Грузия от планините до морето 2022г.

Детайли
Програма
Галерия

В програмата са включени  най-важните и посещавани забележителности в цяла Грузия. Тази програма ще обхване Тбилиси и Мцхета, Кавказките планини, долината на виното Кахетия, имението Цинандали с красива градина, пещерния град Уплисцихе, къщите Сван със средновековни наблюдателни кули в село Ушгули, крайбрежието на Черно море, крайбрежния парков булевард и ботаническата градина на Батуми.

Eкскурзионна програма тръгва всяка седмица в неделя от Тбилиси, гарантирано в рамките на цялата година.
Продължителност на обиколката: 11 дни / 10 нощувки.

Пакетната цена на човек - 1547 евро за дати:

02.10.202206.11.2022
09.10.202213.11.2022
16.10.202220.11.2022
23.10.2022
30.10.2022 

Пакетната цена на човек - 1577 евро за дати:

27.11.2022
04.12.2022
11.12.2022
18.12.2022
25.12.2022

Цената включва:

- Транспорт от/до летището;
- Всички екскурзии по маршрут;
- Разходка с джип в село Ушгули;
- Разходка с корабче в каньона Мартвили;
- Настаняване:
4 нощувки в Тбилиси: хотел Citrus, Brosse Garden, подобен
1 нощувка в Гудаури: хотел Gudauri Inn, Best Western, подобен
1 нощувка в Телави: хотел Саванети, Арге, подобен
1 нощувка в Кутаиси: Цхалтубо СПА, Соломон, подобни
2 нощувки в Местия: хотел Sunset Terrace, Палиани, подобен
1 нощувка в Батуми: хотел Elegance, New Wave, подобен
- Закуски в хотелите;
- Семеен обяд в Stephantsminda;
- Вечеря в хотел Кутаиси;
- Вечеря в хотел Местия (x2);
- Входни такси и билети за музеи;
- Дегустация на вина в Кахетия;
- Екскурзоводско обслужване на английски и руски език.
- Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

Пакетната цена не включва:
- Международни самолетни билети,
- Бутилирана вода; поради съображения за опазване на околната среда препоръчваме да носите със себе си бутилка за многократно пълнене или манерка. Чешмяната вода е безопасна за пиене и достъпна в цяла Грузия.

Пътуването е с полети на "Turkish airlines" през Стамбул, примерна цена на билет от 470 евро с включени такси.

Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас, в този случай ще ви предложим пакетната стойност за избраните от вас дати без стойността на самолетен билет.

1 ден
Неделя. Пътуване от София с полета на а/к „Turkish Airlines през Истанбул:
Sofia - Istanbul    0930    1100                
Istanbul - Tbilisi  1325    1640
Пристигане на летището в Тбилиси, посрещане и трансфер до хотел в Тбилиси; Настаняване след 15:00ч. Нощувка в Тбилиси.

2 ден
Понеделник. Тбилиси - Джвари - Мцхета
10:00 - обиколката започва от катедралата Самеба и църквата Метехи, преди да продължите до района Абанотубани, известен със серните бани. Ще вземем кабинковия лифт, за да посетим крепостта Нарикала, ще разгледаме улица Шардени с множеството магазини за сувенири и подаръци. Нито една обиколка на Тбилиси не би била пълна без посещение на катедралата Сиони и базиликата Анчисхати. От площада на свободата се разхождаме по авеню Руставели, главната улица на Тбилиси. Продължете към църквата Джвари, построена в края на VI век. Оттук ще се насладим на красива панорама на Мцхета, която се намира между върховете и сливането на две реки. Шофиране до стария град Мзхета, посещение на катедралата Светицховели и връщане в Тбилиси.
Нощувка в Тбилиси. Храна: закуска. Разстояние: 100 км.

3 ден
Вторник: Ананури - Казбеги - Гергети - Гудаури
09:00 - Шофиране към Кавказките планини, ще спрем на брега на язовир Жинвали и ще посетим замъка Ананури. Ананури е голяма, добре съхранена крепост в Грузия, разположена на Военно-грузинския път, който минава през главния кавказки хребет и свързва Тбилиси с Владикавказ. Ще следваме стария грузински военен път през Cross Pass, за да пристигнем в курортно градче Стефанцминда, тук ще посетим местното семейство и ще обядваме там.  Изкачете се до планината Гергети и се насладете на красива панорама от църквата Троица. Пристигане в Гудаури, настаняване в хотела. Нощувка в Гудаури. Хранене: закуска, обяд. Разстояние: 280 км.

4 ден
Сряда: Сигнаги - Бодбе - Кварели - Телави
09:00 - пътуване до историческия град Сигнаги, който е заобиколен със стена с 28 наблюдателни кули, посещение на манастира Бодбе, територията на манастира предлага невероятна гледка към земята на най-добрите грузински вина - долината Алазани с върховете на Голямата Кавказ, извисяващ се зад него. След Бодбе продължаваме към тунелната винарна в Хареба, за да опитаме кахетински вина, произведени според местните традиции в Квеври. Посещение на крепостта Греми и продължаване към Телави, посещение на стария град, настаняване в хотел.
Нощувка в провинция Кахетия. Храна: закуска. Разстояние: 270 км.

5 ден
Четвъртък: Алаверди - Цинандали - Шуамта - Тбилиси
09:00 - ще започнем от пазар в Телави и ще продължим към катедралата Алаверди. Построена в началото на XI век, тя е една от четирите големи катедрали на страната и най-високата от древните църкви на Грузия. Следващата спирка е в имението Цинандали – известно с красотата си. Княз Александър Чавчавадзе е поет и видна фигура в Грузия. В дома му има художествена галерия и бар, където можете да опитате Цинандали - първото грузинско вино, произведено по европейска технология. Продължете с посещението на академията Икалто и манастирския комплекс Шуамта; пътуване до хотел Тбилиси през красивия проход Гомбори.
Нощувка в Тбилиси.  Храна: закуска. Разстояние: 200 км.

6 ден
Петък: Гори - Уплисцихе - Кутаиси
09:00 - Напускане на хотела в Тбилиси и пътуване до втория по големина град в Грузия Кутаиси; първо ще посетим пещерния град Уплисцихе и родното място и музея на Сталин в Гори. След пристигане в Кутаиси посещение на храма Баграти, църковния комплекс на Гелати и манастира Моцамета. Настаняване в хотел Кутаиси.
Нощувка в Кутаиси. Хранене: закуска, вечеря. Маршрут на обиколката: 240 км.

7 ден
Събота: Мартвили каньон - Местия
09:00 - Екскурзия в стария град на Кутаиси и разходка с лодка в каньона Мартвили. Продължете към региона Сванетия, магистралата се превръща в серпентинен планински път и първата спирка ще бъде язовир Енгури, един от най-големите язовири в света. Пристигане в Местия - старата столица на провинция Сванетия, известна със своите отбранителни кули, те са запазени в продължение на няколко века, образувайки уникален пейзаж от села на Сванетия. Настаняване и вечеря в хотел Местия.
Нощувка в провинция Сванетия. Хранене: закуска, вечеря. Разстояние: 230 км.

8 ден
Неделя: село Ушгули
09:00 - Пътуване до село Ушгули, разположено на 2200 м. над морското равнище, това е най-високото планинско селище в Европа, със света на старинни домове, стари кули и вековни обичаи. Горна Сванетия е естествено образуван музей на алпийски ливади, диви ледници, извисяващи се планини и паметници от средновековието. Укрепеното село Ушгули пази същността на Сванетия от хиляда години. Местен музей ще разкрие тайните на патриархалния живот на сваните, а църквата Ламария от XII век ще обогати вашето преживяване с изобилие от легенди, свързани с тази църква. Обратно в Местия и вечеря в хотела.
Нощувка в провинция Сванетия. Хранене: закуска, вечеря. Разстояния: 100 км

9 ден
Понеделник: планината Хацвали - Батуми
09:00 - С кабинков лифт посещение на планината Хацвали с очарователна 360 панорама към планините Ушба и Тетнулди. Продължете по пътя към Батуми. Пристигане и настаняване в хотел Батуми. Разходете се по крайбрежието, за да посетите уникалната движеща се статуя на Али и Нино, грузинската азбучна кула, фонтана на Чача, площад Пиаца и площад Европа. Свободна вечер на булевард Батуми, предлагащ множество кафенета, дискотеки, велосипеди под наем, разходка с лодка, пеещи фонтани и магазини за сувенири.
Нощувка в Батуми. Храна: закуска. Разстояние: 300 км.

10 ден
Вторник: Връщане в Тбилиси
Свободно време за почивка на морето, в 12:00 ч. напускане на хотела, пътуване към село Гонио, най-източния пост на Римската империя, посещение на крепостта Апсарос и Ботаническата градина на Батуми. 113 акра на зеления нос и с повече от 5000 вида растения от всички континенти. Цялата градина е разделена на 21 зони. всяка от които представя растения от цял ​​свят. Шофиране до Тбилиси, за обратния полет; настаняване.
Нощувка в Тбилиси. Храна: закуска. Трекинг 2 часа. Разстояние: 400 км

11 ден
Сряда: Отпътуване
Освобождаване на хотела и трансфер до летището за отпътуване с полета на а/к „
Turkish Airlines през Истанбул:
Tbilisi - Istanbul    1035    1205
Istanbul - Sofia       1320    1435

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross