Екскурзия до Катманду, Непал с възможност за комбинация с Индия

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

4 дни / 3 нощи

Пакетна цена на екскурзионната програма*, валидна до 30.09.2023 с изключение на периода 22-31.12.2022:
*Пакетната цена се потвърждава допълнително при резервация.
Вариант 1:
Хотел Soaltee Crowne Plaza 4*/ Radisson 4*: 463 евро на човек
Доплащане за единична стая: 224 евро
Вариант 2:
Хотел Hyatt Regency 5*: 567 евро на човек
Доплащане за единична стая: 310 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва*:

 • Съдействие при пристигане на международното летище Трибхуван в Катманду;
 • Всички трансфери и транспортно обслужване по време на посещенията на забележителности с климатизирано превозно средство;
 • Две целодневни екскурзии за разглеждане на забележителностите в Катманду с местен англо/испаноговорящ екскурзовод, обхващащи площад Дурбар в град Катманду, ступа Сваямбунат и площад Дурбар в град Патан, Храм Пашупатинат, ступа Будхнат и град Бхактапур;
 • Настаняване в Катманду за три нощувки със закуска в посочените хотели или подобни;
 • Входна такса за паметниците – 58 евро на човек, с изключение на музеите, цената подлежи на промяна;
 • Хотелски данъци и местни такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и КОВИД-19 покритие.

*Пакетната екскурзионна програма е индивидуална с персонален местен екскурзовод.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 • Всякакви разходи от лично естество като пране, напитки (алкохолни и безалкохолни), телефонни разговори, бакшиши в хотели/ресторанти/екскурзоводи и шофьор, такси за фотоапарат и видео камера и т.н.;
 • Обяд и вечеря;
 • Международен самолетен билет (възможност за комбинация с Делхи, Индия)
 • Виза за Непал (получава се при пристигане на летището в Катманду, необходим е международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пристигане и две снимки паспортен формат 3,5 х 4,5 см, таксата е 25 щ.д.);
 • Може да се приложи задължително доплащане за Коледна/Новогодишна гала вечеря в хотелите;
 • По желание полет до планината Еверест или Непалски танц с вечеря;
 • Всички разходи за закъснения на полети, пренасрочване или отмяна на полети, всякакви злополуки, медицинска евакуация, стачки, политически вълнения, природни бедствия и др.;
 • Всички други данъци или такси за обслужване, които могат да бъдат наложени по време на пътуването;
 • Всички други разходи, които не са посочени по-горе в раздела „Пакетната цена включва“.

 Срокове за анулация:

 • Анулация на програмата от 31 и повече дни преди началната дата на пътуване – без глоба;
 • Анулация на програмата от 31 до 16 дни преди началната дата – 50% от пакетната цена;
 • Анулация от 15 до 9 дни преди началната дата – 75% от пакетната цена;
 • Анулация в рамките на 8 дни преди началната дата – 100% от пакетната цена.

Екскурзионна програма:

1 ден: Пристигане в Катманду
Пристигане на летището в Катманду, посрещане и трансфер до хотела. Възможност за настаняване след 12:00ч. Свободна вечер. Нощувка в хотела.
2 ден: Катманду
След закуска посещение на град Катманду: Хануман Дока (площад „Дурбар”), построен между 12-ти и 18-ти век, този комплекс от дворци, паркове и храмове е историческо място, където са живели кралските особи. Някога е бил седалище на древните царе Мала на Катманду. Площадът Дурбар, защитен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, олицетворява религиозния и културен живот в Катманду. Освен каменната плоча от 17-ти век, поставена на стената на двореца с надписи на 15 езика, други интересни неща, които можете да видите тук, са: Храмът Таледжу (построен от крал Махендра Мала през 1549 г. сл.н.е.), храма Кал Бхайрав, богът на разрушението Наутале Дарбар, мястото на коронация „Насал Чоук“, Гади Байтак, статуята на крал Пратап Мала, голямата камбана, големият барабан, храмът Джаганат и три музея, включително нумизматичният музей и музея Трибхуван.
Сваямбхунат или още Сваямбху: Вписан като обект на световното наследство, това е едно от световно известните будистки места в Непал. Основаването му е свързано със създаването на долината Катманду от езеро. Намира се на три километра западно от Катманду на хълм на 77 m. над долината. Върху четирите страни на основите на шпил са нарисувани всевиждащите очи на бог Гаутам Буда, основателят на будизма.
Патан: Площад Дурбар, разположен в сърцето на града, е фокус на посетителите и голяма атракция. Площадът е пълен с древни места, храмове и светилища, известни със своята изящна дърворезба. Площадът Патан Дурбар се състои от три основни чоука Кешар Нараян Чоук. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за паметници на световното културно наследство през 1979 г.
Музей Патан: Този музей на площад Дурбар съхранява бронзови статуи и религиозни предмети. Кришна Мандир: Построен през 1637 г. сл. н. е., храмът на Господ, Кришан заема водеща позиция в дворцовия комплекс Патан.
Тибетски бежански лагер: Този лагер е създаден през 1960 г. по инициатива на Международния червен кръст и Швейцарската корпорация за развитие със съдействието на Правителството на Негово Величество (HMG) на Непал. Основната му цел е да помогне на тибетските бежанци да правят нещо хубаво и да се издържат, а някои индустрии за производство на килими и занаяти да работят. Нощувка в хотел.

3 ден: Катманду
След закуска посещение на храма Пашупатинатх, Боданат ступа (будистки храмов комплекс с една от най-почитаните ступи в Непал) и град Бхактапур.
Пашупатинат: Разположен на пет километра източно от Катманду на брега на свещената река Багмати, храмът на бог Шива Пашупатинат с двустепенен златен покрив и сребърни врати е известен със своята архитектура. Това е център на ежегодно поклонение в деня на Маха Шивратри. Входът в района на храма е разрешен само за индусите, но посетителите могат ясно да видят храма и дейностите, извършвани в помещенията на храма, от източния бряг на река Багмати.
Буданат е сред най-големите ступи в Южна Азия и се е превърнал в център на тибетския будизъм в Непал. Бялата могила се извисява на тридесет и шест метра. Ступата се намира на древния търговски път към Тибет и тибетските търговци са почивали и са отправяли молитви тук в продължение на много векове. Когато бежанците са влезли в Непал от Тибет през 50-те години на миналия век, много от тях решили да живеят около Буданат. Те създали много гомпи (специални места за медитационна пактика) и така се родил "Малкият Тибет" на Непал. Този „малък Тибет“ все още е най-доброто място в долината за запознаване с тибетския начин на живот. Монасите се разхождат в кафяви одежди. Тибетците ходят с „молитвени колела“ в ръцете си и ритуалите на прострация са представени на Буда, докато поклонниците обикалят ступата на ръце и колене, покланяйки се на своя бог.
Много хора вярват, че Буданат е построен през пети век, но липсват сигурни доказателства. Твърди се, че в ступата са погребани останките на мъдрец от Касяп, който е почитан както от будисти, така и от индуисти. Легенда разказва, че една жена поискала от кралят на долината да й даде земя, необходима за изграждането на ступа. Тя каза, че има нужда от земя, покрита с една биволска кожа и желанието й било изпълнено от краля. Тя нарязала биволската кожа на тънки ивици и заобиколила доста голяма поляна. Кралят нямал друг избор, освен да й даде земята.
Районът на Буданат е един визуален празник. По щандовете се продават цветни тханки (цветни пана с изображение на Буда за стени), тибетски бижута, ръчно тъкани килими, маски и ножове кукри. По-малки ступи са разположени в основата. Манастири Гомпа, магазини и ресторанти обграждат Буданат. Удобно разположените ресторанти на покриви предлагат добра храна и отлична гледка към Буданат.
Град Бхактапур е конгломерат от пагоди и храмове в стил шикхара, групирани около дворец с петдесет и пет прозореца, построен от тухли и дърво. Площадът е един от най-очарователните архитектурни експонати на Долината, тъй като подчертава древните изкуства на Непал. Златните изображения на крале, кацнали на върха на каменни монолити, божествата-пазители, гледащи от своите светилища, дърворезбите на всяко място – подпори, прегради, стълбове, тимпани, портали и прозорци – всичко това образува „добре оркестрирана симфония“. Основните интересни елементи на площад Дурбар са: Лъвската порта, Златната порта, Дворецът с петдесет и пет прозореца, Художествената галерия и Статуята на крал Бхупатиндра Мала. Нощувка в хотела.

4 ден: Отпътуване от Катманду
Сутринта закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Съдействие за напускане на хотела и трансфер до летището за качване на самолета за по-нататъшно пътуване.

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross