Златен триъгълник на Непал

Information
Tour plan
Price & Date
Hotels
Gallery

Непал е страна на мистерии, тя ще плени и очарова. Тази страна задължително трябва да посетят тези, които искат да преживеят нещо невероятно и необичайно. Предлагаме да се запознаете с примамливата му атмосфера като част от обиколката на Златния триъгълник на Непал. Тази програма съчетава оптимално трите най-популярни места в Непал, за които получи името, съзвучно с популярната индийска програма, между другото, тези програми са много удобни за комбиниране. Местата на силата, луксозната природа, древните манастири, красивата архитектура и специалната, леко мистична атмосфера превръщат Непал в една от най-интересните дестинации. Можете да яздите слон, да видите носорози и крокодили, да посрещнете зората в Хималаите и да се запознаете с богатата култура. Добре дошли в Непал!

Маршрут: Kathmandu - Nagarkot - Pokhara - Chitwan - Kathmandu
Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Екскурзионна программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летището в Катманду, където ви очаква нашия представител, който ви посреща и доставя в съответния хотел, където ще ви очаква вашите водач и групата. От този момент започва вашата програма !
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София .
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", "FLYDUBAI"
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от вас дата, както самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от вас.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ - 1439 ЕВРО, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати на началото на програмата от деня на пристигане в Катманду.

март04.03.202311.03.202318.03.202325.03.2023

АКЦЕНТИ
Катманду (Katmandu)

Градът е разположен в Хималаите на над 1350 метра надморска височина в едноименната долина, в която се намират още две по-големи селища – Патан и Бхактапур някога също столици на едноименните княжества, обединени впоследствие с това на Катманду. Катманду е най-големият и най-развитият град в Непал. Освен от туризъм, населението се препитава от кожарство, тъкачество, художествена резба и добив на мрамор. Има аерогара за местни и международни полети и е автотранспортен център на страната.
Легендата свързва заселването му с будистки монах победил злите духове и отрязал върха на хълма заприщващ водите които изпълвали долината и я били превърнали в езеро. Тогава те се оттекли и на освободената земя се заселили хора. Интересно е, че местните хора твърдят, че са намирали много останки от миди и други водни обитатели тук далеч от големите реки и на хиляди метри над морето, и вярват, че в долината живеят 10 000 0000 божества.
Исторически градът е известен от 723 г. с името Кантипур. Счита се, че днешното му име е свързано с двуетажната дървена пагода Катх Мандир (Kaasth Mandap) построена от крал Лакшми Нарсингх Мала (Laxmi Narsingh Malla) през 1596 г. на площад Дурбар. Градът става държавна столица на Непал през 1769 г. От XVII – XVIII век са и най-добре съхранените сгради когато тук както и в цялата долина управляват кралете от неварската династия Малла.

Дурбар (Kathmandu Durbar Square)

"Durbar" на непалски означава "място на дворци", тук наричат ​​площадите, където се намират старите кралски дворци. Не е изненадващо, че една от основните забележителности на столицата Катманду е Дворцовият площад, който съчетава комплекс от дворци, множество будистки и хиндуистки храмове, построени от кралете от династията Мала. И именно на този площад бяха короновани кралете на Непал, заемайки трона.
Нови художници и занаятчии украсяват площада в продължение на няколко века и създават красиви архитектурни паметници. Но по време на земетресението през 1934 г. много от тях са разрушени, не всички са възстановени, в хода на работата някои не са запазили първоначалния си вид. На площад Дурбар в Катманду се намират дворците на средновековните крале, управлявали тогавашното Кралство Катманду.

Пашупатинатх (Pashupatinath)


Pashupatinath е хиндуистки храмов комплекс, разположен на пешеходно разстояние от ступата Boudhanath, в източната част на Катманду. Този храм е важно религиозно светилище, най-старият хиндуистки храм на Шива в образа на Пашупати, царят на животните. Храмовият комплекс е разположен на двата бряга на река Багмати, свещена за индусите, тя извира в планините и се влива в Ганг. Основният храм, шедьовър на индуската архитектура, е построен сравнително наскоро, през 19 век. Тази сграда със златен шпил и позлатен покрив е известна със своята уникалност. Входът към големия двор на храма е затворен.
Хиляди хиндуистки поклонници от Непал и Индия идват тук всеки ден с надеждата да получат благословията на Шива. Тук се събират и садху (скитащи йоги) и много маймуни. Множество туристи наблюдават погребалните церемонии от източния бряг на реката. От правилното изпълнение на погребалния ритуал зависи дали следващото прераждане ще бъде успешно. Смята се за голяма чест за един индус да бъде кремиран на такова свято място.

Сваямбу (Swayambhu)

Древен будистки комплекс с една от най-известните ступи в света, разположен в долината на Катманду на запад от града.Комплексът Сваямбху включва ступата и множество храмове и светилища, принадлежащи към периода Личави. Тибетският манастир, музеят и библиотекатавъзникнали по-късно.. Освен изрисуваните очи с вежди над тях, Ступата има и нещо напомнящо нос, но в действителност това е непалският символ означаващ „единство“.Според преданията „Сваямбху Пурана“ някога цялата долина била залята от огромно езеро, сред което израснал Лотос. Долината станала известна като „Сваямбху“ или „самовъзникнала“. Това име идва от вечния самовъзникващ огън Сваямбху, около който по-късно била построена Ступата Сваямбху е известен също като „Храма на маймуните“, тъй като в северозападната част на комплекса живеят маймуни, третирани като свещени.

Буднатх (Boudhnath)

Будистки храмов комплекс в покрайнините на Катманду, един от най-забележителните в столицата на Непал. В центъра на Будханат има голяма будистка ступа, а наоколо - тибетски манастири от различни школи и направления. Това е най-свещеното място в града и главният център на тибетския будизъм в Непал.
Ступата е построена през 6 век. на търговския път, свързващ Лхаса със столицата. Тук се молеха всички, тръгнали по опасен път през Хималаите и преминалите по него. Ступата е пространствена тристепенна мандала. Основата му символизира земята, куполният свод - водата, шпилът от 13 стъпала (според броя на стъпалата към Нирвана и освобождението от самсара, цикълът на безкрайни прераждания) - огън. Чадърът, монтиран на шпила, е въздухът, а белведерът, който увенчава всичко, върхът е небето. От квадратната основа на шпила „всевиждащите очи на Буда“ гледат към четирите кардинални точки. Не е изненадващо, че Boudhanath е много духовно място, може би най-духовното в Катманду.
Десетки манастири са построени около ступата в цялата равнина. Те представляват почти всички традиции и направления на тибетския будизъм. Има и три- и четириетажни къщи със сувенирни магазини, магазини и ресторанти. Тук туристите намират информация за курсове по медитация и интересно наблюдават индуски поклонници, които изглеждат много екзотични.
Интересен факт: в известния филм на Бертолучи „Малкият Буда“ една от централните сцени се развива в ступата Бодханат.

Ден 1 Петък, София - Катманду
Тръгване от София за Катманду с полета на  "Turkish Airlines"

Ден 2, Събота. Пристигане в Катманду (международен полет)
Пристигане на международното летище в Катманду, Трибхуван. Среща с представител на фирмата. Трансфер и настаняване в хотел от избраната категория. Почивка след полета, свободно време за разходка из града.
Катманду е столицата на Непал, тя радва всеки свой гост със стотици храмове, хиляди статуи и филигранни дърворезби. Първоначалните жители на долината Катманду в Нюара, които все още съставляват по-голямата част от населението, са развили свой собствен архитектурен стил тук и са довели дърворезбата и металообработката до истинско съвършенство. Водовъртежът от хора, велосипеди и каруци е не по-малко впечатляващ от калейдоскопа от храмове, цветове и миризми.

Ден 3, неделя, Катманду
След закуска разглеждане на Катманду. Трансфер до летището в Делхи за полета до Катманду, посрещане на летище в Катманду и трансфер до хотела. Настаняване.
След закуска започваме обиколка с екскурзовод до четири от обектите на ЮНЕСКО за световно наследство в долината на Катманду:
площад Дурбар (Kathmandu Durbar Square), Пашупатинатх (Pashupatinath), Сваямбу (Swayambhu),  и Буднат (Boudhnath).
На площад Дурбар в Катманду се намират дворците на средновековните крале, управлявали тогавашното Кралство Катманду.
Сваямбу (Swayambhu), което означава „самосъществуващият“, е една от най-старите будистки ступи в света. Ступата е известна и с това, че се намира на върха на хълма и е популярна сред чужденците като Храма на маймуните поради големия брой маймуни, живеещи в района.
Пашупатинатх (Pashupatinath Temple) посветен на Шива Разрушителя, е най-свещената индуистка дестинация за поклонение в Непал. Позлатен покрив, четири сребърни врати и дърворезби от най-доброто качество украсяват храма-пагода на Пашупатинатх. Храмове, посветени на няколко други индуски и будистки божества, заобикалят храма. Зад храма е река Багмати. На бреговете на Багмати има издигнати платформи, използвани като места за кремация на индусите. В двора на Пашупатинат се допускат само индусите това е едно от най-свещените места за поклонение в света за тях.
Будисткото светилище Boudhanath Stupa (или Bodnath Stupa): е най-голямата ступа в Непал и най-свещеният тибетски будистки храм извън Тибет. Той е центърът на тибетската култура в Катманду и богат на будистка символика. Ступата се намира в град Буда, в източните покрайнини на Катманду. След пристигането на хиляди тибетци след китайската инвазия през 1959 г., храмът се превърна в един от най-важните центрове на тибетския будизъм. Днес той остава важно място за поклонение и медитация за тибетските будисти и местните непалци, както и популярен туристически обект.
Нощувка в Катманду.

Ден 4, понеделник, Катманду - Нагаркот (32 км / 1 час) през Патан и Бхактапур.
След закуска отпътуване към Нагаркот, популярен планински курорт, разположен в източната част на долината на Катманду, на надморска височина от 2175 м. Страхотно място за гледане на изгрева.
По пътя посещение на град Патан, известен още като Лалитпур („град на красотата и изящните изкуства”).
Древният град Патан, разположен на 5 км югоизточно от Катманду, е известен като център на изящните изкуства. Броят на индуистките храмове, будистки пагоди и паметници в историческия център надхвърля броя на атракциите в Катманду. Много пътешественици смятат, че площад Дърбар в Патан е много по-богат на традиционна новарска архитектура и разнообразие от сгради в сравнение с историческия център на Катманду. Целият град е един голям музей и всяка улица крие съкровищата на династията Newar Malla.

Следва посещение на Бхактапур, разположен на 1401м надморска височина и по формата си напомнящ на раковина. Бхактапур, преведено като „Град на поклонниците“, е известен със своите изящни изкуства, оживени фестивали, традиционни танци и обичаи на хората от Невари. Тук ще видите Кралския дворец, Златната порта, входа на Двореца на 55-те прозореца, известният паметник на изкуството на Непал. След това ще се изкачите до най-високия храм в цялата долина на Катманду – храмът Ниатапола.
След пристигане в Нагаркот настаняване в хотела. Нощувка в хотела.

Ден 5, вторник, Нагаркот - Катманду - Покхара (230 км / 8 часа път).
Рано сутринта на зазоряване, разходка до площадката за наблюдение. Оттук имате невероятна панорама към върховете на източните непалски Хималаи, включително Еверест, Манаслу, Ганеш Химал, Лангтанг и Гауришанкар.

След закуска, отпътуване за Покхара, ще се придвижите през планинския проход до река Бяла, началната точка на рафтинга. Рафтинг - рафтинг по планинска река на надуваеми салове се извършва под ръководството на опитни квалифицирани водачи. Осигурено е цялото необходимо оборудване. Внимателният подробен инструктаж е предпоставка за започване на рафтинга. Трансфер до Покхара и настаняване в хотела.
Град Покхара се намира на 200 километра западно от Катманду, в тиха долина на надморска височина от 827 метра. Този втори по популярност град в страната привлича туристите с живописни пейзажи и близостта на главните върхове на Непал - Дхаулагири, Анапурна, Манаслу и др.  Покхара се намира на много красивото езеро Фева, тук започват няколко основни непалски пътеки, включително около Анапурна.

Ден 6, сряда,  Покхара
Закуска в хотела. Обиколка на долината Покхара.
Ще посветим сутринта на невероятните околности и гледки от върховете на хълмовете, а след това ще слезем до южния бряг на езерото Phewa. На брега ще ни чака лодка, която ще ни отведе до храма Бараха, разположен на малък остров в средата на езерото. Ако времето позволява, могат да се видят зашеметяващи панорами към върхове и масива Аннапурна.

Мачапучаре е планина с височина 6998 метра, която е част от планинската верига Анапурна в Хималаите. Планината дължи името си "Рибена опашка" на формата на двата си върха, които, погледнати от запад, образуват фигура, наподобяваща опашка на гигантска риба. Планината е почитана от местното население като дом на бог Шива, а снежните пера се смятат за дим на божествената му същност. Връщаме се в Покхара.
Следобед кратка обиколка на града и посещение на основните забележителности, включително водопада Дейвис, дефилето на река Сети, храма Кали и лагера за тибетски бежанци. Нощувка в хотела в Покхара.

Ден 7, четвъртък, Покхара - Читуан.
Днес ставаме рано, тъй като ни предстои дълъг път (време за шофиране около 6 часа) до Читуан (Chitwan),  Националния кралски парк, разположен на 152 км от Читуан.
Пътят ни ще минава през живописни места по съвременната магистрала Притви, кръстена на първия крал на Непал Притви Нараян Шах.  Националният парк Chitwan заема огромна територия от 400 квадратни километра върху ниски гористи хълмове. Известна с красотата на заснежените хималайски върхове, страната се гордее с един от най-добрите национални паркове в Азия, разположен в равнината. Това е едно от малкото места в света, където все още можете да видите бенгалски тигър и индийски носорог в дивата природа.  Читуан е местообитание на леопарди, мечки, маймуни, различни видове елени, диви свине и около 400 вида птици. В парка живеят и около 60 бенгалски тигъра. Националният парк Chitwan е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство поради важността на неговото биоразнообразие.
Настанени сме в къща за гости от избраната категория в джунглите на Читуан и си почиваме след дългото пътуване.

Ден 8, петък, Читуан
Ранно ставане и сутрешно сафари със слонове (продължителност 2-3 часа).  Сутрините в джунглата са определено най-доброто време за наблюдение на природата и нейното пробуждане. Седейки на слон, ще имате възможност да видите на една ръка разстояние носорози, тигри и други диви животни, живеещи в гъста и висока трева.  Връщане в къщата за гости и закуска. След закуска ще посетите фермата за слонове.
Читуан има много голям брой слонове от всички възрасти. Особено удоволствие можете да получите от съзерцаването на много малки, новородени слончета, които забавно играят сред своите гигантски роднини. Ако желаете, можете дори да вземете пряко участие в къпането на слоновете.
Обяд в къщата за гости. Почивка и свободно време. Нощувка в къща за гости Chitwan Jungle

Ден 9, събота Читван – Катманду (186 км – 5 часа)
Закуска в хотела. Опаковане и подготовка за отпътуване. Трансфер до Катманду  5 часа. Настаняваме се в хотел от избраната категория и си почиваме. Свободното време може да бъде прекарано в почивка, пазаруване на сувенири или разходки в града. Нощувка в хотела в Катманду.

Ден 10, неделя,  Катманду
Закуска, трансфер до летище за полета за София.

Пакетна цена на човек в  двойна стая Пакетна цена на човек в единична стая
ХОТЕЛ 4* - 1439 EUR ХОТЕЛ 4* - 1864 EUR
ХОТЕЛ 5* - 1818 EUR ХОТЕЛ 5* - 2548 EUR

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски / английски език.

Пакетната цена включва:
-8 нощувки в избрана категория хотели със закуски
-Индивидуални трансфери  летище - хотел - летище
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Екскурзовод на група с руски / английски език - потвърждава се допълнително.
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
-Пълен пансион в Читуан
-Климатизиран транспорт по маршрута
-2 часа рафтинг с обяд
-2 часа сафари със слонове в Читуан
Пакетната цена не включва:

-Самолетни билети София - Катманду - София
-Входна виза за Непал, се получава "On Arrival" на летище в Катманду - 30 USD
-Допълнителна нощувка в хотела според полетното ви разписание
-Транспорт в дни без програма
-Бакшиш  за екскурзовода и шофьора

Примерни хотели по програма.

Град Хотели 4* Хотели 5*
Катманду Hotel Shanker (Heritage) 4* Radisson Hotel (5*)
Нагаркот Club Himalaya
Nagarkot Hillside Village Resort
Покхара Hotel Barahi (4*) Fulbari Resort & SPA (5* deluxe)

 

резервационна форма

  Имаш въпрос?

  Ние сме тук за да отговорим.
  Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

  Екскурзии

  АБОНИРАЙTE СЕ

  За да получавате нашите нови
  програми и промоционални оферти.

  Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
  Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

  cross