Двете столици - Пекин и Шанхай

Information
Tour plan
Price & Date

Китай е удивителна и приказна страна с необичайни истории, оригинална култура и философия и традиционна интровертност. Китай е една от най-старите цивилизации в света, родното място на много изключителни открития, изиграли важна роля в развитието на човечеството: барут, хартия, коприна, порцелан и компас. Днес Китай се нарича един от четирите дракона на Азия, това е динамично развиваща се страна, в която мирно съжителстват древни пагоди и огледални небостъргачи, традиционна култура и авангардно производство.

Пекин е столицата на Китай, която е известна още като Северната столица. Основната характеристика на града е, че всичките му улици и сгради са проектирани в строго съответствие с местоположението на посоките на света.

Най-големият площад Тиенанмън, в сърцето на Пекин, известен още като Портата на небесния мир, с откритият през 70-те години мемориален комплекс на председателя Мао. Директно от площада можете да стигнете до територията на Забранения лилав имперски град или музея Гугун.

Великата китайска стена  - символ на страната, едно от най-монументалните творения на човека. Началото на стената, чиято дължина е 6700 км, е заливът Ляодун, след което минава през Северен Китай и пустинята Гоби.

Докато си почивате в Пекин, не забравяйте да проучите архитектурния стил на храмовия комплекс Тиен Тан и Стената на отразения звук.

Посещението на Wanfuge Pavilion е фигурата на Буда Майтрея (23 м), която е издълбана от сандалово дърво.От музеите в Пекин най-голям интерес представляват Историческият музей и Националната художествена галерия. За разходка е по-добре да изберете улица Wangfujing.

Шанхай

Най-големият град в Китай и света по отношение на населението - повече от 24 милиона души (включително предградията), финансов, търговски и културен център. Градът никога не спи, а заради напрегнатия си живот безкрайните потоци от туристи и търговци наричат ​​Шанхай „Перлата на Ориента“ и „Ориенталския Париж“.  Днес хората идват тук, за да се потопят в пулсиращия свят на източния метрополис - с небостъргачи, оживена търговия с всякакви китайски стоки, нощен живот и азиатска кухня със стотиците й различни вкусове.

Крайбрежната зона Бунд в централната част на Шанхай, с разнообразната си архитектура - арт деко, неокласицизъм, хай-тек. Всичко тук прилича на европейски столици или дори на Ню Йорк, с луксозни вили, скъпи ресторанти, бутици и тесни улички. Тук препоръчваме да разгледате Музея на комунизма на Китай и имението на първия президент на КНР с цялото обзавеждане (запазено от 1924 г.). Старият град - Нанши - си струва да се види поне заради градините Ю Юан: това не е просто парк, а истинско ландшафтно изкуство, с беседки, обвити в зеленина, езера и красиво декорирани тревни площи. Наблюдателната площадка на покрива на 80-етажния Шанхайски световен финансов център (с прякор „отварачката“) е място, откъдето можете да погледнете града от рекордна височина и да усетите мащаба му.Longhua Temple е най-големият будистки манастир в града и околностите му: площта му е 20 хиляди квадратни метра, а височината на пагодата (построена през 977 г.) е 40 метра. В средата на пролетта на територията на манастира цъфтят прасковени цветове, гледка, която не трябва да се пропуска, както и религиозни фестивали с костюмирани представления.

 Zhujiajiao - "китайската Венеция"-  древен град, който се състои от малки острови, свързани с 36 моста. Тук можете да карате по каналите и да посетите храмове и църкви с хилядолетна история.

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до съответното летище, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер в съответния хотел, където ще Ви очаква вашия водач и група. От този момент започва Вашата програма! 

В края на пътуването имате трансфер до летището в Шанхай за обратния полет до София.
Обслужването е на руски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Пекин - Шанхай
Продължителност:  8 дни/ 6 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1355 USD
Периода на провеждане: 06.05.2023 -29.02.2024, тръгване всеки ден от седмицата.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES" или "QATAR AIRWAYS"
Цената на двупосочен самолетен билет е от 1115 евро. Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Виза за Китай
Туристическа виза – Аеротур ММ оказва пълно съдействие при оформяне и полагане на туристическа виза.

Ден 1, София – Пекин
Отпътуване от Летище София, Терминал 2 с полет, в зависимост от избраната Авиокомпания 

Ден 2, Пекин
Пристигане в Пекин. Среща на летището и трансфер до хотел 4*, настаняване след 12:00ч
Обяд в ресторант Патица по пекински
Екскурзионна програма: Площад Тиенанмън - "Вратата на небесния мир" - сърцето на Китай, най-голямия площад в света (440 хиляди квадратни метра) и лилавия забранен град Гугун - най-обширният дворцов комплекс, откъдето Поднебесната империя е управлявана от 24 императори от династиите Мин и Цин. Парк Бейхай. Разходка по известната търговска улица на Пекин – Дашилан.
Връщане в хотела. Свободно време.

Ден 3, Пекин
Закуска в хотела.
Екскурзионна програма: Великата китайска стена, - символ на Китай, една от най-грандиозните структури на всички времена и народи.
Обяд в селски китайски ресторант.
Посещение на Летен императорски дворец (парк Yiheyuan) - шедьовър на китайското ландшафтно изкуство. Естественият пейзаж от хълмове и открити води се комбинира с изкуствени обекти като павилиони, зали, дворци, храмове и мостове, за да се създаде хармоничен ансамбъл с най-висока естетическа стойност.
Външен оглед на олимпийските обекти: Стадион „Гнездо” и Стадион „Воден куб”.  Връщане в хотела. Свободно време.
По желание срещу допълнително заплащане: посещение на Пекинската опера или Пекинския цирк

 Ден 4, Пекин
Закуска в хотела
Екскурзионна програма: Екскурзия до Храма на небето - символът на Пекин, единственият храм с кръгла форма в столицата, перлата на архитектурата на династията Мин. Проверка на стената на отразения звук.
Обяд в китайски ресторант.
Екскурзия до храма Yonghegong Lama - най-известният будистки манастир в Пекин. Връщане в хотела. Свободно време

Ден 5, Пекин – Шанхай (ЖП)
Закуска в хотела, напускане.
Екскурзионна програма:  Пекинската зоологическа градина и къщата на големите панди.
Чаена церемония.
Вечерта трансфер до жп гарата за отпътуване за Шанхай (нощен влак – купе).

Ден 6, Шанхай
Пристигане в Шанхай, среща с водача.
Екскурзия до Градината на радостта - един от най-красивите паркови комплекси в Китай, разположен в старата част на Шанхай. Посещение на Храма на Нефритения Буда – Централния будистки храм на Шанхай, където можете да видите най-голямата статуя на Буда 1,9 м, изработена от бял нефрит.
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на телевизионната кула "Перлата на изтока", най-високата не само в Китай, но и в Азия, третата по височина телевизионна кула в света. Посещение на наблюдателната площадка с прозрачен под, Шанхайския исторически музей. Трансфер до хотел 4*, настаняване.
Самостоятелна пешеходна обиколка на пешеходната улица Nanjinglu.  

Ден 7, Шанхай
Закуска в хотела.
Еднодневна екскурзия до Zhujiajiao -"китайската Венеция"-  древен град, който се състои от малки острови, свързани с 36 моста. Разходка с лодка.
Обяд.
Връщане в Шанхай, свободно време.  

Ден 8, Шанхай - София
Закуска в хотела, освобождаване на стаите до 12:00ч. Трансфер до летището за отпътуване за София.

Периода на провеждане на  екскурзията е  06.05.2023 -29.02.2024, поради голям интерес тръгването е всеки ден от седмицата.

 

Пакетни цени на човек, настаняване хотел 4*

Легло в двойна стая

Единична стая
1355 USD

1630 USD

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека, в случай на по-малко желаещи туристи, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Хотелско настаняване - хотели 4*;
 • Хранене – по програмата;
 • Входни такси за посочените забележителности и музеи;
 • Трансфер и услуги на рускоговорящи водачи
 • Автобус за посочените екскурзии
 • Трансфер Пекин-Шанхай с нощен влак в 4-местно купе
 • Трансфер от и до летище
 • Медицинска застраховка до 65 години (над 65 години – доплащане)
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Пекин, Шанхай - София  с полети на „Turkish Airlines“  или „Qatar Airways” от 1115 евро.
 • Туристическа виза – Аеротур ММ оказва пълно съдействие при оформяне и полагане на туристическа виза.
 • Застраховка Отмяна на пътуване;
 • Лични разходи.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross