info@aerotourmm.com

Грузия, кавказска приказка

Цени
От€536
Цени
От€536

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Данни за получени държавни помощи
11/02/2022
Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
8 дни / 7 нощи
Период : 14.07.2022 - 06.11.2022
София
София

Маршрут Тбилиси – Кахетия – Казбек – Мцхета – Батуми – Боржоми – Тбилиси
8 дни/7 нощи

Ден 1
Полет с авиокомпания „Turkish Airlines“ София – Тбилиси
TK1028  SOFIA ISTANBUL   0930 1100
TK 382  ISTANBUL TBILISI 1325 1640
Пристигане в Тбилиси. Трансфер от летището и настаняване в хотел. Нощувка в Тбилиси.

Ден 2
Обиколка на града на ТБИЛИСИ
Тбилиси (от грузински превод „топла пролет“) е столицата и най-големият град на Грузия. Намира се на брега на река Mtkvari (Kura). Историята на града може да се изучава от неговата архитектура.
Започваме обиколката от историческия квартал Метехи: Паметник на основателя на град Тбилиси – крал Вахтанг Горгасали (5 век), запознаване с историята на основаването на града. Пешеходна обиколка на стария град. Абанотубани е квартал в центъра на Тбилиси, известен със своя комплекс от бани, стоящи върху естествени серни извори. Построени по различно време през 17-19 век, сегашните бани образуват отделен квартал на града, който е популярно място както за жителите на града, така и за многобройните туристи. Разходете се из площада. Х.Алиева Крепостта Нарикала е крепостен комплекс от различни епохи. Разходка по улица Ж. Шарден е едно от местата за поклонение в Тбилиси.
Мостът на мира, разходка с битпазар. Посещение на главната катедрала Св. Троица. Нощувка в Тбилиси.

Ден 3
Сигнаги-Бодбе
Родното място на грузинското вино е Кахетия! Кахетия – разположена в Източна Грузия, перлата на Кахетия може да се нарече долината Алазанска, в която се намират известни кътчета като Киндзмараули, Цинандали, Гурджаани, Ахашени.
Маршрутът на екскурзия:  Сигнаги е древен град, известен още като Градът на любовта. Градът се откроява със своята архитектура – ​​съчетание на европейски и азиатски стил. Сградите са построени в стила на южноиталиански класицизъм с грузински елементи. Известен е с едноименната си крепост, която е включена в списъка на най-известните и най-големите крепости в Грузия. Стените на крепостта Сигнах са оцелели по чудо и днес обграждат старата част на града и излизат далеч извън границите на града. По периметъра на стените са запазени 28 наблюдателни кули, от които се открива прекрасна гледка към Алазанската долина.  Бодбе е действащ женски манастир, намиращ се близо до град Сигнаги (5 км). Грузинският баптист Света Нино е погребан в Бодбе.  Срещу допълнително заплащане Обяд в селска къща. Обяд придружен с фолклор, дегустация на домашно вино във винарската изба и барбекю в двора.
Връщане в Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

Ден 4
Ананури-Казбеги-Гергети-Тбилиси
Пътуване по историческата грузинска военна магистрала. Историческото име на пътя през Главното кавказко било. По цялото трасе на пътя има грузински паметници от древността: катедрали, крепости, наблюдателни кули.
Посещаваме ансамбъла на замъка Ананури (15-17 век) и намиращия се покрай пътя язовир Жинвали. Минаваме покрай Гудаури – ски курорт (2000 м надморска височина), разположен на южните склонове на Голямата Кавказка верига.  Продължаваме да пътуваме по историческия път и разглеждаме неговите забележителности: „Крестовый перевал” – проход през билото –  (2395 м), връх Казбег (височина 5033 м.) – върхът на страничното било  на голямата планина Кавказ, издигаща се над долината на река Терек. Съгласно легендата, Прометей е бил окован на гора Казбек.
Смяна на превозното средство на 4×4, за да шофирате до грузинското село Гергети, за да видите църквата „Света Троица“, построена през XIV век, светилището е единствената кръстокуполна църква в района.
Връщане в Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

Ден 5
Мцхета-Батуми
Пътуване до древната столица на Грузия – град Мцхета. Посещение  на паметниците на културата в региона, които са под закрилата на ЮНЕСКО и принадлежат към световното наследство: манастир Джвари (VI век) и катедралата Светицховели (XI век)
Пътуване до Батуми.
Батуми е най-важният културен, икономически и туристически център на Грузия. Красотата на великолепния морски град Батуми е неговият невероятен морски парк, който самите местни жители наричат ​​булевард, зелена ивица, удивително минаваща по цялата северозападна част на столицата на Аджария, обиколка до Батуми 3 часа.
Нощувка в Батуми.

Ден 6
Ботаническа градина Батуми -Водопад – Батуми
Ботаническата градина Батуми – една от най-големите ботанически градини, разположена на площ от 111 хектара, на 9 км от Батуми. Колекцията от живи растения е над 5 хиляди вида, сортове и форми, включително около 2 хиляди вида дървета и храсти.
Пътуване до моста и водопада Махунцети.
Свободно време в Батуми
Нощувка в Батуми.

Ден 7
Обиколка на Батуми – Боржоми – Тбилиси
Пътуване до Боржоми. Разходка из известния национален парк Боржоми, където се намират известни минерални извори.
Пътуване до Тбилиси. Нощувка в Тбилиси.

Ден 8
Полет с авиокомпания „Turkish Airlines“ Тбилиси – София.
TK 379  TBILISI ISTANBUL 1035 1205
TK1031  ISTANBUL SOFIA   1320 1435

Пакетни цени на екскурзия в евро на човек.

Група от 6 човека

535 евро

Група от 4 човека

595 евро

Група от 2 човека

789 евро

Доплащане за единична стая

245 евро

Хотел за настаняване в Тбилиси – Roustaveli palace 4* 

Хотел за настаняване в Батуми – Aisi hotel

Пакетната цена включва:

Нощувки и закуски в хотели категория 4 звезди

Комфортабелен минибус / лека кола.

Екскурзовод на английски / руски език

Входните билети в музеи и историческите комплакси

Превозно средство 4Х4 в местноста Казбег

Билети за лифт в Тбилиси

Минерална вода по време на екскурзия.

Пакетната цена не включва:

Самолетен билет София – Тбилиси – София

Медицинска застраховка по време на пътуване.