Екскурзия във Виетнам и Камбоджа от Ханой до Сием Реап, 15 дни

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Маршрут: Ханой – залива Халонг – Сапа – Хо Ши Мин – делтата на река Меконг – Пном Пен – Сием Реап
По време на тази екскурзионна програма във Виетнам и Камбоджа ще посетите Ханой, Ха Лонг Бей, Сапа, Хо Ши Мин, Пном Пен и Сием Реап.
Ще направите нощен круиз в залива Халонг, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.
В Пном Пен ще посетите Кралския дворец и ще научите повече за режима на Червените кхмери в Музея на геноцида и едно от Полетата на убийства. В Сием Реап ще разгледате грандиозните руини на Ангкор, включително Ангкор Ват, обект на световното наследство на ЮНЕСКО; Ангкор Том; Храмът „Banteay Srei“ от 10-ти век, известен със сложните си декорации и още много.

• Ще разгледате стария квартал на столицата Ханой;

• Ще разгледате древната столица „Hoa Lu Ninh Binh“;

• Ще се насладите на круиза по протежение на залива Халонг, обект на наследството на ЮНЕСКО;

• Ще се полюбувате на чудесата на град Хо Ши Мин.

Пакетна цена на екскурзионната програма от 1325 евро.
Пакетната цена се потвърждава при резервация.

Пакетната екскурзионна програма включва:

  • Настаняване в хотели 3 звезди на легло в двойна стая;
  • Изхранване, посочено в програмата;
  • Транспорт с климатизирани превозни средства с опитни шофьори;
  • Самолетен билет за вътрешен полет Ханой – Хо Ши Мин, икономична класа;
  • Влак Сапа – Ханой;
  • Опитен местен екскурзовод на английски език;
  • Всички входни такси за посещения на забележителности, разходка с лодка и други, посочени в екскурзионната програма;
  • Всички данъци и ДДС;
  • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
  • Съдействие за получаване на туристическа виза за Виетнам и Камбоджа.

Пакетната екскурзионна програма не включва:

  • Доплащане за настаняване в стаи по-висока категория;
  • Доплащане за настаняване в единична стая;
  • Напитки, бакшиши и лични разходи;
  • Доплащане на екскурзионната програма по време на Коледа, Нова Година и официалните празници;
  • Туристическа виза за Виетнам и Камбоджа (за Камбоджа визата се полага на място);
  • Международни самолетни билети до Ханой и от Сием Реап, цена от 1172 евро (можете самостоятелно да закупите самолетните билети).

Условия за анулация на програмата:

  • Повече от 31 дни преди началото на програмата – анулация без глоба;
  • От 31 до 9 дни преди началото на програмата – 50 % от пакетната цена;
  • По-малко от 9 дни преди началото на програмата – 100 % от пакетната цена;
  • Non-Show – 100 % от пакетната цена.

Екскурзионна програма:

1 ден: Полет София – Ханой
Полет QR 228 София – Доха в 12:50ч, кацане в Доха в 18:30ч, излитане с полет QR 982 за Ханой в 20:45ч, кацане в Ханой на следващия ден в 07:20ч.

2 ден: Пристигане в Ханой
При пристигане посрещане на летище Ной Бай (в Ханой), отвеждане до сърцето на града. Свободно време за разглеждане на Стария квартал, езерото „Hoan Kiem“ и пазара „Dong Xuan“.
Вечерта възможност за посещение на водно-куклено шоу. Можете да излезете с велосипед, традиционен транспорт във Виетнам.

3 ден: Ханой – заливът Халонг
8:30ч сутринта

– Посрещане в хотела от екскурзовода, транспорт с автобус или лек автомобил.

– Пътуване през провинцията покрай земеделски земи и делтата на Червената река.

– Възможност за снимки и време за почивка. Пътят от Ханой до залива Халонг е приблизително 3 часа и половина.

12 – 12:30ч на обяд

– Пристигане в Туан Чау Марина. Добре дошли на борда на круизна лодка. Запознайте се с капитана и екипажа и се присъединете към туристите за коктейл за добре дошли, докато Ви разказват за дейностите на борда.

– Настаняване в каюта. Време за освежаване и релаксация.

– Отплаване.

– Релаксиращ обяд в ресторанта или в зоната за хранене на открито.

Следобед:

– Отпътуване към плаващото рибарско селище „Van Gia“. В средата на следобеда пристигане в „Van Gia“;

– Пускане на котва;

– Екскурзоводът ще Ви предостави информация и интересни факти за селището и местната общност;

– Слизане от лодката, можете да изберете как да посетите селото – с каяк или местна бамбукова лодка. Посещение на рибарското селище, където можете да се срещнете с местните жители и да видите от първа ръка какъв е животът във водата.

– Посещение на естествения плаж „Soi Sim“ за плуване и гмуркане с шнорхел. Включване в игри като футбол и баскетбол. Като бонус парти на залез слънце с плодове, вино, храна и безалкохолни напитки като бонус.

– Връщане на борда на лодката за почивка в каютите.

Рано вечерта:

– Възползвайте се от възможността да се освежите и след това да се присъедините към приятели за питие в бара преди вечеря.

– Вечерята се сервира в ресторанта или в зоната за хранене на открито, ако времето позволява, което е едно гастрономическо удоволствие. След вечеря се отпуснете в бара, където има селекция от книги, списания и настолни игри или гледайте филм на плазмен телевизор. Можете също така да се присъедините към някои от екипажа на лодката, за да отидете на нощен риболов на сепия.

Настаняване и нощувка в лодката.

4 ден: Заливът Халонг – Ханой
06:30 сутринта

– За ранобудните сесия по тай чи на слънчевата тераса на лодката. Тай чи помага за фокусиране на ума и кондициониране на тялото и няма по-добра среда за практикуване на това от варовиковите върхове и острови в Халонг.

– Закуската е сервирана.

След закуска минаване покрай редица пещери и пускане на котва до пещерата „Surprising (Sung Sot)“.

– Слизане и посещение на пещерата „Surprise“, разположена на остров Бо Хон. Това е една от най-широките пещери в залива Халонг с хиляди сталактити и сталагмити.

09:30 сутринта
Отново качване на круизната лодка. Отделете време да се освежите и да се отпуснете, преди да напуснете лодката. Куфарите могат да се оставят на съхранение. Присъединяване към кратък клас по готварство, научаване как се правят пролетни рулца, преди сервирането на ранен обяд.
12 часа на обяд
Връщане на брега и слизане от круизната лодка, сбогуване с екипажа. Връщане в Ханой с микробус или лек автомобил. Пристигане в хотела около 16:30/17:00 часа.
Нощувка в Ханой.

5 ден: Ханой – влак до Сапа (закуска)
8:00ч: Взимане от хотела и посещение на комплекса Хо Ши Мин, който включва мавзолея на Хо Ши Мин – любимия национален герой „чичо Хо“ и неговата къща, където е живял от 1958 до 1969 г. Разглеждане на последния дворец на „чичо Хо“. Продължаване към пагодата с един стълб, която лежи от едната страна на мавзолея, построен от Ли Тай То през 1049 г.
Посещение на пагодата „Tran Quoc“ на брега на Западното езеро. Възможност за посещение на първия университет на Виетнам и храмът на литературата, който е посветен на Конфуций.
12.30: Обяд в ресторант в Стария квартал с традиционна виетнамска кухня.
13:30: Посещение на езерото „Хоан Кием“, което е известно като сърцето и душата на Ханой.
Посещение на музея по етнология, разположен на запад от центъра на града. Този музей предлага информация за 54-те етнически групи в страната, включително костюми от хълмистите племена, музикални инструменти, риболовни инструменти и други функционални предмети.
15:30: Завършване на разглеждането на забележителности в Ханой.
15:30 - 16:15: Водно куклено шоу или разглеждане на забележителности с електрическа кола или велосипед в Стария квартал в Ханой.
17:00: Край на екскурзията из града.
Връщане в хотела в Ханой, където можете да вземете душ.
До 20:00 ч. взимане от хотела, за качване на влака до „Лао Кай“.

6 ден: Екскурзия в Сапа
(Лао Кай - Сапа - Лао Чай - село Та Ван)
5.00: Пристигане на гара Лао Кай рано сутринта. Посрещане от екскурзовода и трансфер до Сапа.
6.00: Оставяне на багажа в хотела. Закуска в близко разположен местен ресторант. Свободно време.
9.30: Екскурзия до селата Лао Чай и Та Ван в долината Муонг Хоа. Наблюдаване на красивите долини към Фансипан – най-високият връх на Виетнам и Индокитай. Възможност за преминаване през селата на етническото малцинство „Black H’mong“, научаване за начина на тъкане и бродиране на дрехите им. Почивка в местен ресторант за обяд, продължаване покрай оризови полета и село, където живеят етническите хора Дзай – селото Та Чан.
15.30: Връщане в Сапа и настаняване в хотел. Свободно време за разглеждане на града (Драконов хълм, градина с орхидеи, пазар и др.)

7 ден: Екскурзия в Сапа – влак за връщане в Ханой
09:30: След закуска  в хотела, отпътуване за посещение на селата „Cat Cat“ и „Sin Chai“. Минаване през тучни оризови тераси и научаване за черните „Хмонг“ хора, техния ежедневен живот и традиционна култура. Връщане в хотела.
14.00: Продължаване до село „Ta Phin“ (12 км от Сапа), където са живели хората от „Червения Дзао“, предоставяне на полезна информация за тяхната култура, обичаи и ежедневие. Възможност за закупуване на тъкани и текстилни брокати, които са изцяло ръчно изработени от местните хора. Посещение на местно семейство за запознаване с истинския живот на Червения Дзао.
16.00: Връщане в Сапа за душ, след което продължаване към град Лао Кай. Вечеря в ресторант, намиращ се в близост до ЖП гарата. Качване на нощен влак за връщане в Ханой.

8 ден: Полет Ханой – Хо Ши Мин
05:00 сутринта: Пристигане на влака в Ханой рано сутринта. Посрещане на ЖП гарата и трансфер до летището. Самостоятелна закуска на летището.
08:30 ч.: Полет от Ханой до Хо Ши Мин.
10:30 ч.: Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване в хотела и свободно време за почивка или за разглеждане на забележителностите на Хо Ши Мин. Разглеждане на места като пазара „Ben Thanh“, централната поща и катедралата Нотр Дам.
Нощувка в Хо Ши Мин.

9 ден: Тунелите Ку Чи – нощен живот в Хо Ши Мин
8:30 сутринта: Отпътуване от Хо Ши Мин до тунелите Ку Чи, разположени на 60 км от Хо Ши Мин. Те са легендарни със своята система от тунели от над 220 км и са популярно място както за виетнамци, така и за чужденци.
15:00: Край на екскурзията.
18:00: Разходка из града с велосипед, посещение на воден куклен театър с водно куклено шоу. Водните кукли са част от културното наследство на Виетнам, жив портрет на историята и културата на Виетнам.
След шоуто с велосипед или кола отиване до брега на река Бах Данг за качване на кораб. Възможност за снимки от един от корабите „Bonsai, Indochina Junk и Ben Nghe Cruise“. Напускане на пристанището Бах Данг и продължаване по река Сайгон. Вечеря на борда.
21:00: След вечеря връщане в хотела.
Нощувка в Хо Ши Мин.

10 ден: Делтата на река Меконг
Възможност за посещение на местни фабрики и виждане как се правят местни продукти. Наблюдение на плаващ рибен пазар и рибна ферма.
08:00ч: Тръгване с автобус за двучасово пътуване до провинция „Tien Giang“ (приблизително 75 км западно от Сайгон), последвано от пътуване с моторна лодка за около час и половина, минаване покрай оризови полета и спиране на Национална магистрала 1, която води посетителите до селския район „Trung Luong“. Автобусът спира до храма „Cao Dai“ в град Бен Лук, където може да се направят снимки.
При пристигане в град Ми Тхо пресичане на река Тиен с моторна лодка по горната част на река Меконг, виждане на рибния пазар и посещение на плаваща рибна ферма. Наблюдение на островите Дракон, Феникс, Еднорог и Костенурка. Обиколка из малки потоци през устията на река Меконг до естествения канал „Rach Xep“, който е изцяло покрит с водни кокосови орехи. Посещение на овощни градини и пчелни ферми, опитване на натурален мед и медено вино.
Посещение на стари къщи, където местните хора ръчно обработват кокосово дърво.
Разходка из овощната градина и опитване на сезонни плодове в съпровод с традиционно южновиетнамско музикално изпълнение.
Пътуване с гребна лодка през малките канали.
Круиз с моторна лодка по естествени потоци и околни села. Посещение на фабрика за кокосови бонбони.
Виетнамски обяд в ресторант, разположен в местна къща.
Каране на велосипед из селото, засенчено от кокосови дървета, минаване покрай огромни зелени оризови полета. Връщане в Май Тхо с лодка и качване на автобус до град Хо Ши Мин, по пътя посещение на пагодата Винх Транг.
Нощувка в Хо Ши Мин.

11 ден: Напускане на “Al Gon” и пристигане в Пном Пен
7:00ч – взимане от хотела и трансфер до автобуса за Пном Пен – столицата на Камбоджа. Пристигане в Пном Пен. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка в Пном Пен.

12 ден: Екскурзия в Пном Пен
Закуска в хотела.
Разглеждане на столицата, започвайки от оживения централен пазар, паметника на независимостта и храма „Wat Ounalom“. Като седалище на камбоджанския орден Моханикай, това е най-важният храм на Пном Пен и центърът на камбоджанския будизъм. Обяд в местен ресторант. Посещение на музея на затвора „Туол Сленг“ и прословутите „Полета на убийство“ на „Чоунг Ек“, което ще добиете представа за болезненото управление на Червените кхмери. Посещение на Кралския дворец и свещената Сребърна пагода, която е добре известна със своя под от 5000 сребърни плочки.
Нощувка в Пном Пен.

13 ден: Напускане на Пном Пен и пристигане в Сием Реап
Закуска в хотела.
Отпътуване с обществен автобус от Пном Пен до Сием Реап (314 км - 6 часа), преминаване през три провинции – Кандал, Кампунг Чам и Компунг Том. При пристигане в Сием Реап посрещане от екскурзовода и настаняване в хотела. Късен обяд в местен ресторант. Следобед свободно време. Нощувка в Сием Реап.

14 ден: Екскурзия до Ангкор Ват
Закуска в хотела.
Посещение на южната порта на Ангкор Том с два реда огромни статуи на демони и богове, изобразяващи разбиването на океана, подредени от двете страни на каменен мост и храма Байон, построен в края на 12 век от крал Джаяварман VI като будистки храм. Посещение на терасата на слона и терасата на прокажения крал. Посещение на храма Та Прохм, който умишлено е оставен така, както е открит. Та Прохм е модерното име на храм в провинцията Сием Реап, Камбоджа. Предишното му име е било „Раджавихара“ ( или Манастира на краля). В Та Прохм дърветата Капок „обвиват“ светилищата в мощните си корени.
Обяд в местен ресторант.
Следобед посещение на храма-пагода Пре Руп, класически пример за храм-планина; Източен Мебон, Та сом, Неак Пеан, уникална древна болница, построена по време на управлението на крал Джаяварман VI (1181-1220) и Преах Хан, голям храм, построен на мястото на битката, завършила с падането на Анкор в земята на Чам. Преах Хан е бил също и университет, в който са се обучавали редица магистри и студенти.
Нощувка в Сием Реап.

15 ден: Отпътуване от Сием Реап
Закуска в хотела. Свободно време до трансфера до летище Сием Реап.
Полет QR 4474 от Сием Реап до Банкок, Тайланд, излитане в 13:25ч и кацане в Банкок в 14:45ч. Полет QR 837 – излитане от Банкок на следващия ден в 01:50ч и кацане в Доха в 05:15ч. Полет QR 227 – излитане от Доха в 07:45ч и кацане в София в 11:50ч.

резервационна форма

    Имаш въпрос?

    Ние сме тук за да отговорим.
    Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

    Екскурзии

    АБОНИРАЙTE СЕ

    За да получавате нашите нови
    програми и промоционални оферти.

    Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
    Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

    cross