Азербайджан, Грузия и Армения, зима 2023

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Открийте три държави Грузия, Армения и Азербайджан - само в една обиколка. Извисяващите се Кавказки планини разделят Европа от Азия, а страните от Южен Кавказ са на тази граница. Жителите на Азербайджан изгаряли суров петрол в лампите си, преди някой да разбере какво е това. Красивата, скалиста Армения била първата страна, която приела християнството като своя официална религия. А Грузия, известна с невероятната си храна и напитки, твърди, че е първата област, в която се отглежда винено грозде. Техните различни истории, традиции, култури и естествена среда правят тези страни много привлекателни за туризъм.

Продължителност на програмата 11 дни / 10 нощувки.
Програмата се провежда в периода от 15.01.23 - 15.04.23 гг.

АКЦЕНТИ:

Старият град Баку (Icherisheher)

Ичери Шехер е известен още като Старият или Вътрешният град в Баку. Това е най-древната и може би най-невероятната част от съвременната столица. След като се възхитите на съвременните и модерни гледки на Баку, Вие внезапно ще навлезете в един изцяло нов свят, с красиви стари сгради, предимно в един цвят, крепост, стари градски стени, двореца на Ширваншах, тесни улички и разбира се голямото Каспийско море. Ичери Шехер датира от 12 век, но има версии, че този район е съществувал още през 5 век.
Целият стар град е заобиколен от стени, които в миналото са имали защитна функция, животът вътре в стените е бил привилегия за местните жители, тъй като вътре в градските стени те са били в безопасност. Сега стените са само още една атракция за туристите. Разхождайки се по тесните улички, можете да намерите най-важните забележителности на Стария Баку като Девическата кула, двореца Ширваншах и джамията Джума. Поради уникалната история и архитектура Ичери Шехер е първото място в Азербайджан, класифицирано като обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО.
Ичери Шехер е населен от бронзовата епоха, през 14 век става столица на Ширваншах и най-важният град за цялата династия. Дворецът на Ширваншах е една от най-зашеметяващите забележителности на Стария град на Баку, известен е като „Перлата на архитектурата на Азербайджан“. Сега дворецът е обявен за музей, можете да видите невероятни експонати, интериор и да пътувате в епохата на Ширваншах.
Старият град Баку е имал страхотна позиция по Пътя на коприната, търговията донесла богатство на града и му помогнала да се развие: да построи бани, каравансараи и джамии. Сградите от този период са предимно в един и същи цвят и стил, построени са от варовик и някои от тях имат дървени балкони. Дървото било знак за богатство, хората построили тези балкони, за да покажат колко са богати.
Сега Ичери Шехер е място за много хора, сутрешната разходка в Ичери Шехер е най-добрата идея, по тесните улички можете да видите играещи деца, жени, които окачват пране, търговци, които продават красиви килими и сувенири. Ичери Шехер послужил като основа за съвременния Баку, развитието и изграждането на новия град започва около този район, сега има много хотели и ресторанти в старата част на Баку, но вътре в градските стени все още се усеща атмосферата на старото време.

Културно-Ландшафтен резерват на скалното изкуство Гобустан (Gobustan)

Държавният исторически и художествен резерват Gobustan е едно от уникалните места в света. Разположен близо до съвременния град Баку, Гобустан ще ви отведе далеч от съвременния свят, само на час път с кола от столицата ще се озовете в различно време и пространство. Националният парк Гобустан е известен с древните резби, пещерни рисунки, кални вулкани и газови камъни. Само си представете праисторически начин на живот, това пътуване е наистина хипнотизиращо. През 2007 г. Gobustan дори е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, така че Gobustan със сигурност е мястото, което трябва да се види.
Скалистите хълмове в района на Гобустан отразяват цялата история на този регион от каменната ера до средновековието. Около 6000 скални рисунки, пещерни рисунки и петроглифи представят 40 000 години скално изкуство и праисторически живот. Можете да видите картини на хора, живели 20 000 години преди Вас, да изследвате техния начин на живот, въображение, интереси и дори външен вид. Повечето скални рисунки, пещерни рисунки и петроглифи изобразяват ежедневието на древните хора - техните ритуали, ловни сцени, флора, фауна, воини, лодки и дори астрология.
Освен със скални рисунки Гобустан ще Ви удиви с кални вулкани, тази кал се предполага, че има лечебни качества. Споменахме танцови сцени в скалната рисунка, но как без музика? Може би Gaval Dash е отговорът! Гавал Даш е музикален камък, който се среща само в Гобустан, когато го докоснете с малък камък, от него се издава музикален звук.

Сигнаги (Sighnaghi)

Сигнаги е град в Кахетия, на 75 км източно от Тбилиси. Въпреки че е един от най-малките градове в Грузия, се явява популярна туристическа дестинация поради местоположението си в сърцето на лозарския регион на Грузия, живописните си пейзажи, пастелни къщи с балкони с дървена резба и тесни калдъръмени улички. Разположен на стръмен хълм, този невероятен град гледа към обширната долина Алазани, а Кавказките планини се виждат отдалеч. Градът е заобиколен от останки от укрепления от 18-ти век с дължина около 5 километра и 23 кули. Други забележителности на този град са две грузински православни църкви в самия град - църквите Св. Георги и Св. Стефан. Метохът Бодбе и изворът Св. Нино също са близо до града (на 2 км). Това е важно място за поклонниците за гроба на Св. Нино, който покръстил Грузия през 4 век.
Местният етнографски и археологически музей, датиращ от 50-те години на миналия век, е модернизиран и разработен в модерна постоянна изложба Signaghi Museum през 2007 г.
Този малък грузински град е известен като "Град на влюбените" със сватбена къща, където човек може да сключи брак по всяко време на деня.
Ще намерите много уютни места, хотели и хостели по Ваш вкус, улични кафенета и ресторанти, където можете да опитате домашно приготвените кахетински вина. Сигнаги може да се посети през всеки сезон, дори в слънчевите дни на зимата, ще се възхищавате на заснежените върхове, които вървят по стената на Сигнаги.

Крепост Нарикала (Narikala Fortress)

Крепостта Нарикала, наричана още крепостта-майка на стария Тбилиси, е древен символ на защитата на Тбилиси. Крепостта Нарикала, която се намира в стария Тбилиси, известна още като Шурис-цихе ( Shuris Tsikhe), е древен символ на отбранителния блясък на Тбилиси. Крепостните стени датират от различни периоди, най-ранната от 4-ти век, когато е била персийска цитадела. Основите на кулите и повечето от днешните стени са построени през 8-ми век от арабските емири, които са имали дворец вътре в крепостта. Най-добре запазената кула стои сама, югозападно от долната крепост на стария Тбилиси. Тази кула без покрив е Истанбулската кула от 16-ти век, наречена така, защото по време на турската окупация от този период е била използвана като затвор. Внушителната кула Шахтахти на запад датира от 7-ми до 9-ти век, която по арабски времена е служила за обсерватория! Археологическите разкопки разкриват, че вътре в крепостта Нарикала е имало църква от дванадесети век. Църквата е преустроена и проектирана в съответствие с крепостта около нея. Интериорът е украсен със стенописи, изобразяващи както библейски сцени, така и историята на Грузия.
Историците твърдят, че Нарикала, разположена в стария Тбилиси, стояла на Пътя на коприната, била най-укрепената и непревземаема от всички в Тбилиси. Крепостта е разрушена от земетресение и оттогава цитаделата не е възстановена напълно.
Оцелелите каменни кули на Нарикала остават неми свидетели на историята на древния град! Докато сте на почивка в Тбилиси, можете да надникнете в историята на града от ранните векове до наши дни, като се разхождате по тесните улички на града и изследвате религиозната и светската архитектура на стария Тбилиси.
В стария град на Тбилиси ще намерите църкви, синагоги, джамии, както и известни къщи от 19-ти век с дървени балкони. В стария Тбилиси ще посетите серни бани и ще се насладите на превъзходна панорамна гледка към стария град на Тбилиси.

Ден 1:
Пристигане в Баку с полета на "Turkish Airlines" в 12.55ч.
Посрещане, трансфер до хотела, настаняване след 14.00ч, нощувка в Баку.

Ден 2: Баку
Обиколката започва в 9:00 ч., среща с водача на рецепцията на хотела.
Започнете екскурзията и посетете историко-художествения резерват Гобустан (Gobustan) със запазени скални рисунки, могили и жилищни обекти от X-XIII хилядолетие пр. н. е. до Средновековието. Има свидетелства за обитатели на района от епохата на каменната ера и следващите периоди в „Гобустан” - там са съсредоточени скални рисунки,  надгробни паметници. В близост се намира „Гавал Чалан” – оригинална каменна тамбура, представляваща плоско поставена огромна плоча. Възможно е да чуете ритмични точни мотиви, като почукате върху него. Смята се, че тези звуци са придружавали ритуални танци и церемонии. Посещението на Гобустан ще Ви пренесе в друг свят и ще Ви позволи да усетите атмосферата на хилядолетната история на това място.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
Обзорна екскурзия в Баку. Панорамата на града, представена на височината на планинската част на телевизионна кула, дава представа за контрастите и мащаба на Баку, подковообразния залив на Баку. Градът е оформен като амфитеатър, спускащ се към Каспийско море. Обиколката обхваща централната част на града и показва най-интересните исторически и архитектурни обекти.
Посещение на “Стария град” Icherisheher . Територията на "Вътрешния град" е 22 хектара, което представлява малка част от общата площ на Баку (44 000 хектара). Концентрацията на архитектурни и исторически паметници обаче диктува необходимостта тази екскурзия да бъде отделена и да направи тази част на Баку може би най-интересната за посещение. Моминската кула (XII век), Дворецът на Ширваншах (XV век), Замъкът Synyk Gala, Caravan Saray, Джума джамия - това не е пълен списък на забележителностите на стария Баку. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Баку.

Ден 3: Баку – Шемаха – Шеки
След закуска отпътуване до квартал Шемаха. Посещение на град Шемаха (Shamakhi), гробницата Дири Баба и Йеди Гумбез. Шемаха е бил столица на Кралство Ширван в продължение на няколко века. Мавзолеят Йеди Гумбаз (Седемте купола) е място за погребение на членове на кралските семейства на Ширванските шахове.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
След това отпътуване до село Киш за посещение на албанска църква. Легендата гласи, че църквата е построена през 78 г. сл. Хр., но изследователите я поставят няколко века по-късно. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Шеки.

Ден 4: Шеки – Лагодехи – Дегустации на вино – Тбилиси
Шеки е едно от най-известните и древни места в Азербайджан. Разположен на 700 м (2297 фута) над морското равнище като амфитеатър, заобиколен от планини и дъбови гори, този древен град отдавна е известен като център на коприната и важна спирка по Великия път на коприната. Има предположение, че името на града се връща към етнонима на саките, които достигат територията на Азербайджан през 7 век пр.н.е. Ще започнете обиколката на Шеки с посещение на летния дворец на хан от 18-ти век с великолепни фрески и изящни витражи. Историческият музей на Шеки е известен с артефакти от няколко периода. Старата част на града и дворецът на хановете Шеки на 43-та сесия на Комитета за световно наследство са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
След това продължаване до границата с Азербайджан и Грузия в Лагодехи (Lagodekhi).
Гранични формалности, транспорт и смяна на водача. Продължаване на обиколката до Wine Yard N1, винарна в семеен стил, разположена в Ахалсопели, регион Кахети. Обектът предлага разнообразни дейности за винен, агро, гастро, еко и етно туризъм. Ще посетите традиционна местна винарна, където ще опитате био вино и ще обядвате. Тук ще се насладите на грузинското гостоприемство.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
Продължаване към винарна Khareba (или подобна винарна), за да опитате някои от грузинските вина в европейски стил. Ще посетите уникална 300-годишна винарска изба, където ще научите за грузинските традиции в производството на вино, които се различават значително от европейските методи (само екскурзия). Отпътуване до Тбилиси. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в хотела в Тбилиси.

Ден 5: Обиколка на Тбилиси
Обиколка на Тбилиси – Стария и Новия град. Градът предлага голямо разнообразие от забележителности, повечето от които много древни. Започвате Вашето посещение само на няколко минути пеша от хотела в компактния район на Стария Тбилиси. Започвайки от църквата Метехи, ще отидете до тухлените куполи на серните бани и след това до грандиозно разположената крепост Нарикала – една от най-старите крепости в Грузия, с изглед към дефилето на река Мтквари. След това ще посетите синагогата и църквите Сиони и Анчисхати, които отбелязват края на Стария град. Посещение на катедралата Света Троица, третата по големина църква в света. Край на обиколката.
Вечеря в местен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка в Тбилиси.

Ден 6: Тбилиси – Ананури – Степанцминда – Тбилиси
Закуска в хотела и среща с водача. Започване на обиколката до Ананури, посещаване на крепостта от 14-ти век и наслаждаване на перфектното местоположение – воден резервоар Jinvali и планини наоколо. Следващата дестинация ще бъде ски курортът Гудаури, спиране на „Паметника на приятелството” за запомнящи се снимки, заобиколен от високи планини.
Време за обяд: 13:00-14:00 ч.
Ще преминете прохода Джвари (2 395 м) и ще пристигнете в град Казбеги. От Степанцминда (Казбеги) каране с Автомобили WD през красиви долини и гори  до църквата Gergeti Trinity, разположена на 2170м. Църквата Gergeti Trinity, със своята история и местоположение, е лицето на Грузия – християнски остров, скрит сред най-красивата природа. При хубаво време можете да видите един от най-високите ледници в Кавказ – планината Казбеги (5047 м). Връщане в Тбилиси. Край на обиколката. Свободно време. Нощувка в Тбилиси.

Ден 7: Тбилиси – Макхета – Гори – Уплисцихе – Дегустация на вино
Закуска в хотела. Днешната обиколка Ви дава перфектна възможност да откриете Централна Грузия, нейните древни забележителности, да опознаете нейната история, инфраструктура и да опитате специални вина и ястия. По време на тази обиколка ще посетите древната столица на Грузия – град Мцхета (Mckheta), който се намира на не повече от 20 км от Тбилиси. Тук ще видите прекрасни паметници на наследството на ЮНЕСКО като: манастира Джвари от VII век, откъдето се вижда красивата гледка към сливането на двете реки Мтквари и Арагви, и катедралата Светицховели от XI век – архитектурен шедьовър на грузинския Ренесанс. Катедралата Светицховели (Svetitskhoveli Cathedral) е една от най-старите християнски катедрали в Грузия. Построена е на свещено място – кръстовището на реките Мтквари и Арагви, близо до Мцхета, столицата на древна Иберия.
Легендата разказва, че младият Елиоз, свидетел на разпъването на Христос, купил част от дрехата на Месията и я донесъл в Грузия през първи век. Сестра му Сидония го помолила да донесе нещо свещено от Светите земи. Но в момента, в който Сидония докосва мантията, тя почувства цялата болка, която Исус изпитва, така че пада мъртва. Никой не можал да измъкне мантията от мъртвите й ръце, така че тя била погребана с нея. На гроба й израснал чудотворен кедър.
Обяд: 13:00-14:00 ч. (Според преценката на гостите ще се договорите за час/Включен).
След това ще отпътувате за западната част на страната към град Гори (Gori) – „ябълковата столица“ на Грузия. Градът е известен със своето плодородие и освен това е известен като родното място на Йосиф Сталин. Тук Ви предлагаме екскурзия до къщата-музей на известния генералисимус.
След 20 минути ще стигнете до най-древния пещерен град в Грузия – Уплисцихе, (Uplistihe), който е основан през II хилядолетие пр.н.е. На 10 км от Гори, на брега на река Кура, се намира един от най-редките паметници в света – най-старият град Уплисцихе, издълбан във вулканичните скали на хребета Квернаки. За първи път се споменава в хроника през 1-ви век преди новата ера, а разцвета му е през IX-X век.
Дори и от далеч, този странен скалист град очарова с необичайния си вид. Някога имало огромни величествени зали, храмове, жилища, свързани с криволичещи улици и коридори. Трудно е да се повярва, че тази огромна титанична работа по създаването на цял град от камък е създадена от човешки ръце. Тук ще обиколите перфектна алея в пещерите и ще видите как хората са оставали тук в много древни времена. Освен това в Uplistihe ще имате възможност да опитате 4 вида вино със сирене и грузински ядки. Тази обиколка ще Ви донесе много запомнящи се впечатления! Връщане обратно и нощувка в Тбилиси.

Ден 8: Тбилиси - Ереван
След закуска ще отидете на границата, където сменяте транспорта и водача. След като се срещнете с арменския водач, се придвижвате напред към Ереван - гостоприемната столица на Армения. Карайки през гористите планини на Националния парк Дилижан и дълбоките клисури на северните региони, ще спрете в планинско село. Просто не можете да напуснете Армения, без да видите шедьовъра на архитектурата - манастирския комплекс Агарцин (Haghartsin Monastery). Манастирът Агарцин в Дилижане – това е една от най-големите исторически архитектурни забележителности не само на града, но и в цяла Армения. Манастирът се намира на 18 км от Дилижана в горна река Агарцин сред зелени планински гори.  Манастирският комплекс е построен през XI-XIII в. Манастирският комплекс се състои от църквата Св. Григорий, построена през XI век, църквата Св. Аствацацин, построена през 1281 г. , църквата Св. Степанос, построена през 1244 г., параклис от XIII век, гробницата на кралския род Багратидов, построена през XII век, столовата, построена през 1248 г. и редица други различни помещения за манастирски служби, построени през XII-XIII вв.
Обяд: 13:00-14:00 ч. Време е за отпътуване до едно от най-високите сладководни езера в света – Севан (1900 м). От върха на полуостров Севан можете да се насладите на пълна гледка към езерото с вулканично-тектонски произход и прилежащите планински вериги. Също така ще посетите манастира Севанаванк (Sevanavank) (9 век). Нощувка в Ереван.

Ден 9: Обиколка на Ереван – Ечмиадзин (ЮНЕСКО) – Звартноц (ЮНЕСКО) – Ереван
Закуска в хотела.
Започнете да откривате Армения с посещение на Историческия музей на Армения, където ще се запознаете с пълната картина на арменската култура и история, датираща от преди един милион години до наши дни. След това ще разгледате забележителностите на един от най-старите градове в света – 2796-годишният Ереван. След обиколката на града ще имате традиционен обяд в един от ресторантите, разположени в Ереван.
• Обяд: 13:00-14:00 ч. (Според решението на гостите ще се договорите за време).
След това ще се придвижите напред към Първопрестолният "Свети Ечмиадзин" – духовният център на Арменската апостолическа църква и седалище на Върховния патриарх и католикос на всички арменци. Тук са били короновани и освещавани множество крале и католикози. На връщане към Ереван ще спрете при руините на изключителния храм Звартноц. Връщане в Ереван. Свободно време. Нощувка в Ереван.

Ден 10: Ереван – Гегард (ЮНЕСКО) – Гарни – Ереван
Сутринта автобусът ще Ви отведе до монашеския комплекс Гегард, разположен на склона на почти затворения амфитеатър от скали. Манастирът Гегард (Geghard) е една от големите забележителности на Армения. Манастирският комплекс се намира в района Котайк (Kotayk). Той е част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Манастирът Гегард се намира до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин (Echmiadzin).
По пътя спиране в местността  Charents Arch, за да се насладите на величествената гледка към библейската планина Арарат.
Обяд: 13:00-14:00 ч.
Следващият акцент е единственият останал езически храм в Армения – Гарни  (Garni), посветен на Михр, който според арменската митология е Бог на Слънцето. Уникалният храм Гарни, символ на предхристиянска Армения, се намира на около 30 км от Ереван. Това е езически храм, построен през 1 век сл. Хр. в чест на бога на слънцето Митра. Външно той много прилича на древногръцкия Партенон в Атина. Той е разположен на високо триъгълно плато на скала над планинския пролом на река Азат, заобиколен от три страни с фантастично красиви скали. През 17 век храмът е разрушен от земетресение и възстановен през 1960-70 г. от съветски реставратори, които буквално са го сглобили парче по парче. От тук ще се насладите на впечатляваща гледка към спиращи дъха високи скали, наречени „Симфония на камъните“. В село Гарни Ви очаква едно незабравимо преживяване – можете да участвате в истински ритуал по печене на народен хляб лаваш с местни жители. Връщане в Ереван. Подправете този ден с екскурзия и дегустация в известна Ереванска фабрика за ракия. Свободно време в Ереван. Нощувка в Ереван.

Ден 11: Отпътуване
Закуска сух пакет и ранен трансфер до летище в Ереван за полета на "Polish airlines" в 05.20 ч., пристигане в София в 13.40 ч.

Пакетни цени на турист в евро, валидни до 15.04.2023г.

група нощувка + закуска нощувка + закуска + вечеря
4 туриста 1254 1415
6 туриста 1139 1264
8 туриста 1029 1196
10 туриста 955 1104

* Цената се потвърждава при резервация

Пакетната цена  включва:
- Настаняване в двойни стаи в хотелите;
- Екскурзовод за целия маршрут (възможности: английски/руски език);
- Кетъринг обслужване – закуски или закуски + вечери в хотелите;
- Транспорт с комфортен седан, миниван или микробус;
- Входни такси в музеите;
- Бутилка минерална вода;
- Медицинска застраховка за пътуване с покритие 10 000 евро.

Пакетната цена  не включва:

- Международни самолетни билети. Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетен билет;
- Доплащане за единична стая;
- Бакшиши и лични разходи.

Резервацията се прави след потвърждение, фактуриране и плащане на депозит от 30%  от финалната пакетна цена.
Пълно заплащане  трябва да бъде направено 40 дни до датата на пътуване.

Анулация
- 40 дни или повече преди заминаване – безплатно;
- 39 - 20 дни преди отпътуване – 50% от стойността на пакетната цена;
- по-малко от 19 дни преди заминаване – 100% от стойността на пакетната цена.

Примерни хотели по програма:

В Баку:
Grand Minway Hotel 4*
77 Nizami Street, Nasimi, AZ1000 Baku, Azerbaijan

Хотел Grand Midway в Баку предлага настаняване само за възрастни с ресторант, фитнес център и бар. Сред удобствата в този хотел са денонощна рецепция и рум-сървиз, както и безплатен WiFi в целия хотел. Гостите могат да се насладят на питие в снек-бара.  Хотелът предоставя на гостите си климатизирани стаи с бюро, електрическа кана, минибар, сейф, телевизор с плосък екран и самостоятелна баня с биде. Във всяка стая в Grand Midway Hotel има спално бельо и хавлии.  Гостите на хотела могат да се насладят на континентална закуска.  Grand Midway Hotel предлага 4-звездно настаняване със сауна.  Хотелът разполага със СПА център на място, фризьорски салон и бизнес център.  Популярните забележителности в близост до хотела включват Площада на фонтаните, Моминската кула и ЖП гарата Баку. Най-близкото летище е международното летище Гейдар Алиев, на 25 км от хотел Grand Midway.

В Шеки:
 MinAli Boutique Hotel 4*
M.F.Axundov pr. 11/15, AZ5500 Sheki, Azerbaijan

MinAli Boutique Hotel се намира на 300 метра от Шеки и предлага настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг и градина. Този 4-звезден хотел предлага детски клуб и консиерж услуги. Разполага с денонощна рецепция, летищни трансфери, рум-сървиз и безплатен WiFi в целия хотел. Всяка сутрин в хотела се предлагат опции за закуска на шведска маса и халал. Бутиковият хотел МинАли разполага с детска площадка. Kyshlak е на 3,8 км от мястото за настаняване, а Qoxmuq е на 4,4 км от хотела.
Най-близкото летище е международно летище Кабала, на 82 километра от MinAli Boutique Hotel.

В Тбилиси:

Ramada by Wyndham Tbilisi Old City 4*
14, Aleksandre Tsurtsumia , 0103 Tbilisi, Georgia

Ramada by Wyndham Tbilisi Old City се намира в Тбилиси, на 2,4 километра от площада на свободата, и предлага помещения за настаняване с ресторант, безплатен частен паркинг, фитнес център и бар. Разполагащ със семейни стаи, този хотел предлага на гостите и тераса. Хотелът разполага с денонощна рецепция, летищен транспорт, рум-сървиз и безплатен WiFi в целия хотел.  Всяка стая в хотела е оборудвана с бюро. Всички стаи за гости в Ramada by Wyndham Tbilisi Old City разполагат със самостоятелна баня, оборудвана с душ и халати, телевизор и климатик, а някои стаи тук ще Ви осигурят кът за сядане. Във всяка стая има спално бельо и хавлии.  Гостите на Ramada by Wyndham Tbilisi Old City могат да се насладят на континентална закуска.
Гостите могат да релаксират в спа и уелнес центъра, включващ закрит басейн, сауна и хидромасажна вана, или в градината.
Популярните забележителности в близост до хотела включват президентския дворец, църквата Метехи и арменската катедрала Свети Георги. Най-близкото летище е международно летище Тбилиси, на 14 километра от Ramada by Wyndham Tbilisi Old City.

В Ереван:

Hotel Bass Boutique Hotel 4*
 Aygedzor Street 3/1, 0019 Yerevan, Armenia

Този хотел в центъра на Ереван предлага изглед към планината Арарат и безплатна сауна, арменски ресторант с винарска изба и безплатен Wi-Fi. На място има безплатен паркинг. Семпло обзаведените стаи на Bass Boutique включват плоскоекранен телевизор с кабелна телевизия и климатик, както и минибар. Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел. Ресторантът сервира ястия от националната и европейска кухня и ежедневна закуска, а в уютния бар с винарска изба можете да се насладите на разнообразие от коктейли, закуски и изискани вина. Храна и напитки се сервират и на терасата. Хотелът е на 10 минути пеша от Президентския дворец и Ереванската опера. Метростанция Маршал Баграмян е на 2 минути пеша.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross