Златния триъгълник и храмовете на любовта в Каджурахо

Information
Tour plan
Price & Date
Rating

Всичко в Индия е създадено от любов. Любовта към науката и истината ни позволява днес да видим обсерваторията Джантар Мантар в Джайпур. Чрез бхакти, любов към Бога, хората са построили храмовете на Вриндаван, храма на Лотоса и Акшардхам в Делхи. Любовта към съпругите беше реализирана от един от владетелите във великолепния дворец Хава Махал - където живееха жените от харема. Християнински пример за любов, благодарение на която можем да се любуваме на мавзолея на Тадж Махал. Да, и в нашия случай любовта към пътуването е виновна - любовта към Индия обикновено започва с нея.

Златната триъгълна обиколка на Индия обхваща основните дестинации в Индия – Делхи, Агра и Джайпур. Вероятно никоя друга обиколка на Индия освен обиколката на Златния триъгълник не може да ви предостави пълноценен поглед върху богатото и културно наследство на Индия за толкова кратък период от време. На гостите се предоставя парче британско, раджпутанско и моголско кралство на едно и също плато заедно с посещение на известното чудо Тадж Махал. 

Древното индийско изкуство на любовта, Кама Сутра, казва, че чувственото удовлетворение ще доведе до освобождаване на душата много по-бързо от забраната за него. Когато през 1838 г. инженер от британската армия на име Барт открива древни изоставени храмове в джунглата, той ги нарича „чудесни“ в писмо. За щастие, за следващите поколения, дори мисълта за несериозни древни скулптури отвращаваше пуританска Великобритания. Следователно храмовете на Каджурахо остават скрити за широката публика дълго време, оцелели до нашето време в почти оригиналната си красота.

Екскурзионната програма "Златен триъгълник" беше разширена с посещение на град Орчха с уникална атмосфера на Средновековието и екскурзия до храмовия комплекс Каджурахо - обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който е известен със своите каменни илюстрации към трактата за любовта "Кама Сутра".

Маршрут: Делхи  - Самод - Джайпур  - Фатехпур Сикри - Агра  - Орчха - Каджурахо - Делхи

Продължителност: 11 дни / 8 нощувки

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летище в Делхи, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където Ви очакват вашия водач и група. От този момент започва Вашата програма !
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летището за обратния полет до София .
Обслужването е на руски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на авиокомпания "Qatar Airlines" през летище "Hamad International Airport" в Доха, Катар, ориентировъчната цена на двупосочен билет е 650 евро.
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраните от Вас дати за пътуване, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ОТ 1219 USD, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

Гарантирани дати на началото на програмата от деня на пристигане в Делхи всяка събота в периода - 28.09.2024-03.05.2024

28.09.202405.10.202412.10.202419.10.202426.10.2024
02.11.202409.11.202416.11.202423.11.202430.11.204
07.12.202414.12.202421.12.202428.12.202404.01.2025
11.01.202518.01.202525.01.202501.02.202508.02.2025
15.02.202522.02.202520.04.202427.04.202401.03.2025
08.03.202515.03.202522.03.202529.03.2025

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, като Аеротур ММ извършваме цялата процедура по оформяне на Вашата виза. За необходими документи погледнете секция "Визи за Индия"

АКЦЕНТИ

Дели (Delhi)

Запознаването със страната най-често започва със столицата Делхи. Пригответе се незабавно да се потопите в разнообразна какофония от улични звуци: рикши, коли, велосипеди и коне с каруци се опитват да преминат едновременно по местните пътища, а между тях се разхождат хора и крави.

В продължение на дългата история на мястото на съвременния Делхи възникват няколко града. Обикновено те са около седем. През 1533г. синът на император-могол Бабур, император Хумаюн, започва да строи оградения град Динпанах, сега тази крепост е известна като Пурана Кила, Стара крепост. През 1540 г. Шер Шах побеждава Хумаюн и преименува крепостта на Шергарх. През 1544 г. Хумаюн отмъщава и отново царува в Делхи.
Синът на Хумаюн, император Акбар, премества столицата в Агра, което отново води до упадъка на Делхи. За кратко време в Делхи царува хиндуисткият крал Vikramaditya, който няколко пъти разбива армията на Акбар.
Синът на Акбар, император Шах Джахан (управлявал от 1628 до 1658 г.) се завръща в Делхи и построява седмия град - Шахджаханабад. В момента това е районът на Стария Делхи, включително Червената крепост, Джама Масджид и други атракции. През 1739 г. градът е разрушен от нашествието на персийския император Надир Шах. Властта на Моголите е към своя край. През 1784 г. те са заменени от хиндуисткия клан Маратха, който покорява владетелите на Делхи и ги прави свои васали.
През 1803 г. Британска Източноиндийската компания заменя маратхите и поема властта в Индия в свои ръце. Индия става британска колония. През 1931 г. британците преместват столицата на колониална Индия от Калкута в Делхи. През 20-ти век има активно строителство на Ню Делхи - район на правителствени сгради и жилищни райони с широки булеварди и улици, който е проектиран от британския архитект Едуин Лутиен (Edwin Lutyen). Този град се смята за осмото прераждане на Делхи.
През 1947 г. Индия е освободена от британско управление и знамето на независима Индия е окачено над Червената крепост. През 1998 г. Делхи придобива статут на столична територия (Capital Territory), която не е част от индийските щати и е пряко подчинена на столичното правителство.

Агра (Agra)

Основната атракция на града е световноизвестният Тадж Махал. Агра е град с богата история, който все още е най-големият транспортен възел в страната.

Агра е град на брега на река Ямуна в индийския щат Утар Прадеш, на около 210 километра южно от столицата Делхи и на 330 километра западно от столицата на щата Лакнау. С население от приблизително 1,6 милиона души, Агра е четвъртият по население град в Утар Прадеш и двадесет и третият по население град в Индия.
Забележителният исторически период на Агра започва по време на управлението на Сикандар Лоди, но златният век на града започва с управлението на Моголите. Агра е бил най-важният град на Индийския субконтинент и столица на Моголската империя при императорите на Моголите Бабур, Хумаюн, Акбар, Джахангир и Шах Джахан. Под управлението на моголите, Агра се превръща в център за обучение, изкуства, търговия и религия, изгражда се крепостта Агра, Сикандра и най-ценния паметник на Агра, Тадж Махал, построен от Шах Джахан като мавзолей за любимата му императрица. С упадъка на империята на Моголите в края на XVIII век, градът пада последователно под владението на Маратас, а по-късно на Източноиндийската компания. След независимостта, Агра се превръща в индустриален град с процъфтяваща туристическа индустрия, заедно с производство на обувки, кожа и други. Тадж Махал и крепостта Агра са обекти на ЮНЕСКО, част от световното наследство. Градът се отличава с мека зима, горещо и сухо лято и сезон на мусоните и е известен със своята кухня Mугхлай.

Джайпур (Jaipur)

Или както още го наричат ​​„Розовият град“. В древността това място е било резиденция на индийската аристокрация. Веднъж по улиците на града сега, все още можете да почувствате величието на онези времена, да си представите раджпутските воини, да се потопите в атмосферата на богатство и лукс.

Джайпур е приказен град, столица на индийския щат Раджастан и негов най-голям метрополис. Намира се в източната част на планината Аравал, на най-живописното място - на платото Малва. Тук текат две големи реки - Банганга и Банас. Необичайно в оформлението си е правоъгълното разположение на девет квартала. Наричат ​​го още „розовия град“, тъй като всички фасади на къщи в Джайпур са боядисани в този конкретен цвят - цветът на гостоприемството. Джайпур е и родното място на бижутата с невероятни исторически места и луксозна архитектура. Има много живописни паркове, ансамбли от крепости и замъци, музеи, хиндуистки светилища и много други атракции, чиято красота привлича туристи от цял ​​свят.
Джайпур е известен със своите замъци и дворци. Много туристи идват тук, за да се потопят в света на лукса и архитектурното изобилие. Красотата на града, в неговия необичаен розов цвят, е хипнотизираща. Освен дворци има много паркове, музеи и паметници на културата, които всеки гост на града трябва да посети.
Джайпур е огромен метрополис с почти 4 милиона души. Най-голямата етническа група са раджпутите, които изповядват юдаизма. Нивото на грамотност е 70%. Повечето граждани работят в търговията, занаятите, бизнеса и туризма. Официалните езици са хинди, раджастани, английски, пенджаби, синдхи.
На хинди Джайпур се превежда като „градът на победата“. Историята на основаването му е свързана с раджпутския махараджа Джай Сингх II (Jai Singh), който е предшественик на основателя на клана Каче Уаха през 12 век. Столицата на клана беше Амбър. На негово място е построена крепост, която може да се види и днес. Градът стана по-голям и по-богат. Проблемът с настаняването на нарастващото население и острият недостиг на вода принуждават махараджата през 1727 г. да започне изграждането на града. За дизайна Джай Сингх II покани архитекта Vidyadhar Bhattacharya. Новият Джайпур имаше прецизна симетрия и беше боядисан в розово през 1876 г., за да посрещне принца на Уелс.
Джайпур е столица на щата Раджастан от 1956 г. Тук са развити памучната и стъклокерамичната промишленост, има цели квартали на занаятчии. Джайпур е най-големият в света център за обработка на полускъпоценни камъни.

Ден 0, петък, София - Делхи

Отпътуване от летище София, Терминал 2 за Делхи с избрана авиокампания /международен полет/

Ден 1, събота,  София - Делхи
Пристигане в Делхи с редовен полет на една от международните авиокомпании. След преминаване на формалностите и събиране на багаж на летището в Ню Делхи (Терминал-3), среща с представител на нашата компания. Традиционен индийски поздрав Swagat ви очаква с гирлянд от цветя. След посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Кратка почивка.

Ден 2, неделя, Делхи
В 09.00 ч. (времето подлежи на промяна), след закуска, туристическа обиколка на Делхи. Делхи е столицата на съвременна Индия. Много династии и владетели са просперирали в неговата кралска земя през последните три хиляди години. Тяхното наследство все още живее в много паметници, от мавзолея от 13-ти век на кралете на Лоди до сградите на Британската империя като сградата на парламента или президентския дворец.

Програмата включва разглеждане на Портата на Индия, Президентския дворец и сградата на правителството (отстрани), Храма на Лотоса (Lotus Temple) и минарето Кутуб Минар (Qutab Minar).  Храмът на Лотус (затворен в понеделник) е един от най-невероятните храмове в Индия. Построен във формата на цвете лотос, той е най-големият и красив бахайски храм и служи като символ на привържениците на тази вяра по света. Друго място за поклонение е 72-метровият Кутуб Минар, построен през 12-14 век, украсен с калиграфски шрифт и символ на мюсюлманското управление в Делхи.

След това отиваме да разгледаме Акшардхам (Akshardham) - един от най-грандиозните индуски храмове в света, който е включен в Книгата на рекордите на Гинес. Височината на двореца е 42 м, ширината и дължината са 94 и 106 м. Той е украсен с 234 колони, 9 величествени купола, 20 тетраедрични кули и повече от 20 хиляди статуи. По периметъра на сградата има фигури от 148 слона.
Външната част на храма е покрита с розов камък, който символизира любовта, вътрешната част е покрита с бял мрамор, като знак за чистотата и Абсолюта. Всъщност това дори не е храм, а цял комплекс със светлинен и музикален фонтан, скулптури, канали, по които можете да плавате с лодки.
Нощувка и вечеря в хотела в Делхи.

Ден 3, понеделник, Делхи - Самод - Джайпур (260 км - 6 часа)
Сутринта след закуска караме до Самод, разположен на 40 км от Джайпур. Самод е известен със своя дворец, който е наследен от аристократичното семейство Равал. Дворецът е на повече от 400 години, но е претърпял няколко реставрации. На първия етаж има зала, наречена Султан Махал - зала с мраморни колони, плочки и резбовани мебели, донесени някога от Непал. Ще се разходим из залите, ще видим Огледалната зала и Дърбар Хол – попадане в отминалата епоха, в примката на времето.
Над двореца, на хълм, се намира крепостта Самод. Времето не го пощади много, но заобикалящата го панорама, откриваща се от стените на крепостта, ще даде шанс на много други исторически места. След това ще се качим на камили и ще яздим през дюните. Пътуването ще завърши в градината на Самода Багх, на 3 км от двореца. Много усилия и средства бяха изразходвани за възстановяването на тази градина.
След обиколката отпътуване за Джайпур, столицата на щата Раджастан. Махараджа Джай Сингх II го построява в жълто, но в средата на 19 век, в чест на пристигането на английския принц Алберт, всички сгради са пребоядисани в розово - традиционният цвят на гостоприемството. Джайпур ще ви достави много приятни моменти, ако се разходите по улиците с розов камък, докоснете се до развиващия се блясък на копринени сарита, преминете през дворовете покрай тесните врати, украсени със свастики, носещи доброта и късмет в индийската къща. Нощувка и вечеря в хотел Джайпур.

Ден 4, вторник, Джайпур
Закуска в хотела. Сутринта - екскурзия до Форт Амбър, Кехлибарената крепост, който се намира на 11 км северно от Джайпур. Именно там, на хълмовете на Аравали, някога се е намирала древната столица на щата Джайпур. Строителството на прекрасния крепостен дворец започва през 1592 г. от махараджа Ман Сингх. Крепостта е грандиозен комплекс от дворци, павилиони, градини и храмове. Над всичко това се издига причудлив дворец-крепост с цвят на мед. Ще можете да усетите магията на отминалите времена, като се изкачите до върха на крепостта на гърбовете на слонове. Музикантите ще зарадват ушите ви по пътя. От върха на апартаментите на махараджата се отваря поразителна гледка към тясното дефиле.

Следобед обиколка на града с посещение на уникалната обсерватория  Джантар Мантар  (Jantar Mantar), величествена структура, построена от Raja Jai ​​​​Singh през 1728 г., в която се помещава най-големият слънчев часовник в света, Градският дворец, в музеите на който можете да видите прекрасни колекции на моголски костюми, оръжия и миниатюрна живопис. Изглед от Хава Махал (Двореца на ветровете). Тази пететажна сграда от розов камък, украсена с колони и балкони, е построена през 1799 г. Странният релеф на двореца от хиляда решетъчни прозорци върху издълбана фасада се смята за символ на Джайпур.
Джайпур е известен със своите тъкани, а също така е основният център на бижутата на Индия, неслучайно тук се провежда годишната международна изложба на скъпоценни камъни и бижута.

Можете да оцените изтънчеността на местните занаяти с посещение на ателие за бижута. Ще посетите и текстилна фабрика, където ще се насладите на магическото изкуство на индийския печат върху тъкани. Дамите тук могат да пробват истинско индийско сари, а господата – традиционни индийски дрехи – курта.
Вечерта в Джайпур ще посетим храма Бирла. Храмът Лакшми Нараяна (Lakshmi Narayana), известен още като Бирла Мандир (Birla Mandir Jaipur) е модерно архитектурно чудо. Величественият храм се намира в подножието на хълма Моти Дунгри в Джайпур. Изграден изцяло от висококачествен бял мрамор, храмът е обрамчен от резбовани скулптури и статуи на боговете. Посветен е на богинята Лакшми и бог Нараян. Трите основни купола на храма са ясно представяне на светска Индия, те изобразяват различни подходи към различните религии на нацията. Храмът има няколко красиво изработени статуи на Ганеша и други индуски богове.
Наред със статуи на богове, тук могат да бъдат намерени и статуи на велики мислители и философи като Буда и Сократ.
Нощувка и вечеря в хотел Джайпур.

Възможна допълнителна екскурзия: Нощна обиколка на Джайпур (розовия град)с рускоговорящ ги - продължителност 19:30-23:00 ч. Сред най-забележителните са фасадите на дворците Хава Махал, Джал Махал, храма Бирла и Алберт Хола.

Ден 5, сряда, Джайпур - Галтаджи - Абанери - Фатехпур Сикри - Агра. (250 км - 6 часа)

След ранна закуска напускаме хотела. Крайната цел на днешното пътешествие е град Агра. Но първата спирка е храмовият комплекс Галтаджи, наричан още Храмът на маймуните, на 10 км от Джайпур. Забележителен е с необичайната си архитектура, свещени извори и цяла популация от маймуни. Храмовият комплекс се състои от главния храм и храма на слънцето, както и редица свещени басейни, в които идват много поклонници от цяла Индия. Галтаджи е истинско царство на маймуните, които тук се чувстват истински господари.

В Абанери ще се запознаете със стъпаловиден кладенец – Чанд Баори, построен през 7 век. Гледката на кладенеца Chand Baori е изненадваща - такива кладенци обикновено се строят само в Индия, така че подобна архитектура може да се види само тук, но Chand Baori е и най-дълбокият кладенец от този тип. Това е невероятна структура, състояща се от хиляди стъпала, спускащи се към водата, и е много трудно да се повярва, че цялата тази огромна и гениална структура е просто кладенец, предназначен да изпълнява една единствена цел, да дава на хората вода.
Ще видите храма на Харшита Мата (Богинята на щастието) (Harshat Mata Temple)със средновековна индийска архитектура и ще влезете в "мъртвия град"Фатехпур Сикри (Fatehpur Sikri) Фатехпур Сикри е град, построен в пустинно място от червен пясъчник от император Акбар, и е отражението на величествено минало. За много кратко време той е бил столица на Великите моголи, след което жителите го напускат поради липса на вода. Може би благодарение на това обстоятелство днес можем да го видим в оригиналната му красота. Пристигане в Агра и настаняване в хотела, вечеря в хотела в Агра.

Ден 6, четвъртък, Агра

След закуска обиколка на Агра, величественият град, столица на Моголската империя. Агра все още привлича търсачи на красота от цял ​​свят, за да се насладят на незабравимия Тадж Махал. Тадж Махал е построен от великия моголски император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз. Дворецът е построен от 20 000 занаятчии в продължение на 22 години. Хиляда слона носеха бял мрамор за строителство. Търговци от Тибет, Персия и Русия изпращали скъпоценни камъни за украсата му. Флорален орнамент от яспис, ахат и малахит, опал и обсидиан и седеф, умело вписан в перфектната симетрия на белоснежния дворец, оставя усещане за лекота и безтегловност. Следва шофиране до крепостта Агра, построена като военна крепост през 1565 г. Император Акбар. Тук Шах Джахан прекарва последните години от живота си в плен, коварно предаден от сина си, възхищавайки се на снежнобялия Тадж Махал от прозореца на стаята си. Огромните стени на крепостта крият великолепни архитектурни съоръжения - шедьоври на индийски и мюсюлмански майстори.

Следобед посещение на Итимад-уд-Даула – малка елегантна паркова гробница на Итимад-уд-Даула, ковчежникът на императорите, построена от дъщеря му Нур-Джахан, любимата съпруга на император Джахангир. Строежът започва през 1622 г. и продължава шест години. Гробницата съчетава бял мрамор, цветни мозайки, каменни инкрустации и решетки. Стилистично това е най-иновативната моголска сграда от 15-ти век, носеща чертите на преход от масивните сгради от червен пясъчник от епохата Акбар към чувствено богато украсените сгради от епохата Шах Джахан (Тадж Махал).

След богата екскурзионна програма можете да посетите мраморната работилница, където се изработват мебели и сувенири от мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Това е уникална възможност да наблюдавате работата на майстори, чиито умения се предават от поколение на поколение от векове. Връщане в хотела.

Нощувка и вечеря в хотел Агра.

Допълнително: Театрално представление в Агра. Шоуто описва любовната история на император Шах Джахан и Мумтаз Махал и историята за създаването на Тадж Махал. Цената включва аудио преводач на руски език. Продължителността на представлението е 80 минути.

 

Ден 7, петък. Агра  - (влак Шатабди експрес, 08:02 / 10:43) - Джханси - Каджурахо (166 км / 3,5 часа), през Орчха.

След закуска, в 07:00 ч., трансфер до жп гарата, отпътуване с влак за Джанси. При пристигане среща на гарата. По-късно отпътуване за Каджухаро през Орчха, разположен на 16 км от Джанси. Орчха има средновековна атмосфера на древната столица на едно от най-големите и могъщи кралства в централна Индия. Градът е основан през 16 век от владетеля на династията Бундела Рудра Пратап. Многобройни светилища, паметници и дворци, разпръснати из града и околностите му, свидетелстват за легендарното минало на този град и сякаш са замръзнали във времето. Тук ще посетите двореца Джехангир, Радж Махал и храма Рама Раджа. Трансфер до Каджурахо и трансфер до хотела. Нощувка и вечеря в хотела.

Ден 8, събота,  Каджурахо -  Делхи (полет SG2932, 17:40 - 18:55 или друг).

След ранна закуска посещение на храмовете Каджурахо, построени между 950 и 1050 г. от могъщи владетели от династията Чандела. Храмовете са известни със своите великолепни резби, изобразяващи сцени от прочутия любовен трактат Кама Сутра. Запазени са само 22 храма от 85 построени. Следвайки непроменена хилядолетна традиция, божествените служби все още се извършват в храма Матангешвара.

Допълнително: Музей на племенното и народно изкуство Адиварт  в Каджухаро

Стилизираното село, наречено Adivart, разположено на площ от 3,5 акра, има 12 традиционни къщи на седем племенни общности - Bhil, Korku, Baiga, Gond, Sahariya, Bhariya и Kol - и племена, които представляват културата, изкуството и ежедневието от хората, живеещи в петте региона на щата, а именно в Bundelkhand, Nimar, Malwa, Baghelkhand и Chamba.

Експонатите на музея включват племенни антики, народни картини, бижута, маски, предмети от теракота, метални и бамбукови предмети. В него се помещава малка, но интересна колекция от картини, скулптури и произведения на изкуството от много племенни групи в Мадхя Прадеш. Музеят разполага и с набор от оригинални картини и щампи за продажба.

Ден 9, неделя, Излитане от Делхи (международен полет)

(Не се предоставя настаняване в хотела).

 

 

Пакетната цена на цялата екскурзионна програма за един човек в двойна стая,  цената важи за група от 2-ма записани туристи.

Standart class, категория 3и 4* - 1219 щ.д. на човек.
hotel “Golden Tulip Suites” (в Делхи)
hotel “Rudra Vilas”/ “Park Ocean” / “Zone by Park”(в Джайпур)
hotel “Royal Regent” (в Агра) или подобен

hotel “Clarks”/ “Golden Tulip” (в Каджурахо)

First class, категория 4* и 5* - 1534 щ.д. на човек.
hotel “The Leela Ambience East Delhi” / “Radisson Blu Dwarka” (в Дели)
hotel “Radisson City Center/Ramada/Hilton”  (в Джайпур)
hotel “Clarks Shiraz /Grand Mercure/Earlier Crystal Sarovar/Ramada Plaza” (в Агра)

hotel “Chandella” / “Radisson” (в Каджурахо) или подобен.

 

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски / английски език.

Пакетната цена включва:
-7 нощувки със закуска в избрана категория хотели
-6 вечери и 1 обяд/в последният ден/
-Трансфери  летище - хотел - летище
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Екскурзовод на група с руски език - потвърждава се допълнително.
-Яздене на слонове в Джайпур
-Железопътно пътуване Агра - Джанси в климатизиран вагон
-Входни такси за архитектурни паметници
-Всички данъци и такси
-Медицинска застраховка ( за лица над 65г. възраст - доплащане)

 

Пакетната цена не включва:

-Самолетни билети София - Делхи - София

-Самолетен билет - Каджухаро - Делхи/около 85 USD/
-Входна туристическа виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза.
-Допълнителна нощувка в хотела според полетното ви разписание
-Допълнителни трансфери

-Екскурзии по желание
-Бакшиш  за екскурзовода и шофьора

-Застраховка Анулация

-Бакшиши и лични разходи

-Застраховка "Отказ от пътуване"

 

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross