До всички краища на Корея с автобус

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Южна Корея е една мечтана дестинация за пътуване за мнозина, една абсолютно фантастична култура, страна на контрасти, в която съвременните технологии и древните източни традиции хармонично се съчетават в нещо съвсем уникално от само себе си.

Маршрут: Сеул - Йонгин - Конджу - Чонджу - Куанджу - Сунчхон - Йосу - Чинджу - Пусан - Кенджу - Андонг - Пхьончхан - Сораксан - Сеул
Продължителност: 10 дни / 7 нощувки

Гарантирани дати на началото на програмата от деня на пристигане в Сеул: 17.02.23, 24.03.23, 21.04.23, 19.05.23, 16.06.23, 07.07.23, 18.08.23, 15.09.23, 20.10.23, 03.11.23, 15.12.23

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до
летището в
Сеул, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и съпровожда до съответния хотел. От този момент започва вашата програма !
В края на пътуването имате индивидуален
трансфер до летище
то в Сеул за обратния полет до София .
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", “LUFTHANSA”, “LOT”.
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

Пакетна цена на човек в двойна стая от 1539 евро

Акценти

Дворец Кьонбоккун

Дворец „Кьонбоккун“, известен още и като „Кьонбок“  е дворец в Южна Корея, помещавал кралското семейство на династия Чонсон, придворните и правителството на страната. Най-големият от петте двореца, строени по времето на Чосон, разполагал със 7700 стаи, помещавани в 500 сгради на площ от 40 хектара. Днес от двореца са запазени сградите, служели за управлението на държавата, портите и покоите на кралското семейство.

„Кьонбуккун“ служи за главен дворец на династия Чосон, докато помещенията не са били разрушени от огън по време на Японската инвазия в Корея (1592 – 1598) и изоставени в продължение на два века. Благодарение на принц Гънг, през XIX век дворецът е възстановен напълно. През ранните години на XX век, дворецът системно е разрушаван от Японската империя. Оттогава дворецът е реставриран в оригиналния си вид. Днес дворецът е най-красивият и величествен от петте.

Национален фолклорен музей на Корея

Националният фолклорен музей на Корея е национален музей на Южна Корея, разположен в рамките на Двореца Кьонбоккун в Jongno-gu, Сеул. Той използва копия на исторически обекти, за да илюстрира историята на традиционния живот на корейския народ.
Музеят разполага с над 98 000 артефакта и три основни изложбени зали: „История на корейския народ“ представя материали от ежедневието в Корея от праисторически времена до края на Династия Чонсон през 1910 г .; „Корейски начин на живот“, който илюстрира корейските селяни в древността; и „Цикъл на живота на корейците“, който изобразява дълбоките корени на конфуцианството в корейската култура и как тази идеология е породила повечето обичаи на културата.Музеят разполага и с експонати на открито, като копия на духовни постове, където селяните са се молели, каменни купчини за поклонение, мелнички, заслони за съхранение на ориз и ями за кимчи саксии.

Визов режим

Между Република България и Република Корея (Южна Корея) от 13 август 1994 г. е в сила междуправителствена Спогодба за премахване на визовите изисквания, съгласно която българските граждани, които притежават валиден задграничен паспорт, могат да влизат и да пребивават краткосрочно (до 90 дни) в тази страна, при условие че престоят им не е с цел да упражняват доходоносна или платена дейност.

При влизане в Република Корея задължително се попълва стандартен информационен формуляр на английски или руски език, състоящ се от две части: „пристигане” и „напускане”, като втората част се предава на корейските гранични власти при напускане на страната.

Българските граждани са сред националностите, които имат право да кандидатстват за безвизов режим за Южна Корея, известен също като корейска ЕТА. Тази електронна система беше въведена от правителството на Южна Корея, за да позволи на освободените от виза чуждестранни граждани лесно да получат разрешение за пътуване.

K-ETA се предлага за български граждани, които желаят да посетят Южна Корея с цел туризъм, почивка, посещение на приятели и семейство или кратки бизнес пътувания (срещи, търговски изложения, конференции и др.). Продължителността на всяко пътуване не трябва да надвишава 90 дни.

Българските граждани са сред националностите, които имат право да кандидатстват за безвизов режим за Южна Корея, известен също като корейска ЕТА. Тази електронна система беше въведена от правителството на Южна Корея, за да позволи на освободените от виза чуждестранни граждани лесно да получат разрешение за пътуване.

Моля, обърнете внимание, че южнокорейският ETA е разрешение за пътуване. Като такъв той не дава право на притежателя си да влезе в страната. Това право се предоставя от граничните имиграционни служители в Южна Корея.

Екскурзионна програма:

Ден 0 София – Сеул
Излитане от София с Турски авиолинии, полет ТК 1028 в 09:25ч, кацане на международното летище в Истанбул в 10:50ч. Излитане за Сеул с полет ТК 20 в 15:50ч.

Ден 1 Сеул
Кацане на международното летище Инчхон в Сеул в 07:35ч сутринта. Среща с екскурзовода или шофьора с табелка. Трансфер до хотела и оставяне на багажа на гардероб. Свободно време, почивка, настаняване в хотела след 14:00ч.
Този ден е свободен без екскурзионно обслужване!
По желание:
Самостоятелна разходка – Инсадонг, изпълнен с художествени галерии, традиционни занаятчийски работилници на корейски занаятчийскии търговци. Страхотно място за културен туризъм, точно срещу хотела е алеята „Иксондонг Ханок“, най-популярното място за разходка, релаксирайте в едно от многобройните кафенета, вечерта разходка покрай потока „Cheonggyecheon“ -  цветно декориран "воден булевард" с водни каскади, фонтани, алпинеуми, свързващ центъра на Сеул и източните пазарни зони. Площад „Gwanghwamun“, сърцето на Сеул, се намира в центъра на проспекта с шестнадесет платна и изпълнява едновременно практически и символични функции. Влиянието на европейската мода може да се види в луксозните зелени тревни площи и пъстрите цветни лехи, наречени "цветен килим", както и във фонтаните и специалното осветление, което децата толкова обичат.
Свободно време. Нощувка.
Хотел: Ibis Ambassador Insadong hotel 3* или подобен.

Ден 2 Сеул
Сеул – Йонгин
Закуска в хотела.
Полудневна обиколка на Сеул.
Дворецът „Кьонбоккун“ (дворецът „Токсу“ във вторник)
Дворецът е построен през 1394 г. Той е бил символ на величието на корейския народ и дом на кралското семейство. Трябва да се отбележи, че най-представителните сгради от династията Чосон, павилионът „Кенхеру“ и езерото „Хянвончжон“ са останали относително непокътнати.
Церемония по смяна на царската гвардия.
В древни времена кралската гвардия на династията Чосон е изпълнявала тази задача, като е охранявала портата „Кванхвамун“, входа на двореца „Кьонбоккун“, откъдето кралят е управлявал страната. Церемонията се провежда от 1469 г. и нейният описание е използвано за същинската церемония по реконструкция в Националния фолклорен музей на Корея, разположен в двореца „Кьонбоккун“, показва исторически артефакти, които са били използвани в ежедневието на корейците в миналото.
Чрез експонатите посетителите могат да научат за битовия и земеделски начин на живот, както и за културните вярвания на Корея. Обяд (за собствена сметка).
Трансфер до Йонгин (около 60 мин.) – ще се запознаете с културата на късната династия „Чосон“.Това е голямо селище с около 260 различни вида къщи от всяка провинция. Връщане в Сеул, настаняване в хотел и почивка.
Хотел: Ibis Ambassador Insadong hotel 3* или подобен.

Ден 3 Сеул
Сеул – Гонджу – Чонджу
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода пред „Duty Free Dongwha Кванхвамун“ в 08:00 ч. (Схема и бележка ще бъдат изпратени в хотела).
Самостоятелно отпътуване от хотела до Donghwa Duty Free (Екскурзоводът ще Ви предостави подробна информация в първия ден от екскурзионната програма).
Началото на пътуването с „K-Shuttle“. Отпътуване към Гонджу, който се намира на мястото на древния град Унджин, столица на древното корейското кралство Пекче. През 475-539г. столицата на кралството е преместена на юг, в град Пуйо. Кралството пада през 7 век, когато Корея е обединена под властта на древното кралство Шила. (130 км/1,5 ч)
Посещение на чудотворно запазената гробница на крал „Мурена“, открита по време на разкопки през 1971 г. Разглеждане на крепостта „Консансон“, в центъра на Гонджу – типичен пример за фортификационното строителство от периода Пекче (I в. пр. н. е. - VII в.). От противоположния бряг на река Къймган, разглеждане на скалата „Накхваам“, с която е свързана трагична история. Около 3000 жени от кралския дворец Пекче скочили от тази скала в реката, за да избегнат срама от ръцете на врага по време на падането на кралство Пекче. Образът на падащи жени в цветни рокли е дал името на мястото. Трансфер до Чонджу (80км/1ч).
Настаняване в хотел и почивка.
В близост до хотела можете самостоятелно да посетите уникално селище – корейските къщи ханок. Селището се състои от 700 къщи, в които все още живеят хора, съхранили древните традиции на строителство от екологично чисти материали. Ще се разходите по живописните улички с многобройни магазини за сувенири, кафенета и чайни. Посещение на катедралата Чондон – място на екзекуцията на първите корейски мъченици, дали живота си за Католическа вяра (Определена като историческо място № 288, катедралата Чондон в Чонджу е построена на мястото на екзекуцията на католическите мъченици от епохата на династията Джосеон. Тази катедрала е построена извън портата „Пхуннаммун“ в района Чон-Дон, където са били екзекутирани привърженици на католицизма.
Хотел: Jeonju Lahan Hotel.

Ден 4 Куанджу
Чонджу - Куанджу - Сунчхон - Йосу
Закуска в хотела.
Отпътуване за Куанджу (100 км / 1 ч. 20 мин.) – един от най-големите градове в Корея, от векове административен, икономически и културен център на югозападния регион на Корея. Известен е с фестивала кимчи през октомври и изложбата на биеналето в Куанджу. Посещение на гробището 18 май Куанджу. На мястото, откъдето се виждат планините Мудинсан, е разположено гробище 18 май. Това място символизира свободата и демокрацията и е лобно място на борците за демокрация, паднали по време на съпротивата през май 1980 г. Жертвите на съпротивата през 1980 г. са били докарвани с каруци и камиони и погребани в гробището „Манволдон“. Но след като въстанието от 18 май за демокрация било отбелязано като важно събитие, гробовете били препогребани през 1997 г. и 18 май станал национален ден за възпоменание за гражданите на Корея.
Отпътуване за Сунчхон (120 км/ 1 ч. 30 мин.). – посетете парка на мира, който се намира по протежение на залива Сунчхон – крайбрежна влажна зона с огромна наводнена от приливите и отливите брегова линия, природно и екологично богатство. Заливът е местообитание на прелетни птици като бекаси, диви патици и черни жерави.
Трансфер до крайбрежния град Йосу (35 км/ 40 минути). Спиращата дъха гледка към морето и островите е наслада за окото, когато посетите този град. Ще спрете на площада на генерала Ли Сун Син, ще се запознаете с легендарния кораб на костенурката и ще се полюбувате на вечерната гледка към града от платформата за наблюдение.
Настаняване в хотел, почивка.
Хотел: The Ocean Hotel

Ден 5 Йосу
Йосу - Джинджу - Пусан - Кенджу
Закуска в хотела.
Среща във фоайето на хотела и трансфер до Джинджу (100 км / 1,5 ч) – един от най-красивите градове в Южна Корея, през който тече река Нам. В град Джинджу всяка година се провежда фестивал на народното изкуство, по време на който по улиците се окачват картини на местни художници и се организират изложби на приложното изкуство. Фестивалът на фенерите Джинджу се смята за един от най-колоритните в Корея. Планирано е посещение на крепостта Джинджу и павилиона Чоксок, които са основните забележителности на града. Първите укрепления на това място се появяват през 1379 г. Крепостта е разположена на хълм и на брега на реката, с красива гледка към града, заема доста голяма територия и представлява парков комплекс с крепостна стена, живописни павилиони и беседки.
Трансфер до Пусан - главното пристанище на Корея (110 км / 1.5 ч.) (в 11:00ч среща в „Гимхе“ на първия етаж до автобусната каса).
** 13:00 в TOYOKO INN HOTEL 1 BUSAN – присъединяване към група.
Посещение на най-големия рибен пазар в Корея – Джагалчи – едно от най-посещаваните места в Пусан. Пазарът снабдява цялата страна с огромно разнообразие от морски дарове и рано сутринта можете да видите как вървят търговете и как търговците на едро извършват оживена търговия. На пазара има огромен брой рибни ресторанти, където можете да опитате всичко, което морето предлага. Посещение на известната "Ривиера Пусан" – Haeundae Beach, най-известният морски курорт, с красиви пясъчни плажове, барове и ресторанти. Свободно време за разходка по крайбрежната алея. Трансфер до град Кенджу (100км/1ч.30мин.) - столица на древното кралство Шила от хиляди години, който днес е музей на открито и обект на световното наследство на ЮНЕСКО.
Градът е разположен в долина, където са концентрирани голям брой исторически сгради, храмове и гробници.
Хотел: Gyeongju Commodore

Ден 6 Кенджу
Кенджу – Андонг – Пхьончхан
Закуска в хотела. Среща във фоайето на хотела в Кенджу.
Посетете пещерата „Соккурам“, едно от най-красивите светилища на Буда в света. Заобиколен от бодхисатви и божества-защитници, каменният Буда в центъра на пещерата гледа спокойно към гористите хълмове и към безкрайния хоризонт над гладката повърхност на Източно море. След пещерата Соккурам обиколката продължава към будисткия храм Булгукса - най-красивият храм в Корея, доказателство за уменията на архитектите на кралство Шила и дълбочината на будистката вяра.
Въпреки че повечето от дървените сгради са преустройвани многократно през вековете, каменните мостове, стълби и пагоди са запазени в оригиналния си вид. Храмът е построен през 535г.
Трансфер до град Андонг – един от последните запазени до днес градове от стара Корея, люлката на конфуцианството, запазен и днес. (170 км/2 часа и 30 минути, спиране на всеки час)
Посещение на фолклорното село Хахве, където местните жители са запазили традиционната архитектура на династията Чосон. Селото не е създадено специално за туристи, там живеят потомци на най-древните благороднически семейства. Става известно след посещението на английската кралица Елизабет II през 1999 г. Разходка из улиците на селото.
Отпътуване за град Пхьончхан.
Настаняване в хотел и почивка.
Хотел: Хотел  RAMADA HOTEL & SUITE Gangwon Pyeongchang.

Ден 7 Сеул
Пхьончхан – Сораксан – Сеул
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода в хотела в град Пхьончхан (95 км / 1 ч. 20 мин.) – курортен град, разположен на надморска височина от 700 метра, който е бил домакин на Зимните олимпийски игри през 2018г., наричан Алпите на Южна Корея ( курортна зона Алпенсия).
Минаване покрай някои от местата на провеждане на Олимпийските игри. В града има няколко ски центъра – време за снимки (ще спрете на мястото на Зимните олимпийски игри през 2018 г., стадиона за скокове), трансфер до Национален парк Сораксан (50 км 1 час), най-красивата планинска верига в Корея .
Посещение на парка. Паркът от 354 кв.м е известен със своите долини, гранитни върхове, красиви водопади и древни манастири. Изкачване с фуникуляр до един от върховете, наблюдателна площадка и за желаещите разходка по планинските пътеки, будисткия храм Синхинса (опция за храм и фуникуляр – US$ 15/човек).
Паркът Сораксан е получил името си от факта, че тук живеят много редки видове животни. През 1982 г. ЮНЕСКО присъжда на този национален парк статут на биосферен резерват.
Трансфер до Сеул (195 км, приблизително 3 часа).
Пристигане в Сеул до началната точка на маршрута Donghwa Duty Free shop От Донхва Дюти Фри. Стигане до хотела самостоятелно.
Настаняване в хотела.
Хотел: Ibis Ambassador Insadong hotel 3* или подобен.

Ден 8 Сеул
Закуска и напускане на хотела до 12:00ч. Оставяне на багажа на гардероб. Свободно време. Трансфер до международното летище Инчхон за полет ТК 91 до Истанбул в 23:45ч.

Ден 9 Истанбул – София
Кацане на международното летище в Истанбул в 05:10ч. Полет ТК 1027 в 07:25ч за София. Кацане на Аерогара София, терминал 2 в 08:35ч.

Пакетна цена на екскурзионната програма на човек в евро:

Тип стая Дни/нощи Дати ½ DBL при група от 4 човека
Стандартна 8/7 21.04.23, 19.05.23, 16.06.23, 15.09.23, 20.10.23, 03.11.23, 15.12.23 Цена от 1539 евро
Стандартна 8/7 17.02.23, 24.03.23, 07.07.23, 18.08.23 Цена от 1675 евро

Пакетната цена включва:

 • Транспорт по целия маршрут на екскурзията;
 • Нощувка със закуска в съответните хотели по програмата;
 • Екскурзионна програма с екскурзовод на руски език (възможно е и на английски език);
 • Входни билети за забележителности;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

Пакетната цена не включва:

 • Международен полет до Сеул и обратно;
 • К-ЕТА за Корея;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Допълнително изхранване (обеди от 10 евро, вечери от 10-15 евро)
 • Входни билети по допълнителните екскурзии;
 • Лични разходи и бакшиши.

Примерни хотели по програмата:

Ibis Ambassador Insadong hotel 3* или подобен, Сеул

Jeonju Lahan Hotel, Чонджу

The Ocean Hotel, Йосу

Gyeongju Commodore, Кенджу

RAMADA HOTEL & SUITE Gangwon Pyeongchang, Пхьончхан

Ibis Ambassador Insadong hotel 3* или подобен, Сеул в края на програмата.

 

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross