Гранд Тур Виетнам

Information
Tour plan
Price & Date

Хошимин - Ханой - залив Халонг - Хойан - Хюе - Хошимин

Пристигане всеки четвъртък и събота от 20/06/24 до 31/10/24 за 10 нощувки

Виетнам е необикновена страна. Поради географското си положение, а именно дължината на страната по морето от север на юг, както и богатата си история, Виетнам, като никоя друга страна в Югоизточна Азия, е идеално място за пътуване.

Ханой - Халонг - Хуе - Хойан - Сайгон - всеки има свой вкус и характер.

Ханой е столицата на страната, както и северната и културна столица, град традиционен и строг, но в същото време изящен и спокоен, град на сенчести алеи и милиони мотоциклетисти.

Ха Лонг е един от най-красивите заливи в света.

Хюе е имперската столица на страната, арена на много исторически събития, която не е видяла нито един император и е съхранила в памет на много от тях - гробници - комплекси на мир и спокойствие и великолепни образци на френско-виетнамската кухня.

Хой Ан е град-музей на открито, защитен от ЮНЕСКО и който не е загубил външния си вид след 200 години.

Сайгон е столицата на южната част на страната, крепост и „разсадник” на капитализма, носещ отпечатъка на колониалното минало и френската култура. Град на контрасти - неонови светлини, нощни клубове, пороци и свобода.

Впечатленията от всяка страна се допълват от опознаването на нейната кухня. А кухнята на Виетнам, която е усвоила най-доброто от кухните на народите на съседните страни и е допълнила тази смес със сосове и рецепти от френския - най-изисканата кухня в света, е една от най-вкусните в Югоизточна Азия.

Освен това за тези, които искат да почиват във Виетнам, няма добър или лош сезон, защото ако в една част на страната е твърде влажно или твърде влажно, тогава винаги ще има място, където в същото време е слънчево и топло.

Изследвайте, завладявайте, подчинявайте се и обичайте Виетнам с нас!!!

Маршрут:  Хошимин (2н) – Ханой (1н) – Халонг Бей (1н) – Хойан (2н) – Хуе (3н) – Хошимин (1н
Продължителност:  12 дни/ 10 нощувки

Гарантирани дати на началото на програмата - всеки четвъртък и събота в периода 20.06.2024-31.10.2024

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ОТ 1999 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

ПРОГРАМА

Ден 1, София
Тръгване от летище София

Ден 2, Хошимин

Пристигане в град Хошимин. Трансфер и настаняване в хотел. Обзорна обиколка на град Хошимин (Сайгон) – колониалната столица на Виетнам. Посетете най-популярния будистки храм във Виетнам Vinh Nghiem, посетете Музея на националната традиционна виетнамска медицина, където ще видите около 3000 експоната, използвани от каменната ера, включително инструменти за правене, книги и рецепти, гледайте документален филм за историята на традиционната медицина , и ще можете да закупите лечебни традиционни мехлеми и билки. Следва разглеждане на известните забележителности на града - католическата катедрала Нотр Дам, колониалните сгради на Главната поща, Централният театър, Народния комитет и бившето кметство.

Нощувка в Хошимин в хотел 4*.

Ден 3, Хошимин  - Делтата на МЕКОНГ - Хошимин (закуска / обяд)

Закуска. Екскурзия до делтата на Меконг с обяд на един от островите. Отпътуване от Сайгон. По пътя посещение на будистката пагода на Вин Транг. Пристигане в My Tho. Качване на лодката. Увлекателно пътешествие по легендарната река сред тропическа зеленина, опознаване на ежедневието на селяните. Ще видите полета, разорани от огромни биволи, сламени бараки, овощни градини, кхмерски храмове, рибарски селища, острови на Меконг, ще се запознаете с работата на занаятчиите и ръчното производство на кокосови сладки и ще слушате традиционна виетнамска музика. Връщане в Сайгон. Нощувка в Сайгон 4*.

Ден 4, Хошимин  – ХАНОЙ (закуска)

Закуска. Трансфер до летището и полет до Ханой. Пристигане в Ханой.

Обиколка на забележителностите на Ханой, ще видите площад Ба Дин, къщата и мавзолея (отвън) на Хо Ши Мин, президентския дворец, пагодата с един стълб на Чуа Мот Кот, най-старата пагода на Ханой Тран Куок, разположена на остров между езерата Западен и Трук Бах, Храмът на литературата – първият университет на Виетнам, Храмът Нгок Сон на езерото на върнатия меч Хоан Кием.

След това ще се возите в рикши през стария квартал на 36 занаятчии: душата на стария Ханой с неговите занаятчийски работилници и търговия ще се отвори пред вас, ще видите оживения живот на древните улици на вечерния град. След това ще се возите в рикши през стария квартал на 36 занаятчии: душата на стария Ханой с неговите занаятчийски работилници и търговия ще се отвори пред вас, ще видите оживения живот на древните улици на вечерния град.

Трансфер и настаняване в хотел. Почивка. Нощувка в хотел 4*.

Ден 5, ХАНОЙ – ХАЛОНГ (закуска/обяд/вечеря)

Закуска. Отпътуване към Халонг, обект на световното природно наследство с изключителна красота, известен на виетнамски като „Драконът, спускащ се в морето“. Великолепният залив Халонг представлява 3 хиляди скалисти камъка, стърчащи от изумрудено чистата морска вода и образуващи много красиви пещери и необичайни острови (Бойни петли, Кучета, Плуване). В 12:45 ч. качване на кораба. Обяд (сет меню) на борда.

Посещение на плаващо рибарско селище (1 час). Върнете се на кораба. Почивка. Майсторски клас за приготвяне на зеленчукови пролетни рулца. Барбекю вечеря. Свободно време (настолни игри, риболов на калмари, караоке). Нощувка в залива на кораб 4*.

(Програмата на кораба с англоговорящ водач, проверете при мениджъра за допълнително заплащане за придружител на рускоезичен водач).

Ден 6, ХАЛОНГ - ХАНОЙ - ДАНАНГ - ХОЙАН (закуска / обяд)

06:30 Час по тай чи на палубата. 07:00 лека закуска. 07:45 екскурзия до сталактитната пещера (1-1,5 часа). 09:30 освобождаване на стаите. Ранен обяд (брънч, сет меню). В 12:00 ч. трансфер до пристанището. Трансфер до Ханой около 4-5 часа. Трансфер до летището и полет до Дананг. Пристигане в Да Нанг и трансфер до хотела в Хой Ан. Нощувка в хотел в Хой Ан 4*

Ден 7, ХОЙАН 

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Стария град Хой Ан, най-очарователният град във Виетнам, признат от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, с 844 сгради, определени за официални исторически паметници. Тук е запазена атмосферата на 15-18 век, когато градът е бил главното търговско пристанище на Азия. Тихи улички, старинни къщи, красиви храмове, занаятчийски работилници все още помнят времената, когато китайски, японски и холандски търговци са живели, строили и търгували тук. Свободно време за посещение на художествени галерии, почивка и шопинг.

Посещение на националната фабрика за коприна, запознаване с традициите на отглеждане на копринени буби във Виетнам, посещение на черничева градина и разглеждане на технологичния процес на производство на коприна. В близост до селото можете да посетите фирмен магазин за коприна. Нощувка в хотел 4*

 

Ден 8, ХОЙАН - ДАНАНГ- ХУЕ (закуска)

закуска. Трансфер до Хуе през прохода Sea Cloud - Hai Van, откъдето се открива зашеметяваща гледка към околността, включително залива Lang Co с един от най-красивите плажове с бял пясък (в случай на силна мъгла или дъжд, пътувайте по нов път през тунел). Следва екскурзия до Мраморните планини - „Планините на петте елемента на Вселената“, символизиращи, в съответствие с източната философия, петте елемента на Вселената: метал, дърво, вода, огън - официалният символ на Дананг.

Хълмът Ба На се намира на 25 км от града, в югозападната част на Да Нанг, на надморска височина от 1487 м. Това място е много живописно. Непокътнатата красота на девствената гора, облаците от пъстри пеперуди и уханието на цветя оставят добро впечатление на посетителите. От спирка Mo Stream на кабинковия лифт. По пътя ще видите от кабината водопада Toc Tien и необикновената красота на девствените гори от надморска височина над 1480 м. Докато се изкачвате, ще забележите бърза промяна на времето. Ще спрем в L'Jardin, който включва градината Tigne Tam, 100-годишно грейпфрутово дърво и винарска изба De Bai, построена от французите в началото на 20 век и все още съществуваща до днес. След това ще посетим пагодата Linh Ung, където има 27 м висока статуя на Буда. След това посетете известния Златен мост. Следва пристигане в Хой Ан. Нощувка в хотел в Хой Ан.

Ден 9, ХУЕ (закуска)

Закуска. Посещение на Цитаделата и Имперския забранен град, признати от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Следва рафтинг по Ароматната река до символа на Хуе – една от най-старите пагоди в град Тиен Му (14 век). Посещение на мавзолеите на императорите Кхай Дин (който влиза в историята като реформатор, управлявал от 1916 до 1925 г., опитвал се да модернизира виетнамската държава, бил първият виетнамски владетел, посетил Франция през 1922 г., за да защити автономията на Виетнам) и Мин Манг (имал 150 деца, интересувал се от европейската технология, по време на неговото управление във Виетнам са построени 11 парахода - това са първите параходи, построени в страни с неевропейска култура). Нощувка в хотел 4*.

Ден 10, ХУЕ (закуска)

Закуска. Свободен ден за екскурзии и разходки. Почивка. нощ

Ден 11, ХУЕ-ХО ШИ МИН МИН (закуска)

Закуска. Трансфер до летището и полет до град Хошимин. Пристигане в Хошимин и трансфер до хотела. Настаняване в избрания хотел. Почивка. Нощувка в хотела.

Ден 12, Хошимин (закуска)

Закуска. Трансфер до летището в Хошимин .

 

Пакетни цени на екскурзията:

-Цените са валидни при минимум 2 човека,  при настаняване  в хотели категория 4*
- Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език -  потвърждава се допълнително.

Пакетната цена включва:

-самолетен полет Хошимин (Сайгон) – Ханой – Да Нанг/Хюе – Хошимин с багаж 20-23 кг + ръчен багаж – минимална тарифа;

-трансфери по програма;

-екскурзионно обслужване с рускоезичен екскурзовод;

-настаняване в хотел по екскурзионна програма 4*;

-изхранване по програма;

-здравна застраховка до 65 г. (над 65 г. има доплащане);

Пакетната цена не включва:

-самолетни билети - София - Хошимин - София с полети на „Turkish Airlines“   от 708 евро

-Застраховка отмяна на пътуване

-Туристическа виза – Аеротур ММ оказва пълно съдействие при оформяне и полагане на туристическа виза https://aerotourmm.com

-Лични разходи

Гарантирани дати на началото на програмата (допълнително се потвърждават) - всеки четвъртък и събота в периода 20.06.2024-31.10.2024г.

 

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross