Златният пръстен на Русия от Санкт-Петербург

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Екскурзията е един от най-известните туристически маршрути в Русия. Екскурзиите по Златния пръстен помагат да се разбере по-добре историята на страната, от момента, в който тя се превърна от езическа страна в християнска. Няколко века по-късно епохата на феодална разпокъсаност доведе до монголо-татарското нашествие, а векове по-късно обединението на руските земи допринесе за свалянето на игото и освобождението на земята. Княжеската титла се променя на кралска, кралската на императорска. Много вода е преминала под моста през последното хилядолетие, но забележителностите на градовете от Златния пръстен лесно възстановяват веригата от събития от руската история.

Екскурзионната программа е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Санкт-Петербург, където Ви очаква нашия представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където ще Ви очакват Вашите водач и група. От този момент започва Вашата програма! 
В края на пътуването имате трансфер до летището в Санкт-Петербург за обратния полет до София. Обслужването е на руски  език, което се потвърждава допълнително.
Маршрут: Санкт-Петербург - Тверь - Сергиев Посад - Переславль-Залесский - Ростов Великий - Ярославль - Кострома - Суздаль - Владимир - Боголюбово - Санкт-Петербург
Продължителност:  7 дни/ 5 нощувки, тръгване всяка събота
Период за провеждане на  екскурзията: 04.07.2024 -30.09.2024  
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е  356 евро (без цената на самолетния билет)

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "TURKISH AIRLINES".
Агенцията ще ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно от Вас.

Агенцията извършва цялата процедура по оформяне на виза за Русия, по ваше желание визата може да бъде редовна, туристическа виза със стикер, или електронна виза за Русия.

Записване за програмата става с предварително плащане 30% от пакетната цена, пълно плащане 21 календарни дни преди датата на тръгване.

Пътешествие по Златния пръстен на Русия – част I (ВИДЕО)

Пътешествие по Златния пръстен на Русия – част II (ВИДЕО)

russiabeyond.com

ПРОГРАМА

1 ден, събота
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време. Нощувка.

2 ден, неделя
Закуска в хотела.
08:00 Отпътуване за Твер.
14:00 Обяд*
15:00 Обиколка на Твер: обзорна обиколка на града, насипа на Степан Разин, катедралата Успение Богородично, бившия манастир Отроч, паметника на тверския пътешественик и писател търговец Афанасий Никитин, екстериора на църквата Бяла Троица и Императорския пътен дворец.
17:00 Отпътуване за Сергиев Посад
20:00 ч. Настаняване в хотел, нощувка в Сергиев Посад.
20:30 Вечеря**

3 ден понеделник
08:00 ч. Закуска.
09:00 Екскурзия до Троице-Сергиевата лавра. Ансамбълът на Троице-Сергиевата лавра е уникален. В центъра на лаврата се намира величествената катедрала Троица. Тук почиват чудотворните мощи на св. Сергий Радонежски - главната светиня на Троице-Сергиевата лавра. Имате уникална възможност мислено да се обърнете към великия светец на Русия в светилището с неговите нетленни чудотворни мощи. Катедралата е украсена със стенописи от великите иконописци Андрей Рубльов и Даниил Черни. Тук е изписана и иконата „Троица“ - уникален шедьовър на древноруската иконопис и най-известното творение на Андрей Рубльов, което сега се съхранява в Третяковската галерия. Разходка из територията  на православен манастир, можте да си вземете лечебна вода от светите лаврски извори.
11:00 Отпътуване за Переславл-Залески.
12:30 Обяд*.
13:30 Обиколката на Переславл-Залески започва от Червения площад, в центъра на който се издига Преображенската катедрала - най-ранният от белите каменни архитектурни паметници на Североизточна Рус. Панорама на езерото Плещеево - в края на 17 век, мястото на изграждането на "забавната" флотилия на Петър I.
15:00 Отпътуване за Ростов Велики.
16:00 ч. Екскурзия до Ростовския Кремъл: територията на ансамбъла на епископския двор и Катедралния площад. Пешеходна разходка до езерото Неро.
18:00 Отпътуване за Ярославъл
19:00 ч. Настаняване в хотел Космос Ярославл 4* / Азимут Ярославл 4* – 1 нощувка.
19:30 Вечеря**

4 ден, вторник
08:00 ч. Закуска.
10:00 Екскурзия из Ярославъл: територията на Преображенския манастир-музей, разходка по „стрелата“ на реките Волга и Которосл, разглеждане на паметника на 1000-годишнината на Ярославъл, посещение на катедралата Успение Богородично, екстериора на църквата. Пророк Илия (шедьовър на древноруската архитектура и живопис и един от най-разпознаваемите символи на града).
Ще се убедите, че обликът на целия град е пропит с античност и неповторимо очарование – това е една “непрекъсната атракция”! Неслучайно центърът на Ярославъл е включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО.
13:00 Обяд*.
14:00 Отпътуване за Кострома.
15:30 Вашето запознанство с търговеца Кострома ще започне с разглеждане на забележителностите. Изключителни архитектурни паметници от епохата на класицизма от края на 18 век ще се появят в оригиналния си вид: ансамбълът на търговските редове, пожарната кула. Ще посетите Богоявленско-Анастасиевия манастир, където се намира една от особено почитаните православни светини - чудотворната икона на Федоровска Богородица (XIII век).
18:30 ч. Настаняване в хотел Azimut Kostroma 3* – 1 нощувка.
19:00 Вечеря**

5 ден, сряда
08:00 ч. Закуска.
09:00 Отпътуване за Суздал.
12:30 Обяд*.
13:30 ч. Екскурзия из Суздал - град-музей на открито: архитектурният ансамбъл на белокаменния Кремъл, територията на Покровския манастир. Екскурзия до Музея на дървената архитектура - интерактивен музей на селския живот от 17-19 век.
16:00 Отпътуване за Владимир
17:00 Екскурзия до Владимир - древната столица на Русия: архитектурни паметници от 12 век, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО - катедралата "Успение Богородично" с редки стенописи на Андрей Рубльов (безплатно посещение), княжеската Дмитриевска катедрала с бели каменни резби, Златната врата - паметник на отбранителната архитектура и главния вход на град Владимир. Разходка по пешеходната улица Георгиевская.
19:00 ч. Настаняване в историческия център на града в хотел Левитан 3* - 1 нощувка.
20:00 Вечеря**

6 ден, четвъртък
08:00 ч. Закуска.
09:00 Отпътуване за Боголюбово.
09:30 Екскурзия до действащия женски Боголюбски манастир - бившата резиденция на княз Андрей Боголюбски, пешеходна обиколка през запазена поляна до белокаменен архитектурен шедьовър - църквата Покровителство на Нерл (в зависимост от метеорологичните условия).
11:30 Отпътуване за Санкт Петербург, по пътя – свободно време за обяд (приблизително време на пристигане ~ 23:00)
Нощувка в хотела.

7 ден, петък
Закуска в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет.
Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ПЪТУВАНЕТО
Пакетната цена на турист, настанен в двойна стая е от 353 евро.

Настаняване по програма

1/2 Двойна стая Единична стая

Standart (закуска)

353 795

Standart (закуска, обяд)

375

869

Standart (закуска, обяд, вечеря) 395

945

-Пакетните цени са валидни при група от минимум 1 човека,.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати.
-Екскурзионното обслужване е на руски език.

Цената на програмата включва:
-настаняване в двойни стаи
-изхранване в ресторанти по избран тип
-екскурзионно обслужване по програма (с включени входни такси )
-транспортно обслужване с първокласен автобус
-транспортна застраховка
-трансфери от и до летище;
-екскурзоводско обслужване на руски език;
-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро

Цената на програмата не включва: 
-Самолетен билет София - Санкт-Петербург - София
-Допълнителни екскурзии в Санкт-Петербург 2024
-Стойността на туристическа виза за Русия.

Периода на провеждане на  екскурзията е 04.07.2024 -30.09.2024   тръгването е  всяка събота.

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross