Запознайте се със западен Мадагаскар за 8 дни

Детайли
Програма
Галерия

Тръгване всеки ден от седмицата до края на месец декември 2022.

Маршрут:

Екскурзионната програма започва в Антананариво и завършва в националния парк Цинги де Бемараха! С тази културна екскурзионна програма ще обиколите Антананариво и 3 други дестинации в Мадагаскар. Програмата включва настаняване, екскурзионно обслужване, изхранване, транспортни услуги и др.
Въведение:
Тази програма ще Ви отведе между крайбрежния град Морондава и националния парк Цинги де Бемараха. Цирибихина и Манамболо са двете реки от планините, които се вливат в Мозамбикския канал. Те са издълбали широки котловини, оформяйки огромното варовиково плато Цинги. В красивата и обширна равнина има многобройни високите и масивни баобаби.
Акценти:
Ще видите уникалния хищник фоса, най-големото месоядно животно в Мадагаскар.
Ще се насладите на приятната атмосфера между реките Цирибихина и Манамболо.
Ще посетите лагунатмангрова гора и землянки в Морондава.
Ще се насладите на красотата на Авеню Баобаб . Ще научите за магическото природно чудо Цинги де Бемараха – варовиково плато, осеяно с жълти варовикови шипове.

Пакетна цена на човек от 2109 евро

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

  • 7 нощувки;
  • 7 закуски и вечери;
  • Допълнителни услуги – входни билети за националния парк Цинги де Бемараха и услугите на местен екскурзовод, фериботни такси;
  • Транспортни услуги, включително превоз с 4 х 4 (4 туриста на превозно средство) и всички трансфери.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

  • Самолетен билет София –   Антананариво – София и местни полети;*
  • Медицинска застраховка;
  • Изхранване, невключено в програмата (обяди);
  • Бакшиши и напитки;
  • Виза за Мадагаскар (оформя се при пристигане на летище);
  • Лични разходи.

*Самолетните билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас, в този случай ще Ви предложим пакетната стойност за избраните от Вас дати без стойността на самолетния билет.

Екскурзионна програма:
1 ден: Антананариво – пристигане
При пристигане екскурзоводът ще Ви посрещне в залата на летището. Трансфер до хотела за вечеря и нощувка, настаняване в хотел Le Louvre http://www.hotel-du-louvre.com. Хотелът е разположен в центъра на Антананариво, което го прави идеално място за настаняване. Стаите са климатизирани и предлагат изключителен комфорт. Ястията в ресторанта са от европейската и островна кухня.
2 ден: Антананариво – Морондава – Киринди
Среща с екскурзовода, който ще ви помогне за вътрешния полет и пристигане на летището в Морондава. Отпътуване от Мородава през известната Алея на боабабите „Allée des Baobabs” по пътя за Киринди. Можете да направите снимки на красивата природа преди да продължите към Киринди. Настаняване и вечеря в хотел Relais De Kirindy.
3 ден: Резерват Киринди
Частният резерват Киринди е добре известен със своя гигантски скачащ плъх „Fosa“ (Hypogeomys antimena), най-голямото месоядно животно в страната. Освен това е един от резерватите с най-застрашени екосистеми, лемури и много ендемични видове влечуги. Има и рядка флора. Вечеря и нощувка в хотел Relais De Kirindy.
4 ден: Киринди – Бекопака
След закуска отпътуване до Цинги де Бемараха. Обяд в Бело Сур Цирибихина, след което ще тръгнете на север по пътека, включена в Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще пресечете двете реки – Цирибихина и Манамболо с малък ферибот, преди да пристигнете в село Бекопака. Вечеря и нощувка в хотел Soleil Des Tsingy.
5 и 6 ден: Цинги де Бемараха
Това е едно от най-необикновените места с истинска катедрала от варовик. Гъстата мрежа от разломи, пукнатини и остри варовикови шипове е един от най-забележителните пейзажи на Мадагаскар. В този регион има шест вида лемури, влечуги и 53 разновидности птици, това е среда на обитаване на най-малките видове хамелеони, „Brookesia Perarmata“. Ще прекарате два незабравими дни с екскурзовода и носачите, откривайки това фантастично място. Вечерите и нощувките ще бъдат в  хотел Soleil Des Tsingy.
7 ден: Бекопака – Морондава
Отпътуване до Морондава и пресичане на двете реки – Манамболо и Цирибихина с ферибот, което може да отнеме известно време. По-късно ще пристигнете в град Морондава през известната „Алея на баобабите“. Ще имате възможност да направите прекрасни снимки, когато слънцето е ниско и гладките стволове на дърветата отразяват оранжевите лъчи на слънцето. Настаняване в хотел Palissandre Cote Ouest  за вечеря и нощувка.
8 ден: Морондава – Антананариво – отпътуване
След закуска в хотела трансфер до летището за полет до България.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross