Златният пръстен на Русия

Детайли
Програма
Галерия

Маршрут:
Екскурзионната програма започва в Москва и приключва в Сергиев Посад с полет от Москва.
С културната екскурзионна програма на Знатния пръстен на Русия имате 6-дневен туристически пакет през Москва и 6 други града в Русия. Златният пръстен на Русия включва настаняване в хотел 3 звезди по избор, екскурзоводско обслужване на английски език, закуска, транспорт и др.
Въведение:
Златният пръстен напомня за славното средновековно и имперско минало на Русия. „Златният пръстен на Русия“ е име, дадено на маршрут, свързващ няколко града североизточно от столицата, всеки от които може да се похвали с безброй исторически места и архитектурни чудеса. Посещавайки всеки от градовете по предложения маршрут, ще се гмурнете все по-дълбоко в традиционния начин на живот в Русия и православното наследство.

Акценти:

 • Владимир – бившата средновековна столица на Русия;
 •  Манастирът Преображение Господне в Ярославъл – включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство;
 • Живописният град Плес – изобразен в много от платната на един от най-изтъкнатите руски художници Исаак Левитан;
 • Троицката лавра на манастира Св. Сергий – построена през 14 век и известна със своите сини и златни куполи.

Пакетна цена на човек от 469 евро + 100 евро заплащане на място.

Пакетната цена на екскурзионната програма включва:

 1. Настаняване в хотели три звезди;
 2. Закуска в хотелите;
 3. Екскурзоводско обслужване на английски език;
 4. Входни такси за забележителности както следва: Владимир (катедралата Св. Димитър), Суздал (манастирът Свети Ефтимий и Кремъл), Кострома (манастирът Св. Ипатий), Ярославъл (Кремъл), Сергиев Посад;
 5. Транспортно обслужване по време на програмата, трансфери летище – хотел – летище.

Пакетната цена на екскурзионната програма не включва:

 1. Самолетен билет София – Москва – София;
 2. Медицинска застраховка;
 3. Допълнителни услуги:
 4. Хранене, неупоменато в програмата;
 5. Доплащане на човек при група от 3 човека: 109 евро;
 6. Доплащане на човек при група от 2 човека: 255 евро;
 7. ПСР тест;
 8. Лични разходи.

Екскурзионна програма:

1 Ден: Пристигане в Москва
Кацане на летището в Москва и трансфер до избрания хотел. Нощувка.
2 Ден: Москва – Владимир – Суздал
Отпътуване за Владимир – древен руски град, разположен на брега на река Клязма. Пътуването до Владимир отнема около 3 часа в зависимост от трафика. Градът някога е бил средновековна столица на Русия, а днес е туристическа дестинация с редица обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. По време на екскурзионата програма ще посетите най-важните обекти – катедралния храм Успение Богородично (известен със стенописите на Андрей Рубльов), катедралата Св. Димитър (само отвън) и Златната порта. Ще имате обяд в града и след това ще продължите към друга средновековна столица – Суздал, разположена само на 40 км от Владимир. Тук ще посетите Музея на дървената архитектура, манастира Св. Евтимий (или Покровски манастир) и Суздалския кремъл, известен със своите вековни църкви, дървени къщи и красива природа. Суздал също е известен център за производство на медовина (медено вино), което може да се опита на различни места в града, включително на местния пазар. Медовината е била много популярна руска напитка преди кафето и чаят да се появят в Русия. Нощувка в хотел в Суздал.
3 Ден: Суздал – Плес – Кострома
Ще посетите живописният град Плес, разположен на около 150 км от Суздал. Ще се насладите на идиличната му атмосфера, създадена от дървени къщурки и зелени хълмове и поляни. Този пейзаж често участва в картините на един от най-изтъкнатите руски художници – Исак Левитан, чиито платна могат да се видят в някои от най-известните галерии в Москва и Санкт Петербург. Вторият град, който ще разгледате е Кострома, построен при вливането на реките Волга и Кострома. Той е един от най-старите руски градове и е известен като градът, дал началото на династията Романови – кралското семейство, което управлявало Русия три века преди болшевишката революция през 1917 г. Ще посетите манастира Св. Ипатий, където първият цар от рода Романови – Михаил I, е коронясан през 1613 г. Нощувка в хотел в Кострома.
4 ден: Кострома – Ярославъл
След закуска в хотела ще отпътувате до историческия град Ярославъл. Тук ще научите повече за традиционната руска църковна архитектура. Градът е известен с многобройните си църкви от 17-ти век с отличителни луковидни куполи. Ще посетите църквата Св. Йоан Кръстител, която е известна с този тип архитектура и има 15 лукови купола – повече от всяка друга руска църква. Ще посетите и манастира Преображение Господне – включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и църквата Св. Пророк Илия. След това ще имате малко свободно време за разходка по река Волга и ще се насладите на прекрасна гледка към реките Волга и Которосл. Нощувка в хотел в Ярославъл.
5 ден: Ярославъл – Ростов Велики – Сергиев Посад – Москва
След закуска в хотела ще се отправите на 60-километрово пътуване до град Ростов Велики, разположен на брега на езерото Неро. С история, датираща от 9 век, градът може да се похвали с безброй исторически и архитектурни забележителности. Ще разгледате Ростовския кремъл, построен през 17 век и състоящ се от няколко църкви и обществени сгради и заобиколен от монументални крепостни стени. За разлика от Московския Кремъл, тук ще можете да се разходите покрай стените. Ростов Велики е и мястото, където процъфтява изкуството на емайлиране през 17 век. Ще имате шанса да разгледате местна изложба с някои от най-добрите предмети, изработени от емайл.  След това ще продължите към Сергиев Посад, известен като център на древноруското изкуство и архитектура. Ще посетите Троицката лавра на манастира Св. Сергий, известна със своите сини и златни куполи. Манастирът е построен през 14-ти век и от създаването му е известно място за поклонение и религиозна столица на Русия. След това ще се върнете в Москва за нощувка.
6 ден: Отпътуване от Москва
Закуска в хотела и трансфер до летището в Москва за полет до София.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross