info@aerotourmm.com

Дворците на Санкт – Петербург 9 дни

Цени
От€583
Цени
От€583

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
9 дни /8 нощи
Период : ще бъде обявен допълнително
София
София
Екскурзионната програма включва

 

9 дни / 8 нощи (неделя – понеделник)

Екскурзионната програма включва: обзорна екскурзия, замъка Румянцев, авторска театрализирана програма „Зад кулисите на времето“, Меншиковския дворец, бал-маскарад в старинен замък, Юсуповски дворец, Петерхоф (фонтаните на Долния парк, Големия Императорски дворец, експозицията „Царски забавления“), Ермитаж, Царско село (Екатеринински дворец с Кехлибарената стая), Павловск (Павловски дворец), Михайловски замък.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Санкт-Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
Програма

1 денНеделя

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време.

2 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – 13:00ч – среща на рецепцията на хотела с екскурзовода. Предоставяне на материали по програмата. По желание – записване и заплащане на допълнителните екскурзии, незаявени в България.
*Туристите, които се настаняват в А Отель Фонтанка трябва да се явят за среща с екскурзовода в хотел Азимут.

13:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна обзорна екскурзия „Три века история на Санкт-Петербург“.
Екскурзията ще се проведе по най-красивите места на града – главните улици и проспекти, парадни улици и площади. Ще видите разкошните дворци, величествени събори, най-популярните паметници и музеи на северната столица, ще се полюбувате на неповторимите невски панорами.

Спирки по време на екскурзията: „Медния всадник“, площад Троицкий

Екскурзия до замъка Румянцев
Замъкът е разположен на Английската крайбрежна улица – една от парадните улици на Санкт-Петербург. Самият дом в своята история успял да бъде не само великолепен замък, но и съветско учреждение, и болница, и комунална квартира, въпреки което успял да съхрани не само уникалните си интериори, но и неповторимия дух на времето, който непременно ще усетите по време на екскурзията.

Авторска театрализирана програма в Петербургски дом за гости „Зад кулисите на времето“.
Програмата се провежда в старинен дом за гости. Ще станете участници в незабравим театрализиран спектакъл с вълнуващ сюжет и прекрасна игра на актьорите, ще чуете стихове на велики поети, прославили Санкт-Петербург.

Край на програмата в хотела
Продължителност на програмата – 4 часа.

3 денВторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Дворците на Петербург и техните владетели“.
Екскурзията ще Ви разкаже за историята на създаването на великите дворци на северната столица и техните хазяи – членове на императорското семейство и известни фаворити, оставили забележителна следа както в историята на Санкт-Петербург така и в историята на Русия.

Спирки по време на екскурзията: Сфинксовете, Художественат академия

Екскурзия в Меншиковския дворец
Меншиковски дворец – бивша резиденция на първия генерал-губернатор на града. Това е едно от малкото съхранили се каменни здания в Петербург от петровско време, превърнал се в музей. В двореца внимателно са възстановени интериорите от XVIII век. Посещавайки музея ще се доближите до разгадаването на тайната на личността на петровския фаворит.

Бал-маскарад в Шереметьевския дворец на Фонтанка.
Настояща изненада в екскурзионната програма ще стане бал-маскарада. Мястото и времето на действие е Петербург през XIX век. Главни действащи лица сте Вие самите! На Ваше разположение ще бъдат разкошни рокли и елегантни мундири. Галантния разпоредител на бала, помощници за костюмите и деликатен учител по танци ще направят всичко възможно това да бъде първия незабравим бал в живота Ви, а професионални фотографи завинаги ще съхранят паметта Ви за бала.
Край на програмата в Шереметьевски дворец (метростанции „Маяковская“, „Гостиный двор“).
Продължителност – 5 часа.

4 денСряда

Закуска шведска маса в хотела.
Свободно време.
13:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Митове и легенди на петербургските дворци“.
Екскурзията ще Ви потопи в света на градските легенди и исторически загадки, на които е богат градът. Многобройните замъци и дворци в центъра на Санкт-Петербург са изпълнени с история и са готови да споделят с внимателните слушатели всички свои тайни.

Спирки по време на екскурзията: Михайловски замък, Исаакиевски площад

Екскурзия в Юсуповския дворец
Родът Юсупови в продължение на няколко столетия вярно и честно служил на руските царе и императори. Техните дворци по красота и пищност на интериорите не отстъпвали на императорските резиденции. Юсуповският дворец на Мойке е известен още и като място на убийството на „царския приятел“ Григорий Распутин.

Край на програмата до Юсуповския дворец (метростанция Адмиралтейская).
Продължителност на програмата – 3 часа.

5 денЧетвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия в Петерхоф „Лятната парадна резиденция на руските царе“.
Екскурзията по пътя за Петерхоф ще Ви запознае с живописния ландшафт на южното крайбрежие на Финския залив, съхранил именията на петербургските благородници и историята на пътя, специално построен за комфортно пътешествие от Петербург до Петерхоф.

Екскурзия в Големия дворец
Поразяващ със сиянието на позлатата, разкошния декор и богатство на дворцовите зали, Големия дворец се явява своеобразен център на дворцово-парковия ансамбъл Петерхоф. Той съединява в едно цяло Горния с долния парк и представлява завършено художествено произведение.

Екскурзия в музея „Царски забавления“
Историко-културният интерактивен проект „Царски забавления“ разказва за дореволюционните петерховски празници и развлечения. Преминавайки от зала в зала ще бъдете на борда на петровски кораб, ще чуете представление на оперния театър от времето на императрица Елизавета Петровна, ще станете участници в увеселителна разходка на велосипеди и грандиозно представление с участието на петерховските фонтани.

Екскурзия по долния парк
Екскурзията ще Ви запознае с уникалната планировка на Долния парк на Петерхоф и оригиналната система за подаване на вода към многобройните фонтани. Блясъка на позлатените статуи, шума на водата, мраморните скулптури, балтийския вятър – всичко това подчертава идеята за владетелството на Русия по море, създава незабравимо празнично настроение.
*В програмата е предвидено време за обяд на територията на Долния парк.

Край на програмата в хотела.
Продължителност на програмата – 8 часа

6 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Императорски Санкт-Петербург“.
Екскурзията ще Ви пренесе в дореволюционен Санкт-Петербург – град, който повече от 200 години бил столица на Руската империя. Столичният статус на града се усеща и до наши дни: Невски проспект, Сенатски и Исаакиевски площади, Дворцовия площад… Целият параден център на Санкт-Петербург е свързан с управлението на династията Романови, на която е посветена и настоящата екскурзия. Особено внимание по време на екскурзията е отделено на тържествения и строг Дворцов площад, който дълго време е бил главния площад на Руското царство.

Спирка по време на екскурзията на Дворцовия площад.

Екскурзия в Ермитажа
Ермитаж – един от най-известните музеи в света. Неговата колекция наброява повече от три милиона експонати, които се явяват безценни съкровища на световното изкуство. Екскурзията (час и половина) по музея ще Ви запознае с най-значимите предмети на музейната колекция.

Задължително запазете входния билет за музея! След края на екскурзията в течение на деня можете да се възползвате от самостоятелно посещение на експозицията в Главния щаб, където Ви очакват шедьоври на европейското изкуство от XIX – началото на XX век.

Край на програмата до Ермитажа (метростанции ‚Адмиралтейская“, „Невский проспект“, „Гостиный двор“).
Продължителност – 4,5 часа

7 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия в Царско село и Павловск „Дворците на Санкт-Петербург“.
Особено място в дворцово-парковите ансамбли на северната столица заемат двете извънградски резиденции – Царско село и Павловск. Възникнали с разлика от почти седемдесет години резиденциите отразяват изменените вкусове на руските монарси. И ако Царско село поразява с блясъка и разкоша на пищния барок, то Павловск обратно, пленява с класическа сдържаност и изящество. Не пропускайте възможността да сравните вкуса на руските императори.

Екскурзия в Екатерининския дворец
Екатерининският дворец първоначално бил създаден от архитекта Растрели като място за официални приеми на руските благородници и чуждестранни дипломати. Разположените на почти 300 местра стаи и парадни зали са богато декорорани с позлатена украса и многобройни украшения и безусловно няма да Ви оставят равнодушни. Главно украшение на двореца е е известната Кехлибарена стая, възстановена след Великата Отечествена война от съветски реставратори.

Екскурзия в Павловския дворец
Павловският дворец покорява абсолютно всички със своята хармония и изящество. Разпложен в обкръжението на великолепен парк на високия бряг на живописната река Славянка той въплъщава в себе си цялото разнообразие на руската и европейска художествена култура от XVIII век. По време на екскурзията по двореца обърнете внимание на колекцията часовници, огледала и порцеланови изделия, представени в експозиция.
*В програмата е предвидено свободно време за обяд.

Край на програмата в хотела.
Продължителност на програмата – 8 часа.

8 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Автобусна екскурзия „Страсти по короната. Съдбата на „Руския Хамлет“.
Екскурзията е посветена на император Павел I. Една от най-загадъчните и трагически фигури в руския престол. Неговият живот е пълен с мистични съвпадения, а обстоятелствата за неговата смърт до сега предизвикват спорове сред историците. По време на екскурзията ще намерите решение за сложната съдба на „Руския Хамлет“.

Спирка по време на екскурзията: Марсово поле.

Екскурзия в Михайловския замък
Михайловският замък много често се нарича „архитектурен портрет“ на Павел I. Издигнат по волята на императора само за 4 години замъкът станал символ на неговото противоречиво управление. По време на екскурзията по залите на музея по достойнство ще оцените великолепното възстановяване на интериора на замъка, ще се полюбувате на колекцията руско изкуство и ще видите бившата спалня на император Павел I, където го настигнала трагичната участ.

Край на програмата: Михайловски замък (метростанции „Невский проспект“, „Гостиный двор“)
Продължителност – 3 часа

9 ден Понеделник

Закуска шведска маса в хотела и ли сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.