Златния триъгълник на Индия и Непал

Information
Tour plan
Price & Date

Да опознаеш най-популярните и емблематични забележителности на Индия и Непал в едно пътуване не е мечта, а реалност, която стана възможна.

Обиколката е идеална за първо запознаване със страните, защото ще ви позволи да видите най-важните места във всяка от тях.

В Индия това е известният "Златен триъгълник", който съчетава еклектичния Делхи, розовия град "Джайпур", който поразява с красотата на своята крепост Амбър или Двореца на ветровете, и, разбира се, Агра, където се намира основният символ на Индия - легендарният Тадж Махал.

А в Непал ще се запознаете с Катманду, с неговите ступи и древни храмове, възхитителния Нагаркот, откъдето се открива невероятна гледка към величествените „осемхилядници“, както и двата най-важни града на Непал – град на вярващите Бхактапур и най-старият град в долината на Катманду - Лалитпур, който с право е признат за един от най-красивите на планетата.

Това пътешествие, пълно с ярки впечатления, нови знания и красиви места, ще бъде запомнено дълго време и ще събуди желанието да се върнете в Индия и Непал отново и отново, защото тези страни могат да бъдат открити безкрайно!

Всичко в Индия е създадено от любов. Любовта към науката и истината ни позволява днес да видим обсерваторията Джантар Мантар в Джайпур. Чрез бхакти, любов към Бога, хората са построили храмовете на Вриндаван, храма на Лотоса и Акшардхам в Делхи. Любовта към съпругите беше реализирана от един от владетелите във великолепния дворец Хава Махал - където живееха жените от харема. Християнински пример за любов, благодарение на която можем да се любуваме на мавзолея на Тадж Махал. Да, и в нашия случай любовта към пътуването е виновна - любовта към Индия обикновено започва с нея.

Златната триъгълна обиколка на Индия обхваща основните дестинации в Индия – Делхи, Агра и Джайпур. Вероятно никоя друга обиколка на Индия освен обиколката на Златния триъгълник не може да ви предостави пълноценен поглед върху богатото и културно наследство на Индия за толкова кратък период от време. На гостите се предоставя парче британско, раджпутанско и моголско кралство на едно и също плато заедно с посещение на известното чудо Тадж Махал. 

Маршрут: Делхи - Джайпур - Агра - Матхура - Вриндаван - Агра - Делхи - Катманду - Нагаркот - Бхактапур - Патан - Катманду – Делхи

Продължителност: 11 дни / 10 нощувки

Екскурзионната програма е групова, с гарантирани дати, пътувате до летището в Делхи, където Ви очаква наш представител, който Ви посреща и извършва трансфер до съответния хотел, където Ви очакват вашия водач и група. От този момент започва Вашата програма !
В края на пътуването имате индивидуален трансфер до летище за обратния полет до София.
Обслужването е на руски език, което се потвърждава се допълнително.

Пътуването се осъществява с полетите на следните авиокомпании:
"TURKISH AIRLINES", "QATAR AIRLINES", "FLYDUBAI", "LUFTHANSA", "WIZZAIR".
Агенцията ще Ви предостави най-доброто предложение за избраната от Вас дата, като самолетните билети могат да бъдат закупени и самостоятелно.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ОТ 1077 USD, с ценовите условия на програмата можете де се запознаете на PRICES & DATE

ГАРАНТИРАНИ ДАТИ С ТРЪГВАНЕ ВСЕКИ ДЕН ЗА ПЕРИОДА - 31.05.2023-20.09.2023Г

Визов режим
За пребиваване на територията на Индия и Непал за български граждани се изисква виза, като Аеротур ММ извършваме цялата процедура по оформяне на Вашата виза. За необходими документи погледнете секция "Визи за Индия". Тази програма изисква многократна индийска виза.

АКЦЕНТИ

Дели (Delhi)

Запознаването със страната най-често започва със столицата Делхи. Пригответе се незабавно да се потопите в разнообразна какофония от улични звуци: рикши, коли, велосипеди и коне с каруци се опитват да преминат едновременно по местните пътища, а между тях се разхождат хора и крави.

В продължение на дългата история на мястото на съвременния Делхи възникват няколко града. Обикновено те са около седем. През 1533г. синът на император-могол Бабур, император Хумаюн, започва да строи оградения град Динпанах, сега тази крепост е известна като Пурана Кила, Стара крепост. През 1540 г. Шер Шах побеждава Хумаюн и преименува крепостта на Шергарх. През 1544 г. Хумаюн отмъщава и отново царува в Делхи.
Синът на Хумаюн, император Акбар, премества столицата в Агра, което отново води до упадъка на Делхи. За кратко време в Делхи царува хиндуисткият крал Vikramaditya, който няколко пъти разбива армията на Акбар.
Синът на Акбар, император Шах Джахан (управлявал от 1628 до 1658 г.) се завръща в Делхи и построява седмия град - Шахджаханабад. В момента това е районът на Стария Делхи, включително Червената крепост, Джама Масджид и други атракции. През 1739 г. градът е разрушен от нашествието на персийския император Надир Шах. Властта на Моголите е към своя край. През 1784 г. те са заменени от хиндуисткия клан Маратха, който покорява владетелите на Делхи и ги прави свои васали.
През 1803 г. Британска Източноиндийската компания заменя маратхите и поема властта в Индия в свои ръце. Индия става британска колония. През 1931 г. британците преместват столицата на колониална Индия от Калкута в Делхи. През 20-ти век има активно строителство на Ню Делхи - район на правителствени сгради и жилищни райони с широки булеварди и улици, който е проектиран от британския архитект Едуин Лутиен (Edwin Lutyen). Този град се смята за осмото прераждане на Делхи.
През 1947 г. Индия е освободена от британско управление и знамето на независима Индия е окачено над Червената крепост. През 1998 г. Делхи придобива статут на столична територия (Capital Territory), която не е част от индийските щати и е пряко подчинена на столичното правителство.

Агра (Agra)

Основната атракция на града е световноизвестният Тадж Махал. Агра е град с богата история, който все още е най-големият транспортен възел в страната.

Агра е град на брега на река Ямуна в индийския щат Утар Прадеш, на около 210 километра южно от столицата Делхи и на 330 километра западно от столицата на щата Лакнау. С население от приблизително 1,6 милиона души, Агра е четвъртият по население град в Утар Прадеш и двадесет и третият по население град в Индия.
Забележителният исторически период на Агра започва по време на управлението на Сикандар Лоди, но златният век на града започва с управлението на Моголите. Агра е бил най-важният град на Индийския субконтинент и столица на Моголската империя при императорите на Моголите Бабур, Хумаюн, Акбар, Джахангир и Шах Джахан. Под управлението на моголите, Агра се превръща в център за обучение, изкуства, търговия и религия, изгражда се крепостта Агра, Сикандра и най-ценния паметник на Агра, Тадж Махал, построен от Шах Джахан като мавзолей за любимата му императрица. С упадъка на империята на Моголите в края на XVIII век, градът пада последователно под владението на Маратас, а по-късно на Източноиндийската компания. След независимостта, Агра се превръща в индустриален град с процъфтяваща туристическа индустрия, заедно с производство на обувки, кожа и други. Тадж Махал и крепостта Агра са обекти на ЮНЕСКО, част от световното наследство. Градът се отличава с мека зима, горещо и сухо лято и сезон на мусоните и е известен със своята кухня Mугхлай.

Джайпур (Jaipur)

Или както още го наричат ​​„Розовият град“. В древността това място е било резиденция на индийската аристокрация. Веднъж по улиците на града сега, все още можете да почувствате величието на онези времена, да си представите раджпутските воини, да се потопите в атмосферата на богатство и лукс.

Джайпур е приказен град, столица на индийския щат Раджастан и негов най-голям метрополис. Намира се в източната част на планината Аравал, на най-живописното място - на платото Малва. Тук текат две големи реки - Банганга и Банас. Необичайно в оформлението си е правоъгълното разположение на девет квартала. Наричат ​​го още „розовия град“, тъй като всички фасади на къщи в Джайпур са боядисани в този конкретен цвят - цветът на гостоприемството. Джайпур е и родното място на бижутата с невероятни исторически места и луксозна архитектура. Има много живописни паркове, ансамбли от крепости и замъци, музеи, хиндуистки светилища и много други атракции, чиято красота привлича туристи от цял ​​свят.
Джайпур е известен със своите замъци и дворци. Много туристи идват тук, за да се потопят в света на лукса и архитектурното изобилие. Красотата на града, в неговия необичаен розов цвят, е хипнотизираща. Освен дворци има много паркове, музеи и паметници на културата, които всеки гост на града трябва да посети.
Джайпур е огромен метрополис с почти 4 милиона души. Най-голямата етническа група са раджпутите, които изповядват юдаизма. Нивото на грамотност е 70%. Повечето граждани работят в търговията, занаятите, бизнеса и туризма. Официалните езици са хинди, раджастани, английски, пенджаби, синдхи.
На хинди Джайпур се превежда като „градът на победата“. Историята на основаването му е свързана с раджпутския махараджа Джай Сингх II (Jai Singh), който е предшественик на основателя на клана Каче Уаха през 12 век. Столицата на клана беше Амбър. На негово място е построена крепост, която може да се види и днес. Градът стана по-голям и по-богат. Проблемът с настаняването на нарастващото население и острият недостиг на вода принуждават махараджата през 1727 г. да започне изграждането на града. За дизайна Джай Сингх II покани архитекта Vidyadhar Bhattacharya. Новият Джайпур имаше прецизна симетрия и беше боядисан в розово през 1876 г., за да посрещне принца на Уелс.
Джайпур е столица на щата Раджастан от 1956 г. Тук са развити памучната и стъклокерамичната промишленост, има цели квартали на занаятчии. Джайпур е най-големият в света център за обработка на полускъпоценни камъни.

Ден 1,  Делхи

Отпътуване за Делхи (международен полет).

Пристигане в Делхи с редовен полет на една от международните авиокомпании. След преминаване на формалностите и събиране на багаж на летището в Ню Делхи (Терминал-3), среща с представител на нашата компания. Традиционен индийски поздрав Swagat ви очаква с гирлянд от цветя. След посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Кратка почивка.

 

Ден 2, Обиколка на Делхи и трансфер до Джайпур (250 км. / 5 часа)

В 10:00 след почивка и закуска ще напуснем хотела и ще тръгнем на обиколка на Делхи. Ще се запознаете със столицата на съвременна Индия, град на контрасти, където се смесват религии, епохи, богатство и бедност. Делхи ще се появи пред вас в калейдоскоп от ярки сарита и авторикши, величествени храмове и небостъргачи, малки бараки и дворци.

Ще видим монумента Портата на Индия, напомнящ прочутата Триумфална арка в Париж, ще се възхитим на грандиозността на Президентския дворец – официалната резиденция на президента на страната. Ще се запознаете и с най-високото тухлено минаре в света Кутуб Минар, което е център на комплекс от исторически паметници от различни епохи и прочутия Храм на Лотоса, чиито врати са отворени за последователи на всички религии. Това е идеално място за медитация и намиране на вътрешен мир и хармония.

След това ще се преместите в Джайпур - легендарният "розов град" и столица на Раджастан.

Като цяло от момента на основаването му от махараджа Сингх II градът е жълт, но в средата на 19 век, в чест на пристигането на английския принц Алберт, всички сгради са пребоядисани в розово - традиционният цвят на гостоприемството. Времената минават, всичко се променя, но гостоприемството в Джайпур остава непроменено.

След пристигане трансфер до хотела, настаняване и почивка.

 

Ден 3, Джайпур

След закуска ще отидем до една от основните забележителности на града - крепостта Амбър (Amber Fort), разположена на 11 километра от Джайпур. Крепостта е разположена на планина и впечатлява с размерите си. Повече от 4 века са изминали от основаването му, а той все още очарова с градината си насред езерото, резбовани беседки, стенописи и фонтани. Крепостта е огромен комплекс, който включва дворци, храмове, множество павилиони и истински райски градини.

Ще се изкачим до него на слонове, а музикантите, свирещи на цигулки, ще ни акомпанират. На централния площад на крепостта можете да си купите сувенири, а след това ще откриете увлекателни истории за историята на крепостта.

След като се насладихме достатъчно на Амбър, ще отидем до други не по-малко интересни забележителности на града и ще посетим градския дворец и първия хиндуистки храм Бирла по време на пътуването, което удивлява и остава в паметта за дълго време. Заслужено се смята за една от най-красивите религиозни сгради в света. След това ще се запознаем с друга уникална атракция на града - Джантар Мантар - величествена обсерватория, грандиозен комплекс от астрономически структури, построен през 18 век от Раджа Джай Сингх.

Комплексът се състои от 14 гигантски сгради, които са били използвани за определяне на времето, предсказване на затъмнения и време, определяне на разстоянието до небесните обекти и много други. Тук се пази най-големият слънчев часовник в света с диаметър 27 метра, а като част от увлекателна история, гидът ще покаже, че той все още показва много ясно времето. Последната точка от нашата екскурзионна програма за днес ще бъде възхитителният Дворец на ветровете. Тази пететажна сграда от розов камък, украсена с колони и балкони, е построена през 1799 г. Странният релеф на двореца от хиляда решетъчни прозорци върху издълбана фасада се смята за символ на Джайпур и е наистина впечатляващ.

След обиколката връщане в хотела и свободно време. Нощувка в хотела.

 

Ден 4, Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра (260 км / 6 часа)

След закуска в 09:00 часа ще отидем до Агра, като по пътя ще посетим легендарния Фатехпур Сикри, наричан още „изгубеният рай на император Акбар“. Този „призрачен град“, основан през 1569 г., по време на управлението на Акбар е бил столица на Моголската империя, но тази титла не е продължила дълго, поради липса на вода, жителите на града са били принудени да го напуснат и столицата е преместена в Агра.

Може би именно този факт е допринесъл за това, че след повече от четири века можем да се възхищаваме на красотата на това място почти в оригиналния му вид. Луксозен дворцов комплекс с отделни дворци за всяка императорска съпруга, стени, украсени с морски обитатели, които действат като талисман, сградата на съкровищницата, една от най-големите порти в света, наречена „Вратата на великолепието“ – всичко е впечатляващо тук.

И изкусни резби върху червен пясъчник, и красива архитектура, омагьосваща стотици години по-късно, и немислими инженерни решения за онова време, включително, например, система за въздушно охлаждане, и осъзнаването, че всичко това е служило на императора само 10 години, и след това беше завинаги изоставен.

След това ще продължим пътуването си до Агра, където ще пристигнем вечерта, настаняване в хотел и почивка.

 

Ден 5, Агра

Днес ще видим главния символ на Индия, една от най-известните сгради в света - Тадж Махал - най-великият паметник на любовта в историята и едно от седемте чудеса на света.

Тадж Махал е едно от най-забележителните творения на човечеството. Ще се разходим из територията на величествения комплекс и ще отидем до самия Тадж Махал – гробницата, построена от император Шах Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал. Построен през 1648 г., той все още удивлява всички не само с красотата и величието си, но и с невероятната история на създаването си.

След посещение на Тадж Махал, екскурзия до Форт Агра, отбранителна цитадела от червен пясъчник, построена от Акбар през 1565 г. и считана за предшественик на Червената крепост в Делхи.

Вечерта ще посетим мавзолея на Итимад-уд-Даула, построен от Нур Джахан, съпругата на моголския император Джахангир, в памет на нейния баща Мирза Гияс. Това е зашеметяващо произведение на моголската архитектура от 17-ти век и е наричано от местните жители „малкия Тадж“. Ще посетим и Мавзолея на Акбар, чието великолепие е удивително дори след почти 4 века от основаването му.

След обиколката ще се върнем в хотела, впечатлени от видяното. Свободно време. Нощувка в хотела.

 

Ден 6, Агра - Матхура и Вриндаван - Делхи (220 км / 5 часа)

Рано сутринта, след закуска, ще се върнем обратно в Делхи, като по пътя ще се отбием във Вриндаван - невероятен град, който остава в паметта ни за дълго време. Вриндаван е доста скромен, но популярността му по никакъв начин не отстъпва на славата на световноизвестните градове на Индия. Около половин милион туристи идват тук всяка година.

Такава популярност се дължи на факта, че околностите на града са свързани с митичната история на бог Кришна, който е роден и израснал тук. В чест на Кришна в града са построени огромен брой храмове, а второто име на Вриндаван е „градът на пет хиляди храма“. Един от тях - най-красивият Исконски храм, със сигурност ще посетим. Вриндаван има невероятна атмосфера на щастие и спокойствие. Искам да остана тук завинаги.

След обиколката ще продължим пътуването си към Делхи, като при пристигането ще отидем да видим истинското съкровище на индийската столица – великолепният Акшардхам – най-големият хиндуистки храм в света, който впечатлява не само с размерите си, но и със своята красота.

Вечерта ще се настаним в хотел, където ще пренощуваме и ще натрупаме сили за нови невероятни приключения, защото утре ни очаква Непал.

 

Ден 7, Делхи - Катманду (полет 6E 31/11:05-13:00)

Сутринта след закуска ще бъдем трансферирани до летището, откъдето ще отлетим за Катманду, столицата на Непал, разположена на южните склонове на Хималаите. Очаква ни вълнуващ полет, защото от прозореца ще можем да видим най-високите планини на планетата.

След пристигане се настаняваме в хотела и ще имаме свободно време за почивка и разходка.

 

Ден 8, Катманду

След закуска, в 9:00 потеглихме за деня. Ще се запознаем с Катманду - невероятен град с тесни улички, къщи с най-необичайна архитектура и стотици храмове и ступи. Ще бъдете възхитени от хилядите статуи и ще се учудите на филигранните дърворезби и метални резби, елементи от които украсяват почти всички местни къщи.

На първо място ще посетим храмовия комплекс Пашупатинатх, разположен от двете страни на река Багмати. Това е най-свещеният хиндуистки храм в Непал и едно от най-важните места в света за поклонниците на Шива. Всеки ден хиляди поклонници от цял ​​свят се стичат към Пашупатинат, а това място е особено обичано от садху - скитащи йоги. Храмове, пещери за отшелници, погребални клади, приютът на Майка Тереза, парк с маймуни, тераси, където седят светите старци - всичко това е Пашупатинат - място, което разширява хоризонтите и ни показва един съвсем различен живот.

След това ще отидем до едно от най-големите будистки светилища в Непал – ступата Будханат. Издига се на 36 метра и е един от най-интересните примери за дизайн. От всички страни, подобно на крепостни стени, ступата е заобиколена от тибетски манастири. Boudhanath винаги е бил свързван с тибетския будизъм и Лхаса, а от втората половина на 20-ти век се е превърнал в религиозен и културен център на тибетското население на Непал.

Следобед екскурзия до Swayambhunath Stupa, известна още като Храма на маймуните. Ступата се намира на висока планина на запад от града и е едно от най-свещените будистки места в Непал. За да го изкачите, трябва да преодолеете 365 стъпала - според броя на дните в годината. Около ступата има храмова горичка, където живеят голям брой маймуни, които се хранят от поклонници и служители на храма. Ето защо ступата понякога се нарича "храмът на маймуната". Отличителна черта на ступата е древният символ, изобразен върху нея - Очите на Буда.

Катманду е известен и с интересния си нощен живот, луксозните казина, разпръснати из града, където можете да се отбиете след обиколката, ако желаете. Нощувка в хотела.

 

Ден 9, Катманду - Нагаркот (32 км / 1 час)

След закуска в 10:00 часа ще отпътуваме за Нагаркот, разположен на 32 километра източно от Катманду на надморска височина от 2175 метра. Този популярен планински курорт е едно от най-посещаваните места в Непал. Основната му атракция са гледките и възможността да усетите облаците под краката си и да видите  Хималаите с един поглед.

Това място очарова, омагьосва, кара сърцето да бие по-бързо. Малко хора могат да сдържат въздишка на възхищение, когато за първи път видят величествените "осемхилядници" на планетата - Еверест и Манаслу, както и най-красивите Ганеш Химал, Лангтанг Лирунг и Гауришанкар. Нагаркот, като един от основните скъпоценни камъни на Хималаите, се намира далеч от шума и суетата. Няма изтощителна жега, прах, дим и тълпи от туристи, но има свежия вятър, роден в планината, слънцето и блаженото спокойствие и тишина. Това място прониква в самото сърце и събужда в душата отдавна забравените чувства на детска наслада и абсолютно щастие.

Близо 300 хотела са построени в Нагаркот, за да може всеки, който стигне до това невероятно място, да се събуди на края на света, да отиде до прозореца и да види един от най-величествените пейзажи на планетата.

Ние също ще имаме тази възможност. Ще нощуваме в един от хотелите в курорта, а през целия ден ще можем да се разхождаме из Нагаркот и да се наслаждаваме на гледки.

 

Ден 10, Нагаркот - Бхактапур - Патан (Лалитпур) - Катманду

Желаещите могат да се събудят рано и да посрещнат зората. Неописуема гледка е, когато първите слънчеви лъчи обагрят върха на Еверест или Манаслу в златист цвят.

След закуска ще се отправим обратно към Катманду, като по пътя ще посетим два важни града в Непал, които ще ни помогнат да опознаем архитектурата на страната и начина на живот на местните хора. Първата ни спирка ще бъде Бхактапур – „градът на вярващите“, разположен на 1401 метра надморска височина. Счита се за едно от най-забележителните места в долината на Катманду и има огромен брой изключителни архитектурни паметници. Туристите от цял ​​свят са привлечени от оригиналността на града, уютните къщи на местните жители, пагодите, древните храмове, изградени от червени тухли и украсени с издълбани дървени покриви и множество статуи на Буда.

Започвайки от 14 век и в продължение на 4 века градът е бил столица на династията Мала. От този период са останали повече от 170 храма, 32 изкуствени резервоара и много жилищни сгради, чиито великолепни барелефи им придават особен чар. Бхактапур е истински град-музей на открито, в който обаче хората все още живеят, благоговейно почитат традициите и не променят обичайния си начин на живот.

Ще посетим и град Патан, известен като Лалитпур. Счита се за едно от най-старите селища в долината на Катманду, а също и за един от най-красивите градове в света. Дори името му се превежда като "градът на красотата". Патан винаги е бил и си остава културният център на Непал, защото традиционно е дом на много художници, скулптори, архитекти и други хора, чието призвание е да създават красота.

Тук има голям брой древни хиндуистки храмове и будистки пагоди, понякога дори надвишаващи концентрацията им в Катманду. Ще има какво да видите и какво да изненадате. Ще останете впечатлени от този невероятен град!

Вечерта ще пристигане в Катманду, настаняване в хотел и почивка.

 

Ден 11, Катманду - Делхи (полет 9W-259 / 16:45-18:15 или друг)

През първата половина на деня - свободно време за разходка и почивка, а следобед ще ни очаква трансфер до летището и полет за Делхи, При пристигане трансфер до международното летище за Вашия полет. (Не се предоставя настаняване в хотела).

 

 

ХОТЕЛ

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ

Икономичен хотел 3*

Джайпур

1077 USD

1524 USD

Стандартен хотел 3*/4* Джайпур

1230 USD

1750 USD

Хотел първа класа 4*/5* Джайпур

1524 USD

2300 USD

 

-Цените са оферирани към курс 1.81лв за долар, при промяна на курса се внасят  корекции.
-Пакетните цени са валидни при група минимум 2 човека, в случай на един желаещ самостоятелен турист, цените и условията се препотвърждават.
-Агенцията запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
-Екскурзията, в която взимате участие, е с присъединяване на място към мини-група туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.

Пакетната цена включва:
-10 нощувки в избрана категория хотели със закуски
-Индивидуални трансфери  летище - хотел - летище
-Климатизиран транспорт по маршрута
-Екскурзовод на група с руски език - потвърждава се допълнително.
-Яздене на слонове в Джайпур
-Всички данъци и такси
-Медицинска застраховка ( за лица над 65г. възраст - доплащане)

 

Пакетната цена не включва:

-Самолетни билети София - Делхи - София

-Самолетни билети Делхи - Катманду- Делхи  (цената се уточнява)

-Входна туристическа многократна виза за Индия - за пътуващи по пакетната програма оказваме пълно съдействие при оформянето и получаването на туристическа електронна виза

-Цената на визова услуга за Непал е около $ 30 (кандидатстване и плащане на място; имайте снимка със себе си)

-Входни билети за музеи 145$/човек (заплащат се на място)

-Допълнителна нощувка в хотела според полетното Ви разписание

-Застраховка Анулация

-Бакшиши и лични разходи

 

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross