Златен триъгълник на Индия, почивка на море в Гоа.

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Най-популярната екскурзия до Индия - Златния триъгълник - включва всички емблематични забележителности и е допълнена от почивка на великолепните плажове на Гоа.

Маршрут: Delhi - Samode - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Delhi - Goa

Продължителност: 12 дни / 11 нощувки

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Дели, където ви очаква нашия представител, който ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще ви очаква вашите водач и групата. От този момент започва вашата програма !
В края на пътуването отново имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София . Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", "FLYDUBAI", "LUFTHANSA", "WIZZAIR".
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ - 944 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати на началото на програмата от деня на пристигане в Делхи.

02.03.202309.03.202316.03.202330.03.2023
06.04.202313.04.202320.04.202327.04.2023
04.05.202311.05.2023  

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, извършваме цялата процедура по оформяне на вашата виза. За необходимите документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ

Дели (Delhi)

В продължение на дълга история на мястото на съвременния Делхи възникват няколко града. Обикновено те са около седем. През 1533г. синът на император-могол Бабур, император Хумаюн, започва да строи оградения град Динпанах, сега тази крепост е известна като Пурана Кила, Стара крепост. През 1540 г. Шер Шах побеждава Хумаюн и преименува крепостта на Шергарх. През 1544 г. Хумаюн отмъщава и отново царува в Делхи.
Синът на Хумаюн, император Акбар, премества столицата в Агра, което отново води до упадъка на Делхи. За кратко време в Делхи царува хиндуисткият крал Vikramaditya, който няколко пъти разбива армията на Акбар.
Синът на Акбар, император Шах Джахан (управлявал от 1628 до 1658 г.) се завръща в Делхи и построява седмия град - Шахджаханабад. В момента това е районът на Стария Делхи, включително Червената крепост, Джама Масджид и други атракции. През 1739 г. градът е разрушен от нашествието на персийския император Надир Шах. Властта на Моголите е към своя край. През 1784 г. те са заменени от хиндуисткия клан Маратха, който покорява владетелите на Делхи и ги прави свои васали.
През 1803 г. Британска Източноиндийската компания заменя маратхите и поема властта в Индия в свои ръце. Индия става британска колония. През 1931 г. британците преместват столицата на колониална Индия от Калкута в Делхи. През 20-ти век има активно строителство на Ню Делхи - район на правителствени сгради и жилищни райони с широки булеварди и улици, който е проектиран от британския архитект Едуин Лутиен (Edwin Lutyen). Този град се смята за осмото прераждане на Делхи.
През 1947 г. Индия е освободена от британско управление и знамето на независима Индия е окачено над Червената крепост. През 1998 г. Делхи придобива статут на столична територия (Capital Territory), която не е част от индийските щати и е пряко подчинена на столичното правителство.

Агра (Agra)

Агра е град на брега на река Ямуна в индийския щат Утар Прадеш, на около 210 километра южно от столицата Делхи и на 330 километра западно от столицата на щата Лакнау. С население от приблизително 1,6 милиона души, Агра е четвъртият по население град в Утар Прадеш и двадесет и третият по население град в Индия.
Забележителният исторически период на Агра започва по време на управлението на Сикандар Лоди, но златният век на града започва с управлението на Моголите. Агра е бил най-важният град на Индийския субконтинент и столица на Моголската империя при императорите на Моголите Бабур, Хумаюн, Акбар, Джахангир и Шах Джахан. Под управлението на моголите, Агра се превръща в център за обучение, изкуства, търговия и религия, изгражда се крепостта Агра, Сикандра и най-ценния паметник на Агра, Тадж Махал, построен от Шах Джахан като мавзолей за любимата му императрица. С упадъка на империята на Моголите в края на XVIII век, градът пада последователно под владението на Маратас, а по-късно на Източноиндийската компания. След независимостта, Агра се превръща в индустриален град с процъфтяваща туристическа индустрия, заедно с производство на обувки, кожа и други. Тадж Махал и крепостта Агра са обекти на ЮНЕСКО, част от световното наследство. Градът се отличава с мека зима, горещо и сухо лято и сезон на мусоните и е известен със своята кухня Mугхлай.

Джайпур (Jaipur)

Джайпур е приказен град, столица на индийския щат Раджастан и негов най-голям метрополис. Намира се в източната част на планината Аравал, на най-живописното място - на платото Малва. Тук текат две големи реки - Банганга и Банас. Необичайно в оформлението си е правоъгълното разположение на девет квартала. Наричат ​​го още „розовия град“, тъй като всички фасади на къщи в Джайпур са боядисани в този конкретен цвят - цветът на гостоприемството. Джайпур е и родното място на бижутата с невероятни исторически места и луксозна архитектура. Има много живописни паркове, ансамбли от крепости и замъци, музеи, хиндуистки светилища и много други атракции, чиято красота привлича туристи от цял ​​свят.
Джайпур е известен със своите замъци и дворци. Много туристи идват тук, за да се потопят в света на лукса и архитектурното изобилие. Красотата на града, в неговия необичаен розов цвят, е хипнотизираща. Освен дворци има много паркове, музеи и паметници на културата, които всеки гост на града трябва да посети.
Джайпур е огромен метрополис с почти 4 милиона души. Най-голямата етническа група са раджпутите, които изповядват юдаизма. Нивото на грамотност е 70%. Повечето граждани работят в търговията, занаятите, бизнеса и туризма. Официалните езици са хинди, раджастани, английски, пенджаби, синдхи.
На хинди Джайпур се превежда като „градът на победата“. Историята на основаването му е свързана с раджпутския махараджа Джай Сингх II (Jai Singh), който е предшественик на основателя на клана Каче Уаха през 12 век. Столицата на клана беше Амбър. На негово място е построена крепост, която може да се види и днес. Градът стана по-голям и по-богат. Проблемът с настаняването на нарастващото население и острият недостиг на вода принуждават махараджата през 1727 г. да започне изграждането на града. За дизайна Джай Сингх II покани архитекта Vidyadhar Bhattacharya. Новият Джайпур имаше прецизна симетрия и беше боядисан в розово през 1876 г., за да посрещне принца на Уелс.
Джайпур е столица на щата Раджастан от 1956 г. Тук са развити памучната и стъклокерамичната промишленост, има цели квартали на занаятчии. Джайпур е най-големият в света център за обработка на полускъпоценни камъни.

Ден 1, четвъртък, Делхи
Пристигане в Делхи с редовен полет на една от международните авиокомпании. След преминаване на формалностите и събиране на багаж на летището в Ню Делхи (Терминал-3), среща с представител на нашата компания. Традиционен индийски поздрав Swagat ви очаква с гирлянд от цветя. След посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Кратка почивка.

Ден 2, петък, Делхи
В 09.00 ч., след закуска, туристическа обиколка на Делхи. Делхи е столицата на съвременна Индия. Много династии и владетели са просперирали в неговата кралска земя през последните три хиляди години. Тяхното наследство все още живее в много паметници, от мавзолея от 13-ти век на кралете на Лоди до сградите на Британската империя като сградата на парламента или президентския дворец.
Програмата включва разглеждане на Портата на ИндияПрезидентския дворец и сградата на правителството (отстрани), Храма на Лотоса (Lotus Temple) и минарето Кутуб Минар (Qutab Minar).  Храмът на Лотус (затворен в понеделник) е един от най-невероятните храмове в Индия. Построен във формата на цвете лотос, той е най-големият и красив бахайски храм и служи като символ на привържениците на тази вяра по света. Друго място за поклонение е 72-метровият Кутуб Минар, построен през 12-14 век, украсен с калиграфски шрифт и символ на мюсюлманското управление в Делхи.
След това отиваме да разгледаме Акшардхам (Akshardham) - един от най-грандиозните индуски храмове в света, който е включен в Книгата на рекордите на Гинес. Височината на двореца е 42 м, ширината и дължината са 94 и 106 м. Той е украсен с 234 колони, 9 величествени купола, 20 тетраедрични кули и повече от 20 хиляди статуи. По периметъра на сградата има фигури от 148 слона.
Външната част на храма е покрита с розов камък, който символизира любовта, вътрешната част е покрита с бял мрамор, като знак за чистотата и Абсолюта. Всъщност това дори не е храм, а цял комплекс със светлинен и музикален фонтан, скулптури, канали, по които можете да плавате с лодки. Нощувка и вечеря в хотела в Делхи.

Ден 3, събота, Делхи - Самод - Джайпур (260 км - 6 часа)
Сутринта след закуска караме до Самод (Samode palace), разположен на 40 км от Джайпур. Самод е известен със своя дворец, който е наследен от аристократичното семейство Равал. Дворецът е на повече от 400 години, но е претърпял няколко реставрации. На първия етаж има зала, наречена Султан Махал - зала с мраморни колони, плочки и резбовани мебели, донесени някога от Непал. Ще се разходим из залите, ще видим Огледалната зала и Дърбар Хол – попадане в отминалата епоха, в примката на времето.
Над двореца, на хълм, се намира крепостта Самод. Времето не го пощади много, но заобикалящата го панорама, откриваща се от стените на крепостта, ще даде шанс на много други исторически места. След това ще се качим на камили и ще яздим през дюните. Пътуването ще завърши в градината на Самода Багх, на 3 км от двореца. Много усилия и средства бяха изразходвани за възстановяването на тази градина.
След обиколката отпътуване за Джайпур, столицата на щата Раджастан. Махараджа Джай Сингх II го построява в жълто, но в средата на 19 век, в чест на пристигането на английския принц Алберт, всички сгради са пребоядисани в розово - традиционният цвят на гостоприемството. Джайпур ще ви достави много приятни моменти, ако се разходите по улиците с розов камък, докоснете се до развиващия се блясък на копринени сарита, преминете през дворовете покрай тесните врати, украсени със свастики, носещи доброта и късмет в индийската къща. Нощувка и вечеря в хотел Джайпур.

Ден 4, неделя, Джайпур
Закуска в хотела. Сутринта - екскурзия до Форт Амбър (Amber Fort) Qкойто се намира на 11 км северно от Джайпур. Именно там, на хълмовете на Аравали, някога се е намирала древната столица на щата Джайпур. Строителството на прекрасния крепостен дворец започва през 1592 г. от махараджа Ман Сингх. Крепостта е грандиозен комплекс от дворци, павилиони, градини и храмове. Над всичко това се издига причудлив дворец-крепост с цвят на мед. Ще можете да усетите магията на отминалите времена, като се изкачите до върха на крепостта на гърбовете на слонове. Музикантите ще зарадват ушите ви по пътя. От върха на апартаментите на махараджата се отваря поразителна гледка към тясното дефиле.

Следобед обиколка на града с посещение на уникалната обсерватория  Джантар Мантар  (Jantar Mantar), величествена структура, построена от Raja Jai ​​​​Singh през 1728 г., в която се помещава най-големият слънчев часовник в света, Градският дворец, в музеите на който можете да видите прекрасни колекции на моголски костюми, оръжия и миниатюрна живопис. Изглед от Хава Махал (Двореца на ветровете). Тази пететажна сграда от розов камък, украсена с колони и балкони, е построена през 1799 г. Странният релеф на двореца от хиляда решетъчни прозорци върху издълбана фасада се смята за символ на Джайпур.
Джайпур е известен със своите тъкани, а също така е основният център на бижутата на Индия, неслучайно тук се провежда годишната международна изложба на скъпоценни камъни и бижута.

Можете да оцените изтънчеността на местните занаяти с посещение на ателие за бижута. Ще посетите и текстилна фабрика, където ще се насладите на магическото изкуство на индийския печат върху тъкани. Дамите тук могат да пробват истинско индийско сари, а господата – традиционни индийски дрехи – курта.

Вечерта в Джайпур ще посетим храма Бирла. Храмът Лакшми Нараяна (Lakshmi Narayana), известен още като Бирла Мандир (Birla Mandir Jaipur) е модерно архитектурно чудо. Величественият храм се намира в подножието на хълма Моти Дунгри в Джайпур. Изграден изцяло от висококачествен бял мрамор, храмът е обрамчен от резбовани скулптури и статуи на боговете. Посветен е на богинята Лакшми и бог Нараян. Трите основни купола на храма са ясно представяне на светска Индия, те изобразяват различни подходи към различните религии на нацията. Храмът има няколко красиво изработени статуи на Ганеша и други индуски богове.
Наред със статуи на богове, тук могат да бъдат намерени и статуи на велики мислители и философи като Буда и Сократ.
Нощувка и вечеря в хотел Джайпур.

Ден 5, понеделник, Джайпур - Гирираджа Дхаран - Абанери - Фатехпур Сикри - Агра. (250 км - 6 часа)
След ранна закуска напускаме хотела. Крайната цел на днешното пътуване е град Агра. Но първата спирка е в храмовия комплекс  Гирираджа Дхаран. (Shri Giriraj Dharan Temple) . Този храм, посветен на Кришна, е построен в южноиндийски стил. Ярък гопурам със сложни барелефи ще ни даде представа как изглеждат храмовете в южната част на страната.
В Абанери ще се запознаете със стъпаловиден кладенец – Чанд Баори (Chand Bawri, Step Well), построен през 7 век. Гледката на кладенеца Chand Baori е изненадваща - такива кладенци обикновено се строят само в Индия, така че подобна архитектура може да се види само тук, но Chand Baori е и най-дълбокият кладенец от този тип. Това е невероятна структура, състояща се от хиляди стъпала, спускащи се към водата, и е много трудно да се повярва, че цялата тази огромна и гениална структура е просто кладенец, предназначен да изпълнява една единствена цел, да дава на хората вода.
Ще видите храма наХаршита Мата (Богинята на щастието) (Harshat Mata Temple)със средновековна индийска архитектура и ще влезете в "мъртвия град"Фатехпур Сикри (Fatehpur Sikri) Фатехпур Сикри е град, построен в пустинно място от червен пясъчник от император Акбар, и е отражението на величествено минало. За много кратко време той е бил столица на Великите моголи, след което жителите го напускат поради липса на вода. Може би благодарение на това обстоятелство днес можем да го видим в оригиналната му красота. Пристигане в Агра и настаняване в хотела, вечеря в хотела в Агра.

Ден 6, вторник, Агра – Вриндаван – Делхи. (220 км - 5 часа)
След закуска обиколка на Агра, величественият град, столица на Моголската империя. Агра все още привлича търсачи на красота от цял ​​свят, за да се насладят на незабравимия Тадж Махал (Taj Mahal). Тадж Махал е построен от великия моголски император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз. Дворецът е построен от 20 000 занаятчии в продължение на 22 години. Хиляда слона носеха бял мрамор за строителство. Търговци от Тибет, Персия и Русия изпращали скъпоценни камъни за украсата му. Флорален орнамент от яспис, ахат и малахит, опал и обсидиан и седеф, умело вписан в перфектната симетрия на белоснежния дворец, оставя усещане за лекота и безтегловност.

Следва шофиране до крепостта Агра, построена като военна крепост през 1565 г. Император Акбар. Тук Шах Джахан прекарва последните години от живота си в плен, коварно предаден от сина си, възхищавайки се на снежнобялия Тадж Махал от прозореца на стаята си. Огромните стени на крепостта крият великолепни архитектурни съоръжения - шедьоври на индийски и мюсюлмански майстори. Следобед посещение на друг грандиозен паметник на моголската архитектура  ​​гробницата на император Акбар в Сикандра (Tomb of Akbar the Great).

По-нататъшно посещение на Итимад-уд-Даула ( Itimad-ud-Daula)- малка елегантна гробница в парка на Itimad-ud-Daula, ковчежникът на императорите, е построена от дъщеря му Нур-Джахан, любимата съпруга на император Джахангир. Строежът започва през 1622 г. и продължава шест години. Гробницата съчетава бял мрамор, цветни мозайки, каменни инкрустации и решетки. Стилистично това е най-иновативната моголска сграда от 15-ти век, носеща чертите на преход от масивните сгради от червен пясъчник от епохата Акбар към чувствено богато украсените сгради от епохата Шах Джахан (Тадж Махал).

Следобед трансфер до Делхи, като по пътя посещение на град Вриндаван (Vrindavan), който е наричан "градът на петте хиляди храма". Вриндаван е свято място за поклонение на последователите на вайшнавизма, свързано с раждането и детството на бог Кришна (храмовете са затворени между 12.00 и 16.00 часа). Ще посетим духовния комплекс Прем Мандир и храма на Обществото за Кришна съзнание. След това трансфер до летището в Делхи за полет до Гоа. При пристигане – среща с представител на фирмата и трансфер до избрания хотел.

Ден 6-12 Гоа
Почивка в Гоа в избрания хотел (6 нощувки). Почивка на златните плажове на Гоа.
Допълнително могат да бъдат предложени екскурзионни обиколки на Гоа.

Ден 12
Отпътуване от Гоа
Ден 9 Гоа - Делхи
Отпътуване от Гоа, трансфер до летището за полет до Делхи и София.

Пакетна цена на човек в  двойна стая Пакетна цена на човек в единична стая
ХОТЕЛ 4* - 944 EUR ХОТЕЛ 4* - 1507 EUR
ХОТЕЛ 5* - 1288 EUR ХОТЕЛ 5* - 2130 EUR

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. -Екскурзионното обслужване е на руски / английски език (допълнително се потвърждава)

Пакетната цена включва:
-11 нощувки в хотел от избраната категория на база закуска (по време на екскурзионната обиколка и в хотела в Гоа)
-5 вечери по време на екскурзионната обиколка
-Индивидуални трансфери  летище - хотел - летище
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Екскурзовод на група с руски / английски език - потвърждава се допълнително.
-Яздене на слонове в Джайпур
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Пакетната цена не включва:
-Самолетни билети София - Делхи - София
-Самолетни билети Делхи - Гоа - Делхи
-Входна туристическа виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза 95 лв
-Допълнителна нощувка в хотела според полетното ви разписание
-Входни такси за архитектурни паметници - 85 EUR на човек.
-Транспорт в дни без програма
-Бакшиш  за екскурзовода и шофьора

Примерни хотели по програма.

Град Хотели 4* Хотели 5*
Дели Golden Tulip suites Radisson NH8
Джайпур Paradise Ramada
Агра Royal Regent Ramada

 

 

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross