Вълшебната Персия

Information
Tour plan
Price & Date

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Техеран, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще Ви очаква вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 

В края на пътуването имате трансфер до летището в Техеран за обратния полет до София.
Обслужването е на руски  език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Техеран - Чалус - Рашт - Рамсар - Масуле - Техеран - Шираз - Персеполис - Пасаргад - Исфахан - Кашан - Техеран
Продължителност:  13 дни/ 11 нощувки
Периода на провеждане на  екскурзията е  18.04.2023 - 09.09.2023


Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 2155 евро,
Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", през Истанбул,
с полет от летище София 21.10, кацане на летище в Техеран в 06.35 сутринта. Връщането от Техеран обикновено е с полета в 12.30 на обяд – в София сте в 20.20 вечерта същия ден.
Цената на двупосочен самолетен билет е от 553 евро.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.


Виза за Иран.
Има два важни етапа при получаване на иранската виза: получаване на номер на визата и получаване на самата виза. Целият процес отнема до 3 седмици, агенцията извършва цялата процедура по издаване на виза в консулския отдел на Посолството на Ислямска република на Иран в гр. София.

Почивка в Иран - къде да отидем, време, екскурзии
Иран (до 1935 г. Персия) е държава в Югозападна Азия. Столицата на страната е град Техеран. На север държавата се измива от водите на Каспийско море, на юг - от Оманския и Персийския залив. По-голямата част от територията е планинска. Екскурзии до Иран се организират през цялата година поради факта, че тук има четири климатични зони едновременно.

Винаги ли сте мечтали да посетите ориенталска приказка? Тогава обиколките до Иран през 2023 г. са за вас! Докоснете се до древната култура и специалната атмосфера на Изтока.

Каним ви да се потопите в самобитната култура и да видите основните архитектурни забележителности. Почивките в Иран включват пътуване до градове като Техеран, Шираз, Язд и Исфахан, Кашан

Екскурзионни турове със самолет
Техеран е най-големият град и столица на страната. Разположен в подножието на планинската верига Елбрус. Една от забележителностите на Техеран е дворецът Голестан, който е построен през 16 век. Тук се намират произведения на изкуството на мюсюлмански художници и скулптори. По време на екскурзията за разглеждане на забележителности в Иран можете да посетите:

-Музей на стъклото и керамиката на Абгина, който съдържа експонати от първото и второто хилядолетие пр.н.е.;
-Исторически музей на Реза Абаси;
-Национален музей на бижутата;
-Национален музей.
Шираз се намира в южната част на страната. Това е градът на розите и любовта, сърцето на персийската култура. Именно Шираз даде на света такива велики поети като Саади и Хафиз. Има голям брой великолепни джамии, градини и паркове. Ще посетите руините на Персеполис – великата столица на Персия, цитаделата и истинския ориенталски базар Вакил.

Исфахан е един от най-красивите ислямски градове. Сърцето му е площадът и джамията Имам с необичайно красив лазурен купол. Великолепни мостове от 17-ти век, резиденцията на шах Али Гапу, - всички тези забележителности ще оставят незабравимо впечатление.

1 Ден, София – Истанбул – Техеран
Полет ТК 1030 София – Истанбул в 21.30ч. Кацане в Истанбул в 23.55ч.
Полет ТК 870 Истанбул - Техеран в 03.05ч., пристигане в Техеран в 06.35ч сутринта на следващия ден.

2 Ден, Техеран
Пристигане в Техеран на летище Imam Khomeini International Airport в 06.35 ч. Посрещане и трансфер до хотела за кратка почивка.
Градът е туптящото сърце на страната, оживен и развиващ се град, където са се случили най-важните събития в историята на Иран през последните два века . Техеран е и културният център на страната с множество музеи, съдържащи уникални колекции от персийската история и култура.

3 Ден, Чалус
След закуска отпътуване за Chalus. Сутринта шофиране до Chalus през Kelardasht. Плодородната долина Чалус, разположена на брега на Каспийско море северозападно от Техеран, е една от най-популярните дестинации за екотуризъм. Тук, от височина 1250 м надморска височина, посетителите могат да видят красив пейзаж от нежни хълмове, покриващи гората.
Разходка из град Чалус. Нощувка в Чалус.

4 Ден, Чалус
Обзорна обиколка на Чалус, крайбрежната ивица на  Каспийско море. Нощувка в Чалус.

5 Ден, Рещ – Рамсар
Пътуване до град Рещ. По пътя посещение на  Рамсар.
Обзорна обиколка на града.
Нощувка в Рещ.

6 Ден, Масуле
Сутринта отпътуване до историческото село Масуле. Разходка и обиколка на Масула.
Пътуване до Техеран. Нощувка в Техеран.

7 Ден, Техеран
Целодневна обиколка на Техеран, посещение на Националния музей на Иран, който показва прекрасна колекция от керамика, глинени съдове, каменни фигури и дърворезби, датиращи от 5-то хилядолетие пр.н.е. След това посещение на най-красивия дворец - Голестан и посещение на луксозния музей на бижутата. Вечерта трансфер до летището за полет до Шираз.
Нощувка в Шираз.

8 Ден, Шираз
Сутринта пътуване до Персеполис (Тахте-Джамшид) и Некрополис (Накше-Ростам). Посетете руините на дворцовия комплекс Персеполис. Градът някога е бил  столица на великата Ахеменидска империя, управлявала огромната Персийска империя между 559 - 330 г. пр.н.е. Особено впечатляващи в древните руини са великолепните, създадени от човека барелефи, които украсяват стълбите на някои от кралските дворци, представляващи богата съкровищница на световното изкуство.Посещение на Некропола, гробницата на великите ахемански царе, издълбан в огромни скали до един от най-старите зороастрийски храмове на огъня. Връщане в Шираз, градът на поезията и розите – център на провинция Фарс. Провинцията, която играе важна роля в иранската цивилизация, някога е била селищен център на кралските династии на Ахеменидите и Сасанидите. Шираз е бил един от най-важните градове на ислямския свят през Средновековието и столица на Иран по време на Занд Династия (18 век).
По това време са построени най-интересните в архитектурно отношение джамии, кервансараи и жилищни сгради. Паметниците на историята и културата, разпръснати из цялата територия на Фарс, винаги са осигурявали прогреса на развитието на провинцията както в предислямската, така и в ислямската епоха. Обзорна обиколка на Шираз и посещение на великолепната цветна джамия Насир-ол-Молк, древния базар и мавзолеите на известните ирански поети Саади и Хафиз. Нощувка в Шираз.

9 Ден, Пасаргад
В този ден на път за Исфахан ще посетим Пасаргад.
Пасаргад някога е била първата династична столица на Ахеменидската империя, основана от Кир II Велики в Парс, родината на персите, през 6 век пр.н.е. д. Дворцовият комплекс и мавзолеят на Кир Велики са изключителни примери от първия етап на архитектурата на Ахеменидите и изключително свидетелство за древната персийска цивилизация.
По пътя ще спрете в района на Изадхаст.
Продължаване на пътуването до Исфахан.
Нощен Исфахан.

10 Ден, Исфахан
Исфахан е перлата на древна Персия, един от най-красивите градове в ислямския свят.
Изящни сини мозайки, които украсяват високите куполи на джамиите, голям стар базар и великолепни мостове на града няма да оставят безразлични почитателите на изкуството и красотата.
Историята на града отива в дълбокото минало, повече от 2700 години. През няколко постислямски периода градът става столица на Иран, но 17-ти век, периодът на династията на Сефевидите, трябва да се счита за златната ера на неговото възраждане.
Исфахан, със своите световноизвестни, красиви паметници, винаги е бил любима дестинация за много туристи. Целодневна обиколка на Исфахан, разглеждане на известните забележителности на града, някои от които са най-големите шедьоври на ислямската архитектура, като площад Имам (Накше Джахан), джамията Имам и Sheikh Lotfollah Mosque, двореца Али Капу и базара Шах. Нощувка в Исфахан.

11 Ден, Исфахан
Целодневна обиколка на Исфахан и посещения на шахските дворци Chehel Sotoon Palace (Четиридесет колони) с луксозни фрески и красива градина.
Дворецът Hasht Behesht Palace и е построен от шах Абас II, за да приема гости там. Посещение на древната Петъчна джамия, която е истински музей на ислямската архитектура, показваща стиловете на архитектурата от 11 до 18 век, както и посещение на арменския квартал, за посещение на уникалната катедрала Vank church, построена между 1606 и 1655 г. .
Нощувка в Исфахан.

12 Ден, Кашан
Сутринта тръгвате за Техеран.
По пътя посещение на град Кашан. Този привлекателен малък град-оазис някога е бил любимото място на шах Абас I, който го е украсявал навсякъде, където е възможно.
В Кашан има много красиви традиционни къщи, като имението Borujerdi House и Tabatabaei Historical House. Тук има и разкошни градини, като градината на шахската перка. По пътя към Кашан можете да посетите друг шедьовър на ислямската архитектура - джамията Джаме в Натанц. (Jameh Mosque of Natanz)
Трансфер до летището за полет към София.

13 Ден Техеран – София
Трансфер до летището, за полета от Техеран в 01.40, кацане в София в 08.35 сутринта.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 2155 евро,

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека, в случай на по-малко желаещи туристи, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Хотелско настаняване – 11 нощувки;
 • Хранене – закуска в хотелите;
 • Престой в хотела на летище Техеран преди излитане от Иран (без закуска),
 • Самолетен билет Техеран – Шираз;
 • Комфортен транспорт с климатик
 • Посрещане и изпращане до летището;
 • Процедура за получаване на задължителната  покана от Министерството на външните работи на Иран за оформяне на туристическа виза.
 • Медицинска застраховка, задължително с покритие COVID-19 за туристи до 65 гдини
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Техеран – София, с полета на „Turkish Airlines“ е от 553 евро.
 • Туристическа виза, еднократна, с престой до 30 дни – 80 евро. Извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.
 • Такса за снимане в музеите;
 • Бакшиши на носачи в хотелите / летището;
 • Лични разходи.

Периода на провеждане на  екскурзията е  18.04.2023 - 09.09.2023, поради голям интерес към туризма в Иран, тръгването е всеки ден от седмицата.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross