info@aerotourmm.com

Екскурзии в Москва

Цени

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021
Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
12/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност
екскурзии към програмите, 2021 г.
Период : Екскурзии, 2021г.
София
София

Екскурзии в Москва 

Екскурзия до наблюдателната площадка на кулата „Федерация“.
Изгледът към Москва от височината на основния й небостъргач кулата „Федерация“е едно незабравимо зрелище. От наблюдателната площадка Панорама 360 Москва се открива в цялото си великолепие. Панорама 360 е внесена в книгата на рекордите на Русия като най-високата наблюдателна площадка. Кулата „Федерация“ е разположена в центъра на града, на 4 км от Кремъл. От тук можете да видите цяла Москва на 360 градуса от най-добрия ракурс. Съвременните развлекателни зони, някои от които абсолютно уникални, нямат аналог в света. Например лабораторията за сладолед на 89-тия етаж на небостъргача и интерактивния екскурзовод с функция за допълнителна реалност.

Екскурзия „Царска резиденция – Коломенское“ с външно разглеждане на църквите Възнесение Господне, Ситния двор, домът на Петр I, храма Йоан Предтеча. Екскурзия в двореца на Цар Алексей Михайлович с разглеждане на мъжката половина. Коломенское е една от най-древните резиденции на руските управници: Великия княз Василий III и царя Иван Грозни. Дворецът на цар Алексей Михайлович се явява пресъздаден паметник на руската древна архитектура от 17 век. Главна особеност на архитектурата на двореца е успешното съчетание на изкуството на традиционната допетровска Русь и Западна Европа. Експозицията представлява 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото ниво на изпълнителното изкуство, декорацията, разнообразието на използваните материали се създава приказна атмосфера и добро настроение.

Пешеходна екскурзия по Арбат.
Ще минете от Арбатските врати до площад Смоленская. Можете да се потопите в атмосферата на миналото, да узнаете къде са обичали да провеждат времето си велики литературни деятели, да видите уличните музиканти и художници, без които е невъзможно да си представите тази известна улица.
Арбат – това е съмволът на стара Москва. По време на екскурзията ще се запознаете с историята и архитектурата на Арбат, неговите паметници и забележителности, ще узнаете за театъра Е. Вахтангов и паметника на принцеса Турандот, музея А.С. Пушкин и строителството на сградата на МИД. След екскурзията можете да си отдъхнете в едно от многобройните кафенета, да послушате уличните музиканти или да си поръчате портрет на художниците.

Пешеходна екскурзия до ВДНХ, посещение на музея на космонавтиката.
Музеят на космонавтиката е един от най-големите научно-технически музеи в света. Историята на музея започва от началото на втората половина на 20-ти век, когато през 1964г. на картата на Москва се появява монумента „Покорители на космоса“. Ще узнаете много нови неща за историята на съветската и руска космонавтика, за проектите на Константин Циолковский по изпълнението на мечтата на човечеството за полети в космоса, за установяването на космически отрасли в СССР, за основоположника на практическата космонавтика Сергей Королев, както и за първите изкуствени спътници на Земята, първия полет на човека в космоса, полетите до Луната, международното сътрудничество в космоса, космодрумите и съвременните ракето-носители.  Край на програмата не по-късно от 14:00ч.

Екскурзия по „Замоскворечие“.
„Замоскворечие“ – исторически район в старата част на Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони на столицата на Русия, където се е съхранил духът на стария град. Ще узнаете как и защо именно в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, както и ще чуете много други интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се ще се полюбувате на търговските старинни сгради и прекрасни храмове, които украсяват този район.

Екскурзия в Новата Третяковската галерия.
Ще посетите Новата Третяковска галерия, разположена на Кримски Вал, където можете да видите работите на Казимир Малевич, Марк Шагал, Василий Кондински и много други. В състава на музея влизат повече от 5000 произведения на изкуството от XX-XXI век, представящи такива направления като руски авангард, ъндърграунд, социалистически реализъм, сюрреализъм, както и най-новите течения в изобразителното изкуство. Тук можете да почувствате цялото величие на руската култура, съпровождани от най-добрите екскурзоводи. Край на програмата в центъра на града не по-късно от 14:00ч.

Обзорна екскурзия из града „Многолика Москва“ – това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в пълната й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете много интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град!
Ще минете по известните булеварди и улици в историческия град: „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатените куполи на Храм Христа Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет (МГУ), стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи на Москва-Сити и много други.
В края на обзорната екскурзия ще минете по известния паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепни панорамни гледки към древния Кремъл, откриващи се от Софийската улица покрай река Москва.

Посещение на територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите).
Входният билет ще Ви даде възможност да видите съборния площад, архитектурния ансамбъл от средновековни църкви, камбанарията на Иван Велики и изключителни произведения на руското леярско изкуство – Цар пушка и Цар камбана, както и уникалните интериори на Успенски, Архангелски или Благовещенски събори.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 15:00ч.

Екскурзия „Перлата на Европа – Имението Царицино“ – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли в Русия! По време на екскурзията посетителите ще видят уникален архитектурен ансамбъл на императорска резиденция, построена за Екатерина Велика през втората половина на XVIII век от архитектите В.И. Баженов и М.Ф. Казаков. Туристите ще се запознаят с историята на строителството на лятното извънградско имение, по-нататъшната му съдба, в какво се проявява игривия характер на архитектурата на Царицино, както и ще видят изделия на народните майстори в колекцията на музея под открито небе, разположени в залите на „Хлебния дом“.
Връщане в хотела с автобус не по-късно от 15:00ч.

Екскурзия из „Замоскворечие“.
„Замоскворечие“ – исторически район в старата част на Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони на столицата на Русия, където се е съхранил духът на стария град. Ще узнаете как и защо именно в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, както и ще чуете много други интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се ще се полюбувате на търговските старинни сгради и прекрасни храмове, които украсяват този район.

Екскурзия в Третяковската галерия.
Ще посетитеновата Третяковска галерия, разположена на Кримския вал, където можете да видите работите на Казимир Малевич, Марк Шагал, Василий Кандирски и много други. В състава на мужея влизат на 5000 произведения на изкуството на XX-XXI век, представящи такива направления като руския авангард, ъндърграунд, социалистически реализъм, сюрреализъм, както и най-новите течения. Тук ще почувствате цялото величие на руската култура в съпровода на най-добрите екскурзоводи.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 14:00ч.

Снимки