Звездите на Персийския залив

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Иран е една от най-старите цивилизации в света. Великолепна мистериозна Персия с богата и пъстра история. Безброй паметници на културата, повече от 20 от които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Удивително гостоприемство. Невероятно вкусна храна. Легендарният Персеполис, който се противопостави на Александър Велики. Великият Исфахан, където се предполага, че е управлявал персийският цар Шахрияр от приказките от 1001 нощ. Днес Иран рядко се посещава от туристи, оставайки „празно петно“ на картата дори за пътници, които са видели много. Нашите обиколки до Иран са чудесна възможност да видите цялата красота на древна Персия със собствените си очи.
Добре дошли в Иран - една от най-старите цивилизации в света. Открийте 2500 години културно наследство на Персия!

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Техеран, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел, където ще Ви очаква вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате трансфер до летището в Техеран за обратния полет до София.
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Техеран - Кешм - Ормуз - Бандар Абас - Шираз - Персеполис - Исфахан - Техеран
Продължителност:  8 дни/ 7 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1227евро.
Гарантирани дати на провеждане на екскурзионната програма в периода - 13.10.2024- 06.03.2025г :

13.10.2024 - 20.10.202403.11.2024 - 10.11.2024
01.12.2024 - 08.12.202405.01.2025 - 12.01.2025
20.02.2025 - 27.02.202506.03.2025 - 13.03.2025

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", цена от 633 евро.

Агенцията ще Ви предостави най-добрата цена за самолетните билети, както билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Виза за Иран
Има два важни етапа при получаване на иранската виза: получаване на номер на визата и получаване на самата виза. Целият процес отнема до 3-3,5 седмици, агенцията извършва цялата процедура по издаване на виза в консулския отдел на Посолството на Ислямска република на Иран в гр. София.

ПРОГРАМА

0 Ден 

Отпътуване от София от Терминал 2 за Техеран с избрана авиокомпания/международен полет/

1 Ден, Техеран

Пристигане в Техеран. Трансфер до хотела за кратка почивка.

Обиколката на Техеран ще започне с посещение на дворцовия комплекс Голестан, великолепен пример за Каджарска архитектура и изключителен пример за сливането на персийската архитектура и изкуство с европейски стил, Националния музей, състоящ се от Музея на древен Иран и Музея от ислямския период и Музея на килимите с шедьоври на килими.

Нощувка в Техеран.

2 Ден, о. Кешм

Днес се отправяме към мистериозния остров Кешм (или Бандар Абас, в зависимост от наличността на полета), за да видим един от най-величествените геоложки феномени на острова - Долината на звездите, създадена от ветрове и вода в продължение на много хилядолетия. Ще посетим и островите Нааз, които са част от остров Кешм и стават острови по време на приливите. Но дори по време на приливи, дълбочината на водата е толкова малка, че можете да вървите от Кешм до Нааз само с мокри глезени.

Нощувка на остров Кешм.

3 Ден, о. Ормуз

След закуска се отправяме към остров Ормуз, тази невероятна перла на Персийския залив. Един остров, обвит в тишина, където дори шепотът на вълните става музика за душата, ще ни разкрие своите тайни.

Ще се разходим по Червения бряг, където всяка стъпка оставя отпечатък върху запомнящата се пътека с червен пясък. Очаква ни среща с историята в лицето на португалския замък, извисяващ се в североизточната част на острова, като спомен от минали завоевания. След това ще посетим Долината на дъгата, където земята играе с всички цветове на дъгата, а планините – с всички нюанси на червено, лилаво, жълто, охра и синьо, и Долината на статуите с нейните величествени природни скулптури. Връщайки се в Кешм, ще посетим с лодка хипнотизиращите гори Хар, известни още като мангрови гори.

Нощувка на остров Кешм.

4 Ден, Кешм – Бандар Абас – Шираз

Сутринта започва нашето пътуване до Шираз – градът на поетите и розите.

След закуска ще вземем ферибот до Бандар Абас, където ще посетим рибния пазар и след това ще отпътуваме за Шираз (577 км), виждайки розовото езеро Махарлу по пътя.

Нощувка в Шираз.

5 Ден, Шираз

Първите ни стъпки в Шираз започват с разглеждане на комплекса Zandieh: ще се разходим по калдъръмените пътеки на цитаделата, ще усетим прохладата на джамията Wakil и ще се потопим в суматохата на базара Wakil, където всеки щанд е цял свят собствено.

Saray-e-Moshir ще отвори вратите си за нас, сякаш ни кани в миналото, където търговията и изкуството са били преплетени в една симфония. След това ще посетим джамията Насир ал-Молк, където утринната светлина, пречупена през витражите, създава илюзията за цветна градина. Разходката из градина в персийски стил, било то градината Ерам или градината Джахан Нама, ще изпълни сърцата ни с мир, а душите ни с възхищение. Гробницата на Хафез ни кани да се замислим за момент върху крехкостта на живота и величието на поезията, която живее вечно. И накрая, огледалната джамия на Али ибн Хамза, чиито зали са украсени с хиляди малки огледала.

Нощувка в Шираз.

6 Ден, Шираз – Персеполис – Исфахан

Този ден ще отидем до Исфахан (486 км).

Маршрутът ни минава през Персеполис – великолепни руини, свидетелствали за величието на династията на Ахеменидите. Тези камъни помнят живописните празници и тържества на царе, чиито имена са издълбани във вечността. Ще посетим и Naqsh-e Rostam, кралският некропол, където духовете от миналото все още нашепват истории за могъща империя, управлявала земите на древния свят.

Вписани в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, тези места стоят като паметници на времето и човешката цивилизация. Вечерта, пристигайки в Исфахан, ще се разходим по историческите мостове. Мостът Sio-se-pol и мостът Hadjo, като стражи, свързват брегове и епохи, канейки ни да размишляваме върху безкрайния поток на времето.

Нощувка в Исфахан.

7 Ден, Летище Исфахан - Техеран

След закуска ще започнем деня си с историческия площад Naqsh-e Jahan: място, където архитектурата и историята са преплетени в едно.

Ще оценим изтънчеността на джамията Шейх Лотфолах, украсата на площада и джамията Имам, извисяваща се като символ на вяра и красота. Дворецът Али Капу ще отвори величествените си врати за нас, водещи към света на тайните на шаха. След обяд ще посетим двореца Чехел Сотун, където изкуството и природата се сливат заедно, създавайки оазис на спокойствие и красота. Изящната му тераса, поддържана от тънки дървени колони, ни приканва да се насладим на гледката към градината. След това се потапяме в атмосферата на персийски базар, където майсторството на иранските занаятчии оживява във всеки продукт и всеки ъгъл разказва своята уникална история.

Късно вечерта, след почивка, ще отидем до международното летище в Техеран (406 км).

И нека всеки миг от това пътуване остане в паметта ви като ярък отпечатък върху страниците на живота ви.

Ден 8, Полет до София

Трансфер до летището. Полет за София .

 

 

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая - 1227 евро.

-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Хотелско настаняване – 8 нощувки в хотели 3*, с вкл. закуска
 • Самолетен билет Техеран - Кешм;
 • Фериботни билети Кешм – Бандар Абас и обратно
 •  

  Билети за корабчето Кешм - Ормуз и обратно

 • Трансфер от и до летището;
 • Транспорт с шофьор и рускоговорящ гид по програмата
 • Минерална вода по програмата
 • Задължителна покана за оформяне на туристическа виза от Министерство на външните работи на Иран;
 • Медицинска застраховка, за лица над 65 год има доплащане
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Техеран – София;
 • Туристическа виза, еднократна, с престой до 30 дни
  Извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.
 • Обяд и вечеря;
 • Такса за снимане в музеите;
 • Бакшиши за водача и носача;
 • Входни такси за атракциите;
 • Лични разходи;
 • Застраховка Отмяна от пътуване.

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross