ще бъдете в Мавританската и Гобленова гостни, където Юсупови са съхранявали своите известни художествени колекции, ще се полюбувате на удивително уютния и разкошен домашен театър, на сцената на който са излизали не само владетелите на двореца, но и членове на императорското семейство.
Отпътуване за Царско село.
Екскурзия в Екатерининския дворец.
Гостите на Царско село ще бъдат потресени от фантастичния разкош на украсата на Екатерининския дворец. Една от залите на златната анфилада на Растрелли се явява известната Кехлибарена стая, похитена от окупаторите по време на Великата Отечествена война и пресъздадена от петербургските реставратори, работата на които можете даоцените по време на екскурзията в Екатерининския дворец.
Край на рограмата в хотела.
Продължителност напрограмата около 10 часа.

5 ден, понеделник
Закуска в хотела.
09:00ч – среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Блестящият Санкт-Петербург“.
Почти от самото си основаване Северната столица е застроена не с отделни сгради, а с архитектурни ансамбли, свързани помежду си с общ план. Ще се полюбувате на ансамблите на централните площади на града – Дворцов, Исаакиевски, Сенатски, парадните улици покрай нева и ще разберете за един от главните символи на града, най-голямото църковно съоръжение на Санкт-Петербург – Исаакиевски събор.
Екскурзия в Исаакиевски събор.
Исаакиевският събор е шедьовър на световната архитектура – явява се четвъртото по големина църковно съоръжение в света. По време на екскурзията ще узнаетее защо са г строили четири пъти и защо е така тясно свързан с името на основателя на града император Петър I. Разкошния интериор на събора поразява въображението – ефектно съчетание на позлата, цветно стъкло, лазурит и малахит, картини и мозайки на известни художници, статуи и скулптурни групи. Събора бил възстановяван, затварян, по колоните й са оставени белези от фашистки снаряди. Но смуглото злато на неговите куполи сияе на петербургския небосклон. От колонадите на Исаакиевския събор, намиращи се на височината на 15-етажна сграда се открива удивителна панорама на Санкт-Петербург (входен билет може да се вземе допълнително на касите на събора).
Край на програмата: Исаакиевски събор (метростанция „Адмиралтейская“.
Продължителност на програмата около 3 часа.

6 ден, вторник
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет.
Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross