Чудесата на Персия

Information
Tour plan
Price & Date

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Техеран, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще Ви очаква вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 

В края на пътуването имате трансфер до летището в Техеран за обратния полет до София.
Обслужването е на руски  език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Техеран - Исфахан - Абиане - Кашан - Техеран
Продължителност:  9 дни/ 8 нощувки
Периода на провеждане на  екскурзията е  03.08.2023 - 13.09.2023

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1529 евро,
Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", през Истанбул,
с полет от летище София 21.10, кацане на летище в Техеран в 06.35 сутринта. Връщането от Техеран обикновено е с полета в 12.30 на обяд – в София сте в 20.20 вечерта същия ден.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати на пътуване.

Виза за Иран.
Има два важни етапа при получаване на иранската виза: получаване на номер на визата и получаване на самата виза. Целият процес отнема до 3 седмици, агенцията извършва цялата процедура по издаване на виза в консулския отдел на Посолството на Ислямска република на Иран в гр. София.

ПРОГРАМА

Ден, София – Истанбул – Техеран
Полет ТК 1030 София – Истанбул в 21.30ч. Кацане в Истанбул в 23.55ч.
Полет ТК 870 Истанбул - Техеран в 03.05ч., пристигане в Техеран в 06.35ч сутринта на следващия ден.

2 Ден 
Техеран
Пристигане в Техеран рано сутринта. Трансфер до хотела за почивка. Днес обиколката на иранската столица ще започне с посещение на Националния музей на Иран, който съхранява богата археологическа колекция. След това обиколката продължава с посещение на величествения дворцов комплекс Голестан и площад Азади, където се намира един от символите на Техеран - кулата Азади. Нощувка в Техеран.

3 Ден
Исфахан
Отпътуване за Исфахан. Разходка по историческия булевард Chahar Bagh, построен преди 500 години. Този булевард понякога се нарича Шанз Елизе на Исфахан. Посещение на историческите мостове Sio-se-pol и Khaju, където жителите на града обичат да релаксират вечер. Нощувка в Исфахан.

4 Ден
Исфахан
Днешният ден ще бъде сред природата, в околностите на Исфахан. Лек преход в планинския район, провинция Чехармехал и Бахтиария, богата на природни забележителности, като водопада Шейх Али Хан (май-октомври) или посещение на пустинята Варзане и Гавхуни, солено езеро, характеризиращо се с голямо биоразнообразие (октомври-декември). Връщане в Исфахан.

5 Ден
Исфахан
Посещение на арменския квартал Джолфа, построен от преселени арменци преди повече от 500 години. Една от основните забележителности на квартала е църквата Vank, чиято архитектура е смесица от християнски и мюсюлмански стилове. След продължение на обиколката на Исфахан с посещение на Музея на музиката с колекция от традиционни музикални инструменти и малък концерт на живо, люлеещи се минарета, зурхана, традиционна спортна арена, където тренират силни мъже. Вечерта разходка из градината с птици и парка Нажван, който играе ролята на белите дробове на Исфахан. Нощувка в Исфахан.

6 Ден
Исфахан
Продължаване на обиколката на Исфахан. Посещение на един от най-големите площади в света Нахш-е Джахан, по периметъра на който са разположени джамиите Имам и Лотфола, дворецът Али Капу и базарът. Ще продължим с обиколка на огромната джамия Имам, за чиято украса са използвани половин милион мозаечни плочки; необичайната джамия Лотфола, построена без минаре и двор; шестетажният дворец Али Капу, предназначен да приема посланици от чужди сили; базар, където можете да закупите оригинални ирански занаяти. Следва дворецът Чехел Сотун, изключителна сграда от персийската архитектура, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ако имате време, посетете Дардащ, исторически един от най-важните квартали на Исфахан. Нощувка в Исфахан.

7 Ден
Абиане-Кашан-Техеран
След закуска отпътуване към Кашан (215 км), град-оазис с дълга история. По пътя посетете историческото планинско село Абиане с тесни улици, защитени от автомобили, и жители, които все още говорят на собствения си диалект и носят старинни дрехи. Селцето Абиане е една от зашеметяващите красоти на Персия. Селището е едно от най-старите на територията на Иран. Червеникавият оттенък на къщите и улиците, както и съхранените зороастрийски традиции са го превърнали в любима дестинация на много туристи от цял свят. Тук може да видите и запазена крепост от времето на Сасанидите (Втората персийска империя)
В Кашан, голямата персийска градина Фин с множество фонтани, потоци и басейни, която е включена в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО, и едно от традиционните имения, принадлежали на търговци в старите времена, заслужават специално внимание. Вечерта пристигане в Техеран. Нощувка в Техеран.

8 Ден
Техеран
Закуска в хотела. Разглеждане на дворцовите комплекси Саадабад и Ниаваран. Комплексът Саадабад, разположен в живописен планински парк, е бил използван като лятна кралска резиденция по време на управлението на династията Пехлеви. След Ислямската революция той се трансформира в серия от музеи, показващи различни исторически експонати, отразяващи културната история на Иран. Културният комплекс Niavaran е разположен в прекрасна градина с природни и исторически забележителности на площ от единадесет хектара. Сградите на комплексите датират от периодите Каджар и Пахлави. Нощувка в Техеран.

9 Ден
Техеран
Трансфер до международното летище. Заминаване за София.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1529 евро,

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 2 човека, в случай на по-малко желаещи туристи, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Хотелско настаняване – 9 нощувки;
 • Хранене – закуска в хотелите;
 • Самолетен билет Техеран – Исфахан;
 • Комфортен транспорт с климатик
 • Посрещане и изпращане до летището;
 • Процедура за получаване на задължителната  покана от Министерството на външните работи на Иран за оформяне на туристическа виза.
 • Медицинска застраховка, задължително с покритие COVID-19 за туристи до 65 гдиниЦената на програмата не включва: 
 • Самолетен билет София – Техеран – София
 • Туристическа виза, еднократна, с престой до 30 дни – 105 евро. Извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.
 • Такса за снимане в музеите;
 • Бакшиши на носачи в хотелите / летището;
 • Лични разходи.

Периода на провеждане на  екскурзията е  03.08.2023 - 13.09.2023, поради голям интерес към туризма в Иран, тръгването е всеки ден от седмицата.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross