Гранд тур Шри Ланка

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Шри Ланка е древна страна с богата история и дълбоки традиции, световен център на будизма с великолепни паметници на тази световна религия. Нашият маршрут ще започне в Коломбо, а основната цел е известният „Културен триъгълник“: Сигирия, Дамбула, Канди, както и национални паркове и развъдник за слонове по пътя. След като приключите с екскурзиите, можете да се преместите в морето и да прекарате няколко дни в топлия Индийски океан.

Маршрут: Коломбо — Сигирия — Канди — Нувара Eлия — Яла — Коломбо

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летището в Коломбо, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където Ви очакват вашия водач и група. От този момент започва Вашата програма !
В края на пътуването имате трансфер до летище за обратния полет до София.
Обслужването е на руски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "Qatar Airlines" и "Flydubai"
ориентировъчната цена на двупосочен билет е от 800 евро.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати за пътуване, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно.

Пакетната цена на човек, настанен в двойна стая е от 1179 USD, за група от минимум 2-ма туриста.
с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати за започване на екскурзионната програма - всеки понеделник и петък, в период 01.07.2024 - 21.10.2024г. :

01.07.2405.07.2408.07.2412.07.24
15.07.2419.07.2422.07.2426.07.24
 29.07.2402.08.24 05.08.24 09.08.24 
12.08.2416.08.2419.08.2423.08.24
26.08.2430.08.2402.09.2406.09.24
 09.09.2413.09.24 16.09.24  20.09.24
23.09.2427.09.2430.09.2404.10.24
07.10.2411.10.2414.10.2418.10.24
 21.10.24   

За пребиваване на територията на Шри Ланка за български граждани се изисква виза, като Аеротур ММ извършваме цялата процедура по оформяне на Вашата виза.

0ден, София - Коломбо
Отпътуване от София с избрана авиокомпания /международен полет/

1 ден, Коломбо
Пристигането в Коломбо, среща с водача и трансфер до хотела.
Обзорна обиколка на Коломбо – действителната столица на острова и негов главен търговски център.

Коломбо може спокойно да се нарече град на контрастите. Тук хармонично се съчетават древни будистки храмове и джамии, модерни търговски центрове и уютни магазини за сувенири. По време на екскурзионната програма ще посетите колониалния център, където се смесва архитектурата на всички онези страни, от които Шри Ланка е била колонизирана по различно време.

Ще ви обърнем внимание и на религиозните светилища на града и ще посетим индуисткия храм, посветен на бога на войната Сканда и будисткия храм Гангарама, джамията, езерото Бейро и храма Мелака.За да се запознаем по-отблизо с историята на държава, ще разгледаме Националния музей на Шри Ланка.
Тъй като Коломбо се счита за търговски център на острова, можете да отделите време за шопинг и да посетите модерните търговски центрове Majestic City, Liberty Plaza и Crescat, ODEL.

В края на деня на екскурзията можете самостоятелно да се разходите по алеите на
Victoria Central Park или по големия крайбрежен парков площад Galle Face Green.

Вечеря и нощувка в хотела.

2 ден, Резерват за слонове Пинавела, Сигирия
Закуска в хотела.
Днес ще отидем да открием осмото чудо на света - скалната крепост Сигирия, по пътя посещение на резервата за слонове за Пинавела.
Основано през 1975 г., това голямо убежище за слонове от 24 акра е предназначено основно да осигури грижи и защита на многото слончета, живеещи в джунглата без майките си. Освен това е място за размножаване на слонове и най-голямото стадо на слонове в плен в света. Посетителите на парка могат да видят много различни аспекти на грижата за слоновете и ежедневието, като хранене на малки слонове и къпане в реката. Основната атракция е възможността да наблюдавате как се къпят слоновете от брега на реката, докато стадото общува, къпе се и играе.

Продължаване на пътя за покоряване на Сигирия (входен билет се заплаща на място по 30$ на човек).  Забележка: ако решите, че изкачването ви затруднява, не плащайте входния билет, а изчакайте групата долу.

Сигирия, наричана още „лъвската скала“, е известна на туристите предимно с „крепостта в небето“, разположена на върха й, построена от крал Касапа в края на 5 век. Всеки ще бъде изумен от величието на структурата, все още запазените стенописи и огромни лъвски лапи, увенчаващи входа на стълбището, водещо до върха на скалата, на която се е намирал дворецът на владетеля. Едно време тази резиденция хипнотизираше с красотата си: великолепна архитектура, градини, фонтани, басейни. Той все още изумява с обхвата си и, разбира се, с гледките към безкрайната джунгла, която ще се разкрие пред вас, когато извървите безброй стъпала по пътя към „върха на света“. Тази незабравима гледка ще ви достави много положителни емоции.

След това посетете фабрика за батик. Следва трансфер до хотела и настаняване в Сигирия или Хабантота.
Вечеря и нощувка в хотела.

3 ден, Полонарува
Закуска в хотела.

Днес ще се запознаем с Полонарува - друга бивша столица на Шри Ланка, служила като главен град на страната от 11 до 13 век. Градът спокойно може да се нарече музей на открито. Той е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и е дом на древни архитектурни паметници, включително храмовете на Ланкатилака, Тупарам, Тиванка, бог Шива, руините на бившия храм на зъба на Буда, както и многобройни дагоби. По време на екскурзионната програма ще посетим известните руини на Кралския дворец и каменния храм на Гал Вихарая, който е перлата на Полонарува. Ето 4 великолепни статуи на Буда във „Вертикална“, „Седнала“ и „Хоризонтална“ поза, издълбани от планинска верига и въпреки внушителната си възраст, все още удивляват въображението.

Следобед свободно време или срещу допълнително заплащане

- Джип сафари в Национален парк Минерия (доплащане: 75$ на човек нето, при група от мин. 2 човека).

Паркът обхваща повече от 8800 хектара. Тук ще имате възможност да разгледате живота на 9 вида бозайници, 160 вида птици, 25 вида влечуги и 78 вида пеперуди.

Но многобройните миграции на слонове („Сборището на слоновете“) донесоха голяма слава на Национален парк Минерия.

Идеалното време за миграция на тези големи бозайници се счита за периода от юли до октомври, но обикновено пикът на събиране пада през август и септември. Стотици слонове от други северни национални паркове идват в Минерия в търсене на вода и сочна трева. Тези бозайници особено обичат да се събират в района около едноименния изкуствен водоем - Минерия, построен на територията на парка от крал Махасен през 3 век сл. н. е. По време на миграционния сезон тук може да има около 300 индивида.

- Посещение на Анурадхапура - (доплащане $35 на човек за група от мин. 2 човека нето) - свещен град за будистите от цял ​​свят. С право се нарича люлката на будизма. Хиляди поклонници идват тук всяка година, за да се поклонят на древните светилища. Една от тях е вихара (манастир) Абхаягири, която е втората по големина будистка ступа в света с височина 122 метра. Ступата се счита за едно от 8-те свети места на града. Ще видите и руините на древни храмове и манастири, построени през 3 век пр.н.е. и посещение на свещените будистки ступи на Ruwanweliseya, Jetavana (2 век пр.н.е.) и Thuparama.

В последния, според легендата, е зазидана ключицата на Буда. Тук се намира и друго светилище, почитано от милиони будисти по света - Дървото Бо. На 2250 години това е най-старото исторически документирано дърво на Земята. Но той е известен не с това, а с факта, че е отгледан от клон на дървото, под което Буда е постигнал просветление. Под дървото винаги има тълпи: стотици поклонници, медитиращи монаси, туристи. Тук има специална енергия, която е невъзможно да не се усети.

В края на екскурзията се върнете в хотела си в Сигирия или Хабантота.

Вечеря и нощувка в хотела.

4ден, Дамбула - Матале - Канди
Закуска в хотела.
Днес след закуска ще отидем до Канди, като по пътя ще спрем в Дамбула и ще посетим пещерен храм, построен през 1 век пр.н.е. Намира се на върха на планина на надморска височина от 350 метра. По пътя към върха ще бъдете посрещнати от забавни маймуни, които са законните собственици на тези места. Не забравяйте да донесете лакомства за тях. След неуморно пътуване нагоре ще видите снежнобял храм, над чийто покрив са надвиснали тъмни скали - наистина впечатляваща гледка, чиято красота само се подчертава от джунглата, простираща се в подножието на планината. Оттук от птичи поглед се откриват живописни гледки към райския остров. Екскурзоводът ще разкаже интересни истории за това място и ще влезем вътре. Тук ще ни изненадат множеството статуи на Буда и фрески с неговия образ, чиято обща площ е около 2000 кв.м.
Пещерният храм Дамбула се състои от 5 пещери, съдържащи 150 статуи на Буда, вариращи на височина от няколко сантиметра до 14 метра. Трябва да се отбележи, че нито една статуя не е еднаква. Тук няма да намерите нито една идентична скулптура или фреска.

След това ни очаква Матале. Тук ще посетим градината с подправки. Ще видите как растат пипер, канела, ванилия и много други растения, които често използваме в ежедневието, но никога не сме виждали как изглеждат в природата. Гидът ще ви разкаже за лечебните свойства на растенията, тяхната употреба и характеристики. Можете да ги помиришете и докоснете, а освен това можете да закупите лечебни отвари, тинктури и кремове от растения, отглеждани в градината.

По-късно вечерта ще стигнем до Канди. Ще предприемем градска обиколка на последното сингалско кралство, разглеждайки забележителностите по пътя, за да отдадем почитта си на едно от най-свещените религиозни места в Шри Ланка. Ще посетим храма на Свещения зъб, една от основните забележителности на града. Зъбът се съхранява в златно ковчеже във формата на ступа, в което като в кукла са скрити още 6 сандъка. Според будисткия ритуал зъбът трябва да се помоли, да се измие от специална вана, да се почистят от греховете в дим от тамян и да се хвърлят няколко рупии в основата на купола.

Ще завършим деня на нашата екскурзия с танцово шоу, където ще бъдете очаровани от цветните костюми и пулсиращите ритми на традиционните танцови форми от вековни ритуали.

Вечеря и нощувка в хотел.

5ден Канди - Перадения - Нувара Елия
Закуска в хотела.
Днес ще започнем деня с посещение на великолепните Кралски ботанически градини в Перадения.  Кралската ботаническа градина се намира на 5,5 км от Канди и е една от най-интересните в Азия. Територията му е разделена на сектори, всеки от които съчетава растения по определена тема, включително много екзотични. Първоначално е построен като градина за развлечения от синхалския крал и е разширен от британците. Той обхваща 147 акра и е дом на невероятно разнообразие от дървета, растения и цветя.

След обяд ще отидем до Нувара Елия и по пътя ще спрем до водопадите Рамбода и след това със сигурност ще посетим фабрика за чай и ще научим за всички етапи на бизнеса с чай: от момента на прибиране на реколтата до момента на опаковане. Тук не само ще ви кажат много тайни, но и ще ви почерпят с чаша ароматен чай.

След пристигане в Нувара Елия ще направим кратка обиколка на града.

Нувара Елия е стар колониален пост, който все още се нарича "Малката Англия", разположен на надморска височина от 6200 фута, климатът също засилва илюзията, че влизате в стар английски град,

По време на обиколката на града ще посетим езерото Грегъри - което е резервоар в сърцето на чаения град Нувара Елия, Шри Ланка.

Нощувка и вечеря в хотела.

 

6 ден, Нувара Елия, парк Яла
Закуска в хотела.
След закуска ще отидем до парка Яла, по пътя ще посетим град Ела.

Ела е тихо провинциално хълмисто градче, което привлича посетители със своя прохладен климат и живописно местоположение в сърцето на "планината". Потопени в древната легенда за Рама и Сита от индийския епос Рамаяна, най-значимите природни забележителности са кръстени на крал Равана, местният бог, който отвлича принцесата. Много места, свързани с легендата, заслужават да бъдат посетени, като каскадния поток на водопада Равана. Тук ще посетим наблюдателната площадка с 9-арков мост

Отивам до връх Малък Адам, по пътя към който има невероятна гледка към връх Малък Адам и ще посетим водопада Равана (срещу допълнително заплащане е възможно да се организира зиплайн над водопада Равана).
Продължаване на пътуването до Яла парк. Настаняване в хижата. Вечеря.

7 ден, Парк Яла – Гале - Коломбо
06.00-06.30 ч. напускане на хотела.
06.30-10.30 Сафари в парк Яла
Днес ще бъде специален ден, ще отидем на сафари с джипове в национален парк Яла. По време на който ще имаме невероятната възможност да видим на една ръка разстояние слонове, биволи, леопарди, елени, диви свине, крокодили, пауни, маймуни и голям брой най-разнообразни птици. Природният резерват Яла напълно отразява разнообразието на фауната на Шри Ланка и ви позволява да опознаете по-добре нейните представители, давайки на участниците в сафарито неописуеми емоции от близък контакт с дивата природа.

Връщане в хотела. Кратка почивка, закуска.

След закуска се отправяме към Гале.

През вековете Гале е устоявал на нашествията на колониалните сили и природните бедствия. Известният холандски форт е построен от португалците, укрепен от холандците и запазен от британците. Той е бил изложен на океана всеки ден в продължение на повече от 400 години, дори е оцелял след настъплението на цунами и днес е популярен както сред жителите, така и сред посетителите. Колониалната архитектура на оградения град също е устояла на атаката на модерността и се е вкопчила здраво в миналото си.  В края на обиколката на Galle Fort, трансфер до хотела в Коломбо. Настаняване.


8 ден.
Коломбо
Закуска.
Трансфер до летище Коломбо. Полет до София.

Пакетната цена на цялата екскурзионна програма за един човек в двойна стая е от 1179 щ.д.,
цената важи за група от 2-ма записани туристи.

Цена в хотели 3*на човек, настанен в двойна стая от - 1179 USD.

Цена в хотели 4*на човек, настанен в двойна стая от - 1308 USD.

Цена в хотели 4*/5*на човек, настанен в двойна стая от - 1560 USD.

Примерни хотели за настаняване по програма

Град Нощувки Хотели  3* Хотели  4* Хотели  5*
Коломбо 1 Grand Oriental Hotel – Deluxe Room Fairway Colombo – Superior Room Cinnamon Lake Side – Superior City View
Сигирия 2 Acme Grand Hotel – Deluxe Room Tropical Life Resort & Spa – Deluxe Room Cinnamon Lodge – Superior Room
Канди 1 The Mountbatten Hotel – Deluxe Room Hotel Topaz – Deluxe Room Grand Kandyan – Deluxe Room
Нувара-Элия 1 Stamford Star Hotel – Standard Room Araliya Red – Deluxe Room Black Pool Hotel – Deluxe Room
Яла 1 Elephant Reach Hotel – Superior Room Charaya Resort & Spa – Deluxe Room Cinnamon Wild – Jungle Chalet
На брега 1 Joe's Bentota Radisson Blu Cinnamon Bey

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски / английски език.

Пакетната цена включва:
-6 нощувки в избрана категория хотели със закуски и вечери
-1 нощувка в Коломбо в края на програмата
-Трансфери  летище - хотел - летище
-Трансфери и екскурзии по програма
-Екскурзовод на група с руски език - потвърждава се допълнително.
-Входните билети в музеи и други архитектурни паметници - Gangarama Temple, Pinnawella, Polonnaruwa, Dambulla, Temple of the Tooth Relic, ботаническа градина, Yala Park, фолклорно представление
-Медицинска застраховка ( за лица над 65г. възраст - доплащане)

Пакетната цена не включва:

-Самолетни билети София - Коломбо - София
-Входна туристическа виза за Шри Ланка - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза.
-Допълнителна нощувка в хотела според полетното ви разписание, ранен check-in, късен check-out
-Транспорт в дни без програма
- Входния билет на планината в Сигирия

- Допълнителни екскурзии по желание - Анурадхапура, парк Minneriya

- Трансфер крайбрежие – летище Коломбо

-Бакшиш  за екскурзовода и шофьора-Бакшиши и лични разходи

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross