info@aerotourmm.com

Гранд Тур на Тунис с остров Джерба

Цени
От€621
Цени
От€621

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
13/04/2021
Туровете до Русия за ваксинация със Sputnik-V процъфтяват в Европа.
12/03/2021
Нови работни визи
11/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
8 дни/7 нощувки
Период : 25.05.2021-28.09.2021
София
София

Дати: 25.05.; 21.09.
Цена от 722 евро на човек в двойна стая
Програма
Ден 1, София – Летище Енфида – Тунис
Balkan Holidays Air
Заминаване Sofia Airport
в 15:20
Пристигане Enfidha–Hammamet International Arpt
в 15:30
Среща на Летище София Терминал 1 за директен чартърен полет до Енфида, изпълняван от BH Air с номер на полета BGH3017. Посрещане на място от фирмата партньор. Трансфер от летището до хотел El Mouradi Grammath 5* или подобен. Настаняване, вечеря и нощувка.
Ден 2, Тунис – Бардо – Картаген – Сиди Бу Саид – Тунис
След закуска посещение на столицата на страната – на град Тунис. Свободно време за разходка в медината – старата част на града, едно от най-старите и автентични места на столицата, където са разположени множество дворци, джамии, мавзолеи, медресета, фонтани и магазини. През 1979 г. медината е внесена в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на музея Бардо, известен с богатата си колекция от мозайки. Обяд (без включени напитки). След обяд посещение на Картаген – един от най-славните древни градове на Средиземноморието. Основан от финикийците през 9 в. пр.н.е., разрушен и построен отново от римляните през 2 в. пр.н.е., днес Картаген е модерно предградие на Тунис и средище на архитектурни забележителности под закрилата на ЮНЕСКО. Останките от античния Картаген се простират до град Тунис. Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид – едно от най-красивите градчета в Тунис с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството… Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата и на зашеметяващите гледки от терасите на Сиди или да опитате в ориенталско кафене с наргиле местния специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки…, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела. Прибиране в хотел El Mouradi Grammath 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 3, Тунис – Тубурбо Маджус – Дуга – Сус
След закуска отпътуване за Сус през Дуга. По пътя посещение на древноримският град Тубурбо Маджус. Продължаване към Дуга. Посещение на архелогическия комплекс Дуга – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Простиращ се на площ от над 70 хектара, Дуга е един от най-забележителните археологически обекти и най-запазеният древноримски град в Тунис. Тук могат да се видят паметници, датиращи от 2-3 век, сред които 3,500-местен амфитеатър, капитол, храмът на Юнона Целестис. Обяд. След обяд продължаване към Сус. Пристигане в Сус и настаняване в хотел El Mouradi Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 4, Сус – Кайруан – Тозьор
След закуска отпътуване за Тозьор през Кайруан. Пристигане в Кайруан, четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видите голямата и най-стара джамия в Африка – Окба – един  от шедьоврите на ислямската архитектура. /Джамията е затворена за посетители и се вижда само отвън/. Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Продължаване към Гафса. Пристигане в Гафса и обяд в хотел Gafsa Palace 5*. След обяд потегляне към Тозьор. Пристигане в град Тозьор и настаняване в хотел El Mouradi Tozeur 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 5, Тозьор – Шот ел Джерид – Нафта – Дуз
След закуска възможност за допълнителна екскурзия „4Х4 до планинските оазиси Чебика и Тамерза“. Обяд. След обяд отпътуване за Дуз през соленото езеро Шот ел Джерид. Пристигане в Дуз – град разположен на границата със Сахара и известен като вратата към Сахара, където пясъчните дюни и букети от палмови дръвчета се редуват по пътищата, бавно завладявани от пустинния пясък. Настаняване в хотел El Mouradi Douz 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 6, Дуз – Матмата – Меденин – Джерба
След закуска отпътуване за Матмата. Пристигане в Матмата. Посещение на къщите на троглодитите в Матмата – поздемно берберско селище, което е все още населено от местни жители. Отпътуване към Джебра, по път спирка и разглеждане на Ксари в Меденин. Пристигане в Джебра и настаняване в хотел El Mouradi Djerba Menzel 4* или подобен. Обяд. След обяд обиколка на остров Джебра – нaй-големият средиземноморски остров на Африка с площ от 514 кв.км. Днес островът е свръзан с континенталната част на страната чрез 7 километров пътен участък, който е бил изграден от древните римляни. Посещение на Гелала – малък град, разположен на южното крайбрежие на остров Джерба, известен със своите глинени съдове, откъдето идва името му, което в превод означава „грънчари“. След това посещение на град Хумт Сук – столицата на острова. Градът е известен със своите колоритни и оживени пазари за традиционни обувки, текстил, сребърни и кожени изделия и ръчно изрисувани керамични съдове. Вечеря и нощувка.
Ден 7, Джерба – Габес – Ел Джем – Сус
След закуска отпътуване за Габес – единственият морски оазис в Средизмно море, разположен на брега на Габеския залив. Пристигане в Габес и посещение на местния пазар Соук Джара. Отпътуване за Ел Джем през Ел Махрес със спирка за обяд в хотел Tamaris. Пристигане в Ел Джем. Посещение на третият по големина в света римски амфитеатър, най-добре запазен и най-голям в Северна Африка, където се организирали зрелищни боеве с хора и животни. Ще имате възможността да стъпите на гладиаторската арена, да бъдете на местата на публиката и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите животни. Отпътуване за Сус с кратка спирка на Порт ел Кантауи. Настаняване в хотел El Mouradi Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 8, Сус – Летище Енфида – София
Balkan Holidays Air
Заминаване Enfidha–Hammamet International Arpt
в 16:30.
Пристигане Sofia Airport
на 20:30.
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Енфида-Хамамет за директен чартърен полет за София, изпълняван от Авиокомпания BH Air с номер на полета BGH3018. Кацане на летището в София.