ВИЕТНАМ ОТ ЮГ НА СЕВЕР

Information
Tour plan
Price & Date

Хошимин - Екскурзия до делтата на Меконг - Хойан - Хълм Бана - Златен мост - Хюе - Ханой - Круиз по залива Халонг - Ханой

Пристигане всеки ден в периода 20/06/24 до 31/10/24 за 9 нощувки

Виетнам е необикновена страна. Поради географското си положение, а именно дължината на страната по морето от север на юг, както и богатата си история, Виетнам, като никоя друга страна в Югоизточна Азия, е идеално място за пътуване.

Ханой - Халонг - Хуе - Хойан - Сайгон - всеки има свой вкус и характер.

Ханой е столицата на страната, както и северната и културна столица, град традиционен и строг, но в същото време изящен и спокоен, град на сенчести алеи и милиони мотоциклетисти.

Ха Лонг е един от най-красивите заливи в света.

Хюе е имперската столица на страната, арена на много исторически събития, която не е видяла нито един император и е съхранила в памет на много от тях - гробници - комплекси на мир и спокойствие и великолепни образци на френско-виетнамската кухня.

Хой Ан е град-музей на открито, защитен от ЮНЕСКО и който не е загубил външния си вид след 200 години.

Сайгон е столицата на южната част на страната, крепост и „разсадник” на капитализма, носещ отпечатъка на колониалното минало и френската култура. Град на контрасти - неонови светлини, нощни клубове, пороци и свобода.

Впечатленията от всяка страна се допълват от опознаването на нейната кухня. А кухнята на Виетнам, която е усвоила най-доброто от кухните на народите на съседните страни и е допълнила тази смес със сосове и рецепти от френския - най-изисканата кухня в света, е една от най-вкусните в Югоизточна Азия.

Освен това за тези, които искат да почиват във Виетнам, няма добър или лош сезон, защото ако в една част на страната е твърде влажно или твърде влажно, тогава винаги ще има място, където в същото време е слънчево и топло.

Изследвайте, завладявайте, подчинявайте се и обичайте Виетнам с нас!!!

Маршрут:  Хошимин (2н) - Екскурзия до делтата на Меконг - Хойан (2н) - Хълм Бана - Златен мост - Хюе (2н) - Ханой (1н) - Круиз по залива Халонг(1н) - Ханой (1н)
Продължителност:  13 дни/ 9 нощувки

Пристигане всеки ден в периода 20/06/24 до 31/10/24 за 9 нощувки.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ОТ 1826 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

ПРОГРАМА

Ден 1, София
Тръгване от летище София

Ден 2, Хошимин

Пристигане в град Хо Ши Мин. Трансфер и настаняване в хотел. Почивка. Настаняване и нощувка в Сайгон в хотел 4*.

Ден 3, САЙГОН - ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ - САЙГОН (закуска / обяд)

Закуска. Екскурзия до делтата на Меконг с обяд на един от островите. Отпътуване от Сайгон. По пътя посещение на будистката пагода на Вин Транг. Пристигане в My Tho. Качване на лодката. Увлекателно пътешествие по легендарната река сред тропическа зеленина, опознаване на ежедневието на селяните. Ще видите полета, разорани от огромни биволи, сламени бараки, овощни градини, кхмерски храмове, рибарски селища, острови на Меконг, ще се запознаете с работата на занаятчиите и ръчното производство на кокосови сладки и ще слушате традиционна виетнамска музика. Връщане в Сайгон. Нощта в Сайгон е подобна.

Ден 4, САЙГОН – ХОЙАН (закуска)

Закуска. Обиколка на Сайгон, колониалната столица на Виетнам. Посетете най-популярния будистки храм във Виетнам Vinh Nghiem, посетете Музея на националната традиционна виетнамска медицина, където ще видите около 3000 експоната, използвани от каменната ера, включително инструменти за правене, книги и рецепти, гледайте документален филм за историята на традиционната медицина , и ще можете да закупите лечебни традиционни мехлеми и билки. Следва разглеждане на известните забележителности на града - католическата катедрала Нотр Дам, колониалните сгради на Главната поща, Централният театър, Народния комитет и бившето кметство. Екскурзия до фабрика за лак, където се правят красиви традиционни виетнамски интериорни декорации, декоративни съдове и др.

Трансфер до летището и полет до Дананг. Пристигане в Да Нанг и трансфер до хотела в Хой Ан. Настаняване в избрания хотел.

Ден 5, Хойан (закуска)

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Стария град Хой Ан, най-очарователният град във Виетнам, признат от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, с 844 сгради, определени за официални исторически паметници. Тук е запазена атмосферата на 15-18 век, когато градът е бил главното търговско пристанище на Азия. Тихи улички, старинни къщи, красиви храмове, занаятчийски работилници все още помнят времената, когато китайски, японски и холандски търговци са живели, строили и търгували тук. Свободно време за посещение на художествени галерии, почивка и шопинг. Следобед посещение на националното село на коприната, запознаване с традициите на отглеждане на копринени буби във Виетнам, посещение на черничева градина и разглеждане на технологичния процес на производство на коприна. В близост до селото можете да посетите фирмен магазин за коприна

Нощувка в хотел 4*

Ден 6, Хойан – DANANG HUE (закуска)

Закуска. Трансфер до Hue през Sea Cloud Pass. По пътя посещение на хълма Ба На, който се намира на 25 км от града, в югозападната част на Да Нанг, на надморска височина от 1487 м. Това място е много живописно. Непокътнатата красота на девствената гора, облаците от пъстри пеперуди и уханието на цветя оставят добро впечатление на посетителите. От спирка Mo Stream на кабинковия лифт. По пътя ще видите от кабината водопада Toc Tien и необикновената красота на девствените гори от надморска височина над 1480 м. Докато се изкачвате, ще забележите бърза промяна на времето. Ще спрем в L'Jardin, който включва градината Tigne Tam, 100-годишно грейпфрутово дърво и винарска изба De Bai, построена от французите в началото на 20 век и все още съществуваща до днес. След това ще посетим пагодата Linh Ung, където има 27 м висока статуя на Буда. След това посетете известния Златен мост.

Следва посещение на Мраморните планини - „Планините на петте елемента на Вселената“, символизиращи, в съответствие с източната философия, петте елемента на Вселената: метал, дърво, вода, огън - официалният символ на Дананг.

Трансфер до Hue през прохода Sea Cloud - Hai Van, откъдето се открива зашеметяваща гледка към околността, включително залива Lang Co с един от най-красивите плажове с бял пясък (в случай на силна мъгла или дъжд, пътувайте по нов път през тунел). Следва пристигане в Хюе Нощувка в хотел 4* в Хюе.

Ден 7, Хюе (закуска)

Закуска. Посещение на Цитаделата и Имперския забранен град, признати от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Следва рафтинг по Ароматната река до символа на Хуе – една от най-старите пагоди в град Тиен Му (14 век).

Посещение на мавзолеите на императорите Кхай Дин (който влиза в историята като реформатор, управлявал от 1916 до 1925 г., опитвал се да модернизира виетнамската държава, бил първият виетнамски владетел, посетил Франция през 1922 г., за да защити автономията на Виетнам) и Мин Манг (имал 150 деца, интересувал се от европейската технология, по време на неговото управление във Виетнам са построени 11 парахода - това са първите параходи, построени в страни с неевропейска култура). Нощувка в хотел 4*.

Ден 8, ХюеХаной (закуска)

Закуска. Трансфер до летището и полет до Ханой. Пристигане в Ханой.

Обиколка на забележителностите на Ханой, ще видите площад Ба Дин, къщата и мавзолея (отвън) на Хо Ши Мин, президентския дворец, пагодата с един стълб на Чуа Мот Кот, най-старата пагода на Ханой Тран Куок, разположена на остров между езерата Западен и Трук Бах, Храмът на литературата – първият университет на Виетнам, Храмът Нгок Сон на езерото на върнатия меч Хоан Кием.

След това ще се возите в рикши през стария квартал на 36 занаятчии: душата на стария Ханой с неговите занаятчийски работилници и търговия ще се отвори пред вас, ще видите оживения живот на древните улици на вечерния град.

Трансфер и настаняване в хотел. Почивка. Нощувка в хотел 4*.

Ден 9, ХАНОЙ – ХАЛОНГ (закуска/обяд/вечеря)

Закуска. Отпътуване към Халонг, обект на световното природно наследство с изключителна красота, известен на виетнамски като „Драконът, спускащ се в морето“. Великолепният залив Халонг представлява 3 хиляди скалисти камъка, стърчащи от изумрудено чистата морска вода и образуващи много красиви пещери и необичайни острови (Бойни петли, Кучета, Плуване). В 12:45 ч. качване на кораба. Обяд (сет меню) на борда. Посещение на плаващо рибарско селище (1 час). Върнете се на кораба. Почивка. Майсторски клас за приготвяне на зеленчукови пролетни рулца. Барбекю вечеря. Свободно време (настолни игри, риболов на калмари, караоке). Нощувка в залива на кораб 4*.

(Програмата на кораба с англоговорящ водач, проверете при мениджъра за допълнително заплащане за придружител на рускоезичен водач).

Ден 10, ХАЛОНГ – ХАНОЙ (закуска/обяд)

06:30 Час по тай чи на палубата. 07:00 лека закуска. 07:45 екскурзия до сталактитната пещера (1-1,5 часа). 09:30 освобождаване на стаите. Ранен обяд (брънч, сет меню). В 12:00 ч. трансфер до пристанището. Трансфер до Ханой около 4-5 часа. Настаняване в хотела. Почивка. Нощувка в хотел 4*.

Ден 11, ХАНОЙ (закуска)

Закуска. Освобождаване на стаята в 12.00ч. Свободно време (възможно е късно напускане срещу допълнително заплащане).

Трансфер до вашия полет до летище Ханой.

 

 

Пакетни цени на екскурзията:

-Цените са валидни при минимум 2 човека,  при настаняване  в хотели категория 4*
- Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзионното обслужване е на руски език -  потвърждава се допълнително.

Пакетната цена включва:

-Вътрешен полет Хо Ши Мин Сити – Да Нанг минимална тарифа с багаж 20 кг + ръчен багаж;

-Вътрешен полет Hue – Ханой минимална тарифа с багаж 20 кг + ръчен багаж;

-трансфери по програма;

-настаняване в хотел 3-4* според програмата на турнето;

-изхранване по програма;

-здравна застраховка до 65г. /над 65 г доплащане/

Пакетната цена не включва:

-самолетни билети - София - Хошимин  и Ханой - София с полети на „Turkish Airlines“   от 708 евро

-Застраховка отмяна на пътуване

-Туристическа виза – Аеротур ММ оказва пълно съдействие при оформяне и полагане на туристическа виза https://aerotourmm.com

-Лични разходи

Гарантирани дати на началото на програмата (допълнително се потвърждават) - всеки ден в периода 20.06.2024 - 31.10.2024

 

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross