Екскурзия в Санкт Петербург и Москва

Детайли
Програма
Галерия

Пакетна цена на човек от 921 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

 1. Настаняване:
 2. 4 нощувки в избрания хотел в Санкт-Петербург;
 3. 3 нощувки в избрания хотел в Москва;

Настаняване в хотели 3 звезди: Балтия в Санкт-Петербург или подобен, Ибис Павелецкая в Москва или подобен.
Настаняване в хотели 4 звезди: хотел Санкт-Петербург в Санкт-Петербург или подобен, хотел Кортъярд Марриотт Москва Павелецкая в Москва или подобен

 • Екскурзоводско обслужване на руски, английски, немски, испански, френски език;
 • Изхранване по програмата (закуска и обяд);
 • Входни такси за забележителностите, ако има такива;
 • Сканирано копие на покана за оформяне на туристическа виза за Русия;
 • Скоростен влак Сапсан Санкт-Петербург – Москва (2 класа);
 • Транспортни услуги по време на програмата.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 1. Самолетен билет София – Санкт-Петербург, Москва – София, цена от 972 евро;
 2. Допълнителни услуги:
 3. Такса за виза за Русия;
 4. Хранене и напитки, освен споменатите;
 5. Бакшиши;
 6. Билети за снимки и видео заснемане;
 7. Оригинална покана за оформяне на виза, ако е необходима;
 8. Допълнителни екскурзии и услуги;
 9. Медицинска застраховка;
 10. ПСР тест;
 11. Лични разходи.

Екскурзионната програма започва в Санкт-Петербург и приключва в Москва. С културната екскурзионна програма „Великолепието на Санкт Петербург и Москва“ ще имате 8 дни в Русия. Програмата включва настаняване в избрания от Вас хотел, опитни екскурзоводи, транспортно обслужване и много други.

1 ден: Санкт-Петербург
Полет от София до Санкт-Петербург. Посрещане с табелка и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел и регистрация. Нощувка в хотела.
2 ден: Санкт-Петербург
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Обзорна екскурзия из града:
По време на екскурзионната обиколка ще видите най-важните паметници от богатата история на града и оригиналната архитектура, внимателно съхранени като световно културно наследство. Ще имате възможност да чуете забележителни истории и да направите прекрасни снимки на основните архитектурни и исторически забележителности като Невски проспект, Казански събор, Зимния дворец, Василевски остров, Исаакиевски събор, Петропавловската крепост, Сенатския площад и Дворцовия площад. 3-часовата екскурзия из забележителностите ще ви позволи да получите кратко, но ярко впечатление от Санкт Петербург.
Петропавловска крепост:
Петропавловската крепост е рожденото място на Санкт-Петербург, от тук започва основаването на този красив град. По настоящем в крепостта има няколко музеи, които показват прекрасната история за основаването и развитието на Санкт-Петербург. Тук можете да посетите основните музеи като Петропавловския събор – най-високата сграда в центъра на града и тленно място за членове на императорското семейство, къщата за лодки, артилерийската оръжейна, монетния двор, инженерната къща, караулка и много други. Крепостта е използвана и като политически затвор, както можете да видите по време на посещението на Трубецкия затвор, през XIX в се превръща в главния политически затвор на Русия.
Обяд в ресторант с европейска кухня.
Исаакиевски събор:
Исаакиевският събор е най-голямата катедрала в Санкт-Петербург. Строителството й отнема 40 години, а днес тя е една от най-впечатляващите сгради в центъра на града. В събора, където се провеждат и богослужения, можете да посетите изложба, разказваща невероятната история на неговото изграждане, представена с автентични исторически документи, планове и макети.
Пешеходна екскурзия по Невски проспект:
Невски проспект винаги е бил основната улица на града, помни много важни исторически събития. Проспектът е заобиколен от двете си страни с архитектурни шедьоври, пазещи своята уникална история. По време на тази екскурзия ще видите съкровищата на Санкт Петербург – Аничковия мост, украсен със скулптури, Екатерининския парк и паметника пред Александринския театър, магазина на търговците Елисееви, църквата "Спас на крови", Казанския събор, Дворцовия площад с Ермитажа, Адмиралтейството , Исаакиевския събор и много други. По пътя ще срещнете улични музиканти, художници, артисти и дори клоуни, които ще ви позволят да усетите уникалната творческа атмосфера на града. Дори руските императори са обичали да се разхождат по Невски проспект – днес  Вие ще следвате техните стъпки!
Казански събор:
Казанският събор е построен през 1811 година и обикновено се свързва с победата на Русия над Наполеон през 1812 г. Монументалната му конструкция е проектирана в руски класически стил, но също така прилича и на великата базилика Свети Павел в Рим. Приликата не е случайна – император Павел Първи искал стилът на градът му да е подобен на градовете в Италия. Всичките 96 колони на катедралата са разположени с изглед към Невски проспект и посрещат хората, които се разхождат в центъра на Санкт Петербург, с невероятната си красота. Музеят, който се намира в събора, показва много реликви от Отечествената война, включително знамена и сърцето на фелдмаршал Кутузов. Със сигурност ще видите тези реликви, както и величествени православни църковни служби. Освен това малкият парк близо до катедралата е най-доброто място да нахраните с ръка малки птици и да се слеете с местните жители.
Нощувка в хотела.
3 ден: Санкт-Петербург
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Ермитаж. Зимния дворец (основа колекция):
Трудно е да си представим пътуване до Санкт Петербург без посещение на един от най-известните музеи в света – Държавният Ермитаж. Неговата безценна колекция е разположена в  пет исторически сгради, от които Зимният дворец – бившата резиденция на руското кралско семейство – е най-забележителната. Неговите стаи, украсени с мрамор и злато,  са идеален фон за разглеждане съкровищата на Ермитажа. Може да бъдете изненадани да разберете, че колекцията на този уникален музей съдържа над 3 милиона експоната, включително картини на Леонардо да Винчи, Рафаело и други известни художници; колекциите от египетско, ориенталско и старогръцко изкуство също не трябва да бъдат пропуснати. Ще бъдете поразени от красотата на музея и никога няма да забравите това великолепно и легендарно място.
Обяд в европейски ресторант.
Църквата Спас на крови:
Църквата е издигната в памет на убийството на император Александър II. Намира се точно на мястото, където той е бил смъртно ранен от терористи. За да посетите това знаково място, трябва да се разходите до центъра на града покрай канала Грибоедов, на една минута път пеша от Невски проспект,ще бъдете зашеметени от красотата на цветните му куполи и необичайния за чуждото око руски стил на архитектура. По настоящем църквата привлича много посетители благодарение на прекрасните си декорации и цветни мозайки. Когато влезете в църквата – сякаш пътувате до друго измерение, където всяка част от тавана и стените е изографисана с красиви орнаменти и картини от християнската история.
Нощувка в хотела.
4 ден: Санкт-Петербург
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Петерхоф (Големият дворец и парк):
Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 километра от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и най-вече фонтани. Сред  извънградските паркове Петерхоф е може би най-известният парк с множество фонтани и затова често е сравняван с Версай. Самсон от Голямата каскада е най-мощният и великолепен фонтан и затова е символ на парка. Като бивша императорска резиденция, в Петерхоф са разположени няколко двореца, в това число Големия дворец като основна забележителност. Петерхоф е бил унищожен от нацистите и след това внимателно възстановен, за да покаже великолепието на кралския начин на живот. Ще видите залите, ярко украсени със злато, мрамор и множество огледала. Красотата на Петерхоф, неговите прекрасни фонтани и дворци няма да оставят никого безразличен и вероятно Вие няма да сте изключение. Връщане в града.
Обяд в ресторант с европейска кухня.
Круиз по река Нева и каналите на Санкт-Петербург:
Моля да отбележите, че групи, посещаващи града през м. април  вместо круиза ще разгледат музея на водката, тъй като навигационния период е закрит.
Санкт-Петербург се нарича още „Северна Венеция“, разходката по реките и каналите е абсолютно задължителна. Спиращите дъха гледки от водата и мостовете към градската архитектура наистина си заслужават. По време на обиколката ще видите основните забележителности на Санкт-Петербург от водата и ще чуете истории за най-известните мостове като Аничковия мост и моста със златните грифони. Ще обикаляте по каналите и ще видите такива забележителности на града като Исаакиевския събор, църквата „Спас на крови“ и други места, които ще Ви хипнотизират и ще направят посещението Ви в града незабравимо.
Нощувка в хотела.
5 ден: Санкт-Петербург – Москва
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Напускане на хотела.
Трансфер до Московската ЖП гара.
Отпътуване със скоростен влак САПСАН до Москва (втора класа).
Пристигане в Москва.
Трансфер от ЖП гарата в Москва.
Обяд в местен ресторант.
Настаняване в хотел.
Нощувка в хотела.
Ден 6: Москва
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Обзорна екскурзия:
Москва е столицата на Руската Федерация и в нея има уникален брой старинни архитектурни шедьоври и съвременни високотехнологични сгради. Ако искате да научите повече за Москва и историята на руската столица, трябва да вземете участие в тазиекскурзия из града! Само за няколко часа ще видите основните забележителности на Москва като Червения площад, Кремъл, Парка на победата, Белия дом, Арбат, храмът на Христос спасител, платформата за наблюдение на „Воробьовите“ хълмове, университетът Ломоносов и много повече! Това е интересно и ефектно представяне на най-големия град в Европа.
Обяд в ресторант с европейска кухня.
„Храм Христа Спасителя“:
Посетете култовият храм на Руската православна църква, храмът Христос Спасител. Неговото изключително драматично минало е неразделна част от историята на Русия. Осветен през 1883 г. в чест на победата над Наполеон, храмът е сринат със земята от съветското правителство през 1931 г. и възстановен през 2000 г. Днес това е най-голямата православна катедрала в Русия, осигуряваща достатъчно място до 10 000 човека. В храма ще видите ценни артефакти като военни реликви и многовековни икони и ще се насладите на невероятна гледка към центъра на града.
Обиколка на Московското метро:
Ако се чудите защо московското метро се смята за едно от най-красивите в света, тази обиколна екскурзия е за вас! То представлява огромен музей от подземни дворци с впечатляващи интериори, статуи и релефи, монументални и декоративни композиции (картини, мозайки, витражи и живопис) и множество лабиринти. По време на обиколката ще посетите най-забележителните метростанции като Комсомолская, Курская, Киевская и други, с опитен водач-екскурзовод, който ще ви даде пълна представа за тяхната завладяваща история.
Улица Арбат:
Улица Арбат е една от най-старите улици в Москва. Първоначално е била част от важен търговски път и е била дом на голям брой занаятчии. През 18 век Арбат се превръща в един от най-престижните райони за живеене в Москва, а след това и в място, предпочитано от интелигенцията и артистите. По съветско време младите хора са провеждали тук своите събрания и протести. Улицата по настоящем е огледало на тези изпълнени със събития периоди със своите красиви сгради, музей-къща на великия руски поет Александър Пушкин, многобройни магазини, кафенета и ресторанти, цяла стена, посветена на пионерите на руския рок и внушителната сграда на Министерство на външните работи.
Нощувка в хотела.
Ден 7: Москва
Закуска в хотела.
Среща с екскурзовода във фоайето на хотела.
Пешеходна екскурзия по Червения площад:
Дори и да сте виждали това място и неговите забележителности десетки пъти, ще бъде спиращо дъха преживяване да видите Червения площад в реалния живот. По време на пешеходната екскурзия ще имате време да направите снимки на този площад с 73 000 квадратни метра павета, заобиколен от стените на Кремъл, Мавзолеят на Ленин, катедралата Василий Блажени, портата на Възкресението, ГУМ и Руския държавен исторически музей. Завийте наляво и ще се озовете в един от най-старите градски обществени паркове в Москва – Александровския парк. Той съхранява много ценни архитектурни паметници: Кутафската кула, италианската пещера, обелиск за 300-годишнината от династията Романови, както и скулптури, фонтани и мозайки, пресъждаващи популярни приказки. Екскурзоводът ще ви разкаже за множество важни исторически събития, случили се на Червения площад и ще ви разведе по него.
Кремъл (територия и катедрали):
Посетете една от най-известните забележителности на Москва – Кремъл с неговите червени тухлени стени и 20 кули, запазили своята уникална история. От построяването си през 1156 г. като дървена крепост по заповед на великия княз Юрий Долгоруки, той е бил реконструиран няколко пъти. Сегашният облик е оформен през 1495 г. от най-добрите архитекти на Русия и Италия. В днешни дни Кремъл е резиденция на руския президент и основен символ на страната, почитан от всички нейни граждани.
Александровски парк:
Основан през 1812 г., Александровският парк е един от най-старите градски обществени паркове в Москва. Разположен е покрай западната стена на Кремъл и се състои от три отделни парка: Горен, Среден и Долен парк. В Александровския парк има много ценни архитектурни паметници като Кутафската кула на Кремъл, италианска пещера, обелиск за 300-годишнината от династията Романови, както и скулптури, фонтани и мозайки, вдъхновени от популярни приказки. Най-голямата забележителност е паметникът на Незнайния воин близо до входа на Червения площад. Не пропускайте церемонията по смяна на караула, която се провежда пред вечния огън на всеки час!
Обяд в ресторант с европейска кухня.
Свободно време:
Градът се е променил значително през последните десетилетия: след комунистическото си минало той се е превърнал в един от най-модерните международни градове. Днес той предлага огромно разнообразие от интересни забележителности и възможности за забавление. Разполага с повече от 60 музея, които чакат да бъдат разгледани, красиви паркове, улици и ресторанти. Москва не оставя никого безразличен и остава загадъчна и магнетична за всички свои гости. Използвайте свободното си време, за да я разгледате!
Нощувка в хотела.
Ден 8: Москва
Закуска в хотела.
Напускане на хотела.
Трансфер до летището в Москва. Полет по избор до София.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross