Златната обиколка на Персия

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Иран е една от най-старите цивилизации в света. Великолепна мистериозна Персия с богата и пъстра история. Безброй паметници на културата, повече от 20 от които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Удивително гостоприемство. Невероятно вкусна храна. Легендарният Персеполис, който се противопостави на Александър Велики. Великият Исфахан, където се предполага, че е управлявал персийският цар Шахрияр от приказките от 1001 нощ. Днес Иран рядко се посещава от туристи, оставайки „празно петно“ на картата дори за пътници, които са видели много. Нашите обиколки до Иран са чудесна възможност да видите цялата красота на древна Персия със собствените си очи.
Добре дошли в Иран - една от най-старите цивилизации в света. Открийте 2500 години културно наследство на Персия!

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Техеран, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и настанява в съответния хотел, където Ви очакват вашият водач и група.
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището в Техеран за обратния полет до София.
Обслужването е на руски / английски език, което се потвърждава допълнително.

Маршрут: Техеран - Кашан - Исфахан - Язд - Персеполис - Шираз - Техеран
Продължителност:  8 дни/ 7 нощувки
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е 1172евро.
Гарантирани дати на провеждане на екскурзионната програма в периода - 18.07.2024 - 01.12.2024

18.07.2024 - 25.07.202415.08.2024 - 22.08.2024
15.09.2024 - 22.09.202413.10.2024 - 20.10.2024
03.11.2024 - 10.11.202401.12.2024 - 08.12.2024


Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES", цени от 586 евро
Агенцията ще Ви предостави най-добрата цена за самолетните билети, както билетите могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Виза за Иран
Има два важни етапа при получаване на иранската виза: получаване на номер на визата и получаване на самата виза. Целият процес отнема до 3-3,5 седмици, агенцията извършва цялата процедура по издаване на виза в консулския отдел на Посолството на Ислямска република на Иран в гр. София.

ПРОГРАМА

1 Ден, Кашан

Пристигане в Техеран. Трансфер до хотела за кратка почивка.

След закуска отпътуване за Исфахан (402 км). По пътя посещение на Кашан (215 км), град-оазис с дълга история. В Кашан, голямата персийска градина Фин с множество езера и канали, която е включена в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО, и историческата баня на султан Амир Ахмад, една от най-красивите и добре запазени исторически бани в Иран, чиято вътрешна архитектура изумява със сводести тавани и очарователна мозайка.

Вечерта пристигане в Исфахан. Нощувка в Исфахан.

 

2 Ден, Исфахан

Сутринта, след закуска, екскурзия из Исфахан.

Започва с един от най-големите площади в света Нахш-е Джахан, по периметъра на който са разположени джамиите Имам и Лотфолах, дворецът Али Капу и базарът. Продължете с обиколка на огромната джамия Имам, чиято украса отне половин милион мозаечни плочки; необичайната джамия Лотфола, построена без минаре и двор; шестетажният дворец Али Капу, предназначен да приема посланици на чужди сили. Следва дворецът Чехел Сотун, изключителна сграда от персийската архитектура, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Разходка по старинни мостове.

Нощувка в Исфахан.

3 Ден, Исфахан - Язд

Сутринта посещение на църквата Ванк, разположена в арменския квартал Джолфа, чиято архитектура е смесица от християнски и мюсюлмански стилове. Отпътуване за Язд (313 км). По пътя посетете древния ледник и кулата за гълъби в Мейбод.

Нощувка в Язд.

4 Ден, Язд

Сутринта, след закуска, разходка из стария град с неговите тесни улички, където времето сякаш е спряло. Посещение на зороастрийския храм на огъня, в който се съхранява огън на 1500 години; Кули на мълчанието - кули и площади на Амир Чакмак.

Нощувка в Язд.

 

5 Ден, Персеполис

Отпътуване за Шираз (441 км).

По пътя за Шираз посещение на емблематични исторически места: Персеполис и Некропол. Nagsh-e Rostam или Некрополът е място, известно с огромните скални гробници на персийски царе и скални релефи. След посещение на Некропола, отпътуване за Персеполис. Персеполис, който несъмнено е едно от най-впечатляващите места в Иран, със своите значителни размери и монументални руини, е бил столица на Ахеменидската империя. Градът е построен върху огромна тераса, наполовина изкуствена, наполовина естествена.

Вечерта пристигане в Шираз. Нощувка в Шираз.

6 Ден, Шираз

Обиколка на града, споменат от Йесенин в неговите произведения, започва с посещение на известната мозаечна джамия Насир-ол-Молк. Сутрешните лъчи на слънцето, пречупващи се в многоцветните прозорци на джамията, създават уникална игра на светлина и магически шарки и продължава с посещение на историческата градина Нараджестан и историческия комплекс Зандиех (крепост Карим Хан). Следобед, след обяд, посещение на огледалната джамия на Али ибн Хамза.

Вечерен полет до Техеран. Нощувка в Техеран.

7 Ден, Техеран

Днес обиколката на иранската столица ще започне с посещение на площад Азади, където се намира един от символите на Техеран - кулата Азади. Екскурзията продължава с посещение на музея Abgine, който съхранява уникална и рядка колекция от стъклария. Музеят се намира в частната резиденция на един от министър-председателите на шаха, която за известно време е била и египетското посолство. След това екскурзията продължава с посещение на величествения дворцов комплекс Голестан. Вечерта посещение на моста Табият.

Нощувка в Техеран.

Ден 8
Техеран
Трансфер до летището, за полета за  София.

Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая - 1172 евро.

-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:

 • Трансфери по програма;
 • Хотелско настаняване - 3*– 7 нощувки със закуска;
 • Транспорт със шофьор;
 • Рускоговорящ гид;
 • Самолетен билет Техеран – Шираз;
 • Минерална вода по програмата;
 • Медицинска застраховка /за лица над 65-год има завишение на цената/
 • Добро настроение и отлично обслужване.

Цената на програмата не включва: 

 • Самолетен билет София – Техеран – София, с полета на „Turkish Airlines“
 • Туристическа виза, еднократна, с престой до 30 дни.
  Извършваме цялата процедура по оформяне на туристическа виза.
 • Обеди и вечери;
 • Такса за снимане в музеите;
 • Бакшиши на носачи в хотелите / летището;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Лични разходи.

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross