info@aerotourmm.com

Дворците на Санкт – Петербург 7 дни

Цени
От€470
Цени
От€470

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
7 дни/ 6 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

7 дни / 6 нощи (неделя – събота) 

Екскурзионната програма включва: обзорна екскурзия, замъка Румянцев, авторска театрализирана програма „Зад кулисите на времето“, Меншиковския дворец, бал-маскарад в старинен замък, Юсуповски дворец, Петерхоф (фонтаните на Долния парк, Големия Императорски дворец, експозицията „Царски забавления“), Ермитаж.

Пакетната цена включва

 • нощувки в избрания хотел, цената на допълнителна нощувка към програмата без екскурзионно обслужване се потвърждава допълнително.
 • закуски
 • Трансфери летище „Пулково” – хотел – летище „Пулково”
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеитев
 • транспорт по програмата
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

Пакетната цена не включва

 • Самолетни билети София – Санкт Петербург – София от 280 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (Допълнителните екскурзии могат да се заплатят и потвърдят предварително в България при записване по екскурзионната програма. В този случай местата са гарантирани. При заявка и заплащане на екскурзиите при пристигане в Санкт-Петербург, местата по програмите могат да бъдат запълнени и да Ви бъде отказано участие в допълнителните екскурзии.Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно курс рубла / евро).
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
 • Разходи от личен характер.
Програма

1 ден неделя

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време.

2 ден Понеделник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – 13:00ч – среща на рецепцията на хотела с екскурзовода. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителните екскурзии, незаявени в България.
*Туристите, които се настаняват в А Отель Фонтанка трябва да се явят за среща с екскурзовода в хотел Азимут.

13:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна обзорна екскурзия „Три века история на Санкт-Петербург“.
Екскурзията ще се проведе по най-красивите места на града – главните улици и проспекти, парадни улици и площади. Ще видите разкошните дворци, величествени събори, най-популярните паметници и музеи на северната столица, ще се полюбувате на неповторимите невски панорами.

Спирки по време на екскурзията: „Медния всадник“, площад Троицкий

Екскурзия до замъка Румянцев
Замъкът е разположен на Английската крайбрежна улица – една от парадните улици на Санкт-Петербург. Самият дом в своята история успял да бъде не само великолепен замък, но и съветско учреждение, и болница, и комунална квартира, въпреки което успял да съхрани не само уникалните си интериори, но и неповторимия дух на времето, който непременно ще усетите по време на екскурзията.

Авторска театрализирана програма в Петербургски дом за гости „Зад кулисите на времето“.
Програмата се провежда в старинен дом за гости. Ще станете участници в незабравим театрализиран спектакъл с вълнуващ сюжет и прекрасна игра на актьорите, ще чуете стихове на велики поети, прославили Санкт-Петербург.

Край на програмата в хотела
Продължителност на програмата – 4 часа.

3 ден вторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Дворците на Петербург и техните владетели“.
Екскурзията ще Ви разкаже за историята на създаването на великите дворци на северната столица и техните хазяи – членове на императорското семейство и известни фаворити, оставили забележителна следа както в историята на Санкт-Петербург така и в историята на Русия.

Спирки по време на екскурзията: Сфинксовете, Художественат академия

Екскурзия в Меншиковския дворец
Меншиковски дворец – бивша резиденция на първия генерал-губернатор на града. Това е едно от малкото съхранили се каменни здания в Петербург от петровско време, превърнал се в музей. В двореца внимателно са възстановени интериорите от XVIII век. Посещавайки музея ще се доближите до разгадаването на тайната на личността на петровския фаворит.

Бал-маскарад в Шереметьевския дворец на Фонтанка.
Настояща изненада в екскурзионната програма ще стане бал-маскарада. Мястото и времето на действие е Петербург през XIX век. Главни действащи лица сте Вие самите! На Ваше разположение ще бъдат разкошни рокли и елегантни мундири. Галантния разпоредител на бала, помощници за костюмите и деликатен учител по танци ще направят всичко възможно това да бъде първия незабравим бал в живота Ви, а професионални фотографи завинаги ще съхранят паметта Ви за бала.
Край на програмата в Шереметьевски дворец (метростанции „Маяковская“, „Гостиный двор“).
Продължителност – 5 часа.

4 ден Сряда

Закуска шведска маса в хотела.
Свободно време.
13:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Митове и легенди на петербургските дворци“.
Екскурзията ще Ви потопи в света на градските легенди и исторически загадки, на които е богат градът. Многобройните замъци и дворци в центъра на Санкт-Петербург са изпълнени с история и са готови да споделят с внимателните слушатели всички свои тайни.

Спирки по време на екскурзията: Михайловски замък, Исаакиевски площад

Екскурзия в Юсуповския дворец
Родът Юсупови в продължение на няколко столетия вярно и честно служил на руските царе и императори. Техните дворци по красота и пищност на интериорите не отстъпвали на императорските резиденции. Юсуповският дворец на Мойке е известен още и като място на убийството на „царския приятел“ Григорий Распутин.

Край на програмата до Юсуповския дворец (метростанция Адмиралтейская).
Продължителност на програмата – 3 часа.

5 ден Четвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия в Петерхоф „Лятната парадна резиденция на руските царе“.
Екскурзията по пътя за Петерхоф ще Ви запознае с живописния ландшафт на южното крайбрежие на Финския залив, съхранил именията на петербургските благородници и историята на пътя, специално построен за комфортно пътешествие от Петербург до Петерхоф.

Екскурзия в Големия дворец
Поразяващ със сиянието на позлатата, разкошния декор и богатство на дворцовите зали, Големия дворец се явява своеобразен център на дворцово-парковия ансамбъл Петерхоф. Той съединява в едно цяло Горния с долния парк и представлява завършено художествено произведение.

Екскурзия в музея „Царски забавления“
Историко-културният интерактивен проект „Царски забавления“ разказва за дореволюционните петерховски празници и развлечения. Преминавайки от зала в зала ще бъдете на борда на петровски кораб, ще чуете представление на оперния театър от времето на императрица Елизавета Петровна, ще станете участници в увеселителна разходка на велосипеди и грандиозно представление с участието на петерховските фонтани.

Екскурзия по долния парк
Екскурзията ще Ви запознае с уникалната планировка на Долния парк на Петерхоф и оригиналната система за подаване на вода към многобройните фонтани. Блясъка на позлатените статуи, шума на водата, мраморните скулптури, балтийския вятър – всичко това подчертава идеята за владетелството на Русия по море, създава незабравимо празнично настроение.
*В програмата е предвидено време за обяд на територията на Долния парк.

Край на програмата в хотела.
Продължителност на програмата – 8 часа

6 ден Петък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Императорски Санкт-Петербург“.
Екскурзията ще Ви пренесе в дореволюционен Санкт-Петербург – град, който повече от 200 години бил столица на Руската империя. Столичният статус на града се усеща и до наши дни: Невски проспект, Сенатски и Исаакиевски площади, Дворцовия площад… Целият параден център на Санкт-Петербург е свързан с управлението на династията Романови, на която е посветена и настоящата екскурзия. Особено внимание по време на екскурзията е отделено на тържествения и строг Дворцов площад, който дълго време е бил главния площад на Руското царство.

Спирка по време на екскурзията на Дворцовия площад.

Екскурзия в Ермитажа
Ермитаж – един от най-известните музеи в света. Неговата колекция наброява повече от три милиона експонати, които се явяват безценни съкровища на световното изкуство. Екскурзията (час и половина) по музея ще Ви запознае с най-значимите предмети на музейната колекция.

Задължително запазете входния билет за музея! След края на екскурзията в течение на деня можете да се възползвате от самостоятелно посещение на експозицията в Главния щаб, където Ви очакват шедьоври на европейското изкуство от XIX – началото на XX век.

Край на програмата до Ермитажа (метростанции ‚Адмиралтейская“, „Невский проспект“, „Гостиный двор“).
Продължителност – 4,5 часа

7 ден Събота

Закуска шведска маса в хотела и ли сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.