Великият път на коприната

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Интензивна програма в Узбекистан ще Ви отведе в атмосферата на магическия Изток, с неговото слънце, вкусна узбекска кухня и зашеметяваща средновековна архитектура. Ще имате време да посетите основните исторически градове - Самарканд, Бухара и Ташкент, да видите забележителности, които спират дъха ви, а също така ще посетите уникален обект - Голямата слънчева пещ, една от двете съществуващи в Света! След това ще се отправим към красивите планини Тиен Шан: ще вземем кабинков лифт до площадката за наблюдение с най-добрите панорамни гледки, ще се разходим по красиви планински пътеки и ще посетим курортното крайбрежие на язовир Чарвак.
В допълнение към интересните екскурзии ще обядвате в Централноазиатския център за пилаф в Ташкент, където всеки ден се приготвят 10 тона от най-добрия пилаф в страната, , както и дегустация на узбекски вина във винарната Shokhrud в Бухара.
Всички трансфери между градовете на Узбекистан се извършват с влакове "Afrosiab" или "Sharq", което значително спестява време и усилия за екскурзии и разходки.
Очакваме ви в Узбекистан,  красива, гостоприемна и слънчева страна!
Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летището в Ташкент, където Ви очаква нашият представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел.
От този момент започва Вашата програма ! В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището за обратния полет до София .

Маршрут: Ташкент - Хелиокомплекс "Физика-Слънце" - Самарканд - Бухара - Ташкент
Период на провеждане на екскурзията  19.05.2024 - 27.10.24, 7 дни/ 6 нощувки.

Гарантирани дати за тръгване.

19.05–25.05.202401.09–07.09.2024
26.05–01.06.202408.09–14.09.2024
09.06–15.06.202415.09–21.09.2024
23.06–29.06.202422.09–28.09.2024
07.07–13.07.202429.09–05.10.2024
21.07–27.07.202406.10–12.10.2024
04.08–10.08.202420.10–26.10.2024
18.08–24.08.202427.10–02.11.2024

Пътуването е  с полет на "Turikish Airlines" през Истанбул, цената на самолетния билет е от 665 евро. Екскурзията може да бъде с по-дълъг срок - 8 и 9 дни, с разширена програма в Бухара и Хива, за повече информация моля пишете ни на: welcome@aerotourmm.com.

Примерни хотели по програмата:

ГородГостиницы
ТашкентSato 3* / Huvaydo 3* или подобен
СамаркандArba Hotel 3* / Jahon Palace 3* или подобен
БухараAyvan Boutique 3* / Nostalgia Boutique 3* или подобен

Екскурзия в Узбекистан

Екскурзия в Самарканд

Програма 

1 ден, Пристигане в Ташкент
Тръгване от Летище София, с полета на “Turkish Airlines” през Истанбул.
Пристигане в Ташкент. Среща на летището в Ташкент, трансфер до хотела. Свободно време.
Архитектурата на Ташкент впечатлява със своето разнообразие: археологически паметници от времето на зороастризма, които вече са на повече от 2200 години, архитектурни шедьоври от Средновековието, монументални сгради от края на 19 век, едно от най-красивите метра в света и, разбира се, множество нови сгради.
Нощувка в хотела в Ташкент.  Възможно е да резервирате допълнителна нощувка в хотел в Ташкент преди началото на обиколката.

2 ден,  Обзорна екскурзия на Ташкент
Закуска в хотела
Обиколка на Ташкент (Старият град): Площадът Хаст-Имам - духовният център на Ташкент, където се съхранява оригиналният ръкопис на Корана на Усман и косата на пророка Мохамед, Медресето Барак-Хан, Мавзолеят Кафал-ал-Шаши Мазар - едни от най-старите архитектурни паметници на столицата; Медресето Кукелдаш, посещение на най-оригиналния и древен базар в Ташкент – Чорсу. В района на Стария град, освен традиционната ориенталска архитектура, можете да видите автентични стари махали с кирпичени къщи и тесни улички.
Обяд (включен в цената) в известния централноазиатски център за пилаф „Беш Козон“, където всеки ден се приготвят 10 тона от най-добрия пилаф в Ташкент в няколко гигантски казана.
След кратка почивка - екскурзия из вечерния Ташкент: парк Анхор - посещение на етнографската част с магазини на съвременни дизайнери на облекло, бижута и сервизи; снежнобяла Мала джамия; Името на Националната библиотека на Узбекистан.
Алишер Навои, основан през 1870 г.; Площад Амир Темур, Ташкентски камбани - 2 близнаци; Дворецът на форумите, Театралния площад и Болшой театър на Узбекистан, Площадът на космонавтите. Разходка из градския парк на Ташкент с пеещи фонтани. Нощувка в хотел в Ташкент.

3 ден, Ташкент – хелиокомплекс „Физика-Слънце” – Ташкент (45+45 км). Ташкент - Самарканд.
Закуска в хотела.
Трансфер до уникално научно съоръжение - Институтът по физика-Слънце, разположен в квартал Паркент на Ташкентска област.
Екскурзия из територията на слънчевия комплекс „Physics-Sun”: ще научим всичко за работата на слънчевата лаборатория, защо точно този регион на Узбекистан е избран за изграждането на известната слънчева пещ - една от двете съществуващи в света! Ще видим отблизо слънчеви хелиостати, които насочват лъчите към гигантски концентратор, състоящ се от 10 700 огледални елемента. Температурата във фокуса на лъчите на концентратора достига 3000 градуса. Ще вземем асансьора до последния етаж на обогатителната фабрика, откъдето се открива зашеметяваща панорама към хребета Чаткал, Паркенцай и съседните села.
Връщане в Ташкент. Свободно време.
Трансфер до Самарканд с вечерен влак. Нощувка в хотел в Самарканд.

4 ден, Самарканд (екскурзия)
Закуска в хотела.
Самарканд е връстник на Рим, „перлата на Изтока“, столицата на легендарната Согдиана, Мараканда, а след това и столицата на обширната империя на Тамерлан. Град-музей, градът-сърце на търговията с каравани по Пътя на коприната, днес Самарканд е съхранил идеално уникалната аура на азиатското средновековие.
Екскурзия из Самарканд: най-известният площад в Централна Азия - Регистан, заобиколен от три монументални медресета - Шер-Дор, Тиля-Кари и медресето Улугбек; мавзолеят Гур-Емир - грандиозната династична гробница на Тамерлан, послужила за прототип на мавзолеите Хумаюн в Делхи и Тадж Махал в Агра; най-голямата катедрална джамия в Централна Азия, изпълнена с царственост и красота – Биби ханъм; най-големият пазар в Самарканд е базарът Сиаб; архитектурен ансамбъл от 11 средновековни мавзолея - Шахи-Зинда, музеят на обсерваторията Улугбек - една от най-значимите обсерватории на Средновековието, където под земята е запазен грандиозен транспортир (секстант).
Нощувка в хотел в Самарканд.

5 ден,  Самарканд - Бухара. Бухара (екскурзия)
Закуска в хотела
В първата половина на деня свободно време за самостоятелна разходка из Самарканд.
Трансфер до гарата.
Трансфер до Бухара с дневен влак.
Бухара е един от най-старите градове в света, през който е минавал Великият път на коприната. Средновековна Бухара е била важен политически, културен и религиозен център на Близкия изток. Тук са съхранени повече от 140 архитектурни паметника. Историческият център на Бухара е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Екскурзия из Бухара: ансамбълът Ляби-Хауз е най-известният площад на Бухара с изкуствено езеро, около което са разположени медресето Кукелдаш, медресето Надир Диванбеги, ханака, известният паметник на Ходжа Насреддин и много уютни кафенета. Посещение на търговския район на покрити базари от 16 век, където са представени работилници за народни занаяти. Нощувка в хотел в Бухара.

6 ден,  Бухара (екскурзия) - Ташкент
Закуска в хотела.
Продължаване на екскурзията из Бухара: Мавзолеят на Саманидите - династична гробница, съчетаваща традициите на согдианската и ислямската архитектура; необичаен мавзолей с формата на продълговата призма, свързан с библейските легенди за скитащия Йов - Чашма Аюб; Комплекс Боло-Хауз - паметник на монументалния Регистан на Бухара, състои се от резервоар, минаре и джамия, украсена с 20 резбовани дървени колони; цитаделата на древна Бухара, „град в града“ - древната крепост Арк; най-старата сграда на парадния площад, централният ансамбъл и основният символ на Бухара - комплексът Пои-Калян, включително известното минаре Калян (46,5 м), джамията Калян и медресето Мири Араб; изумително красивото медресе Абдулазиз Хан, богато украсено със сложни орнаменти; строго и балансирано медресе на Улугбек.
Трансфер до Ташкент с вечерен влак.
Нощувка в хотела в Ташкент.

7 ден,  Ташкент - София
Закуска в хотела.
Освобождаване на стаите
Трансфер до летище Ташкент 3 часа преди отпътуване, за полета за София.  

Пакетна цена на турист, настанен в двойна стая - от 825 евро

-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. -Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:
-Трансфер летище - хотел - летище.
-Настаняване в двойни стаи със закуска.
-Железопътни билети в икономична класа за влак  Sharq по направленията: Ташкент - Самарканд, Самарканд - Бухара.
-Железопътни билети Бухара – Ташкент.
-Групови екскурзии с екскурзовод според програмата на турнето.
-Входни такси за паметници в градовете.
-Посещение на соларен комплекс Physics-Sun.
-Обяд в централноазиатския пилаф център „Беш Козон“.
-Комфортен, климатизиран транспорт по време на цялата обиколка.
-Минерална вода за всеки ден от турнето.
-Запомнящи се сувенири.
- Медицинска застраховка (до 65 години)

Пакетната цена не включва:

-Самолетен билет София – Ташкент – София
- Разходи за фото/видео заснемане в музеи и други места, където се заплаща такса;
-Възможна допълнителна нощувка в хотела при пристигане или напускане

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross